» »

Po razširitvi DDR2 pomnilnika, ne morem več instalirati WINXP?

Po razširitvi DDR2 pomnilnika, ne morem več instalirati WINXP?

Shinobi ::

Pozdravljeni!

Imam prenosnik HP Compaq nx8220, ki ima po defaultu 2x256 MB DDR2 RAMa. Dokupil sem še 1GB palčko DDR2 rama in tako imam 1256MB DDR2 RAMa. Problem je v tem, da ko so mi ram not dali nisem šel extra windowsov na novo gor snemat. Zdaj po enem mesecu pa so se kar začele ponavljati anomalije. Npr. ne sprejema mi več Logitech Joystickov in Joypadov. Napiše npr. found new hardware Logitech USB Extreme 3D potem pa reče da ni drajverjev - predhodno sem jih posnel iz logitechovega sajta ampak ni nobenih .inf fajlov zraun. Pa dobro. Potem se mi je začelo dogajati, da ko vklopim WiFi mi lučke gorijo, pa windows mi enejbla WiFi lan a naprava za omrežje mi pravi da nimam WLAN kartice?!! Ker mi je to nemalo dosadilo, sem hotel vsaj Repairat Windowse (do zdaj je to na tem notebooku delalo perfektno preden nisem rama menjal).

No, potem pa sem dal Original WindowsXP cd not in bootal. Še v text modu, preden dejansko stopi v Setup (še ni plavega ozadja) - mi napiše, Windows is detecting hardware ... in to traja kake 3 sekunde in potem je zaslon črn pa srečno kekec. Nič ne gre več. Sem mislil, da je original WindowsXP cd pokvarjen, sem probal še s presnetim CDjem, pa ne gre - ista finta.

Potem sem sumil, da se mogoče ram ne razume, ali pa je pokvarjen in sem pustil čez noč kakšnih 11 ur laufat MEMTESTx86 pa ni našel nobene napake. Sem še ekstra pogledal, če prečekira celi ram in dejansko ga 128K - 1280MB (zdaj tistih 128K pri 11 urah nebom sumil, ker mislim, da jih je program sam požrl).

Ima kdo kakšno idejo, ali moram nest na dragi servis?

Person ::

Hm, glede na to, da ti je nekaj časa po razširitvi vse delalo perfektno & da je očitno z ramom vse OK, je verjetno za te anomalije kriv kakšen drug razlog. Verjetno je servis edina rešitev.
Let's make something useful!

Shinobi ::

Samo sej pravim, da naknadno WindowXP nisem več instaliral, na notebooku pa sploh še nisem imel posnetih toliko različnih stvari. Je pa tako, da sistem je stabiln, pač tale WiFi in Joysticki me zezajo, medtem ko npr. joypad od XBOX 360 mi dela na USBju povsem normalno, bilo kje ga not piknem, pa tudi Razor miska in tipkovnica, USB hard disk in iPod delajo normalno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri nakupu računalnika in ostale periferije

Oddelek: Kaj kupiti
103607 (3356) chrush
»

Cena Q6600 padla na 147 evrov - vsaj pri severnih sosedih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
507464 (4872) kmetek
»

Katere komponente kupiti za sestavo računalnika (1000€)? (strani: 1 2 )

545095 (5095) Saiyajin
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

656400 (5130) sw0rdfish
»

Prenosnika: ACER, Travelmate 4021WLMI ali HEWLETT PACKARD, NX6125

92211 (2034) blank3

Več podobnih tem