» »

T2 + switch na 2 pcja

T2 + switch na 2 pcja

kuky ::

Imam težave kako sherat dva pca medsabo. imam namreč T2.... vsak pc ima se pravi ip adreso dodeljeno od T2ja .... ip adreso ne smem spreminjat ker ce ne ne dela internet . kako nastimat da bo mreza delovala brez da tikam ta dva Ipja ..... ipx protocol ????
any ideas ?????

BlaY0 ::

Enostavno. Dodaš vsakemu računalniku še en (virtualni) IP. Odpreš Properties od "Local Area Connection" (lokalna mrežna, ki je že itak priključena v switch), izbereš "Internet Protocol (TCP/IP)" in spet Properties ter "Advanced...". Tu notri lahko dodaš virtualne IP-je. Na enem računalniku dodaš recimo 192.168.100.1 z masko 255.255.255.0, na drugem pa 192.168.100.2 in isto masko.

Če imaš IP na računalniku dodeljen prek DHCP-ja (zelo verjetno), je postopek malo bolj kompliciran, ker ti GUI ne dovoli dodati virtualnih IP-jev prek že omenjenega dialoga. Amapk se vseeno da (sem poskusil in dela).

Odpreš svoj priljubljeni Registry Editor in se odpelješ do:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces

...tu notri naj bi imel vse TCP/IP interfejse, ki si jih na tej mašini kdajkoli naredil. Zapelješ se čez njih in poskusiš identificirati tistega, ki ti definira DHCP povezavo do T-2. Prepoznal ga boš recimo po poljih na desni strani (DhcpIPAddress, DhcpDomain, DhcpNameServer) - pomagaj si z ukazom ipconfig /all v ukazni vrstici, da boš videl svoj trenutni IP, ki mora biti enak kot v polju DhcpIPAddress.

Ko si našel tapravi interfejs, poklikaš polje IPAddress kjer je že vpisan en IP (po vsej verjetnosti 0.0.0.0) in v drugo vrstico dodaš 192.168.100.1 na prvem računalniku ter 192.168.100.2 na drugem računalniku. Prav tako poklikaš polje SubnetMask in v drugo vrstico dodaš 255.255.255.0. Zapreš regedit, rebootaš stroj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

kuky ::

hvala za odgovor ..... sprobal zadevo vendar ne dela ...:( ..... sem pa resu na preprost način ....... na obeh masinah instaliram ipx protokol in stavr deluje 8-) ....... tnx anyway

BlaY0 ::

Si ga že kje bixnil :P lahko, da si se kje zatipkal. V glavnem zadeva preverjeno deluje.

rockeye ::

Imam isto T2 in switch. Meni deluje zadeva bp tudi če imam na obeh pcjih nastavljeno da samodejno pridobobiva ip naslov, samo v istem workgroupu sta. Vklopljen mam file sharing in dela vse ok. Itak mata isti subnet mask in gateway, če sta oba na T2. :)
Edino ne morem iz enega računalnika videt sharanih diskov, najbrž zarad tega, ker sem se špilal z AntiSPy programom, pa sharan internet sem mel prej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpiranje porta ->SIOL Modem->Router->moj pc

Oddelek: Omrežja in internet
124138 (3770) SaXsIm
»

Domači Proxy?

355297 (4329) wungad
»

2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?

82566 (2326) b
»

SBS 2003 - postavitev

Oddelek: Operacijski sistemi
221536 (1305) Zelenko
»

Kako do kabelskega modema preko routerja?

Oddelek: Strojna oprema
101614 (1538) superior2

Več podobnih tem