Forum » Strojna oprema » Conroe procesorji so med nami
Conroe procesorji so med nami
Primoz78 ::
Kaj pomaga 500FSB+ ce so pa nekateri (kar precej) Retail Conroe CPU-jev z FSB wall-om...
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
MasterMiG ::
Glede na tale test se da višji fsb dosežt le z nižanjem multiplierja, pri čemer pa men ni jasno v čem je finta, tut tista tabela na konc kaže konstantno manjšanje končne frekvence...
Pa rad bi dobil odgovor na prejšen post, torej ali kupt P5B Dlx ali P5W DH Dlx?
EDIT: Kot prvo je X6800 in ne E6800 In ja, razlika je v povsem odklenjenem množilniku, ki ga X6800 ima, ostali Conroeji pa ''še'' ne, vsaj ne v obe smeri; in pa tudi v stock frekvenci, X6800-2.93GHz in E6700-2.66GHz.
Pa rad bi dobil odgovor na prejšen post, torej ali kupt P5B Dlx ali P5W DH Dlx?
EDIT: Kot prvo je X6800 in ne E6800 In ja, razlika je v povsem odklenjenem množilniku, ki ga X6800 ima, ostali Conroeji pa ''še'' ne, vsaj ne v obe smeri; in pa tudi v stock frekvenci, X6800-2.93GHz in E6700-2.66GHz.
There is nothing to fear but the fear itself.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MasterMiG ()
@MasterMIG pa saj to je samoumevno, da se z nizjim multijem doseze visji FSB...sam ce ti to dovoli plata...in ce ti to dovoli procesor!
Lp Primoz
Lp Primoz
Gajba ::
P5W DH Deluxe ima NB hladilnik pritrjen z ono špango kot večina plat za intel, P5B Deluxe pa ima pritrjenega lepo z štifti skozi luknje, tako da lahko dam lepo blok za NB od starega nforce2 sistema gor ker za visok fsb rabiš kao visoko voltažo na NB
All I found were lungs and liver
@Gajba ce ne bos delal VMOD-ov za VMCH ne rabis vodnega bloka gor...ker itak plate ne podpirajo vec kot 1.65V na VMCH...no razen novehsih P5W DH, ki imajo opcijo 1.85V v BIOSU...zgleda nova revizija.
Lp Primoz
Lp Primoz
Skankulja ::
Gajba ::
kakšne imate IHS-je kaj na teh procesorih? ostre ali zaobljene robove? sem bral da sta 2 različni varjanti. jaz dobim z ostrimi robovi pravijo da imajo IHS-ji z zaobljenimi robovi boljši stik s hladilnikom
All I found were lungs and liver
XS!D3 ::
Zanima me keri rami so bolši:
DDR2 TeamGroup 1GB (2*512MB) PC6400 800 DC kit s hladilnikom retail
ali
DDR2 GoodRam 1GB kit (2*512MB) PC6400 800 DC kit s hladilnikom retail
in kakšne latence majo tei GoodRami?
DDR2 TeamGroup 1GB (2*512MB) PC6400 800 DC kit s hladilnikom retail
ali
DDR2 GoodRam 1GB kit (2*512MB) PC6400 800 DC kit s hladilnikom retail
in kakšne latence majo tei GoodRami?
H4rVeSteR ::
Pravi človek za ta odgovor je Shark-357, ki je, kolikor jaz vem, imel priložnost testirati oba RAM-a. O Goodramu je odprta cela tema in kot si opazil gre ram 500+, mislim pa, da teamgroup ne zaostaja.Sem pa na lastne oči videl latence tudi 3-3-3-x pri enemu od obeh omenjenih RAM-ov, le da ne vem katerem.
***I have a dream***
Zgodovina sprememb…
- spremenil: H4rVeSteR ()
Da man ::
Ali program PC probe na plati p5w dh prikazuje pravilne stopinje ker kar ne morem vrjet da m ikaze samo 35 C?
@J4n3000 tisti rami so skor 99% primerljivi in prav tako njihov potencial...tko da vzami cenejse.
@Harvester...oboji rami grejo tudi cez 800mhz na 3-3-3-12 (ali 8) z voltazo 2,3+, jst gonim moje za 24/7 tko kot v podpisu...majo pa iste chipe kot TG in Goodram
@Muzičar....tako Goodram kot TG majo Micron D9 chipe gor...
@Da man Pc Probe je bolj tko...je pa temperatura realna, ce hoces pa temperaturo diode CPU-ja pa si poberi dol CoreTemp program...pa bos vidu
Lp Primoz
@Harvester...oboji rami grejo tudi cez 800mhz na 3-3-3-12 (ali 8) z voltazo 2,3+, jst gonim moje za 24/7 tko kot v podpisu...majo pa iste chipe kot TG in Goodram
@Muzičar....tako Goodram kot TG majo Micron D9 chipe gor...
@Da man Pc Probe je bolj tko...je pa temperatura realna, ce hoces pa temperaturo diode CPU-ja pa si poberi dol CoreTemp program...pa bos vidu
Lp Primoz
Good Guy ::
@da man če te res zanima poglej v biosu..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Meni Speedfan zaenkrat cisto odgovarja...no ko kaj bencham pa pocekiram se v CoreTemp...
Lp Primoz
Lp Primoz
iMark ::
Še enkrat uprašam.... kakšna je razlika med E6700 in X6800 razen v frekvenci? A ma X6800 odklenjene množilnike?
XS!D3 ::
Ja, kokr vem ma X6800 odklenjene in to je tudi glavna razlika.
Drgač me pa zanima če je možno kje dobit de GoodRame tud 1 ploščico po giga rama (1*1GB), pa bi pol mal kasnej še eno kupu pa ruknu v DC.
Drgač me pa zanima če je možno kje dobit de GoodRame tud 1 ploščico po giga rama (1*1GB), pa bi pol mal kasnej še eno kupu pa ruknu v DC.
@pcmark razilka je v freqvenci in v odklenjenih množilnikih navzgor
@J4n3000 Poglej v funtech
@J4n3000 Poglej v funtech
H4rVeSteR ::
@Primoz78 500 x 2 = 1000 To sm meu u mislih, un k ve o čem se gre mu je blo itak jasn.
***I have a dream***
Ja, PCMark, kot sem že prej omenu, Conroe X6800 ma popolnoma odklenjen multiplier, se pravi navzdol in navzgor.
Tole pa že tretjič sprašujem: kaj je boljše v performansu in navijanju ta trenutek, ali P5W DH DLX ali P5B DLX ???
Res bi blo FINO met odgovor, kaj od tega je boljše za e6600...
Tole pa že tretjič sprašujem: kaj je boljše v performansu in navijanju ta trenutek, ali P5W DH DLX ali P5B DLX ???
Res bi blo FINO met odgovor, kaj od tega je boljše za e6600...
čisto odvisno od proca... (vzemi dražjo )
Shark sam temperature CPU-ja pa ubijajo ...jst ga mam na 3,4ghz pri 1.475V ravno zaradi temperature...pod vodo tam do 45°C z Orthosom...ce dam 3,5ghz in visjo voltazo so takoj na 50°C...
Lp Primoz
Lp Primoz
No ja, glede na to da mate vsi (velika večina) P5W DH Deluxe...
Pa tut neki je. Pred temle tanovim biosom za P5B navijalski potencial te plate ni dosegel tistega od 975X plate (P5W DH), zdaj pa sta nekako izenačena. Ampak glede na to da je ASUS naznanil podobno poživitev biosa za 975X je precej možno da bo P5W DH Deluxe kmalu spet prvak.
Btw, rovtar, razlika v ceni je pa 3kSit, tko da...
Pa tut neki je. Pred temle tanovim biosom za P5B navijalski potencial te plate ni dosegel tistega od 975X plate (P5W DH), zdaj pa sta nekako izenačena. Ampak glede na to da je ASUS naznanil podobno poživitev biosa za 975X je precej možno da bo P5W DH Deluxe kmalu spet prvak.
Btw, rovtar, razlika v ceni je pa 3kSit, tko da...
Zanimivo pa je to, da je Asus ze v drugi verziji BIOS-a za P5B dal ven dokaz izpopolnjeno verzijo z moznostjo menjave multija v BIOS-u in se par takih for...za P5W DH pa ze vsaj 5 verzij BIOS-a o kakih hudih pohitritvah in optimizacijah pa ne duha ne sluha...in PW naj bi bila TOP plata...
Lp Primoz
Lp Primoz
iMark ::
Jst bom zase zdej kmal kupu P5W DH Deluxe, pol bom pa še za fotra vzel P5B Deluxe/WiFi-AP ...kaj mislite? Al bi blo bolše vzet 2 X P5W DH Deluxe. Na obeh bo conroe.
Aja pa še razlika med E6700 in E6600? (razen frekvenca)
Aja pa še razlika med E6700 in E6600? (razen frekvenca)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iMark ()
Razlika E6700 in E6600...cena...skoraj 2x...OC potencial pa naj bi bil nekje tam tam...E6700 ma 10x multi E6600 pa 9x multi....price/performance se ti splaca E6600 za moje pojme...
Lp Primoz
Lp Primoz
Zanimivo pa je to, da je Asus ze v drugi verziji BIOS-a za P5B dal ven dokaz izpopolnjeno verzijo z moznostjo menjave multija v BIOS-u in se par takih for...za P5W DH pa ze vsaj 5 verzij BIOS-a o kakih hudih pohitritvah in optimizacijah pa ne duha ne sluha...in PW naj bi bila TOP plata...
Evo odlomek z članka na Anandtechu:
Certainly this new BIOS makes the ASUS P5B a much more desirable motherboard. We do need to remind readers, however, that we have generally reached even higher overclocks on the 975X chipset when compared 1:1 with the 965P. ASUS has told us they are not finished with this "Conroe Unlock" feature and that they are working on BIOS revisions to also bring Core 2 Duo unlock to 975X chipset motherboards. We have seen hardware modifications to the Intel 975 BadAxe that allow unlocking, and it would be great if ASUS can accomplish the same with a simple 975 BIOS upgrade, as they have on the P5B Deluxe.
To pomeni, da ko tele updejti pridejo bo P5W DH Deluxe spet ultimativna plata.
Evo odlomek z članka na Anandtechu:
Certainly this new BIOS makes the ASUS P5B a much more desirable motherboard. We do need to remind readers, however, that we have generally reached even higher overclocks on the 975X chipset when compared 1:1 with the 965P. ASUS has told us they are not finished with this "Conroe Unlock" feature and that they are working on BIOS revisions to also bring Core 2 Duo unlock to 975X chipset motherboards. We have seen hardware modifications to the Intel 975 BadAxe that allow unlocking, and it would be great if ASUS can accomplish the same with a simple 975 BIOS upgrade, as they have on the P5B Deluxe.
To pomeni, da ko tele updejti pridejo bo P5W DH Deluxe spet ultimativna plata.
minirac ::
Zanima me če je razlika potenciala navijanja med Asus P5B in Asus P5B DELUXE ali so samo dodatne bombonički... Nameravam pa imet e6300.
RC14 ::
Vzemi Asus P5B DELUXE oz za 6300 je celo bolj priporočljiva Gigabyte DS3. Obe plati so dobri (gigabytka je ~10k cenejša), vendar je baje gigabytka kr občutljiva glede rama, mogoče so z tazadnjim biosom kaj popravili.
lp
lp
igor0203 ::
Iz prve roke lahko povem, da s tazadnjim BIOS-em niso nič popravli glede "izbričnosti" ramov. (Govorim za F4 BIOS). Goodram D9 mi ne laufajo niti 4-4-4-12 na stock frekvenci(800MHz), čeprav jih drugi gonijo na 3-3-x-x na 800MHz. Druga stvar je, da rame na tej plati ne morem naviti ravno zaradi te "kompatibilnosti". Tretja stvar pa je, da ima plata FSB wall ~412MHz.
Sam je pa pomoje odvisno od plate do plate, tako da če imaš srečno roko, boš dobil dobro plato. Sem pa zadovoljen z 3,2GHz, samo rame bi rad še malo višje spravil, samo ne morem.
Naj ti še drugi lastniki te plate povedo kaj več, jaz sem ti moje izkušnje podal.
Sam je pa pomoje odvisno od plate do plate, tako da če imaš srečno roko, boš dobil dobro plato. Sem pa zadovoljen z 3,2GHz, samo rame bi rad še malo višje spravil, samo ne morem.
Naj ti še drugi lastniki te plate povedo kaj več, jaz sem ti moje izkušnje podal.
zbogi ::
pa sej a ni že vsem jasno, da je 965, P5B daleč najboljša plata, kmal bodo na 600FSB !
edit: Popravil sem ti napake.
edit: Popravil sem ti napake.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()
Lastnike P5W sem hotu vprasat ce se se komu dogajajo random rebooti oz. kaj podobnega...meni na vsake 10-24ur se ugasne monitor...masina se siba (venti,...) pa racunalnik ne mrdne...pomaga samo reset. A je to mogoce tisti reboot bug, ki sem neki bral na XS-u?
Lp Primoz
Lp Primoz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Primoz78 ()
BoLhCa ::
LoL igor... druzga nimam kej reč nit ne bom zgubljal časa z besedičenjem ampak ti bom dal sam en screen.
Zanimiv screen ane? Saj spodbije vse tri tvoje trditve iz prve roke! Yp stvar dela 24/7 in nit ni na max, ker me ovira temp., z boljšim hlajenjem gre v easy še višje.
Lp
EDIT: res je da imaš drugi procesor samo ni poanta zdaj v tem.
Zanimiv screen ane? Saj spodbije vse tri tvoje trditve iz prve roke! Yp stvar dela 24/7 in nit ni na max, ker me ovira temp., z boljšim hlajenjem gre v easy še višje.
Lp
EDIT: res je da imaš drugi procesor samo ni poanta zdaj v tem.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: igor0203 ()
Kot sem rekel, zgleda da je to odvisno od plate do plate, moja ne gre čez 412FSBja in rami me zaje*avajo. Pa sem probal tud z drugim procesorjem in je bilo isto, tako da pri meni ni CPU kriv zaradi FSB walla.
BoLhCa ::
Dej k sm prepričan, da če bi dobu to zadevo v roke da bi kr čudežno "fsb wall" zginu... In kaj če daš na 413 fsb-ja se ne boota ?
@Bolhca dej ne pretiravat in se neki bahat tle...sem preprican, da ma Igor veliko vec znanja in izkusenj pri navijanju kot ti...a ti moj sistem posljem, da mi odcaras FSB wall ce si ze tak magionicar?
@Igor grafa ma gor ram sinke in zalmana...tko, da ne bi smela bit problem...bom pa preveril...
Lp pa brez zamere,
Primoz
@Igor grafa ma gor ram sinke in zalmana...tko, da ne bi smela bit problem...bom pa preveril...
Lp pa brez zamere,
Primoz
Če dam na 413FSBja, mi ne boota ne glede na voltaže.
edit: @BoLhCa: Lahko prilepiš tvoje nastavitce iz BIOS-a? Mogoče bo delalo s tvojimi nastavitvami.
Sicer ti pa lahko zbogi garantira, da moja plata ni ravno sladkorček, ker jo je imel na testu.
edit: @BoLhCa: Lahko prilepiš tvoje nastavitce iz BIOS-a? Mogoče bo delalo s tvojimi nastavitvami.
Sicer ti pa lahko zbogi garantira, da moja plata ni ravno sladkorček, ker jo je imel na testu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()
mykeos ::
mene pa zanima,če se morda bolj splača čakat do božiča ko naj bi X6900 uletel kot pa zdaj kupit x6800?btw,a že kje obstajajo kaki x6900 preliminarni rezultati,kajti do sedaj sem uspel izbrskat le to,da bo frekvenca en 10% višja,ostalo pa isto?
Bonus falus pax in domus!
X6800,P5W DH DELUXE,G.SKILL 2GB 6400,7800 GTX,Silverstone ZEUS 550W
X6800,P5W DH DELUXE,G.SKILL 2GB 6400,7800 GTX,Silverstone ZEUS 550W
zbogi ::
@mykeos, skor 100% da bo tako, imho je X za to kar imaš ti na razpolago, čist preveč overated, iste rezultate boš dobil z e6700, raje kup tri e6700, izber najboljšega pa ostala 2 prodaj, boš mel več od tega.
Member of OC-Lab Team
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [komentarji] Intel Core 2 & AMD AM2 SuperPI lestvica! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 10679 (5040) | Galaxy |
» | Plata za core 2 duo???..asusOddelek: Navijanje | 2521 (1433) | ShARk63 |
» | računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7025 (4900) | aodius |
» | core2 duo vs. Pentium D 945 vs. Athlon 64 X2 4200+ AM2Oddelek: Kaj kupiti | 2474 (1423) | bond007 |
» | Core 2 duo sistemOddelek: Kaj kupiti | 2987 (1785) | Cinderela |