» »

DVB-C ali analogna?

DVB-C ali analogna?

prof ::

Zaradi udobnejšega dela sem si zaželel, da bi lahko na svojem mlinčku spremljal tv, včasih pa tudi kaj posnel. Ker imam kabelsko me zanima kakšna je razlika med DVB kartico in analogno. Zakaj je bolje kupiti DVB in zakaj ANALOGNO?

Hvala za odgovor!

SasoS ::

Jah...analogna kartica sprejema analogne kanale, dvb pa digitalne :-). Prednost digitalnih kanalov je da ni motenj v sliki (oz. so motnje v obliki kvadratkov in ne analognega šuma), tv pa lahko posnameš direktno v mpeg2 formatu. Seveda se pa prej pozanimaj če tvoje kabelsko omrežje sploh oddaja digitalne programe in kateri to sploh so. Niso vsi kanali podvojeni (nekateri se še vedno oddajajo samo v analognem načinu).

AngelOfDeath ::

Ali pa si kupiš takšno ki sprejema oboje
edit: Slovnica

Tili ::

kaka izkušnja s kombinacijo in na katerem oeperaterju?

AngelOfDeath ::

Trenutno uporabljam Technotrend Premium C-2300 Hybrid Technotrend Premium C-2300 Hybrid (30k). Je ista kot Hauppauge WinTV Nexus-CA ki stane okoli (60k)
Prej sem imel samo Analogno Cinergy 600 (24k).

S to kartico dobiš tako analogne ter digitalne programe ter radio. Sprejem je odvisen od kakovosti signala pri nekaterih je vredu pri drugih pa pač gledam analogno :) (pa mislim da se bo zdaj linija popravljala tako da bom lahko vse gledal preko digitalnih.

ponudnik je Triera
edit: Slovnica

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tv tuner dvb-c, kaj kupiti in kje?

Oddelek: Kaj kupiti
53478 (2899) Cosmo
»

Kakšno TV kartico ANALOG+DIGITAL

Oddelek: Kaj kupiti