» »

pomoč prosim!

pomoč prosim!

Gravedigga ::

bi mi znal kdo pomagat ker res nimam pojma kak se naj zraven spravim...sem še le začetnik v c++, naloga je naslednja:

Uporabnik poda N števil v intervalu od -100 do 200. Izpiši vsa števila. Najdi in izpiši največje ter najmanjše število. Program mora preverit pravilnost in intervala vnosa števil.
evo to je to...

lp tadej:\
"CARUM RARUM" -kar je redko je dragoceno!!

kixs ::

Vsakega problema se je najprej potrebno lotiti na "papirju", se pravi, da si lepo zamislis potek resitve problema. Zelo lepo si je pomagat z Flow-chart diagramom. Ce mas to pri kaksnem rac. predmetu, ste prav gotovo diagrame poteka in algoritme vsaj malo obdelali.

Glede tega specificnega problema (programa) ti lahko pomagal le toliko:

1. kot prvi vnos naj bi bilo koliko stevil bo vnesel (ok, to ni nujno :P ),
2. takoj ob vnosu nekega stevila preveris ali je pravilno glede na pogoj intervala,
3. ob vnosu tudi preverjaj najmanjsega in najvecjega, trenutnega najvecjega das v neko spremenjivko Xmax, tenutno najmanjsega pa v Xmin. Vsak nov vnos seveda primerjas s tema spremenjivkama. Ko se program zakljuci, samo izpises ti 2 vrednosti.

Na tebi je zdaj samo programiranje... ampak moras se zavedat, da se moras za dobro programiranje naucit resevanje problema, samo programiranje je potem lahko!

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri sestavi algoritma

Oddelek: Programiranje
369301 (8132) mihy11
»

Moja velika skrivnost!