Forum » Programiranje » Dodajanje napisa v jpg...???
Dodajanje napisa v jpg...???
Mati ::
Imam precej sličic različnih dimenzij in želel bi v vsako sliko vnest naslov internet strani.
Zadevo obdelujem z Image optimizerjem, imam pa problemček. V programu lahko nastavim pisavi in velikost pisave, vendar mi pri ožjih sličicah odreže recimo www., pri zelo širokih pa je pisava tako pomanjšana, da sploh ni opazna.
Želel bi nekako program prepričat, da mi ne glede na velikost slike sam priredi velikost pisave, da bo recimo 5mm stran od roba. Kako to narediti? Ima kdo idejo?
Zadevo obdelujem z Image optimizerjem, imam pa problemček. V programu lahko nastavim pisavi in velikost pisave, vendar mi pri ožjih sličicah odreže recimo www., pri zelo širokih pa je pisava tako pomanjšana, da sploh ni opazna.
Želel bi nekako program prepričat, da mi ne glede na velikost slike sam priredi velikost pisave, da bo recimo 5mm stran od roba. Kako to narediti? Ima kdo idejo?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Andruxa ::
Ce vsaj malo programiras, lahko to zelo na hitro naredis v .NET-u ( evo primercek v C# ) :
Bitmap image = new Bitmap( _pot_do_slike_na_disku ); /* 1. Odpri sliko z diska */
Graphics graphicImage = Graphics.FromImage( image );
graphicImage.DrawString( _napis_na_sliki, /*2. Narisi na sliko svoj napis */
new Font("Arial", 5, FontStyle.Regular ), /* lastnosti fonta */
Brushes.Black, /* barva napisa */
new Point( 30, 30 )/* lokacija napisa, naredi da bo dinamicna, pac glede na velikost slike */ );
graphicImage.Save(); /* Shrani sliko (vsi stavki do kraja. )*/
image.Save( _ime_output_slike+".jpg", /* ime izhodne slike*/
System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Jpeg ); /* izberi format */
graphicImage.Dispose();
image.Dispose();
Bitmap image = new Bitmap( _pot_do_slike_na_disku ); /* 1. Odpri sliko z diska */
Graphics graphicImage = Graphics.FromImage( image );
graphicImage.DrawString( _napis_na_sliki, /*2. Narisi na sliko svoj napis */
new Font("Arial", 5, FontStyle.Regular ), /* lastnosti fonta */
Brushes.Black, /* barva napisa */
new Point( 30, 30 )/* lokacija napisa, naredi da bo dinamicna, pac glede na velikost slike */ );
graphicImage.Save(); /* Shrani sliko (vsi stavki do kraja. )*/
image.Save( _ime_output_slike+".jpg", /* ime izhodne slike*/
System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Jpeg ); /* izberi format */
graphicImage.Dispose();
image.Dispose();
elKaktus ::
zivjo sm bol nov v c# a bi mi lahko poslal celoten source da bom bom iz celote lazje predstavljal potek in fukcijo tega programa
hvala
l.p.
hvala
l.p.
Tutankhamun ::
Sej potek ti je napisu.
Zdej pa to kodo sam skopiri pod svojo funkcijo, recimo ko prtisneš gumb al pa kej...
Zdej pa to kodo sam skopiri pod svojo funkcijo, recimo ko prtisneš gumb al pa kej...
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] picturebox, slika na slikoOddelek: Programiranje | 1097 (907) | japol |
» | c# tiho tiskanje slik.Oddelek: Programiranje | 1956 (1627) | OmegaM |
» | [C#] IndexOutOfRange ExceptionOddelek: Programiranje | 1312 (1157) | ql000 |
» | [c#] enostavna Igrca -> poraba procesorja 95%Oddelek: Programiranje | 2170 (1534) | elKaktus |
» | [asp.net] simpl image editorOddelek: Programiranje | 1564 (1369) | darkolord |