Forum » Programska oprema » Kako zamenjati doloceno barvo z transparentno v PSPju?
Kako zamenjati doloceno barvo z transparentno v PSPju?
GaS ::
Ja, to me zanima. Pa ce se da mogoce kaksen batch narest, da bi vec slik tako obdelalo, ker jih imam kar nekaj. Namrec moral bi belo barvo zamenjati z transparentno. Nisem se pa se nikoli poglabljal v katerikoli graficni program, tako da..
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
mirkuma ::
Za PSP X, verjetno velja tudi za verzijo 9 in 8:
Najprej moras ustvariti skripto...File->Script->Start Recording.
Potem gres na Image->Palette->Set Palette Tranparency in izberes ali vtipkas barvo ki bi jo rad imel transparentno, spremembo potrdis.
Skripto nehas snemati.....File->Script->Save Recording....in ji das ime.
Potem zazenes File->Batch Process...tu nalozis datoteke in obkljukas Use Script ter izberes pravkar posneto skripto...izberes zeljen format in zazenes z gumbom Start...
Tako nekako na hitro...
Najprej moras ustvariti skripto...File->Script->Start Recording.
Potem gres na Image->Palette->Set Palette Tranparency in izberes ali vtipkas barvo ki bi jo rad imel transparentno, spremembo potrdis.
Skripto nehas snemati.....File->Script->Save Recording....in ji das ime.
Potem zazenes File->Batch Process...tu nalozis datoteke in obkljukas Use Script ter izberes pravkar posneto skripto...izberes zeljen format in zazenes z gumbom Start...
Tako nekako na hitro...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Hvala za tale super hitri odgovor:) Tako je zdej to; najprej sem pac dal New.., da sem sploh lahko izbiral med temi menu-ji. In potem sem naredil tako kot si napisal, kar je tudi logicno, vendar je bil rezultat prakticno enaka slika kot prej. Morala bi se videti tista sivo-bela kvadratasta mreza namesto bele barve, vendar je ni bilo:) Se zmeram grem pa lahko z Background Eraserjem brisat:)) Kaj naj zdej?
#000000 ::
Shrani kot transparenten gif lahko tudi png ker jpg še ne podpira transparence. LP
edit: aja pa z photoshopom bi to naredu dok si okom trepnuo.
edit: aja pa z photoshopom bi to naredu dok si okom trepnuo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Ja sm shranil pod .png, in sem probal tudi pod .spimage, pa je isto. Sam kakor js tole funkcijo razumem, bi naj spremenila doloceni sliki barvo transparentnosti. Verjetno samo js narobe razumem..
mirkuma ::
PNG, GIF in mislim da pspimage uporabljajo transparenco...Pogled transparence vkljucis z Shift+V (torej da ti prikaze kockasto ozadje na mestih kjer je transparento) oz. iz menuja Image->Palette->Show Palette Transparency
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Ja to sem nekako zastekal;) Ampak se zmeraj mi ne naredi tega kar hocem: da vse kar je belih pikslov, zamenja z transparentnimi.
#000000 ::
Mislm da v kolikor rabiš nekaj ur da ti nekdo pomaga z tem sranjem, treba razmišljat pač o zamenjavi softwera, ker zgleda to noben ne uporablja in posledično ni nobenega nasveta. Zakaj ne googlaš z npr. telim kyewordom tvojProgram transparency / ali transparency background ali kaj podobnega. Grem pa stavit da je pod tipko F1 1000% razloženo kako in kaj (vkolikor program to funkcijo ima) če ni tam pol tud ne gre.
klikni tukaj in začni brat LP
edit: ne vem kako je pri novih verzijah in kere to so, 'transparent GIF wizard' klikni tukaj
klikni tukaj in začni brat LP
edit: ne vem kako je pri novih verzijah in kere to so, 'transparent GIF wizard' klikni tukaj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za izrezovanje določenih predmetov....Oddelek: Programska oprema | 6620 (5758) | Route66 |
» | FireworksOddelek: Izdelava spletišč | 1196 (1106) | Binji |
» | Problem z transparentnostjo slik v IEOddelek: Pomoč in nasveti | 1782 (1589) | Anton013 |
» | Kako odstraniti belo ozadje v JPGOddelek: Programska oprema | 4632 (4294) | darkolord |
» | prozorne slikeOddelek: Izdelava spletišč | 2165 (1671) | AlexUS |