» »

Težave s trdim diskom

Težave s trdim diskom

Orchestra ::

Pozdravljeni!

Nakaj časa nazaj sem kupil WDjev 200GB SATA disk, prve generacije.Imel je slabe sektorje in sem uveljavil garancijo ter dobil novega.
Novi disk mi zelo melje, test v HDTachu pa pokaze normalne rezultate.V nekaterih igrah me ven meče včasih mi pa pokaže kr ene errorje."Data Life guard tools"(WDjev softwer za diske) pravi,da to ni disk od WD firme(???).

-Kako/kje prečekiram, če so driverji pravi oz. če prihaja do napak pri branju?
-Kaj moram še preveriti?

Izi ::

Ja najlažje je če imaš zapisan CRC neke datoteke, ki jo nato skopiraš na drugo mesto na disku in ponovno preveriš CRC, če se še vedno ujema.

Programček je QuickSFV (je zastonj)
http://www.quicksfv.org/

- Namesti QuickSFV
- pojdi v eno naključno mapo na disku, kjer je za nekaj GB datotek
- izberi vse te datoteke in z desno miško klikni na njih in izberi "Create .SFV File"
- vse te datoteke skupaj z novo datoteko .SFV skopiraj v eno novo mapo nekje drugje na disku (datoteke moraš kopirati in ne prenašati)
- pojdi v to novo mapo kjer so skopirane datoteke in zaženi datoteko .SFV (dvakrat klikni na njo)
- QuickSFV ti bo povedal, če so vse datoteke do zadnjega bitka še vedno iste kot so bile pred kopiranjem. Za vse skopirane datoteke moraš dobiti zelene kljukice. Če je kje kakšen rdeč križec potem je nekaj hudo narobe.

Te .SFV datoteke boš dostikrat opazil tudi na internetu (predvsem pri piratski robi). Z njo preveriš, če so vse datoteke, ki so v isti mapi kot .SFV še vedno enake ali pa je kakšna pokvarjena.
Tudi pri kakšnem backupu se splača narediti zraven še .SFV, da kasneje lahko preveriš, če so vse datoteke še vedno nepokvarjene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Orchestra ::

Sem naredil tako, pa ni bilo problemov(vse OK).

Tole pa res nekaj ne štima:

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Igrca Driv3r

Oddelek: Igre
61941 (1846) Matek
»

.SFV file

Oddelek: Programska oprema
810037 (9969) Cokolesnik