Forum » Strojna oprema » Conroe procesorji so med nami
Conroe procesorji so med nami
zbogi ::
ja pa kva zdej, a vsi neki šparate proce al ne gre več ? dejmo neki no
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
http://www.oc-lab.si/
CCfly ::
Je tako težko še kakšnem FPU test narediti, ali je ta SuperPi fetišna zadeva ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Good Guy ::
@ igor tale tvoj super pi je nekam švoh :S
@moonman glej da ga dobiš in ga vržeš pod 0
@moonman glej da ga dobiš in ga vržeš pod 0
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Primoz78 ::
eDDi a to na 3,6ghz je prime stable ali nisi se sprobal?...pa kolk mas voltazo v BIOSu nastavljeno? A mas NB na vodnem?...ker se mi zdi temperatura nekam visoka...
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
gfighter ::
Lepi rezultati, ni kaj. Dajte malo poupdejtat naše lestvice če jih še niste.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Gajba ::
kaj pa ASUS P5B Deluxe? ma kdo to plato oz. jo namerava kupit? študiram da bi jo vzel skupaj z E6600. sem bral, da naj bi šel fsb do 650
All I found were lungs and liver
igor0203 ::
@rovtar: Ja vem da je švoh, ker mam rame na 800MHz. V BIOS-u ne najdem nastavitev za rame oz. timinge, zato jih mam na stock frekvenci.
Sem pa pustil čez noč laufat SP2004. Proc za 3200MHz rabi 1.35V, tko da takoj ko še rame porihtam, upam na 3.6GHz, kar bi bilo idealno zame.
KLIK
Sem pa pustil čez noč laufat SP2004. Proc za 3200MHz rabi 1.35V, tko da takoj ko še rame porihtam, upam na 3.6GHz, kar bi bilo idealno zame.
KLIK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()
BoLhCa ::
Jebote človk ti hoče pomagat in ti ga mučiš^^ Mal gor je dve strani nazaj
No u glavnm vidim, da maš Gigabytko, to kot jo jst dobim ta oz. drug tedn:) Veš za ctrl + f1 ?
Lp
No u glavnm vidim, da maš Gigabytko, to kot jo jst dobim ta oz. drug tedn:) Veš za ctrl + f1 ?
Lp
Uf sej res, čist sem pozabil to pr Gigabytki. Hvala! Grem sprobat, pa pol poročam.
edit: NB se greje kot hudič. NA tistem hladilniku ne morem prsta držat več kot 2s, ker je tok vroč. Zaenkrat sem 12cm vent usmeril vanj, samo resno razmišljam o nekem aktivnem hlajenju. Če ma kdo kak dober predlog, naj kar pove.
edit: NB se greje kot hudič. NA tistem hladilniku ne morem prsta držat več kot 2s, ker je tok vroč. Zaenkrat sem 12cm vent usmeril vanj, samo resno razmišljam o nekem aktivnem hlajenju. Če ma kdo kak dober predlog, naj kar pove.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()
U welcome
Za štart lohk probaš samo menjat pasto na njem, se pravi default jo odfukaš, lepo spucaš in naneseš novo, svežo, lepo pasto gor:)))
Za štart lohk probaš samo menjat pasto na njem, se pravi default jo odfukaš, lepo spucaš in naneseš novo, svežo, lepo pasto gor:)))
Ja original pasto sem takoj zamenjal.
Sem probal ctrl+F1 pa dobim dodatne nastavitve. Samo ramov mi nikakor ne rata navit, ker mi vedno da vse na default. A za rame naj dam +0,3V ali kaj drugega? Ker default je baje 1.8V.
Sem probal ctrl+F1 pa dobim dodatne nastavitve. Samo ramov mi nikakor ne rata navit, ker mi vedno da vse na default. A za rame naj dam +0,3V ali kaj drugega? Ker default je baje 1.8V.
Dej mi kak screen iz BIOS-a prosim, z ctrl + f1 enabla-anim! Predvsem tam k maš za CPU štimat, pa ram:P
Lp
Lp
RC14 ::
igor0203:
Kakšno pa maš voltažo na ramih-default?
Če imaš na default potem rahlo povečaj voltažo.. Poskusi najprej na recimo 2.1V, če praviš da maš na 1.8V. Ja tuki nekje naj bi bil default. To bi znalo pomagat.
Drugače ap lep OC igor0203 in eddi.
Lp
Kakšno pa maš voltažo na ramih-default?
Če imaš na default potem rahlo povečaj voltažo.. Poskusi najprej na recimo 2.1V, če praviš da maš na 1.8V. Ja tuki nekje naj bi bil default. To bi znalo pomagat.
Drugače ap lep OC igor0203 in eddi.
Lp
eDDi ::
ziga321 ::
GUFY:Verjetno ne prav dosti, ker imajo že po defaultu zaklenjen množilnik. Raje bi vprašal kolk se jim plate grejejo, ko jih furajo na 2x-default voltaži(še vedno ni namreč taprave navijalske plate za tile nove Conroe procesorje)..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ziga321 ()
SrBo ::
Ja dejte še mal temperature na NB pokazat pa kak se kej obnese 3dmark2001se pa tak dalje...
|ASUS P5K-vanilla|Intel C2D E6750-G0@470*8//3760mhz/Vodno|
|OCZ power stream 520w|Point of view 8800GTS 640MB|
|Crucial value 2*1Gb/d9gmh/4-4-4-4|Samsung Sync master 215tw|
|OCZ power stream 520w|Point of view 8800GTS 640MB|
|Crucial value 2*1Gb/d9gmh/4-4-4-4|Samsung Sync master 215tw|
meni se zdi, da se na Primoževi sliki vidi:plata:40 stopinj, proc:33 stopinj, če se ne motim?
eDDi ::
ziga: to od množilnikih si malo fejst brcnil kokljo v temno rit. to je isto k bi reku da se mašina od avta greje zarad tega ker je avto zelene barve.
gufy: neki v rangu a64, sepravi miceno pod 40 idle, oc max. pa cca 50. če res pretiravaš pa ene 55-60. NB pa se pr men giblje od 40-45 stopinj, sma mam zaenkrat pasivno hlajenje, čeprav me blokec čaka, da ga ugradim, sam bi raj prej še mal pošvasal plato, da neom 100x blok gor in dol dajal, te plate imajo tiste hudičeve hakelce.
gufy: neki v rangu a64, sepravi miceno pod 40 idle, oc max. pa cca 50. če res pretiravaš pa ene 55-60. NB pa se pr men giblje od 40-45 stopinj, sma mam zaenkrat pasivno hlajenje, čeprav me blokec čaka, da ga ugradim, sam bi raj prej še mal pošvasal plato, da neom 100x blok gor in dol dajal, te plate imajo tiste hudičeve hakelce.
In kaj sem sploh dejal o množilnikih? Edino, kar jst vidim gor napisan je to, da imajo zaklenjen množilnik, če mi dokažeš drugače tudi prav.
@ziga mnozilnik se da odklenit...na Bad Axe platah celo hardaresko in to proti dol...od 6-9. Da se pa tudi tako odklenit in sicer z CristalCPUID...ce hoces ti tudi kak screen pokazem...Pa kako lahko reces da ni prave navijalske plate ce so ze dosegli 5ghz+ na platah, ki so ze v prodaji...? Od ATI RD600 nevem ce je lih tolk pricakovat kot se je susljalo...no se bomo pustili presenetit...
@eDDi...lih tko za konkurenco
@srbo...jaz sem omejen z grafiko tako da ne morem nic konkretnega pokazat... Temperature NB-ja pa se z instaliranim original ventom za NB cooler meni ne pridejo cez 43°C z VMCH 1.60V in pa dual priming...
Lp Primoz
@eDDi...lih tko za konkurenco
@srbo...jaz sem omejen z grafiko tako da ne morem nic konkretnega pokazat... Temperature NB-ja pa se z instaliranim original ventom za NB cooler meni ne pridejo cez 43°C z VMCH 1.60V in pa dual priming...
Lp Primoz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Primoz78 ()
falotXP ::
Kako se pa kaj odnesejo plate oz. Intel-ovi procesori Core 2 Duo na NVIDIA nForce 590 SLI in 570 SLI čipsetu? So konkurenčne platam z Intel čipseti?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: falotXP ()
Bravo Zbogi ...a to E6600 al kaj hujsega?...
Lp Primoz
p.s. Pa se ostale komponente bi lahko zaupal...
Lp Primoz
p.s. Pa se ostale komponente bi lahko zaupal...
zbogi a si mogoce kaj zmodal plato?...meni noce it vec kot 415FSB-ja pod nobenimi pogoji...med super_pi restarta...
drugace pa tle je se en super_pi 1MB rezultat
Lp Primoz
drugace pa tle je se en super_pi 1MB rezultat
Lp Primoz
para! ::
Wow, hudi PI rezultati
Jaz s svojim E6300 dosežem to
Naprej ne znam :\
GIGABYTE 965P-DS3, E6300, 2x512MB GOODRAM, CNPS7000-Cu, 6800GS;
lp
Jaz s svojim E6300 dosežem to
GIGABYTE 965P-DS3, E6300, 2x512MB GOODRAM, CNPS7000-Cu, 6800GS;
lp
Death before dishonor!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: para! ()
RC14 ::
Kaj te pa muči?
Z to plato bi nekak moglo it še višje kot pa 400 FSB. Si kaj poskusu dvignit voltažo?
Ko že lih maš to plato, povej do koliko se da nastaviti voltažo za ram.
Lp
Kaj te pa muči?
Z to plato bi nekak moglo it še višje kot pa 400 FSB. Si kaj poskusu dvignit voltažo?
Ko že lih maš to plato, povej do koliko se da nastaviti voltažo za ram.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RC14 ()
Bom pogledal ob naslednjem rebootu. Do koliko pa lahko dvignem vcore?
lp
lp
Death before dishonor!
fras ::
Čestitke vsem nad dorimi rezulti s conroji. Zanima me kolk je kej superPI 1MB hiter conroe pri osnovnih frekvencah.
@fras Conroe E6600 (2,4ghz) tam okrog 20s...
Lp Primoz
Lp Primoz
abudabi ::
para!: Kolk pa je kaj tole pri 400mhz stabilno? A je za 24/7?
Na kakšni voltaži pa imaš proc., ram?
Na kakšni voltaži pa imaš proc., ram?
Je za 24/7, Prime je lavfal (dualcore) čez noč (7h), brez napake. Moram še pustit malo, ampak je kar stabilno.
Vcore imam zdaj na 1.3275 se mi zdi, vdimm sem povišal za +0.2, torej je zdaj 2.0v? :D Nimam lih pojma o teh voltažah.
lp
Vcore imam zdaj na 1.3275 se mi zdi, vdimm sem povišal za +0.2, torej je zdaj 2.0v? :D Nimam lih pojma o teh voltažah.
lp
Death before dishonor!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [komentarji] Intel Core 2 & AMD AM2 SuperPI lestvica! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 10682 (5043) | Galaxy |
» | Plata za core 2 duo???..asusOddelek: Navijanje | 2521 (1433) | ShARk63 |
» | računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7030 (4905) | aodius |
» | core2 duo vs. Pentium D 945 vs. Athlon 64 X2 4200+ AM2Oddelek: Kaj kupiti | 2474 (1423) | bond007 |
» | Core 2 duo sistemOddelek: Kaj kupiti | 2988 (1786) | Cinderela |