» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1315 / 1315
»
»»

telexdell ::

iKst_ je izjavil:

Kaj pa, ko je treba pogledati v vzvratno ogledalo? Zapelješ na slepo, ker ne moreš premikati glave?

Zakaj ne bi mogel pogledati v vzvratno ogledalo? Je pa res, da raje gledam stranska vzvratna ogledala kot pa sredinskega. Običajno gledaš tja, kamor zavijaš in so stranska ogledala bol logična izbira. Sodobni avti pa imajo itak še vzvratne kamere. Nekateri pa tudi asistence za mrtvi kot, senzorje okrog vozila... Pa- v vzvratno ogledalo moraš med vožnjo gledati mogoče 2-3% časa, kot ga nameniš spremljanju merilnika hitrosti in drugim merilnikom.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

iKst_ ::

Jaz ne vem, zakaj ne bi mogel pogledati v ogledalo. Ti imaš probleme že z gledanjem na števec, ki je praktično v vidnem polju. Za pogled v ogledala je treba odvrniti precej več pozornosti s ceste, pa načeloma v ogledala gledaš neprimerno bolj pogosto kot na števec.

iKst_ je izjavil:

Jaz ne vem, zakaj ne bi mogel pogledati v ogledalo. Ti imaš probleme že z gledanjem na števec, ki je praktično v vidnem polju. Za pogled v ogledala je treba odvrniti precej več pozornosti s ceste, pa načeloma v ogledala gledaš neprimerno bolj pogosto kot na števec.

Če vozim prehitro plačam kazen. Če ne vozim vzvratno ali ne nameravam spreminjati voznega pasu mi ni treba gledati v ogledala. Če pa imaš prav usmerjeno ogledalo, se rad občuduješ in si misliš kako lep si, te pa razumem.>:D

Zgodovina sprememb…

Če ne vozim vzvratno ali ne nameravam spreminjam voznega pasu mi ni treba gledati v ogledala.

Hmm, pojasni marsikaj :)

Načeloma se vzvratna ogledala preverja redno, na vsakih 5, mogoče 10 sekund. V mestih in na avtocesti bolj pogosto, na reginalkah nekoliko manj, ampak še vedno.

Poleg tega ogledala preveriš pred vsako menjavo pasu, pred vsakim zavijanjem, pred močnejšim zaviranjem...

Alexius Heristalski ::

Twingo in Modus sta imela števec na sredini armaturke in ni bilo nobenih težav. Meni se zdi ta razprava prepir o oslovi senci.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

codeMonkey ::

Itak, sama premium vozila :) saj je vse jasno, tako je ker je poceni, prezivi se komot, ampak ne mores pa razlagat da je dodaten ekrancek v smeri pogleda slaba resitev.

mikhaair ::

Ko vozim Modusa kaksen teden je dejansko motece gledat pod volan na instrumente v drugem vozu.

nejc_nejc ::

temni_princ je izjavil:

Ne vem ali je zaradi specifičnega položaja za volanom, ampak v Y je števec za hitrost višje kot bi bil za volanom. Manj je treba umakniti pogled s ceste kot pri drugih avtih.

No meni recim je tole z ekranon na sredini totalno debilno. Kr neki. Pa nina veze kateri brend avta.
Nekanj je na armaturko dodano.
Se pa strinham s KOW glede bolanega piskanja.... raznih star stop ter da je nezmožnost fiksnega izklaplanja raznih sistemkb bolano.

iKst_ je izjavil:

Če ne vozim vzvratno ali ne nameravam spreminjam voznega pasu mi ni treba gledati v ogledala.

Hmm, pojasni marsikaj :)

Načeloma se vzvratna ogledala preverja redno, na vsakih 5, mogoče 10 sekund. V mestih in na avtocesti bolj pogosto, na reginalkah nekoliko manj, ampak še vedno.

Poleg tega ogledala preveriš pred vsako menjavo pasu, pred vsakim zavijanjem, pred močnejšim zaviranjem...

No ja, če pa pred močnejšim zaviranjem gledaš v vzvratno ogledalo si pa povedal vse o svojih voznih veščinah. A ko preden začneš zavirat in ko gledaš v vzvratno ogledalo, če oceniš, da se ti bi nekdo mogoče lahko zaletel v rit pol ne zaviraš močno ali zakaj gledaš v nazaj, če je nevarnost spredaj?

PS glede spremembe voznega pasu sem pa strinjava.

No ja, če pa pred močnejšim zaviranjem gledaš v vzvratno ogledalo si pa povedal vse o svojih voznih veščinah.

Hvala, me veseli, da si prepoznal dobrega voznika. Čeprav gledanje v vzvratna ogledala ni vse, je samo del tega, da si pozoren na okolico. Dober voznik je pozoren še na marsikaj drugega.

No meni recim je tole z ekranon na sredini totalno debilno. Kr neki. Pa nina veze kateri brend avta.

Saj nikjer ne piše, da ti mora biti všeč. Nihče ne pravi, da je tole najboljša ali edina možna rešitev. Argument je bil, da tole ne odvrača pozornosti od ceste nič bolj kot klasični števci ali HUD.

iKst_ je izjavil:

ali HUD.

Zdaj pa res pretiravas.

kow ::

jernejl je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Vseeno je. Če bi bila za volanom bi bila pa na sredini armaturke "dila, ki ne služi ničemur"
Noben zakon fizike ne onemogoča vgradnje ekrana sredi armaturke, če je izza volana števec ali ekran. Ti si očitno omejen na Teslo ter njihovo politiko prekomernega varčevanja in ne vidiš izven okvirjev... ne boš verjel, obstajajo tudi proizvajalci, ki vgrajujejo ekran za volanom in tudi sredi armaturke.

Na koncu dobis 3 "nizke" zaslone, ki jih je nerodno upravljati. Bolje je imeti 1 velik zaslon in par osnovnih informacij pred sabo v visini oci (HUD).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

iKst_ je izjavil:

... Dober voznik je pozoren še na marsikaj drugega.

Kot npr. ob manjko levega zaslona, gledanje na sredni zaslon in si misliti, kak debil ga je lahko postavil tja, namesto tja kamor so ga postavili razumni ljudje.

codeMonkey je izjavil:

Itak, sama premium vozila :) saj je vse jasno, tako je ker je poceni, prezivi se komot, ampak ne mores pa razlagat da je dodaten ekrancek v smeri pogleda slaba resitev.

Saj ni v smeri pogleda. Pogledati moras navzdol. Pogosto se moras tudi skloniti, ker je pod volanom (sam rad sedim blizu in visoko). Je pa res, da si nisem ponastavljal volana.
Edini problem velikega zaslona na sredini je estetski.

Zgodovina sprememb…

Vseeno. Glave ne premikas

Tudi za pogled na sredinski zaslon je ni treba premikati.

Nehajte komplicirat glede stvari, ki niso komplicirane. Popolnoma vseeno je, kjer so števci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Je. In se navadis, je vseeno. Samo v enem primeru je bolj idealno kot v drugem. Vzvratno ogledalo pac mora biti na sredini. In tudi ni deal breaker ce je stevec na sredini. Ampak ne pa prodajati da je za volanom z vidika uporabnosti slabse, ker ni

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

Še boljše je projecirano na sprednjo sipo.

Itak

codeMonkey je izjavil:

Vseeno. Glave ne premikas

Seveda jo. Ce je ne premikas, pomeni da sedis nizko. Itak pa med voznjo glavo ze itak premikas.

Zgodovina sprememb…

««
1315 / 1315
»
»»