» »

[JavaScript] open img on mouse over

[JavaScript] open img on mouse over

HroSCeK ::

Rabil bi malo pomoči pri JavaScriptu ker to ni ravno moje področje.. Rad bi naredil RollOver effect in to tako, da če se premakneš z miško čez določen tekst se nekje na točni poziciji na ekranu odpre ena določena slikica! A je to sploh možno?

Če ni, imam backup rešitev da naredim en iframe v strani in je potem link on mouse over neke določene strani v tisti določen frame.. Težka za razumet ampk je precej enostavno in me jezi že danes cel dan ker nemorem tega realizirat!

Prosim za pomoč...

Primer:

Uporabnik (e-mail)

Če bi se s kurzorjem premaknil čez ime bi se na točno definirani poziciji odprla slika (x položaj, y-položaj).. Če to ni možno lahko pa tudi da se odpre URL v tistem iframe-u, ki je ustvarjen na določeneni poziciji in ima ime, recimo, "slika"!

MAC.H ::

Seveda se da. V linku, kjer bo e-mail, določiš dogodek OnMouseOver="", znotraj navednic pa napišeš mojaSlika.src='imelike.jpg'.

Poleg tega moraš določiti tudi dogodek OnMouseOut="mojaSlika.src='default.gif'"

Za default.gif pa predlagam, da narediš eno 100% prozorno sličico, ki bo skratka nevidna, zato da bo videti, kot da sličice preklapljajo med seboj.

Na točno določenem mestu na spletni strani, kjer bo ta sličica prikazana, pa v ukazu <img src="..."> določiš še id=mojaSlika, da bo vse skupaj delalo.
MAC.H


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menu, kjer se ti pokaže vsebina ...

Oddelek: Izdelava spletišč
121083 (962) JOKER
»

slike

Oddelek: Izdelava spletišč
81019 (921) anubisas
»

Drop down meni!

Oddelek: Izdelava spletišč
101933 (1686) ACE
»

Kako se tole naredi?

Oddelek: Izdelava spletišč
261485 (1185) njok
»

Visual studio DHTML

Oddelek: Programiranje
5835 (763) lordgreg

Več podobnih tem