Forum » Igre » Steam - Nakup iger
Steam - Nakup iger

stalker ::
48,99 EUR za 20 iger = 2,45 EUR na špil. Še dobro da imam zastarel in švoh komp, drugače bi bila cifra blizu stotke. In spet ponujam HL: episode 1. V zameno za skoraj karkoli (Valve kuponov ne rabim).

Bor H ::
letos ni blo hudga, Portal 2 za 5€, pol pa še EYE, Solar 2, Sequence, Isaac pa Grid, skupej cca 15-20€

RejZoR ::
Midweek madness, Bejeweled 3 za slabih 5 EUR (-75%). Me že mal srbijo prsti...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

resno? ne vem no... za 5€ dobiš marsikak "resen" špil al pa ene 2 indie špila. Lahk pa tko rečemo: si že dokončal vse kar si kupu pozimi pa poleti? ;)

resno? ne vem no... za 5€ dobiš marsikak "resen" špil al pa ene 2 indie špila. Lahk pa tko rečemo: si že dokončal vse kar si kupu pozimi pa poleti? ;)
Ah kje, če bo po sreči bom vse preigral ko dočakam abrahama. :D

Bananovec ::
Jaz še Orange Boxa nisem dokončal, pa sem ga kupil že slaba 4 leta nazaj.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

fireX88 ::
En problem imam pri igri iz steam. Bolj točno pri shogunu. Včeraj sem ga prvič naložil na pc (kupljen je bil v decembru). Ko ga pa hočem zagnat ne naredi pa ničesar. Imam ga namen dns še enkrat zlodat upam da bo potem delalo. Če ima pa kdo kak drugo rešitev pa na plano z njo.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Probej dat repair al neki takega v Steamu. Lahko probas se poiskat redist folder v shogun mapi znotrej steam mape pa se enkrat poinstalirat.

Repair sm že probal, pa nč ne nardi! Poinštalirat pa še nisem poskusil, bom pa ko pridem domov.

lopov ::
Forum si preveril? Vsako igro, s katero imam problem najprej ščekiram na forumu, sploh če gre za starejšo. Velikokrat se najdejo neuradni popravki/izboljšave. DeusEx in Fallout 3 sta recimo 2 primera, kjer sem s pomočjo foruma rešil problem(e).

sm čeknu, so meli iste probleme, en je celo pisal steamu da ma tak problem, pa so mu odgovorili naj igro še enkrat inštalira!
EDIT: pozabil sem dopisat da mu je potem igra delovala. Sej ni problem igro še enkrat povlečt iz neta, sam traja to!
EDIT: pozabil sem dopisat da mu je potem igra delovala. Sej ni problem igro še enkrat povlečt iz neta, sam traja to!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fireX88 ()

Si poskusil to (2x isto, pa da bo za ziher ;)
http://forums.steampowered.com/forums/s...
?
?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()

isti k... probal sem še c++ posodobit pa mi javi tole:
isto je pri x64 bitnem c++, le da je tam namest x86 ter win 32 piše x64 in 64..začel sem sovražit steam!
error1935.An error occurred during the installation of assembly
'Microsoft.VC80.ATL,type="win32",version="8.0.50727.6195",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",processorArchitecture="x86"'.
Please refer to Help and Support for more information
isto je pri x64 bitnem c++, le da je tam namest x86 ter win 32 piše x64 in 64..začel sem sovražit steam!

Steam je kriv ker Shogun zahteva c++ inštalacijo in ta crashne? Seriously?
Anyway, potegni z neta najnovejšo verzijo in bo rešeno verjetno.
edit: sovražim Steam ker Rage z mojimi drajverji za grafo ne dela dobr!!!!!
Anyway, potegni z neta najnovejšo verzijo in bo rešeno verjetno.
edit: sovražim Steam ker Rage z mojimi drajverji za grafo ne dela dobr!!!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bor H ()

haha..dj si preberi pa mogoče predvidevaj da sem iz neta potegnu tako 32bitne kot 64bitno verzijo c++
sam sorry, jst ne vidim drugje problema...da bi mi baram napisal kaj je narobe da se ne zažene, sm enostavno se ne zgoni nič!
EDIT: pa tudi ni rečeno da je c++ kriv da ne dela,ravno tako steam. Lahko je igra samo potrebna novega patcha, ki pa pride...nevem kdaj!!
sam sorry, jst ne vidim drugje problema...da bi mi baram napisal kaj je narobe da se ne zažene, sm enostavno se ne zgoni nič!
EDIT: pa tudi ni rečeno da je c++ kriv da ne dela,ravno tako steam. Lahko je igra samo potrebna novega patcha, ki pa pride...nevem kdaj!!
Zgodovina sprememb…

BALAST ::
Shogun2 se nalaga kar dolgo, pri mojem PC 4GHz, 640GB 7200rpm rabim 30 sekund da se začne intro, in potem še 20s da sem dejansko v meniju.
Pa včasih mi vrže še predlog da naj izklopim Aero na Win7 64bit, kar pa milorečeno ignoriram. pred zagonom v Steam izberem prvo opcijo, ki je DX11.
No če boš uspel to prebresti in priti v igro, ti svetujem še branje simpl vodiča v ekonomijo, ker mislim za z vojsko ne boš imel težav.
Pa če se ti zdi dolgotrajno, ker še nimaš takoj enote s pištolam, si naloži ta MOD, ki postavi osnovno Shogun2 zgodbo 300let kasneje in jo ravnokar preigravam.
Aha, pa generala moraš prvo v tem modu izbrat pod "army zavihek", ki je desno takoj pod minimapo in generala placiraš "ne na glavno mesto" ampak zraven glavnega mesta. Saj so navodila tudi na temu linku Sekigahara MOD.
Pa včasih mi vrže še predlog da naj izklopim Aero na Win7 64bit, kar pa milorečeno ignoriram. pred zagonom v Steam izberem prvo opcijo, ki je DX11.
No če boš uspel to prebresti in priti v igro, ti svetujem še branje simpl vodiča v ekonomijo, ker mislim za z vojsko ne boš imel težav.
Pa če se ti zdi dolgotrajno, ker še nimaš takoj enote s pištolam, si naloži ta MOD, ki postavi osnovno Shogun2 zgodbo 300let kasneje in jo ravnokar preigravam.
Aha, pa generala moraš prvo v tem modu izbrat pod "army zavihek", ki je desno takoj pod minimapo in generala placiraš "ne na glavno mesto" ampak zraven glavnega mesta. Saj so navodila tudi na temu linku Sekigahara MOD.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

verjetno sem še kar daleč od tega. Po zaključku zanjega izpita bo verjetno prišel na vrsto "c format:", upam da bo vsaj takrat delalo!
drugač k pa smo lih pri tej igri, bo prišel "nov del" z naslovom shogun 2 fall of the samurai. Mam občutek da so vedli da me jebe in bojo izdali nov del
drugač k pa smo lih pri tej igri, bo prišel "nov del" z naslovom shogun 2 fall of the samurai. Mam občutek da so vedli da me jebe in bojo izdali nov del

fireX88: maš še kak drug Steam špil? Če nimaš inštaliraj kakega zastonjskega pa probaj zagnat, če dela ni steam kriv, pol pejt pa jokat razvijalcem.

joj kk je nekdo alergičen k sm obtožu nekaj, kar je kot bi bila njegova igračka, in jo zagovarja na vsakem koraku...sm lepo gor napisal, da ni nujno da je problem v steamu, ampak da igra potrebuje nov patch ali pa je problem pri moje pcju, da potrebuje clean install..drugač sm pa mel probleme pri gta-ju iz steam. igro nisem igral kak mesec pa mi jo steam ni več zananl. zakaj nevem?!!?! igro je nato steam samo preveru pa potem uvrstil med že inštalirane igre..

Obesu sm se zato ker je nekako šport krivit napačne stvari. Tko k folk k se buni da jim na Win7 ne dela 28.8 modem iz leta 95

good point dude!

PNG ::
V bistvu ima kar prav Bor H. Streljaš v vse smeri, v bistvu pričakujem da boš kmalu povedal kako je kriva Amerika in George Bush.

pa dobro sej vam nc nocem...

Sej mi tudi tebi ne, sam v tej temi smo večinoma fani Steama in če se spraviš na njega pričakuj odpor ;)

opeter ::
Ja, žal se fani Steam-a ne morejo sprijazniti s tem, da vse pač ne deluje tako kot se včasih oglašuje. Ampak tako pač je v svetu fanov ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()

Jerry000 ::
a lahko na steamu igraš offline? Naprimer nimaš internetne povezave pa da igraš igro ki jo imaš na steamu. če to negre pol je res bedn steam

Dr_M ::

TheHusky ::
Med razprodajam sem dobil za manj ko 10€:
-Train Simulator 2012 Deluxe Edition
-Unreal Tournament 3 Black Edition
In mi je ostalo malo več kot 1€ na računu. Ima kdo predlog za kero igro zapravit? :P
-Train Simulator 2012 Deluxe Edition
-Unreal Tournament 3 Black Edition
In mi je ostalo malo več kot 1€ na računu. Ima kdo predlog za kero igro zapravit? :P

Ja, žal se fani Steam-a ne morejo sprijazniti s tem, da vse pač ne deluje tako kot se včasih oglašuje. Ampak tako pač je v svetu fanov ...
Niti ne gre za fanatizem, sam gre za to da veš kje leži krivda. Če recimo kupim Just Cause 2 in mi ne bo laufal na XP in DX9 a je Steam kriv? Kaj pa če kupim Codemasterjeve špile ki so tradicionalno bugasti na PCjih, a je Steam kriv če ne delajo pri meni? Gremo naprej, je Big Bang kriv če mi prodajo laptop ki ma tovarniško napako?

opeter ::
Neposredno morda ne ... bi pa bilo lepo, če bi bile nekatere zadeve natančnejše opisane od zdajšnje prakse.
Samo se pa Steam obnaša kot prodajalec (kar tudi je), ki ne nudi garancije. Oni ti ne bodo povedali, kaj deluje in kaj ne.
Samo se pa Steam obnaša kot prodajalec (kar tudi je), ki ne nudi garancije. Oni ti ne bodo povedali, kaj deluje in kaj ne.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l

Če ima zadeva neke očitne omejitve (kot omenjeni Just Cause 2) so lepo napisane na strani od igre: http://store.steampowered.com/app/8190/
Če bi pa zadeva mogla delat "vsem" pa se moraš obrnit na proizvajalca ker je on kriv da ne dela, čeprav trdi da dela, uglavnem "garancijo" uveljavljaš praviloma pri firmi ki proizvaja ne pri prodajalcu. Vsaj jaz nisem še nikoli nesel robe na Enaa ampak direkt na servis.
Če bi pa zadeva mogla delat "vsem" pa se moraš obrnit na proizvajalca ker je on kriv da ne dela, čeprav trdi da dela, uglavnem "garancijo" uveljavljaš praviloma pri firmi ki proizvaja ne pri prodajalcu. Vsaj jaz nisem še nikoli nesel robe na Enaa ampak direkt na servis.

Gizm0 ::
Niti ne gre za fanatizem, sam gre za to da veš kje leži krivda. Če recimo kupim Just Cause 2 in mi ne bo laufal na XP in DX9 a je Steam kriv? Kaj pa če kupim Codemasterjeve špile ki so tradicionalno bugasti na PCjih, a je Steam kriv če ne delajo pri meni? Gremo naprej, je Big Bang kriv če mi prodajo laptop ki ma tovarniško napako?
Steam bi lahko prevzel večjo odgovornost, če želijo, da ljudje zaupajo v kupovanje iger pri njih. To kar se je zgodilo ob izzidu špila RAGE, je povsem nesprejemljivo, da uporabniki z ATI karticami niso mogli igrati špila. Steam ni dal nobenega opozorila, da takrat igra ni bila kompatibilna z določenimi karticami. Podobna zgodba je bila tudi z igrami BRINK, Saints Row 3, Batman Arhkam City...
Steam ima dokaj strogo politiko, katere igre se lahko pojavijo na njihovem servisu. Zaradi politike DLC-jev manjka mnogo novejših naslovov, sploh vse nove EA igre. Pa tudi veliko indie špilov zavrnejo, ker pač ocenijo, da igra ne sodi na Steam. Če so tako strogi, naj bojo še strogi do razvijalcev oz. naj sami testirajo igre, da lahko dajo par opozoril. Ali pa naj preprosto omogočijo, da lahko igro vrneš in ti povrnejo keš, če ti zadeva ne deluje.
Imam 500+ špilov na Steamu, ampak zaradi vseh teh problemov se zdaj izogibam s preorderjem špilov. Zadnji špil, kjer sem naredil preorder je bil From Dust in takrat Steam ni napisal opozorila, da bo zraven treba laufati tisti kurčevi DRM od Ubisofta. Fool me once...

def0r ::
Steam bi lahko prevzel večjo odgovornost, če želijo, da ljudje zaupajo v kupovanje iger pri njih. To kar se je zgodilo ob izzidu špila RAGE, je povsem nesprejemljivo, da uporabniki z ATI karticami niso mogli igrati špila. Steam ni dal nobenega opozorila, da takrat igra ni bila kompatibilna z določenimi karticami. Podobna zgodba je bila tudi z igrami BRINK, Saints Row 3, Batman Arhkam City...
Steam ima dokaj strogo politiko, katere igre se lahko pojavijo na njihovem servisu. Zaradi politike DLC-jev manjka mnogo novejših naslovov, sploh vse nove EA igre. Pa tudi veliko indie špilov zavrnejo, ker pač ocenijo, da igra ne sodi na Steam. Če so tako strogi, naj bojo še strogi do razvijalcev oz. naj sami testirajo igre, da lahko dajo par opozoril. Ali pa naj preprosto omogočijo, da lahko igro vrneš in ti povrnejo keš, če ti zadeva ne deluje.
Imam 500+ špilov na Steamu, ampak zaradi vseh teh problemov se zdaj izogibam s preorderjem špilov. Zadnji špil, kjer sem naredil preorder je bil From Dust in takrat Steam ni napisal opozorila, da bo zraven treba laufati tisti kurčevi DRM od Ubisofta. Fool me once...
From Dust so tudi Ubisoft rekli da ne bo DRMja both got fooled :p

Gizm0: sej vsi tisti špili so delali, imeli so pač buge, noben od teh špilov ni bil "by design" narejen da ne dela na Ati karticah ali da ne dela ko je ambientalna temperatura 23C. Če je pa DRM ali kaka druga omejitev mišljena je pa omenjeno. Za From dust so pa vračal denar, če si se zarad DRMja zbunil.

Gizm0: sej vsi tisti špili so delali, imeli so pač buge, noben od teh špilov ni bil "by design" narejen da ne dela na Ati karticah ali da ne dela ko je ambientalna temperatura 23C. Če je pa DRM ali kaka druga omejitev mišljena je pa omenjeno. Za From dust so pa vračal denar, če si se zarad DRMja zbunil.
Nekateri so dobili denar nazaj ja. Nekje sem zasledil, da Steam enkrat celo povrne keš, ampak to pravico lahko uporabiš samo 1x!
Glede kako špil "dela", pa je to zelo relativno. RAGE preprosto ni bil igrabilen na ATI karticah.
Saints Row 3 recimo na moji kišti še vedno ni igrabilen, ker laufa s 23 fps-ji in to na kišti, kjer BF3 teče s 100+ fps-jev. Glede na velik thread tam v forumu ima precej ATI uporabnikov to isto težavo. V takih primerih bi si želel imeti pravico, da ti povrnejo keš.
From Dust so tudi Ubisoft rekli da ne bo DRMja both got fooled :p
Mislim, da so v enem patchu potem celo odstranili ta DRM. Ampak špil je še vseeno drek

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gizm0 ()

Rage men leti s svetlobno hitrostjo z vsem na max in 8x FSAA. :P Pa imam HD6950 2GB...
Če imaš router moraš kabel, ki gre v kišto iz njega fizično odklopit, drugače ti ne bo pustilo v Offline način. Sam sem tko bentil, ko so nekje presekal kabel za net in sem bil cel vikend brez neta in mi ni hotelo it v offline način. Šele kasneje sem na netu izbrskal, da moraš izpulit kabel al pa povsem disablat omrežno povezavo, pol pa gre brez težav v offline način. Pač ti zaznava router in misli, da je povezava odprta ampak ne more pa se dejansko nikamor povezat.
a lahko na steamu igraš offline? Naprimer nimaš internetne povezave pa da igraš igro ki jo imaš na steamu. če to negre pol je res bedn steam
Če imaš router moraš kabel, ki gre v kišto iz njega fizično odklopit, drugače ti ne bo pustilo v Offline način. Sam sem tko bentil, ko so nekje presekal kabel za net in sem bil cel vikend brez neta in mi ni hotelo it v offline način. Šele kasneje sem na netu izbrskal, da moraš izpulit kabel al pa povsem disablat omrežno povezavo, pol pa gre brez težav v offline način. Pač ti zaznava router in misli, da je povezava odprta ampak ne more pa se dejansko nikamor povezat.

temu pac jst pravim neumno spisana aplikacija!
recimo nekateri so se bunli da je orogin v piz... sm ta steam ni nc bulji:-D
sm tolk za info..nekak mi nista vsec ne en ne drug..sm jbg ce hocem bf, gta/shogun(ko ga bom vstimal) igrat se pac morem sprijaznit da je tak nacin trenutno aktualen.
Zgodovina sprememb…

Glede kako špil "dela", pa je to zelo relativno. RAGE preprosto ni bil igrabilen na ATI karticah.
Saints Row 3 recimo na moji kišti še vedno ni igrabilen, ker laufa s 23 fps-ji in to na kišti, kjer BF3 teče s 100+ fps-jev. Glede na velik thread tam v forumu ima precej ATI uporabnikov to isto težavo.
Zamenjas proizvajalca graficne kartice in potem imas bistveno manj problemov.

A pol naj stresam gnoj po HPju ker je od Nvidie grafa se mi skurla v njem? Al naj stresam gnoj po HDMIju ker sem imel sam z Nvidinimi laptopi probleme s HDMIjem (in niso pomagali zadnji drajverji ampak sam točno določeni, še zmer so nekje shranjeni, če ga bom spet rabu...). Aja ne, vsaka firma ma svoje probleme, tudi Nvidia ni lih cvetka in njihov control panel je tut kup gnoja.
Sploh pa to nima več veze s Steamom.
Sploh pa to nima več veze s Steamom.

A je kdo rekel, da je nvidia brez tezav?
Pravim samo, da je je bistveno manj, ne pa brez. Ce se osredotocim samo na igre (nevem zakaj si sel vlacit zraven se HW; mimogrede, stresam kup gnoja na ATI, ker mi je crknil DVI na 5870).
Ampak se dobro, da igre nimajo nic veze s steamom. Super.
Pravim samo, da je je bistveno manj, ne pa brez. Ce se osredotocim samo na igre (nevem zakaj si sel vlacit zraven se HW; mimogrede, stresam kup gnoja na ATI, ker mi je crknil DVI na 5870).
Ampak se dobro, da igre nimajo nic veze s steamom. Super.

Sej tut CPUji majo pa ni to namen te teme...
Uglavnem jst sm mel kup problemov z Nvidio, z ATIjem sam ko sem sam šaru kjer ne bi smel (menjaval hladilnik "z macolo"), res ne pomnem kdaj sem mel nazadnje probleme zarad grafike, če mi kdaj kej na PCju ni delal je bila ponavadi krivda kakega DXa ali pa zvočne. Šment k nimamo vsi enakih izkušenj ane, pol se pa ne mormo it splošne resnice.
Uglavnem jst sm mel kup problemov z Nvidio, z ATIjem sam ko sem sam šaru kjer ne bi smel (menjaval hladilnik "z macolo"), res ne pomnem kdaj sem mel nazadnje probleme zarad grafike, če mi kdaj kej na PCju ni delal je bila ponavadi krivda kakega DXa ali pa zvočne. Šment k nimamo vsi enakih izkušenj ane, pol se pa ne mormo it splošne resnice.

Zamenjas proizvajalca graficne kartice in potem imas bistveno manj problemov.![]()
Mah, ko imaš v kišti kakšne multi-GPU konfiguracije, imaš v obeh taborih podobne težave.
Sploh recimo, če ne želiš imeti micro stutteringa http://www.tomshardware.com/reviews/rad..., je edina rešitev, da zbereš 3-way SLI/Crossfire konfiguracijo. V tem primeru pa ima nvidia še več težav, pa še vseh monitorjev nebi moral priklopiti, tako da je to zame dealbreaker.

mr1two ::
Dr_M mal si narobe povedal
Nvidia ima drugačne težave kot AMD, ne pa manj.. Na obeh straneh se spotikajo, važno je kolk dajo od sebe, da to poštimajo.
Se pa strinjam, da bi Steam kot prodajalec, ki ima to možnost, da stestira oz. je na lahek način obveščen o problemih, ki obstajajo, absolutno komot to napisat kot eno obvestilo pred nakupom- zakaj? Zato ker bi bil to en del costumer care-a in kvečjemu dobra praksa.
Valda obstaja ogromno sistemov, ni rečeno, da do napak ne bo prišlo, ampak če nekaj velja za določen del, to komot objavijo.
Nvidia ima drugačne težave kot AMD, ne pa manj.. Na obeh straneh se spotikajo, važno je kolk dajo od sebe, da to poštimajo.
Se pa strinjam, da bi Steam kot prodajalec, ki ima to možnost, da stestira oz. je na lahek način obveščen o problemih, ki obstajajo, absolutno komot to napisat kot eno obvestilo pred nakupom- zakaj? Zato ker bi bil to en del costumer care-a in kvečjemu dobra praksa.
Valda obstaja ogromno sistemov, ni rečeno, da do napak ne bo prišlo, ampak če nekaj velja za določen del, to komot objavijo.

Dobronameren nasvet -- preden kupite igro preko Steam najprej kliknite link na desni strani da vas popelje na forum dotične igre in preverite možne probleme & rešitve ... si prišparate jezo in pisanje.
Rage nisem vzel preko Steam, preigral zelo hitro in brez problemov na Q9450 s HD5850 1Gb + config iz Rage teme.
Rage nisem vzel preko Steam, preigral zelo hitro in brez problemov na Q9450 s HD5850 1Gb + config iz Rage teme.