» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
856 / 1184
»»

Sneznik ::

Sneznik je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Sneznik je izjavil:

Sem povedal da se doda BMS že takoj na začetku. Ti glupač si seveda to spregledal.

Kdo je reku da bo battery pack brez naštetih stvari? Jaz sem povedal da bo vse to vseboval.

Ko si trdil da to natedis za jurja si samo najcenejse kitajske celice racunal, pa eno ali dve gluposti zraven.

No, pa daj link na BMS. Da vidimo to kvaliteto, pa tudi kako se bo sporazumel s CANom od Twizija.

Ne upošteval sem Samsung celice iz Batteryhookup.com. Arfuino je 2 € kopija identična po funkciji navadnemu z tem se sporazumevaš z CAn-om od Twizzija. Mosfeti so 10 centov po kosu. Upori in kondezatorji so zanemarljivo malo. In tako napraj in tako naprej.

Ne, Renault za 4500 € je realnost, če ne drugega rabljen od fizčne osebe. ;) Če pa lahko tudi nov, pa zvem v ponedeljek iz ene avtohiše in v torek iz druge avto hiše.

Valvoline ::

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Zdaj pa hitro v nakup. Ce bo zmanjkal materijala za baterijo bomo vsi tle doniral ostanke od pokvarjenih smartfonov....
:V

Zgodovina sprememb…

lufthammer je izjavil:

Kako prikladno da si dobil nekoga na renaultu v soboto ob 4h popoldan.

Ki mimogrede prodaja baterije po pol cene?? V februarskem ceniku je baterija 4.500EUR. Je pa res, da ne vem, kakšne so cene ob sobotah.

Govoriš kretenizme. Pokliči in vprašaj. Baterija je 2500 EUR, je povedal prodajalec iz avtohiše.

fikus_ je izjavil:

"Overvoltan z Diy baterijo tudi 120 km/h."

Samo malo krilc še manjka pa letiš po zraku >:D

Kar bodi folš ;) Se bom 20 x ceneje vozil kot ti ;) Nič ne letiš po zraku razen v tvoji zblojeni buči. 80 km/h je stock hitrost btw.

Valvoline je izjavil:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Zdaj pa hitro v nakup. Ce bo zmanjkal materijala za baterijo bomo vsi tle doniral ostanke od pokvarjenih smartfonov....
:V

Packi so iz novih Samsungovih celic. Kupil ga bom, ne skrbet ;) Teb se vidi da sploh nisi prebral zadnjih par strani teme. A jst nej se pol pa 10 x ponavljam za vsazga padalca k z lune pade v temo? A veš kako tečno je 10 x isto brat za nekoga, ki redno prebere vsako objavo v tej temi? In to samo zato, ker si ti prelen da bi prebral najprej preden sploh komentiraš?! Resno?!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sneznik ()

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

"Če pa lahko tudi nov, pa zvem v ponedeljek iz ene avtohiše in v torek iz druge avto hiše."

V ponedeljek ne boš kaj zvedel!

fikus_ je izjavil:

"Če pa lahko tudi nov, pa zvem v ponedeljek iz ene avtohiše in v torek iz druge avto hiše."

V ponedeljek ne boš kaj zvedel!

Bom zvedel, rekel je naj ga v ponedeljek pokličem ane!! Kar poglej posnetke in kar bodi folš kako to dobr šiba po avtocesti 110 km/h za pol evra na 100 km elektrike. 8-)

Zgodovina sprememb…

Ma kake 110kmh, tvoj twizi bo svetovni unikat, 200kmh top speed, 1.99s 0-100 ter 500km dosega z 10 minutnim polnenjem.
:))

Valvoline je izjavil:

Ma kake 110kmh, tvoj twizi bo svetovni unikat, 200kmh top speed, 1.99s 0-100 ter 500km dosega z 10 minutnim polnenjem.

Ti se kar zajebavaj in bodi folš ker se bom vozič 20x ceneje kot ti ;)

Se placal ti bojo za ogled tega cuda. Pr vsakem cirkusu bos mev na siroko odprta vrata.

:P :P 8-) Mercedes-AMG GT R prehiti v rikverc hahah :P

Kot pravim: Ti se kar zajebavaj in bodi folš ker se bom vozič 20x ceneje kot ti ;)

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Tisti, k hodijo s kolesom, prsparajo neskoncno vec k ti. Check mate.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Ampak so na cilju mnogo počasneje in mnogo bolj utrujeni ;) Tle je pa brez truda, praktično zastonj v podobnem času kot prideš z navadnim avtom. Check mate.

Zgodovina sprememb…

2x500e elektricna kolesa, gres do lokalnega slosarja za 5 minut ti zasvasa skupaj, castis sixpack in se odpravis domov z velikim nasmeskom na licu.
:D

Valvoline je izjavil:

2x500e elektricna kolesa, gres do lokalnega slosarja za 5 minut ti zasvasa skupaj, castis sixpack in se odpravis domov z velikim nasmeskom na licu.
:D

Sem tudi fan električnih koles, to drži ;) Ampak Twizzy je pa fanj da loh robo iz trgovine pripelješ in take fore. Pa bolj je varen, ti ne more kar tako zdrsniti kot s kolesom.

Twizi killer.

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

Twizi killer.

Ti se kr zajebavi, tako kolo lahko goniš tam ene 30 km/h v povprečju, Twizzy gre pa 120 km/h ;P :P:))

Lej to!! :)

a_borlak ::

Sneznik je izjavil:

a_borlak je izjavil:

Twizzy je za 5 km, 10 max. Glasen, neudoben, pa še drag.

Zakaj bi bil Twizzy za 5, 10 km max? To je tko kot če bi rekel da je kolo za 1 km max. Maš pa kolesarje ki se pozjo na kolesu po 200 km naenkrat.. Pač reči jst se ne morem na kolesu peljat več kot 1 km. Ne pa da govoriš da to velja za vse. Pač si nevem recimo invalid brez kondicije in se ne moreš peljat na bajku več kot 1 km. Ostali se pa lahko peljemo več.

Se vidi da se nič ne spoznaš. Twizzy nima bencinskega motorja. Ima električnega in glasen ni. Je zadosti udoben, fanj oblazinjen stol, tako kot v avtu. Ceno ima 4 jurje, to je to, glede na to da prišparaš napram bencinarju 1500 EUR samo na gorivu (pri cca 20 kkm=30 km do šihta in nazaj+izleti za vikend) se povrne že v dobrem letu (glede na rabljen bencinski avto za dva jurja). Samo dobro leto vračilne dobe! Pa ne me spraševat kaj pa če narediš pol manj kilometrov na let, ker tolk pa že morate znat sklepat kaj se pol zgodi (hint: vračilna doba je dvakrat daljša, cca samo 2,5 leta).

Pol pa če upoštevaš, da za bencinskega daš še ful keša za servise pri tem pa ni nič za servise, se povrne še prej kot je zgoraj izračunano.

Pa si se ti kdaj resno peljal v Twizzyu? Ker nimam tega občutka. Avto je glasen, neudoben in ni za daljše vožnje. Motor pri 70 km/h zelo lepo slišiš, čeprav je električen. Še bolj slišiš drug promet, ki šviga mimo tebe, ker si preprosto prepočasen. Skratka, ni za neke resne daljše poti.

Ja, sem se peljal na poskusni vožnji. Ja motor slišiš, ampak ni glasen. Mnogo tišji je kot pa bencinski ali dieselski avto. Če nekaj slišiš še ne pomeni da je glasno. Seveda slišiš in kje je problem? Ni ga. Avto je relativno udoben. Ima tak lep lepo podložen udoben stol. Ni ga daljše poti ZATE, ker si preveč razvajen. Ne pozabi: eni ljudje delajo po 200 km na dan z navadnim kolesom. Ti glede na razvajenost ne bi zmogel niti 5 km. Nekateri lahko z Twizzijem prevozijo po 200 km v kosu, ti kot sam praviš ne moreš. TI ne moreš, ostali lahko. Niso vsi tako razvajeni kot ti.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Sneznik je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Twizi killer.

Ti se kr zajebavi, tako kolo lahko goniš tam ene 30 km/h v povprečju, Twizzy gre pa 120 km/h ;P :P:))

Sej napiljene APN6 so tudi letele 120km/h.
Magic

No, za 120KM/h je mogu bit apn precej dirkalno predelan ::)
#brezpodpisa

K0l1br1 ::

Kdaj ste prešaltali na el. pickle? Par strani samo o tem...
Za 30 km v službo sedaj s 2.0 TDI bi namesto tega s piciklom 80 gonu?

K0l1br1 je izjavil:

Kdaj ste prešaltali na el. pickle? Par strani samo o tem...
Za 30 km v službo sedaj s 2.0 TDI bi namesto tega s piciklom 80 gonu?

El. pickle je omenjal samo Valvorine v svojih patetičnih poskusih diskreditacije. Ostali smo se pogovarljali o električnem avtomobilu Renault Twizzy in Volkswagen E-up in Škoda Citigo EV. 8-)

Magic1 je izjavil:

Sneznik je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Twizi killer.

Sej napiljene APN6 so tudi letele 120km/h.

No 120 km/h pa niso letele. Že pri 90 km/h je bila poraba 8 litrov benza. To ti je 10 € na 100 km, kar je 20 dražje kot pa vožnja z Renault Twizzy ;P ;)

Zgodovina sprememb…

Sem zdele za točno vprašal frenda kolk mu je pila močno močno predelana APN6-ka. 8 litrov pri 70 km/h in 10 litrov pri mal manj kot 90 km/h (85 km/h al tm nek). Tko da je strošek 13 EUR / 100 km, kar je 26 x večja poraba od Twizzija.

Zgodovina sprememb…

lufthammer ::

Tale frend te je dobr nasral, doma imam dva poštena motorja in mi noben ne pije več kot 6 l, čeprav jih na Grobniku pošteno priganjam, tko da... Imel sem pa kot mulc avtomatika, zamenjan bat, glava,... je letelo vsaj 90 in se ne spomnim, da bi kaj posebej žrlo, tiste tri, štiri litre mešanice.

lufthammer je izjavil:

Tale frend te je dobr nasral, doma imam dva poštena motorja in mi noben ne pije več kot 6 l, čeprav jih na Grobniku pošteno priganjam, tko da... Imel sem pa kot mulc avtomatika, zamenjan bat, glava,... je letelo vsaj 90 in se ne spomnim, da bi kaj posebej žrlo, tiste tri, štiri litre mešanice.

Sem šel pol na net gledat in ljudje pišejo podobne porabe. Vse je odvisno kako je predelan sicer. Pri 90 km/h konstantno pa verjemi da nisi imel 3 litre porabe, tudi 6 ne litrov porabe. Da ti pri 90 km/h konstantno kuri 3 litre? To si se zlagal ko prasec. Še Tomos Flekser pri 25 km/h ima več kot 3 litre porabe. Mogoče si ti to tko meril: si ga tiščal 90 km/h par minut nato si pa šel mal 60 km/h pa mal 40 km/h, povprečno si mel najbrž pa 50. Glede na to da je hitrost pri 90 v maksimalnih obratih ma tam tudi izredno slab izkoristek, pri 50 km/h pa močno boljšega. Moj frend je testiral točno zmerjeno količino bencina in koliko je naredil kilometrov pri točno taki hitrosti.

Zgodovina sprememb…

Kripto mesi ::

Vprašanje, ki je na mestu pa je: ali je frend uporabil vazelin ko te je nategnil?

Sneznik je izjavil:

Ja, sem se peljal na poskusni vožnji. Ja motor slišiš, ampak ni glasen. Mnogo tišji je kot pa bencinski ali dieselski avto. Če nekaj slišiš še ne pomeni da je glasno. Seveda slišiš in kje je problem? Ni ga. Avto je relativno udoben. Ima tak lep lepo podložen udoben stol. Ni ga daljše poti ZATE, ker si preveč razvajen. Ne pozabi: eni ljudje delajo po 200 km na dan z navadnim kolesom. Ti glede na razvajenost ne bi zmogel niti 5 km. Nekateri lahko z Twizzijem prevozijo po 200 km v kosu, ti kot sam praviš ne moreš. TI ne moreš, ostali lahko. Niso vsi tako razvajeni kot ti.

200km na dan redko naredijo celo na Tour de France, v treh tednih. Za to dirko se športniki pripravljajo celo leto, da potem 3 tedne vozijo na polno. Ne poznam enega, ki bi vsak delovni dan s svojim kolesom prevozil 200km.

Kripto mesi je izjavil:

Vprašanje, ki je na mestu pa je: ali je frend uporabil vazelin ko te je nategnil?

Ne sklepaj po sebi, ostali nismo geji.

a_borlak je izjavil:

Sneznik je izjavil:

200km na dan redko naredijo celo na Tour de France, v treh tednih. Za to dirko se športniki pripravljajo celo leto, da potem 3 tedne vozijo na polno. Ne poznam enega, ki bi vsak delovni dan s svojim kolesom prevozil 200km.

Sej si sam potrdil da je res: piše da nekateri naredijo po 200 km na dan. In to drži kot pribito. In pri Tour the France imajo vsa mogoča hribovja vmes, logično da je razdalja potem manjša kot bi jo drugače lahko naredil v enem dnevu. Drugač pa deset tisoče ljudi zmore več kot 200 km na dan, nekateri toliko pretečejo v enem dnevu. Popolnoma si zglešil poanto drugač. Preberi še enkrat tist odstavek da ti bo bolj jasno.

Zgodovina sprememb…

Še enkrat, napisal si, da nekateri delajo 200km s kolesom, kot da je to nekaj vsakdanjega, namesto da se vozijo z avtom v službo, naredijo 200km. In tako se bere.

a_borlak je izjavil:

Še enkrat, napisal si, da nekateri delajo 200km s kolesom, kot da je to nekaj vsakdanjega, namesto da se vozijo z avtom v službo, naredijo 200km. In tako se bere.

NIkjer nisem napisal da je to nekaj vsakdanjega. To je zraslo na tvoji glavi. Nekateri naredijo po 200 km na dan. In to je RES :) To drži kot pribito. Check: https://www.quora.com/If-I-told-you-I-h...

Svetovni rekord je skoraj 5x toliko.

In kot pravim, nekateri PRETEČEJO 200 km na dan.

In še enkrat: to ni bil point sestavka! a boš že pogruntal kaj je bil point al nimaš toliko pameti in ti moram na pladnju dostavit?

Zgodovina sprememb…

Point je da si ga rad bluziš in vlečeš izračune iz riti. Zraven pa še kakšen link prilepiš, ki ga niti ne prebereš.

lufthammer je izjavil:

Yup, lahko potrdim. mam napiljeno apn6ko, koncna nekje 75, pa flat out ne pije kaj vec k 3-3,5L. Normalno pa tako stvar nemors terat 200km skupaj, ker se bo razletela.
#brezpodpisa

Kripto mesi je izjavil:

Point je da si ga rad bluziš in vlečeš izračune iz riti. Zraven pa še kakšen link prilepiš, ki ga niti ne prebereš.

Moji izračuni niso iz riti, samo ti si preneumen da bi jih razumel. Bebec. In prebral sem link.

Tam piše takoj taprvi post:

"That's easy. 200 km is only 124 miles. Thousands of people of all ages flock to century rides every weekend, and they finish in 6 to 10 hours.

I am a 59 year old woman, and I just rode 400K (249 miles) in 23 hours and 43 minutes. And that was a slow time, most others rode that far in 16 to 20 hours"

Nekateri uspejo PRETEČI 200 km v enem dnevu! S kolesom je to 100 x lažje.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Okapi ()

Dokaži, da je 100x lažje? Ker pomojem ni točno 100x lažje!

hojnikb je izjavil:

lufthammer je izjavil:

Yup, lahko potrdim. mam napiljeno apn6ko, koncna nekje 75, pa flat out ne pije kaj vec k 3-3,5L. Normalno pa tako stvar nemors terat 200km skupaj, ker se bo razletela.

Toliko pije prčo ki je 25 km/h. Ne pa pri 75!! In sfriziraj ga da bo šel 90 km/h, boš pol vidu k bo šla poraba v nebo! ;)

Sneznik je izjavil:

lufthammer je izjavil:

Sem šel pol na net gledat in ljudje pišejo podobne porabe. Vse je odvisno kako je predelan sicer. Pri 90 km/h konstantno pa verjemi da nisi imel 3 litre porabe, tudi 6 ne litrov porabe. Da ti pri 90 km/h konstantno kuri 3 litre? To si se zlagal ko prasec. Še Tomos Flekser pri 25 km/h ima več kot 3 litre porabe. Mogoče si ti to tko meril: si ga tiščal 90 km/h par minut nato si pa šel mal 60 km/h pa mal 40 km/h, povprečno si mel najbrž pa 50. Glede na to da je hitrost pri 90 v maksimalnih obratih ma tam tudi izredno slab izkoristek, pri 50 km/h pa močno boljšega. Moj frend je testiral točno zmerjeno količino bencina in koliko je naredil kilometrov pri točno taki hitrosti.

Hhe, se vec bullshita. Preverjeno z GPSom in merjenjem bencina do zadnjega militra mi je zgoraj omenjena apnks z predelavami z umirjeno voznjo (torej omejitve kategorije -- 50km/h) pila tocno 2,2l/100km. Z blazjimi predelavami pred tem (frgazer, izpuh) pa 2,0l/100km.
#brezpodpisa

Kripto mesi je izjavil:

Sem vedel da boš točno to rekel! hhahahhahah a si lahko še bolj debilen? :))

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

Sneznik je izjavil:

Kripto mesi je izjavil:

Lahko bi bil, če bi tebi odpisoval. Um, hm , um... 8-O

hojnikb je izjavil:

Sneznik je izjavil:

lufthammer je izjavil:

Hhe, se vec bullshita. Preverjeno z GPSom in merjenjem bencina do zadnjega militra mi je zgoraj omenjena apnks z predelavami z umirjeno voznjo (torej omejitve kategorije -- 50km/h) pila tocno 2,2l/100km. Z blazjimi predelavami pred tem (frgazer, izpuh) pa 2,0l/100km.

Sfriziraj jo da bo šla 90 km/h in ne 50!! In kako 2,2 litra pri 50 km/h, toliko ima Tomos Flekser ki gre 25 km/h! Dej ne laž.

hojnikb je izjavil:

Sneznik je izjavil:

lufthammer je izjavil:

Sfriziraj jo da bo šla 90 km/h in ne 50!! Moč gre z tretjo potenco hitrosti gor! 2x večja hitrot, 8x večja potrebna moč! Osnovna fizika. In kako 2,2 litra pri 50 km/h, toliko ima Tomos Flekser ki gre 25 km/h! Dej ne laž.

Kripto mesi je izjavil:

Sneznik je izjavil:

Kripto mesi je izjavil:

Lahko bi bil, če bi tebi odpisoval. Um, hm , um... 8-O

Daj spizdi dol s foruma če se ne misliš obnašat kot se za odraslega človeka spodobi!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

Mam js doma Tomos Laksarca pa mi pije pri 120 na uro okoli 2 litra. Sem ga pa zadnjič malo poteral na 190 km na uro pa je res pil tam cirka 5 litrof. Aja pa frenda sem vprašal, pa je potrdil, ker mi je med vožnjo gledal v kesl in meril z merilcem.

Zgodovina sprememb…

Sfriziraj jo da bo šla 90 km/h in ne 50!! Moč gre z tretjo potenco hitrosti gor! 2x večja hitrot, 8x večja potrebna moč! Osnovna fizika. In kako 2,2 litra pri 50 km/h, toliko ima Tomos Flekser ki gre 25 km/h! Dej ne laž.

lej, ce se ne razumes na mehaniko, ti jaz nisem kriv. Hint; motorju z povecano kompresijo, resonanco in podaljsanimi final drivom dejansko povecas izkoristek in s tem tudi porabo. 25kmh frco ima visoko porabo predvsem zato, ker ima dost neoptimalno prestavno razmerje in zelo nizko kompresijo (tam pod 7:1).

Jaz svojga frcota brez problema vozim 30km/h v konci 5 prestavi (to je nekje 2850 obratov). Tega na stock motorju nemors, ker ima premalo navora/moci.

BP jo lahko sfriziram, da leti 90kmh (en port job je dovolj, ostala oprema je ze pripravljena) ampak 90kmh na taksni stvari si res ne zelis :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

lej, ce se ne razumes na mehaniko, ti jaz nisem kriv. Hint; motorju z povecano kompresijo, resonanco in podaljsanimi final drivom dejansko povecas izkoristek in s tem tudi porabo. 25kmh frco ima visoko porabo predvsem zato, ker ima dost neoptimalno prestavno razmerje in zelo nizko kompresijo (tam pod 7:1).

Ne ti meni to razlagat ker o tem vem več kot ti, pa brez zamere.

Več stvari je ki vplivajo na vse skupaj:

1. Čisto fizikalno pri 2x večji hitrosti je moč za premagovanje zračnega upora 8x večja. Večino porabe je pri teh hitrostih kot so 90 km/h na račun zračnega upora.

2. Pri predelavi se moraš posluževati prijemov ki ti močno zbijejo optimalni izoristek motorja in ti povečajo porabo goriva, zato da sploh sproduciraš zadostno moč, da ti gre zadeva sploh lahko 90 km/h. 90 km/h je zelo zelo na meji in ga je težko zfrizirat do takih hitrosti.

3. Pri večji obremenitvi motorja (kar večja hitrost je ker rabiš veliko moči pri veliki hitrosti) so nasplošno motorji z notranjim izgorevanjem BOLJ učinkoviti, njohov izkoristek je v tem režimu večji (zato ti tudi avti največ kurijo po mestu).

hojnikb je izjavil:

Ne ti meni to razlagat ker o tem vem več kot ti, pa brez zamere.

Več stvari je ki vplivajo na vse skupaj:

1. Čisto fizikalno pri 2x večji hitrosti je moč za premagovanje zračnega upora 8x večja. Večino porabe je pri teh hitrostih kot so 90 km/h na račun zračnega upora.

2. Pri predelavi se moraš posluževati prijemov ki ti močno zbijejo optimalni izoristek motorja in ti povečajo porabo goriva, zato da sploh sproduciraš zadostno moč, da ti gre zadeva sploh lahko 90 km/h. 90 km/h je zelo zelo na meji in ga je težko zfrizirat do takih hitrosti.

3. Pri večji obremenitvi motorja (kar večja hitrost je ker rabiš veliko moči pri veliki hitrosti) so nasplošno motorji z notranjim izgorevanjem BOLJ učinkoviti, njohov izkoristek je v tem režimu večji (zato ti tudi avti največ kurijo po mestu).

Na motosvet je tema o porabi in odpiralec teme je imel naslednje vprašanje (pozorno preberi, tekst je skopiran):

"mam en uprašane.. kulk bi moped mam rieju spike x50 pač obična am6 mašina kurla čeb dau 80cc kit ud minarelija, 19 dellorto frgazar pa novo blajerco gor? zj mam pa sam blokade vn pobrane pa technigas auspuh gor (vem daj zanč)... zj mi kur prbližn 8l na 100... kulk bi mi poj?"

piše 8 litrov na 100 km ane ;)

Kripto mesi je izjavil:

Mam js doma Tomos Laksarca pa mi pije pri 120 na uro okoli 2 litra. Sem ga pa zadnjič malo poteral na 190 km na uro pa je res pil tam cirka 5 litrof. Aja pa frenda sem vprašal, pa je potrdil, ker mi je med vožnjo gledal v kesl in meril z merilcem.

Obviously troll post.

Zgodovina sprememb…

konkretn motor ni noben problem sfrizirat na tako hitrost, ce si vsaj malo DIY tipa. Nobene znanosti.

"mam en uprašane.. kulk bi moped mam rieju spike x50 pač obična am6 mašina kurla čeb dau 80cc kit ud minarelija, 19 dellorto frgazar pa novo blajerco gor? zj mam pa sam blokade vn pobrane pa technigas auspuh gor (vem daj zanč)... zj mi kur prbližn 8l na 100... kulk bi mi poj?"

piše 8 litrov na 100 km ane ;)

pise ja. Realnost je pa druga. Nekateri smo pac naredil konkretne meritve for science in lahko dostavimo hard podatke. Nekaj je pac en post cez palec na random forumu.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

konkretn motor ni noben problem sfrizirat na tako hitrost, ce si vsaj malo DIY tipa. Nobene znanosti.

Seveda se da sfrizirat ampak ti bo moped žrl k prasica pol. Še enkrat ali ti trdiš da ti pri konstantnih 50 km/h POVPREČNE hitrosti žre 2,2 litra? Ker če da, potem si izumil zadevo ki je vredna najmanj nobelove nagrade.

Ne, napisal sem 50km/h max hitrosti (toliko, kolikor dovoljuje homologacija). Povprecna v testnem krogu je seveda nekaj kilometrov manjsa, ker v real worldu se pac nemors vozit konstatno 50km/h. For the sake of argument lahko recema 40km/h povrecne hitrosti.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Meni Twizy pri 90km/h pije 0 elektrike na 100km. Aja, je pa res, da je gor na tovornjaku, ampak dvomim, da bi to toliko vplivalo na porabo, ker je vseeno upor večji, ker je avto dvignjen.

hojnikb je izjavil:

Ne, napisal sem 50km/h max hitrosti. Povprecna v testnem krogu je seveda nekaj kilometrov manjsa, ker v real worldu se pac nemors vozit konstatno 50km/h.

Ja no čaki čaki se že izmikaš..ljudem Tomos Avtomatik žre precej več kot 2,2 na 100 km pri hitrosti 25 km/h.. .. .... ....

Sicer pa poraba Twizzija je ekvivalent 0,68 litra na 100 km ( 6,8 kWh na 100 km).

Zgodovina sprememb…

tomos avtomatik zre pri potovalni hitrosti kaksnih 1,7-1,8l/100km.

Se enkrat, v diskusijo tiscis motorje, ki so zavoljo blokad precej precej manj ucinkoviti in majo pri svoji maks hitrosti visjo porabo kot njihovi hitrejsi ekvivalenti.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

tomos avtomatik zre pri potovalni hitrosti kaksnih 1,7-1,8l/100km.

Se enkrat, v diskusijo tiscis motorje, ki so zavoljo blokad precej precej manj ucinkoviti in majo pri svoji maks hitrosti visjo porabo kot njihovi hitrejsi ekvivalenti.

1,8 litra je uradna poraba. Uradne porabe nikoli ne držijo v realnosti ampak je zmeraj več.

Zgodovina sprememb…

to je dejanska poraba pri nepredelanem motorju. Seveda ne pri tiscanju do blokade in v hrib, jasno.
#brezpodpisa
««
856 / 1184
»»