» »

[PHP] napake, napake...

[PHP] napake, napake...

medobear ::

Situacija je taka: mel sem postavljen strežnik na svojem računalu, delal sem portal v phpju and so on. Resetiram, na novo nasnamem Windows, na novo nasnamem apache, php, mysql, kopiram fajle, BUM, polno napak. Se komu sanja, kaj bi blo lahko narobe?

:D dijo

mare_ ::

v php.ini si imel prej nastavljeno, da ne prikazuje noticeov (E_NOTICE), sedaj imaš pa nastavljeno, da jih. Poglej error_reporting v php.ini.

Ziga Dolhar ::

Abstraktna napaka: zlo slabo programiranje.

Konkretna napaka: v vsaki vrstici in tista napaka, ki ti jih izpiše.

--

Abstraktna rešitev: ne uporabljaš nedefiniranih konstant oz. stringe korektno navajaš med navednicami (echo "action" in ne echo action), uporabljaš zgolj tiste spremenljivke, za katere veš, da obstajajo (if(isset($_GET['burek']) && 'jabolko' == $_GET['burek']) namesto if($_GET['burek'] == jabolko)).

Konkretna rešitev: v php.ini spremeniš error_reporting tako, da dodaš ~E_NOTICE. Slaba, zlo slaba rešitev!

-- edit: dodal manjkajoč enačaj ;)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

mte ::

mogoče ni odveč povedat da notice sicer ne nujno pomeni napake, ampak je vseeno znak slabega programiranja...preglej vse in popravi kodo

ok, hvala za odgovore, sicer sem pa star 14 let in se šele učim programirat :D
se bom potrudu d ga izboljšam

uu še enkrat najlepša hvala, sem vse popravil in sedaj dela kot urca :D Je mogoče še kakšna stvar zelo pomembna, na katero bi moral paziti pri pisanju? Kot je to preverjanje, če spremenljivka obstaja?

mte ::

Marsikdo od začetnikov (večina) bo sigurno kdaj poskusil s slabimi postopki opisanimi tule: http://www.phpfreaks.com/tutorials/118/0.php. Preberi si še ostale članke od tam.
lp

vse lepo in prav, članek je zanimiv, je pa problem, ker je koda neberljiva :D
hvala vseeno

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bbpress admin

Oddelek: Izdelava spletišč
7938 (812) bole80
»