Forum » Omrežja in internet » NFS problemi
NFS problemi
zee ::
zivjo.
doma postavljam en manjši linux (Gentoo) strežnik, ki bo sluzil tiskanju, rožicam in še marsičemu. V sklopu tega sem na njem nastavil NFS, prenosnik (tudi Gentoo) lepo vidi mape, ki sem jih nastavil v exports na strežniku.
podobno sem hotel nastaviti še na prenosniku (tako da bi ga videl strežnik). potem ko sem vklopil v jedru relevantne opcije, emergal nfs in skopiral exports iz strežnika (računalnika sta podobno nastavljena) na prenosnik in pognal nfs, se je pokazalo, da strežnik lepo vidi mape na /, ne vidi pa /home oz. je ta prazna - noter ni uporabniške mape.
še vsebina exports:
/ 192.168.1.0/255.255.255.0(async,no_subtree_check,ro)
/home/zidar/ 192.168.1.0/255.255.255.0(async,no_subtree_check,ro)
kaj delam narobe oz. česa nimam nastavljenega?
hvala vnaprej.
doma postavljam en manjši linux (Gentoo) strežnik, ki bo sluzil tiskanju, rožicam in še marsičemu. V sklopu tega sem na njem nastavil NFS, prenosnik (tudi Gentoo) lepo vidi mape, ki sem jih nastavil v exports na strežniku.
podobno sem hotel nastaviti še na prenosniku (tako da bi ga videl strežnik). potem ko sem vklopil v jedru relevantne opcije, emergal nfs in skopiral exports iz strežnika (računalnika sta podobno nastavljena) na prenosnik in pognal nfs, se je pokazalo, da strežnik lepo vidi mape na /, ne vidi pa /home oz. je ta prazna - noter ni uporabniške mape.
še vsebina exports:
/ 192.168.1.0/255.255.255.0(async,no_subtree_check,ro)
/home/zidar/ 192.168.1.0/255.255.255.0(async,no_subtree_check,ro)
kaj delam narobe oz. česa nimam nastavljenega?
hvala vnaprej.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
- spremenilo: zee ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Openvpn (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 14561 (6128) | Blisk |
» | ubuntu + network sharingOddelek: Pomoč in nasveti | 1247 (1111) | NeMeTko |
» | LTSP (Linux Terminal Server Project) težaveOddelek: Programska oprema | 1740 (1281) | r5r |
» | Dodajanje nove statične route?Oddelek: Omrežja in internet | 2106 (1951) | BlueRunner |
» | Lan in NFS souporaba - pretok podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 1470 (1170) | KoKi |