Forum » Pomoč in nasveti » Za vsak refresh web strani se vzpostavi VPN
Za vsak refresh web strani se vzpostavi VPN
zlatko ::
Težava semi je pojavila včeraj kar tako naenkrat in je ne morem odpraviti.
Sem povezan v lokalno mrežo na podjetju. Med povezavami pa imam še nekaj VPN povezav do drugih podjetij. Dostop do interneta imam preko lokalne mreže. Zato me moti oz. čudi, zakaj se mi VPN povezava vzpostavlja pri vsakem nalaganju spletne strani. Tudi ko odprem IE in pa tudi ko odprem Windows Media Player (predvidevam, da gre iskat podatke o trenutno predvajani vsebini na splet).
Računalnik sem že pregledal z NOD32, Spyware Doctor, eTrust Pest Paatrol, Windows Defender, AdAware .... pa nič ni našlo. Tudi nastavitve sem preveril, če bi mogoče ob vsaki novi strani zahtevalč vzpostavitev povezave, pa ni tako nastavljeno.
Zanimivo je namreč, da mi nekaj po vsakem reboot-u postavi kljukico za uporabo proxy strežnika za LAN.
Upam, da ima kdo kakšno mnenje, kako to rešiti in ali gre za trojanca, virus ali pa kakšno nastavitev.
lp, Zlatko
Sem povezan v lokalno mrežo na podjetju. Med povezavami pa imam še nekaj VPN povezav do drugih podjetij. Dostop do interneta imam preko lokalne mreže. Zato me moti oz. čudi, zakaj se mi VPN povezava vzpostavlja pri vsakem nalaganju spletne strani. Tudi ko odprem IE in pa tudi ko odprem Windows Media Player (predvidevam, da gre iskat podatke o trenutno predvajani vsebini na splet).
Računalnik sem že pregledal z NOD32, Spyware Doctor, eTrust Pest Paatrol, Windows Defender, AdAware .... pa nič ni našlo. Tudi nastavitve sem preveril, če bi mogoče ob vsaki novi strani zahtevalč vzpostavitev povezave, pa ni tako nastavljeno.
Zanimivo je namreč, da mi nekaj po vsakem reboot-u postavi kljukico za uporabo proxy strežnika za LAN.
Upam, da ima kdo kakšno mnenje, kako to rešiti in ali gre za trojanca, virus ali pa kakšno nastavitev.
lp, Zlatko
- spremenil: gkovac ()
Po tem, ko sem namestil Fireforx-a, se le-ta ne povezuje z VPN povezavo ampak uporabi lokalno mrežo.
Dočim IE pa ob vsaki zahtevi hoče vzpostaviti prvo VPN z internetom.
Vedno bolj se mi zdi, da je kakšna nastavitev znotraj omrežnih povezav ali pa se je v registry postavila kakšna zastavica, ki je z normalnimi nastavitvami ne gre več spremeniti.
Dočim IE pa ob vsaki zahtevi hoče vzpostaviti prvo VPN z internetom.
Vedno bolj se mi zdi, da je kakšna nastavitev znotraj omrežnih povezav ali pa se je v registry postavila kakšna zastavica, ki je z normalnimi nastavitvami ne gre več spremeniti.
gkovac ::
tole je totalni "long shot" ampak dej poglej in preveri kaj imaš v MSIE pod Tools in Options v zavihku Connections... poglej če imaš obkljukan always dial a connection in odkljukaj.
lp,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gkovac ()
Sem preveril in imam nastavljeno, da nikoli ne vzpostavlja dial-up povezav.
Sem pa na strani Dial-up connection window launches automatically while working našel mogoč odgovor, ki sem ga iskal.
Bom probal in vam javim kako je šlo.
Sem pa na strani Dial-up connection window launches automatically while working našel mogoč odgovor, ki sem ga iskal.
Bom probal in vam javim kako je šlo.
Obstaja kakšna aplikacija, ki zna prestrečti in izpisati imena programov, ki zahtevajo povezavo na internet? ZoneAlarm mi nekako ne vrne tega, kaj iščem.
In mogoče obstaja aplikacija, ki zna prestreči spremembe v registriju in izpisati, katere spremembe je naredil kateri program?
In mogoče obstaja aplikacija, ki zna prestreči spremembe v registriju in izpisati, katere spremembe je naredil kateri program?
Zadevo sem rešil tako, da sem obnovil sistem s točke, ko še nisem imel težav in zbrisal sem vse začasne datoteke od ie do temp mape ...
IN po restartu winsow je bilo vse ok. No antivirsne je bilo treba ponovno nadgraditi, drugo je pa bilo ok. In sedaj ni več zgoraj naštetih težav.
Zakaj je prišlo do tega mi ni jasno, glavno je da so se stvari rešile.
IN po restartu winsow je bilo vse ok. No antivirsne je bilo treba ponovno nadgraditi, drugo je pa bilo ok. In sedaj ni več zgoraj naštetih težav.
Zakaj je prišlo do tega mi ni jasno, glavno je da so se stvari rešile.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | full tunnel VPNOddelek: Pomoč in nasveti | 1271 (996) | dvince |
» | Prekinjanje VPN povezaveOddelek: Omrežja in internet | 2373 (2023) | ircr |
» | VPN tezaveOddelek: Omrežja in internet | 1515 (1331) | Person |
» | Omrežna soseščina (NetBIOS) preko več lokalnih mrež (subnetov) brez strežnika WINSOddelek: Omrežja in internet | 2497 (2199) | BaRtMaN |
» | Linksys router VPN ENDPOINT in WinXP odjemalec - planet za znoret ali slotech mi pomaOddelek: Omrežja in internet | 2381 (2107) | BlazP |