Forum » Programiranje » Pomoč v zvezi z J2EE, JPA, Web services, Oracle 10g xe
Pomoč v zvezi z J2EE, JPA, Web services, Oracle 10g xe
Krushi ::
Hallo,
mam eno vprašanje glede J2EE ter, JPA (java persistence api) v povezavi z oracle database server 10g express.
Pojavi se mi problem ko hočem iz podatkovne baze, prebarati npr. vrednosti ID-jev, jih v oraclovem aministratorju nastavim kot int (Integer).
Oraclov aministrator mi ID ne shrani kot int ampak number.
Ko hočem z JPA naredit entety razrede mi pa jih ta prepozna ko big decimal.
ok... do sem še ni problema....
pojavi se tažava ko naredim nek WebServisom prebrati neke vrednosti iz baze in jih vrniti v obliki nekega polja. Takrat mi SAP (sun application server) javi izjemo java.lang.reflect.InvocationTargetException.
IDE ki ga uporabljm je netbeans 5.5 beta 2
koda WebServisa (služi kot test za to ali baza in vse ostale deluje prav):
@WebMethod()
public List Object getCdIds(){
return em.createQuery("SELECT c.CD_ID FROM Cd c").getResultList();
}
Če ma kdo kaki predlog al pa idejo, kje bi lahko bil problem mi naj prosim javi.
Ajd, uživajte
mam eno vprašanje glede J2EE ter, JPA (java persistence api) v povezavi z oracle database server 10g express.
Pojavi se mi problem ko hočem iz podatkovne baze, prebarati npr. vrednosti ID-jev, jih v oraclovem aministratorju nastavim kot int (Integer).
Oraclov aministrator mi ID ne shrani kot int ampak number.
Ko hočem z JPA naredit entety razrede mi pa jih ta prepozna ko big decimal.
ok... do sem še ni problema....
pojavi se tažava ko naredim nek WebServisom prebrati neke vrednosti iz baze in jih vrniti v obliki nekega polja. Takrat mi SAP (sun application server) javi izjemo java.lang.reflect.InvocationTargetException.
IDE ki ga uporabljm je netbeans 5.5 beta 2
koda WebServisa (služi kot test za to ali baza in vse ostale deluje prav):
@WebMethod()
public List Object getCdIds(){
return em.createQuery("SELECT c.CD_ID FROM Cd c").getResultList();
}
Če ma kdo kaki predlog al pa idejo, kje bi lahko bil problem mi naj prosim javi.
Ajd, uživajte
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java] array v voiduOddelek: Programiranje | 2312 (2011) | Spura |
» | Online bazaOddelek: Programiranje | 2286 (1579) | Yacked2 |
» | java desktop app - kaj priporočate?Oddelek: Programiranje | 2472 (1665) | boss-tech |
» | Java namizna aplikacija ter web serviceOddelek: Programiranje | 1576 (1209) | nuclear |
» | PHP/HTML strokovnjaki help!Oddelek: Izdelava spletišč | 1838 (1549) | TheHijacker |