Forum » Omrežja in internet » Prenos večjih datotek med računalnikoma preko neta
Prenos večjih datotek med računalnikoma preko neta
JN ::
Imam računalnik v službi in laptop doma. Oba imata WinXP, za povezavo med njima pa uporabljam kar Remote Desktop. Do sedaj je to popolnoma zaodstovalo za moje potrebe. V zadnjem času pa moram večkrat prenesti tudi datoteke večje od 100MB. Vedno v smeri: službeni -> laptop. Službeni je non-stop online (Siol ADSL), ima statični IP, router Baricade SMC7004 in Kerio FW.
Kaj je najenostavnejša rešitev mojega problema?
Želel bi, da so datoteke dosegljive le meni (po možnosti le takrat, ko jih želim prenesti). Premišljeval sem o postavitvi FTPja, vendar bi potreboval enostavna navodila (link slo, eng), ker se žal nimam časa poglabljat.
Kaj je najenostavnejša rešitev mojega problema?
Želel bi, da so datoteke dosegljive le meni (po možnosti le takrat, ko jih želim prenesti). Premišljeval sem o postavitvi FTPja, vendar bi potreboval enostavna navodila (link slo, eng), ker se žal nimam časa poglabljat.
boych ::
Vsekakor FTP, pa ni se kaj za poglabljati dosti, naložiš en FTP client Filezilla ali kaj podobnega, nastaviš mape in uporabnika, pa je to to, pol ure dela!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Organizacija datotek na sodobnih OSihOddelek: Programska oprema | 2010 (1830) | imagodei |
» | Mreža med win 98in win7Oddelek: Omrežja in internet | 3361 (2606) | Duhec |
» | Težave z MySQL povezavoOddelek: Izdelava spletišč | 2648 (2253) | la_mer |
» | Povezava pc-laptop(laplink kabel) problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1313 (1181) | MrStein |
» | Navidezno omrežje dom - služba. Kako izvesti?Oddelek: Omrežja in internet | 1374 (1238) | barbarpapa1 |