» »

Akcija prenosnikov po slovenskih fakultetah

Akcija prenosnikov po slovenskih fakultetah

klemen22 ::

Torej malce sem prebrskal tisto temo o nakupu prenosnih računalnikov in vidim da je EF spet organizirala nakup prenosnika po "subvencionirani" ceni. Torej kar konkretno cenejše če verjamemo postom v temi o prenosnih računalnikih.
Za hec povprašam tudi enega kolega iz FRIja če je tudi pri njih kaj podobnega. In dejal mi je da ne ve nič. In glede na to da ste obe fakulteti pod univerzo Ljubljana mi ni jasna ravno politika vsega skupaj.
Vsekakor VELIKO VELIKO bolj prenosnik potrebujejo študenti FRIja kot neki EFjevci. In to da tovrstnih akcij na FRIju ni, mi je precej precej ironično. Torej študentom FRIja ni omogočen nakup ugodnejšega prenosnika kljub temu da se praktično je potrebovalo računalnik vsake druge vaje ki so bile na urniku. In ob predpostavki da so na fakulteti bili in so prostori še vedno omejeni in s tem v zvezi prostorska stiska, da o prepolnih laboratorijih ko potekajo lab. vaje niti ne govorimo.
Torej, ni mi jasna ta politika. Ali pa je zgolj FRIjevo vodstvo preveč senilno da bi morda pomislili na kaj takega in morda celo nekaj naredili za svoje študente? Halo, Fakulteta za rač. in inf. pa jih v takih osnovnih zadevah poowna na vsej črti EF.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
  • spremenil: klemen22 ()

jernejl ::

Tudi na FERI (fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko) v Mariboru je podobno: do sedaj še ni bilo nobene akcije, čeprav je verjetno na tehniških fakultetah (računalništvo, elektrotehnika) veliko večja potreba po takih računalnikih kot na drugih (npr. EF).

Morda bi pa bila priložnost, da se FRI in FERI v tem "boju" združita in pričneta skupno akcijo večje nabave prenosnikov, ki bi jih tako lahko dobili verjetno še po nižjih cenah kot tisti z EF.

krho ::

Bom šel offtopic:
Ne FRI raje, kot da bi rihtala cenejše prenosnike zaračunava mastne denarje za osebe brez statusa: 27kSIT, za 4to in vsako nadalnje ponavljanje izpita
in vpis oz. prijava diplomske naloge, če takrat nimaš statusa 100kSIT
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

jukoz ::

Po mojih informacijah so to zrihtal študentski politiki (uni k sedijo v svetu fakultete al neki). So pred volitvami dal neke obljube itd. Sej je tut wlan zastonj.
Pač, zmenil so se z firmami, izbral dost ugodno ponudbo, dal predlog faksu da bo dal svoje ime in to je to. Nič posebnega. Kera firma pa ne bo dala skonto če se naroči velik prenosnikov po minimalno 200k? Sicer pa cene sploh niso tolk ugodne. Če vzameš prenosnik pri bigbangu maš še cenej, ker ti dajo brezobrestni kredit. Pa so mel iste HP-je.

Ajt!

Tody ::

Na EF so se prenosniki zrihtal zarad dveh stvari. Zaradi tega ker smo študentje pritiskal več kot 2 leti da bi samo organiziral to zadevo ampak smo rabil žegen faksa ki ga pa nismo dobil.

EF je potem na vrat na nos zadevo začela pedenat, ker je to bil pogoj za neko luksuzno licenco da je EF "top manegment school" več tukaj in je to bil eden od pogojev oz olajševalnih okoliščinah whatever. SRC.si je dal ponudbo in baje je zadeva naletela na velik odziv in zadnji teden so prenosnike oz cene znižal za od 18.000 do 7.000 sit glede na model (5 njih je bilo).

Je pa treba poudarit da take konfiguracije nanj nebi bilo možno kupit v trgovini in subvencija ni baš 100.000 sit ampak nekaj manj ;)

Pujcek ::

Bom šel offtopic:
Ne FRI raje, kot da bi rihtala cenejše prenosnike zaračunava mastne denarje za osebe brez statusa: 27kSIT, za 4to in vsako nadalnje ponavljanje izpita
in vpis oz. prijava diplomske naloge, če takrat nimaš statusa 100kSIT


ma nemoj, ce ste sterkrat ne mores za izpit naucit bi te jest s faksa ruknu. ker v tem primeru si al len k kurba pa mislis da ti po prfoks skoz prste pogledal in te spustil kljub temu da ne znas al pa si neumne. v obeh primerih faks ni zate. a brez statusa? kaj si pa prej pocel? po riti se praskal pa pred studenta delal... jebiga ga, ce nisi mel casa za studirat pa placi.
drhal...
:)

gasperxp ::

offtopic

dej pujsek... povej kje je pravica. jst sm predlani hodu na drug fax ker pač nism biu sprejet na zeljenega. pol sm se lani prepisal na fri. letos mi fali en izpit za u druzga (vem ja.. lenoba). ker sm zej brez statusa morm VSAK izpit (tud ce grem prvic) placat 9k. Pa, a so normalni? al pol te pa res vse mine no...

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gasperxp ()

klemen22 ::

No tista z diplomo je malo huda saj je zelo malo folka ki jo naredi pred iztekom statusa. Za izpite se pa kar delama strinjam s Pujckom. Glede na to da greste verjetno še vedno lahko v letu na 3 izpitne roke za posamezni predmet ne vidim razloga da se ne bi dalo narest pogoje v rednem roku - torej ne plačate ker ste pavzer ampak imate še status. In tako vam npr. vsako leto ostane ene 2 izpita, v 3 ali 4 letih se jih tako nabere ene 8. In teli vam ostanejo za absolventa. In v tistem letu jih lahko zglihate prav vse. Tako da sta tukaj možnosti dve 1. preveč leni 2. preveč nesposobni za določen faks.
Mislim da je 9k kar lepa vzpodbuda (ali 27 za 4 in naprej polaganja) da bodo študentje bolj pridni in delali izpite ko imajo status bolj resno in ne cel dan prek študentske napotnice delali. Če pa pavziraš si pa popolnoma sam kriv (glej zgornje razloge). Tako da je plačevanje popolnoma upravičeno. Tako kot je rekel Pujcek: " jebiga ga, ce nisi mel casa za studirat pa placi" - edino pravilno.
Samo hecno je pa nekej: te zadeve vedno užgejo po glavi tiste manj pridne in delavne študente in potem se tejle za svojo lenobo še pizdijo vsevprek. Sej če so utemeljeni razlogi vam bodo itak na faksu omilili pogoje. Za pridne in prave študente pa se te stvari ne tičejo in se jim jebe - zato ker izpite delajo ko je čas za izpite.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

krho ::

Na žalost bo tema zaradi mojega komentarja zavila v stran pot. TOle je moj zadnji komentar offtopic. (Če se zadeva nadaljuje naj admin prosim odcepi sporočila v svojo temo.)
@Pujcek: Samo tole bom rekel. Nekatiri moramo zato, da lahko hodimo na faks hoditi v službo. Faks pa vsako leto gleda samo kako nas bo bolj obral. Saj država ni nič boljša, še za 1 stopnjo me bo ponovem okoli prinesla.
edit: kelmen naklada o omiljenih pogojih: hahahahaha, umrl bom od smeha. Pogoje vsako leto zaostrujejo. Dobiti odobren vpis na FRIju (brez zmišljevanja in letanja okoli dohtarjev kar tako), je približno enaka verjetnost, kot da bi zadel na lotu.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

klemen22 ::

še zadnji moj offtopic pol se pa vrnimo na prenosne računalnike;) :
Krho replika na tvoj post:
1.ah jebiga svet ni pošten. Torej zakaj bi moral delati full-time da lahko hodiš na faks. Če nisi bil sprejet na redni študij - jah imel si šanso da bi se bolj učil v srednji šoli in naredil maturo uspešno ali zaklj. izpit - tvoja krivda vsekakor. Pač selekcija.
2. če ti manjka denarja se dela primerno število ur na mesec in ne kakšnih 8 ur/dan (v tem primeru je zagotovo težko kaj narest). Tako da se preko napotnice zasluži kakih 60k sit in to je zagotovo dovolj da preživiš popolnoma vredu. In v tem primeru ti zagotovo še vedno ostane dovolj časa za študij! Če pa delaš full time pa tvoja stvar in ne stvar države zakaj ti faks potem ne gre. Tako da folk dejte dela eno ampak to z vso odgovornostjo in srčnostjo.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Tody ::

No da vidmo če ste res taki moralisti al sam nakladate... drugače brišem... primož mi še ni dal forkanja...

T(he) Boss ::

No, jaz vidim problem v tem, da pravniki ali pa ekonomisti bodo zadovoljni, ce jim bo nekdo drug izbral prenosnik in da subvencioniral, da pa najdete vec racunalnicarjev, ki bodo zadovoljni z enako konfiguracijo, pa bo ze manjsi cudez ;)

klemen22 ::

The Boss: ja sej na FRI & FE je zihr dost folka da bi se splačala ta subvencionirana nabava. Naj bi dali na začetku leta sprejemali prijave in to bi bilo to. In zihr bi se nabralo kar nekaj kandidatov.

da pravniki ali pa ekonomisti bodo zadovoljni

Kje si pa ti že vidu da bi pravniki kupovali subvencionirano robo. Oni so vendaR elita.:D (vsaj tako si pravijo)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

T(he) Boss ::

Uh, to pa imas zelo prav, se povsem strinjam :D

klemen22 ::

Kaj a to da so pravniki "elita" kot sebe radi poimenujejo ali to da bi rabili FRIjevci subvencionirane prenosnike?:D
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Tody ::

hehe ekonomisti so se prek foruma že skoraj poklali, FRI bi pomoje v trenutku vneme še faks zažgal >:D

Drugače pa je bilo 5 modelov od 170.000 do 350.000 sit in pripadajoči konfiguracijo

klemen22 ::

FRI bi pomoje v trenutku vneme še faks zažgal

Ne vem no. Geeki niso (nismo) nasilni0:)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Tody ::

ja pri nas so bili vsi pameti koliko oni lahko popusta zrihtajo in koliko je to nateg, in tud SRC.si si je na veliko zmišljeval in spreminjal konfiguracije

danko ::

MI lahko kdo prosim napiše link do tiste strani na EF, kjer piše da dajo subvencije za prenosnike. To sem enkrat zasledil, ko sem brskal, sedaj pa več ne najdem :(

Hvala in lp

Tody ::

Debata je tekla samo na forumu, akcija je končana, boš moral počakat do naslednjega leta. Naročil si pa lahko samo prek intraneta EF.

kuglvinkl ::

Zagotovo ne morem razumet pogleda FRIjevca, ker to nisem. Je pa IMHO tako, da desktop kišto ima vsak FRIjevec. In kolkr sem jaz gledal to ponudbo, če je sprejemljiva za punco (ki ima desktop mašino), notri ni bilo subnotebooka. Ki je zame edini notebook. Vse ostalo so desktoprepalcemnti. Kar je za nekoga, ki ima deskotop mašino, BS.

strojko ::

No EF ni bil edini faks z tako 'akcijo', neki podobnega smo imeli letos tudi na FMFju, ampak so se idioti zmenili z IBM (oki Lenovo) in so bile kljub popustom cene še vedno vrtoglave, do 450k (spodnje meje se ne spomenem samo je bila nekje med 250-300k). In za povprečnega študenta to zagotovo ni ugodna ponudba, popust gor ali dol, če sploh nočem (kot je rekel že kuglvinkl) kompa iz takega cenovnega razreda.

coldman ::

Na FRIju smo lani reševal neko anketo na to temo (če smo zainteresirani, kater cenovni rang bi bil zanimiv, ...). Bi ga pa osebno kupil samo v primeru da bi mi specifikacije, firma popolnoma ustrezale

Tody ::

ja seveda te notebooki so namenjeni "izobraževanju" torej delanje zapiskov, med predavanji srfanje po net medtem ko čakaš na predavanja / vaje veliko stvari ki jih imenujejo domače naloge more bit narejeno na računalnik in veliko ljudi je po štud domovih in se jim ne da (se bojijo) vlačit sabo Desktopkišto in jim je laptop čist cool. Če bi imel denar si bi pa kupil te notebooke po katerih lahko pišeš z roko. KAki so subnote prenosniki pa nimam pojma

kuglvinkl ::

Recimo Thinkapd X60, Dell X1, D420, HP 2400/4400, Sony X serija. To se da vlačit nostop s seboj, ne pa neko 15 inčno zver.

V najboljšem primeru kakega lahkega 14 inčnika.

Loki ::

na fakulteti za strojnistvo smo delali podobno anketo, ampak so glave na vrhu ugotovile, da se ne splaca. ker se racunala cenijo "vsak dan", bi bila potem akcijska po enem mesecu ze izenacena z "navadnimi" modeli.
I left my wallet in El Segundo

klemen22 ::

Kot me verjetno poznate sem velik zagovornik IBM (T serije). Svojo omiljeno T43 sem zamenjal za tanov T. Zadeva je kvalitetno na isti ravni. Sem misliv da bodo rižojedci kej zajebal pa jim na srečo (še) ni uspelo. Sem super zadovoljen.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bo šel letos kdo študirati izredni študij računalništva na FIŠ?

Oddelek: Šola
358256 (7376) Yacked2
»

FRI - UNI ali VSŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6420704 (17114) SimplyMiha
»

Finančna kriza dviguje vpis v študije računalništva (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10034904 (30699) AndrejO
»

FRI, neuspešno leto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10134923 (30005) bluefish
»

Vzporedni študij

Oddelek: Šola
144770 (4309) Jimmy_

Več podobnih tem