» »

Conroe procesorji so med nami

Conroe procesorji so med nami

««
30 / 42
»»

Mirč ::

ja direct x 10 čakat pol bo že conroe rahlo zastarel.:) :)
wtf?

Orbit89 ::

@St|lus
Kakšno grafično si dodal taki prelepi kobinaciji?

LP

St|lus ::

Glede na to, da rabim ČIM TIŠJO mašino in ker na tej mašini ne igram igric in ne gledam filmov (namenjena je strogo samo za audio recording), sem vzel karto, ki jo je imela firma trenutno na zalogi, pod pogojem da ima pasivno hlajenje (brez jebentilatorja :D )

Tko da je notri NVIDIA GEFORCE 6600 TurboForce Edition PCIe.

Aja, pogoj je bil tudi, da bo delala pod Mac OS X in kolikor sem bral forume, je ravno 6600 ena najbolje podprtih.

Mah, iskal sem tudi čim tišje ohišje (gledal sem Anteca P180), ampak nimajo nikjer v SLO kaj takega na zalogi, če bi ga naročeval iz tujine bi bila pa cena previsoka... Upam, da bo tale Tsunami dobro odslužil svojemu namenu. >:D

LP

AndrewSmith ::

@St|lus

A ze poganjas OSX na tej masini,
al je to se v planu?
Rabim tudi masino za isti namen(pro tools,
Logic pro,AbletonLive,itd) in bi najraje
mel OSX,ampak MacPro...$$$$$$8-O 8-O 8-O $$$$$
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

St|lus ::

Čaka te ZS.

LP
.: Intel Core2Quad Q6600, ASUS P5W-DH Deluxe, 4Gb GEIL PC6400 DDR2 :.
.: NVidia GeForce 6600 Turbo Force Edition PCIe, Tsunami Dream ATX :.
.: Microsoft Windows Vista64, Apple Mac OS X 10.4.5 Tiger :.

mykeos ::

kdo od vas morda ve,kolko se pravzaprav splača vzet x6800 (hladit mislim z SS) v primerjavi z E6700?Zanima me namreč,če se poleg odklenjenih multijev 6800 tudi navija bolje?(a la izbrani čipi pa to...)
Bonus falus pax in domus!

X6800,P5W DH DELUXE,G.SKILL 2GB 6400,7800 GTX,Silverstone ZEUS 550W

fizolcek ::

St|lus: Antec P180 je na Pixmaniji skupi z postnino, ki jo imajo precej ugodno za Slovenijo, cenejsi kot recimo pri JAE. Nasploh so Anteci pri njih kar poceni.

Shark-357 ::

Tole je zaenkrat max (ju3 probam še z 4-3-3-10)
Vcore:1.625V
VMCH:1.6V
Vdimm:2.4V
Vfsb:1.4V

Score v 3D2001SE 58775

Zgodovina sprememb…

Cross ::

Ziv, jz bom kmal začel poganjat najverjetneje e6300 na ds4 z kšno 7600gt in navil vse na hard, mal kasnej dal pod vodo in me zanima ker je kšn kul napajalnik za tako stvar, nebi pa tut glih rad ful zapravu. gledu sm tole. u funtechu je za 22k. ker bi bil se kšn kul?
tenx
entering the subspace

Primoz78 ::

Dobro ti leti Shark...jaz ga nikakor ne morem spravit cez 415FSB...pa ce se ubijem ne, probal ze vse zivo a ne gre...tudi ce multi znizam ne gre cez...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

BoLhCa ::

@mykeos se ti mal hecaš? menda je ne misliš resno dat 280k za X6800 ?! Se enostavno ne splača, če že hočeš nekaj "waw" uzam E6700 :) bo dovolj waw verjemi :P

Jst sm pa dns dobil paketk:) Mal sm razočaran nad ploščo, ker je f00kin gay majhna...:D Upam da se vsaj navija ne-sorazmerno z njeno velikostjo:D :D Do 18:00 sm v službi, tko da prve rezultate bom podal okoli 20:00 :)

Lp

mtosev ::

Frend v biosu piše da je CPU pri 55C. E6300 ma. Ni to nekam dosti?

Intelov BOX cooler.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Wtf ? To je dosti ja.. ti bom poročal, mal čes 19:00, kok mam jst - do takrat bo ze sestavlen predvidevam:P Sm isto E6300 vzel pa DS3 plato. Ima tvoj frend zadnji BIOS ? Je hladilnik 100% pravilno pritrjen? Naj še to mal prečekira:)

Sam enga tegale (8-O ) smajlija, pa prou morm naredit:D Hud je8-O

Lp

Bolhca:sej bi dal 200k (čeprav je tud to res velik za proc),ker bi mi kolega iz us prpelu.hvala za mnenje,sej jst tud mislm da je brezveze sam zarad množilnika,sploh če pridejo boljše plate(FSB wise).Sem le mislu,glede na neke benche na XS,kjer se je šlo do 5ghz,da so x6800 boljši proci tud glede navijanja.
(silicij etc.).

Moonman ::

Ni nujno, da se bo dosti bolje navijal, velika prednost je le odklenjen multi, kar odpravi probleme s doseganjem višjih FSBjev na matičnih.
Aja, pa 1337 zgleda. :D

Tisto kar vidiš na XS je druga zgodba. Tipi z vezami dobijo dobre proce ali pa menjajo kar nekaj komadov.

hja,če fsb doseže tud na 975 čipovju isto kot na 965,torej okol 500mhz,ne rabim x6800.odvisno od tega kaj bosta ATI (amd) in DFI predstavla jeseni.samo zgleda sa se tud vse 965 plate MSI ne navijajo enako dobro.

falotXP ::

Kakšno hlajenje oz. kaj uporabljate za hlajenje teh procesorjev pri navijanju?

Shark-357 ::

Danes sem izmeril vdroop z multimetrom:|
Voltaža v biosu 1.5V
Asus probe idle 1.48V, load1.46V
DMM idle 1.46V, load 1.44V:\

Drugače je fsb wall @420 rami na manual 3-3-3-X ter ram na SPD wall @423...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

OK, sej bi napisal da sm navdušen sam ne morm... pišem iz nove konfiguracije (E6300, DS3, bla bla) in me neki fuka u živo... oba cd-rom in dvd-rw mi je dal na PIO mode in jih ne morm dat na dma?!? wtf? drugo.. kar kol spremenim v BIOS-u glede CPU mi restarta in mi ne sprejme... tko da.. igor ti imas enako plato kot jst, dej prosm poved a jst kej nevem? a ma kak BIOS protection uzgan al wtf... pregledal sm vse nič ne najdem, prebral manual nič.. jst sm čist gotov, namest dab ze benche laufal ne morm nit kiste prpravt dab delala normalno:( help meh :D

Pozabte sm že zrihtal:D :D

kaj je bilo potrebno? Upgrejd BIOS-a na F4!! BIOS saves8-O (by Lunamit)

Lp

abudabi ::

bolhca: in kok zdej lahk naviješ?

Imam isti rač. k ti sam sem totalno nesposobn al je pa kej narobe. Nikakor ne morem navit nad 300mhz.

Pomoč prosim.
Tale bios od ds3 in njihov kao "manual" knjigca je cist u kurcu;(

Ja morm kr prznat, da mam nemalo problemov s to konfiguracijo, sam verjetno je tud to krivo, da sm bil včeraj totalno neučakan in še kolega je bil pr men, pa sva par pirčku nategnila, tok da lohk je blo to krivu=) zdej sm sam, no ja.. še mačk je tle, pa gre mal boljš. prej se mi je sesuval pri 320fsb-ja lol wtf ane.. sm zdej zgruntal, k sm se naspal, kaj ga je u bistvu fukal:D ram... ram je bil na premajhni frekvenci, tok da se delilnik poveču za ram in dela bp in se v super pi pridobil 4s :) zaenkrat je to to, upam da se čez čas ze oglasim sz 400fsb-ja :D 8-O

Lp

EDIT:

Vse na maximum, skloplene shadowsi (ker jih osebno ne maram) 1600 x 1200 ločljivost. E6300 & 7900GT.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BoLhCa ()

vidim,da ta conroe nič navit ni nič posebnega.
tako da za domače userje ki nimajo pojma se ta nakup ne izplača
lp

LoL, s kje si že pršou do takega zaključka ?

p.s.: nism še na 400:)

iMark ::

A sam do tok vam jih gre navit? A ga je že kdo navil za 50 OC-a?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iMark ()

Poglej mal po temi? Vsi so šli gor vsaj 50%...

...50% za benche za 24/7 pa ene 40%...

Lp Primoz

Ah benche, jst sm z mojim P4 530 pršu do 4.5 kar je 50% za 24/7;)

PCMark...ah jst sem tudi prsu z Opteronom 165 na 2,8ghz kar je 64% OC za 24/7 pa je se vedno veliko pocasnejse od tega kar mam zdaj...pa tudi od tega kar mas ti ;) Tko da ne pisat neki brez veze...

Lp Primoz

zaključka enostavno,če stane proc 50k+plata 40k+ rami 30k(1gb)to je 120ksit to je za navadnega userja preveč,pa še pol mašine ni skupaj, za navijalce pa je itak to najboljša kombinacija.To sem mislil.
Navija pa 5% ljudi.
lp

Primoz78, heh logično, sej ni opazit razlike iz 3.0 na 4.5, no vsj jst je nism kšne velike. Sej, tudi če bi ga na viw do 10GHz :D se ne more kiosati s conroe.
Ma vselih tko, bi se jih dalo še kej več navit, recimo za 70% :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iMark ()

Heh, jst se bom še bel ko bom mew E6700 :D LoL
A bodo še kej pocenili, recimo tko do februarja?
Aja pa še neki, a se splača kupit septermbra plato ASUS P5W DH Deluxe, al bo pol kej hmali pršla še kakšna novejša? Pa še za proca, se že ve kaj kdaj bodo tko približno 4-jedrnjaki zuni, da vem kok se mi splača kupit februarja E6700 :\

IVo ::

Februarja bodo že cene za quad jedrne procesorje padle:\ :D .

Mislim, da je ze Zbogi povedal da letos ne bo nekih obcutnih znizanj cen...

MEDENA...bozicku pisi mogoce ti bo tudi tebi prinesu Conroe...saj tak ne rabis racunalnika z igrat tko da ni treba zavidat vsem no...:\

Lp Primoz

@IVo februarja bo quad jedrni zuni...cena pa 1.000$+...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Primoz78 ()

4 jederne kaj bomo znjimi če še 2 jeder nemoremo izkoristit.
lp

Dobro no, pa plata... a bo še kakšna nova asuska pršla pred novim letom se kej ve? Da vem kok se mi splača kupit septembra P5W DH Deluxe.

Ce mas dnar...P5WDG2 WS Professional >:D

Lp Primoz

Veron ::

bi lahko enga z core 2 duo procom prosu da požene superpi in zraven isto časno upravitelj naprav (ctrl+alt+del) z zavitkom "učinkovitost delovanja" in prilepi screenshoot MED testom superpi (ne ko je že konc)

Boško ::

Lp

Imam eno vprašanje.

S katerim hladilnikom bi bilo najbolje hladit zračno conroja da ga je možno dobro navit ker z stock ne upam še kaj ustvarjat pa me zanimajo vaša mnjenja??
Core2Duo E6600;Asus P5W DH DELUXE;2x 1GB 800 mhz AXE ram;
Sapphire ati HD 3870 512MB DDR4 itd.

papameneger ::

Pentuim 4 3.6 ghz vs. core 2 duo
Alo mene pa zanima katerega bi se bolj splacalo kupit cene so skoraj iste core2 duo je malo drazji

lp

papameneger ::

Alo sm pozabo dodat da je to model E6400

lp

Zheegec ::

Poglej si malo to temo... Pentium 4/Pentium D se najmanj splača, bolj se splača Athlon64/Athlon64 X2, najbolj pa Core 2 Duo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

@veron izvoli.

Veron ::

enako je pri intlu, superpi porabi le 50% CPU moči, torej kaj šele blo če bi delal na pouno >:D (enaka stvar je pri X2)

zbogi ::

jao jao, to samo pomeni da aplikacija uporablja eno jedro, če bi laufal 2 superpija bi mel pa 100%
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Primoz et all.::\ ali je ta P5WDG2 WS Professional kaj boljša pri FSBju kot Premium?Na googlu ne najdem nč pametnega.

super pi je full hiter na conroe cpu-jih zaradi pomnilniške prepustnosti ne pa zaradi moči(ghz).
lp

Zheegec ::

Moč je GHz? >:D

Hiter CPU je, velika pomnilniška prepustnost ti ne pomaga če CPU ne zmore računat dovolj hitro.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

fsb naredijo svoje
lp

igor0203 ::

zbogi, do kok si prilezel s procem in plato? A maš ti tud FSB wall pri 410MHz? Pa ne pozabi mi Vmch moda narest. :D
««
30 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[komentarji] Intel Core 2 & AMD AM2 SuperPI lestvica! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
12810682 (5043) Galaxy
»

Plata za core 2 duo???..asus

Oddelek: Navijanje
412521 (1433) ShARk63
»

računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787027 (4902) aodius
»

core2 duo vs. Pentium D 945 vs. Athlon 64 X2 4200+ AM2

452474 (1423) bond007
»

Core 2 duo sistem

372988 (1786) Cinderela

Več podobnih tem