» »

Sata vodilo in linux

Sata vodilo in linux

StajercSSS ::

Sem se odločo da si inštaliram še linuxe poleg winsow da bom mel za lovdat pa mal po netu...mam pingo 4.1 linuxe...pa ko dam DVD notri ...se naloži...izberem inštalacijo v grafičnem načinu...potem še išče neke drivere (scsi...) in se zadeva usatvi....

nekaj sem slišo da linux-i ne podpirajo SATA2 diskov...je to možno??? obstaa kdo k se na to spozna pa mi lahk pove kaj je narobe oz. če je sploh kaki uporabnik tega foruma k ma linuxe???

hvala v naprej!!

LP! Bregxxxy

Kopiral od kolega,pa mene tut zanima,če linux ne štima na sata2 vodilih. Sem probal inštalirat pingoja 4.1,pa mi ni zaznal diska. Na starem rač nisem mel problemov (ata vodilo),z razliko da sem tam mel ubuntuja..
Zaj vlačim dol Suse 10.1 pa me že vnaprej zanima,če res kaka pizdarija z sata2 vodili..
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

root ::

Suse 10.1 podpira sata2 diske. Mam doma nameščene in dela brez težav. Nekaj časa naprej mislim da ob začetku 2.6 jedra so bile teževe s SATA diski, vendar pa pri novejših distribucijah teh težav ni.

bluefish ::

se strinjam. Na sata II dela tudi (K)Ubuntu, Mandriva,...

jukoz ::

Če maš vt8237a southbridge boš rabu 2.6.18 kernel, oz vsaj patchanga. SATA z 2.6.17.x mi na asus m2v ni hotu delat.

Ajt!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk SATA, SATA2

Oddelek: Pomoč in nasveti
299825 (4138) SuperVeloce
»

Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še ne

Oddelek: Strojna oprema
262736 (2408) muzičar
»

Serial ATA 2

Oddelek: Strojna oprema
261947 (1543) OChack
»

kateri SATA disk?

Oddelek: Kaj kupiti
252476 (1603) GrimReaper
»

Hitachi T7K205