Forum » Programiranje » Eno vprašajne za FLASH MX!
Eno vprašajne za FLASH MX!
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
domennorc ::
Zdravo fantje in dekleta,
eno vprašanje za take k mal bol obvladajo flash. Naredil sem eno animacijo, ki je sestavljena iz različnih sibmolov (graphic, clip, button). Znotraj te z ukazom loadMovie naložiš določene clipe. To storiš s pritiskom na gumb. Moj problem pa je naslednji:
kako gumbu določit, da kadar se pritisne in začne predvajati ta clip znotraj animacije, da bi ostal v "down state", tako, da bi uporabmik vedel kater gumb je pritisnjen?
Ko pritisnem gumb, se lepo animacija naloži in predvaja clip, le da gumb opstane v "up state" in noče ostati v "down state". To me zelo jezi, ker pa ne najdem rešitve, sem se obrnil na ta forum. Vsak predlog je dobrodošel!!
Hvala!
eno vprašanje za take k mal bol obvladajo flash. Naredil sem eno animacijo, ki je sestavljena iz različnih sibmolov (graphic, clip, button). Znotraj te z ukazom loadMovie naložiš določene clipe. To storiš s pritiskom na gumb. Moj problem pa je naslednji:
kako gumbu določit, da kadar se pritisne in začne predvajati ta clip znotraj animacije, da bi ostal v "down state", tako, da bi uporabmik vedel kater gumb je pritisnjen?
Ko pritisnem gumb, se lepo animacija naloži in predvaja clip, le da gumb opstane v "up state" in noče ostati v "down state". To me zelo jezi, ker pa ne najdem rešitve, sem se obrnil na ta forum. Vsak predlog je dobrodošel!!
Hvala!
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
stealth.us ::
Si ze poskusil z ActionScriptom? Recimo naredis eno spremenljivko, ki ti shrani ali je gumb pritisnjen ali ne. Ko ga pritisnes se ti recimo postavi na 1 in spremeni barva gumba na rdečo, ko pa še 1x pritisneš na gumb se ti postavi na 0, barva pa na zeleno. Upam, da razumeš idejo?
domennorc ::
A mogoče misliš z "set variable" scripto al maš v mislih kak drug način? Lahko mogoče daš kakšen primer? Hvala
stealth.us ::
Nekaj takšnega sem imel v mislih:
on (press) {
if (pressButton == 0){ //pressButton je spremenljivka, ki zavzame vrednosti 0 ali 1 in jo definiras enkrat prej
NovaBarva_check = new Color(flashButton); //flashButton je gumb, ki ga imas na stage-u.
NovaBarva_check.setRGB(0x000100);
pressButton = 1; //Spremenljivko pressButton nastavis na 1, da se bo ob naslednjem kliku izvedel else stavek
}
else
{
NovaBarva_uncheck = new Color(flashButton); //isto kot zgoraj
NovaBarva_uncheck.setRGB(0x118899); //le da gre za drugo barvo
pressButton = 0; //Spremenljivko pressButton nastavis na 0, da se bo ob naslednjem kliku izvedel if (pressButton == 1) stavek
}
}
Upam, da nisem preveč zakompliciral stvar :)
on (press) {
if (pressButton == 0){ //pressButton je spremenljivka, ki zavzame vrednosti 0 ali 1 in jo definiras enkrat prej
NovaBarva_check = new Color(flashButton); //flashButton je gumb, ki ga imas na stage-u.
NovaBarva_check.setRGB(0x000100);
pressButton = 1; //Spremenljivko pressButton nastavis na 1, da se bo ob naslednjem kliku izvedel else stavek
}
else
{
NovaBarva_uncheck = new Color(flashButton); //isto kot zgoraj
NovaBarva_uncheck.setRGB(0x118899); //le da gre za drugo barvo
pressButton = 0; //Spremenljivko pressButton nastavis na 0, da se bo ob naslednjem kliku izvedel if (pressButton == 1) stavek
}
}
Upam, da nisem preveč zakompliciral stvar :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Arduino kot časovni releOddelek: Pomoč in nasveti | 1636 (1222) | davor92 |
» | java net beans pomočOddelek: Programiranje | 1643 (1531) | i33a |
» | Koda kalkulatorja v MS visual C# 2008?Oddelek: Programiranje | 3031 (2368) | smukC |
» | [C++ Visual Studio] kako narisati krog?Oddelek: Programiranje | 1496 (1263) | c0dehunter |
» | c# ... kako je to mozno da Windows.Forms.Timer na istem threadu vec msg boxov pozeneOddelek: Programiranje | 1345 (1304) | Vapo1 |