Forum » Programiranje » [ASP .NET] Master page session?
[ASP .NET] Master page session?
alum ::
Zdravo,
slišal sem, da uporaba master strani v ASP .NET2, nadomesti uporabo Sessionov. Torej, da lahko spremenljivke pošiljam me različnimi aspx strani, brez da ustvarim session.
Zanima me, če je to res, in kako dostopati do spremenljivke prejšnje strani.
slišal sem, da uporaba master strani v ASP .NET2, nadomesti uporabo Sessionov. Torej, da lahko spremenljivke pošiljam me različnimi aspx strani, brez da ustvarim session.
Zanima me, če je to res, in kako dostopati do spremenljivke prejšnje strani.
Microsoft ::
Mislim, da ne. MasterPage je nek okvir, v katerega postavis vsebino. Tako imas recimo vec strani, ki uporabljajo isti MasterPage, a vsaka strani ima razlicno vsebino.
Session lahko nadomestis s Profile. Vec imas tule.
by Miha
Session lahko nadomestis s Profile. Vec imas tule.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
alum ::
Ja kot kaže se tudi master page ob vsakem requestu pošlje nazaj na strežnik, tako da se vse spremenljivke v njem izgubijo.
Ta profil, pa je res sladka stvar. :)
Hvala.
Ta profil, pa je res sladka stvar. :)
Hvala.
CWIZO ::
MasterPage ni nic drugega kot template, ki se nakoncu zlije skupaj s stranjo z vsebino in ti v HTMLju ne vidis da bi kejt bil kak masterpage...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Masterpage in jQuery(ajax call)Oddelek: Programiranje | 1365 (1193) | hatchette |
» | ASP.NET C# - kako ustvariti skupno funkcijo?Oddelek: Programiranje | 958 (718) | nuclear |
» | [ ASP.NET ] Vprašanje glede podajanja parametrovOddelek: Programiranje | 1583 (1314) | salesky |
» | Cookie in PHP...Oddelek: Izdelava spletišč | 1171 (1116) | Trubadur |
» | Še malo teženja o phpOddelek: Programiranje | 1792 (1381) | rc-car |