Forum » Omrežja in internet » Kdo ali kaj mi resetira Linksys-ov router ?!
Kdo ali kaj mi resetira Linksys-ov router ?!
Cokolesnik ::
Uporabljam Linksys-ov BEFSX41 (klasika pri routerjih) in včeraj je net naenkrat prenehal delovati. Ko pogledam zakaj, se router na ping ni odzival. Ko ga resetiram se sicer odziva, a glej ga zlomka, vse nastavitve so povrnjene na tiste tovarniške (torej ni internet deloval zato, ker router po novem sploh ni bil nastavljen).
Zato me zanima, kako je to mogoče? Dostop do routerja je zaščiten z geslom. Ali si lahko zadevo razlagam kako drugače - da morda kater od programov pride v konflikt - da nemara program lahko popolnoma ponastavi router, ali se je router preprosto sesedel (v času problema je bil zagnan eMule, vendar z minimalnim prometom) ? To se je prvič zgodilo. Takoj po težavi sem nadgradil firmware (sicer je bil prejšnji le x.x.x-1) a vendar, tega res nisem pričakoval ?!
Kaj pravite?
Zato me zanima, kako je to mogoče? Dostop do routerja je zaščiten z geslom. Ali si lahko zadevo razlagam kako drugače - da morda kater od programov pride v konflikt - da nemara program lahko popolnoma ponastavi router, ali se je router preprosto sesedel (v času problema je bil zagnan eMule, vendar z minimalnim prometom) ? To se je prvič zgodilo. Takoj po težavi sem nadgradil firmware (sicer je bil prejšnji le x.x.x-1) a vendar, tega res nisem pričakoval ?!
Kaj pravite?
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
- spremenilo: Cokolesnik ()
jan01 ::
Tvoja "klasika pri routerjih" je za p2p (žal)zanič.
http://www.utorrent.com/faq.php#Modems_...
http://www.utorrent.com/faq.php#Modems_...
Cokolesnik ::
BEFSX41 ne najdem v seznamu problematilčnih modelov.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
jan01 ::
Oprosti, sem malo prehitro prebral model. Zdaj vem kateri je to.
Katero verzijo firmwaro zdaj točno imaš?
Citat iz enega foruma:
A 1.45.7 ima neko varnostno napako...
vseeno menim, da se ti splača router prodati in kupiti kaj drugege(recimo od linksysa wrt54gL-pa čeprav ima poleg še wireless), ker so originalni firmwari tako pocenih routerju (namerno) slabši(da se s tem prodajajo dražji...).
Katero verzijo firmwaro zdaj točno imaš?
Citat iz enega foruma:
/.../ to the conclusion old 1.45.7 was the best firmware. Stay away from any 1.50x and 1.51x variants, and 1.52.9 is somewhat OK...memory leak if enabling UPnP though.
A 1.45.7 ima neko varnostno napako...
vseeno menim, da se ti splača router prodati in kupiti kaj drugege(recimo od linksysa wrt54gL-pa čeprav ima poleg še wireless), ker so originalni firmwari tako pocenih routerju (namerno) slabši(da se s tem prodajajo dražji...).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri router priporočateOddelek: Omrežja in internet | 4133 (2558) | Mesar |
» | kateri router (switch) kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1670 (1477) | kulSMS |
» | Potrebujem "dober" navaden router s kablom v rangu 20-23kOddelek: Kaj kupiti | 3233 (2801) | jan01 |
» | Katerega od teh 4 routerjev naj vzamem?Oddelek: Kaj kupiti | 3374 (2351) | malinavc |
» | router (linksys): BEFSX41 ali WRT54GOddelek: Omrežja in internet | 2145 (1643) | pujsek_ |