» »

Sociologija - Da Vinčijeva šifra, sociološka analiza

Sociologija - Da Vinčijeva šifra, sociološka analiza

dizzz ::

Moja stvar je pa naslednja, kot se lahko razbere, gre sicer za seminarsko nalogo pri sociologiji, na naslov Da Vinčijeva šifra, sociološka analiza ... Imam sicer že nekaj literature pa tega stuffa.. ampak mislim da še mi manjka nekaj stvari :P imam sicer samo dve knjigi o da vinčijevi, k sta napisani v slovenščini.. tak da bi prosil še za kakšno drugo literaturo, članke, razmišljanja.. karkoli =P
iskal sem že na wikipedii, gugll .. pa našel karnekaj stvari, rabim še pa več, tak da.. kakršnikoli prispevki bi bli dobrodošli!!! tnx vnaprej.
caw.diz.

dizzz ::

torej res nebo nihče nič prispeval?! :> kakšno stran k jo mogoče kdo pozna pa takle. k ni ziher da sem našel vse kar je možno =)
plZ.

aljazh ::

da Vinicijevo Šifro si prebral?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljazh ()

Mr_Globus ::

Kako naj bi sociološka analiza zgledala? A zo se gleda odnose med osebami?

dizzz ::

valda sem jo prebral, drgač niti nebi vzeltega naslova za seminarsko.. lej, jaz rabim samo čimveč podatkov na tole knjigo, kako izgleda sociološka analiza natančno tudi jaz nevem, kr nisn nek sociolog, ampak rabim čimveč vsega, da nekaj spacam! pfff.

BigWhale ::

Socioloska analiza bi opisovala/analizirala dogajanje okrog knjige... Zakaj je bila hit, zakaj jo ljudje berejo, zakaj je populisticen crap...

zee ::

imaš seminar iz sociološke anazalize pa ne veš niti, kaj to je ?!

Vsekakor -> Google!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

dizzz ::

saj zaj si čist ql ko si nabil takle post like www.google.com an? nisem nekakšen sociolog, zato ti tudi nemorem povedat kaj natančno pomeni sociološka analiza. drgač pa tole niti ni pomembno, še najmanj pa zate.. vse kar sem htel, je kakšen prispevek o da vinčijevi šifri!!! in če ti tole ni jasno, oz če nisi prebral prvega posta, potem newem zakaj postaš z takšno bedarijo kot je recimo GOOGLE ?!? aja drgač pa, če že hočeš da ti ti pokažem nekaj glede tega gugla, kar sem našel o sociološki analizi..

sociološka analiza/raziskava
Concept definition:
Raziskava družbenih vprašanj in problemov, ki se zlasti osredotoča na kulturne in okoljske dejavnike.

upam da si zdaj srečen da sem se potrudil, ampak na tvojo verjetno žalost sem tole imel že pred tem k si ti tole postaL! čist mimo si z takimi posti. zamisli se. pa brez zamer.

ait.cu

Samuel ::

eh, prevec stvari govori v prid nje, da bi bila populisticni krep.

sploh ob tem, ce vemo, kako je cerkev sposobna popucat pod preprogo tiste stvari, ki ji ne godejo (mal pomisli o pedofiliji duhovnikov).

zee ::

Naslov knjige je: Da Vincijeva šifra, saj se nanaša na Leonarda da Vincija, ki je bil, kolikor je meni znano in so me učili, doma na območju današnje Italije in torej nikakor ni mogoče govoriti o "Da Vinčijevi šifri", kakor si napisal.

Če se še enkrat vrnem na tvoj post (v podrobnosti njegove slovenščine se ne bom spuščal), bom še enkrat rekel, da močno dvomim, da si knjigo prebral, saj bi sicer sploh ne imel težav s pisanjem eseja oz. analize, saj so pojmi, ki tebe v sociološki analizi zanimajo, zapisani zelo nazorno.

Kulturni dejavniki: Cerkveno zatiranje določenih oporečnih umetnikov
Okoljski dejavniki: družba v začetku 21. stoletja, željna senzacionalnih in provokativnih stvari, pohlep, fanatizem

Kaj je Brown naredil? Tej družbi je z uporabo točnih zgodovinskih dejstev, kakor je sam napisal na začetku, če ga malo parafraziram, ponudil prav to: napeto zgodbo, ki se deloma naslanja prav na ta "dejstva" (Da Vinci, Mona Lisa, Sionsko Priorstvo, skriti rituali).

Ker je ljudsvo voljno in željno senzacionalizma ( o dekadenci le-tega tukaj ne bi, ker mislim, da to ni predmet te analize), je seveda z obema rokama zagrabilo to "bilko", ki jo je ponudil Brown pod krinko razkrivanja velike Skrivnosti. V tem senzacionalizmu tiči vzrok oz. razlog za tako dobro prodajo knjige, ki je, upoštevaje da temelji na lažeh, povsem povprečen (literarno gledano seveda) roman.

Naj ti bo to en namig, več zaenkrat ne gre, ker se učim za izpit (na podiplomcu), pa tudi knjigo sem prebral pred več kot pol leta v angleščini.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Stepni Volk ::

"Da Vinčijeva šifra, sociološka analiza"

Težko ti bi kdo pomagal, če ne razložiš o čem naj bi govorila ta "sociološka analiza".

O fenomenu uspešnosti same knjige?

O vsebini?
Ta je tako plod fikcije. Toliko je resnična, kot Karl Maya Vinetou. Tony Robinson, drugače znan kot Baldrik iz Black Adderja ali Time Teama iz Discoverya, se je lepo v dokumentarcu Channel 4 odpravil po potek prve in druge knjige.
Oba dokumentarca je že predvajala TV SLO, Dnevnik pa je imel dokumentarca v obliki DVD priloge.

Dan Brown seveda ni privolil na sodelovanje, kot tudi ne na interview. Je bil "to busy" s pripravami za novo knjigo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Dan Brown - Da Vincijeva Šifra - razprava

Oddelek: Loža
71906 (1582) Mavrik
»

Da Vincijeva šifra

Oddelek: Sedem umetnosti
333477 (1797) BALAST
»

Knjige za poletno branje

Oddelek: Sedem umetnosti
144862 (4602) ermej
»

[knjiga] Ledena Prevara - kriptografija?

Oddelek: Loža
82958 (2958) roli
»

Navdušujoča poletna branja...

Oddelek: Sedem umetnosti
273817 (3402) Opkow

Več podobnih tem