Forum » Navijanje » navijanje
navijanje
UNIVERZUM ::
No tokrat sem se spravil poiskati limit mojega radeona 9600 pro. Z Ati tool sem poiskal največjo frekvenco GPU in rama. Pojavil pa se je sledeč problem. Pri GPU se je frekvenca ustavila 470 mhz (398 mhz osnovna). Sem in tja sem opazil kakšen rumen pixel, ki pa je takoj izginil in sem po 1 uri »brez napake« izklopil iskanje najvišje GPU frekvence. Zakaj ni javilo error?
Naložil sem default nastavitve in poizkusil poiskati še frekvenco rama. Ko je rasel do 290 (202 osnova), je bilo vse ok, potem pa je naenkrat naredil artefakt (12 pixlov) in potem mi je teh 12 pikslov javljal kot artefakte vse do 198 mhz, ko sem izklopil iskanje.
Ponovno sem nalozil osnovne nastavitve in omejil iskanje gpu 465 in mem 263 mhz. Po dobri uri mi še vedno ni javilo napake, zato me zanima ali je to frekvenca na kateri naj bi grafa delovala stabilno? Oziroma kateri program naj zaženem da bom ugotovil ali je grafa stabilna?
Zagnal sem tudi 3dmark03 in ga je prežvečila tako pri osnovnih nastavitvah kot navita. Razlika je 654 pik.
Hladilnik na GPU sem zamenjal, prav tako sem montiral pasivne hladilnike na rame. Na otip je vse v mejah normale (lahko imam prst na GPU/ramih neomejeno), se pa en čip al karkoli že je zraven GPU segreva full preveč že na default frekvencah se ob dotiku spečeš. Ima kdo kakšno idejo?
Naložil sem default nastavitve in poizkusil poiskati še frekvenco rama. Ko je rasel do 290 (202 osnova), je bilo vse ok, potem pa je naenkrat naredil artefakt (12 pixlov) in potem mi je teh 12 pikslov javljal kot artefakte vse do 198 mhz, ko sem izklopil iskanje.
Ponovno sem nalozil osnovne nastavitve in omejil iskanje gpu 465 in mem 263 mhz. Po dobri uri mi še vedno ni javilo napake, zato me zanima ali je to frekvenca na kateri naj bi grafa delovala stabilno? Oziroma kateri program naj zaženem da bom ugotovil ali je grafa stabilna?
Zagnal sem tudi 3dmark03 in ga je prežvečila tako pri osnovnih nastavitvah kot navita. Razlika je 654 pik.
Hladilnik na GPU sem zamenjal, prav tako sem montiral pasivne hladilnike na rame. Na otip je vse v mejah normale (lahko imam prst na GPU/ramih neomejeno), se pa en čip al karkoli že je zraven GPU segreva full preveč že na default frekvencah se ob dotiku spečeš. Ima kdo kakšno idejo?
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Yoni ::
sam kako pa imaš ti ram samo 200MHz? 9600pro ima 300MHz rame...
jst gigabytovga radeona 9600pro trenutno brez problema teram na 500/700(ddr)-frekvence XT-ja.....na ramih so bakreni hladilniki, na GPU-ju pa stock hladilnik.....
v Ati tool pa tista kosmata kocka ni lih mirodajna pomoje.....meni se tam pojavljajo pikice, errorjev piše da ni......v 3d mark 03 je šlo normalno skozi in v igrah tudi ni problemov.....
pa ni ti treba čakat 1 uro...če se po 15 minutah ne pojavi nič, jo lahko še mau naviješ.....
jst gigabytovga radeona 9600pro trenutno brez problema teram na 500/700(ddr)-frekvence XT-ja.....na ramih so bakreni hladilniki, na GPU-ju pa stock hladilnik.....
v Ati tool pa tista kosmata kocka ni lih mirodajna pomoje.....meni se tam pojavljajo pikice, errorjev piše da ni......v 3d mark 03 je šlo normalno skozi in v igrah tudi ni problemov.....
pa ni ti treba čakat 1 uro...če se po 15 minutah ne pojavi nič, jo lahko še mau naviješ.....
UNIVERZUM ::
Ma jst mam canyonov radeon in gre 398/202 )404ddr). mi je pa tut po 21 minutah naredil error.
sicer pa me bolj skrbi tisti segrevajoči se del pri grafi, sej je pri default fekvencah prevroč.
sicer pa me bolj skrbi tisti segrevajoči se del pri grafi, sej je pri default fekvencah prevroč.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Yoni ::
sam pol imaš ti neko Lite verzijo al nevem kaj....
ker default frekvence radeona 9600pro so 400/300(600ddr)...
ker default frekvence radeona 9600pro so 400/300(600ddr)...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako naviti ati radeon 9600pro 256mbOddelek: Navijanje | 1876 (1516) | jackorsen88 |
» | Navijane GPU ATI RADEON 9600 XT?? ne gre več??? :OOddelek: Navijanje | 1578 (1220) | Orbit89 |
» | Frekvenca radeona 9600proOddelek: Navijanje | 2160 (1751) | boštjan |
» | Kako izvem temperaturo GPUOddelek: Navijanje | 2416 (1813) | Tilen |
» | radeon 9600(non-pro) koliko naviti?Oddelek: Navijanje | 1553 (1307) | killah bee |