Forum » Pomoč in nasveti » Ukaz v dosu za printanje.
Ukaz v dosu za printanje.
Lincolin ::
Pozdrav!
Zanima me kako lahko iz dosa izvedem tiskanje določene *.txt datoteke. Tiskalnik je priključen na USB ter naj bi se dalo iz DOS-a printati.
Kakšen je torej ukaz za printanje?
L.P. Grega
Zanima me kako lahko iz dosa izvedem tiskanje določene *.txt datoteke. Tiskalnik je priključen na USB ter naj bi se dalo iz DOS-a printati.
Kakšen je torej ukaz za printanje?
L.P. Grega
Zheegec ::
DOS ima podporo za USB? Ta Billy je bil pa res jasnoviden...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zheegec ::
Aja, čisti DOS ali NE?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Gwanaroth ::
Ko sem na eni firmi rihtal star dosovski program za inventure in vodenje racunov, za printanje pa so imeli Canon multifunkcijsko napravo na USBju, mi je zelo prisel prav DOSPrn program.
Lights often keep secret hypnosis..
Vanadium ::
probi:
print c:\datoteka.txt /c /d:lpt1
namesto lpt1 lahko das lpt2,com1,2,3,4 odvisno na katerem portu maš printer priklopljen, če je pa usb pa nič ne bo ker ne pomnim da bi dos mel usb podporo razen če najdeš kje na netu usb gonilnike.
L.P.
print c:\datoteka.txt /c /d:lpt1
namesto lpt1 lahko das lpt2,com1,2,3,4 odvisno na katerem portu maš printer priklopljen, če je pa usb pa nič ne bo ker ne pomnim da bi dos mel usb podporo razen če najdeš kje na netu usb gonilnike.
L.P.
Gwanaroth ::
če je pa usb pa nič ne bo ker ne pomnim da bi dos mel usb podporo razen če najdeš kje na netu usb gonilnike
Saj on že ima inštalirane USB gonilnike za printer, sicer ne bi printal niti iz windowsov.
On rabi aplikacijo, katera bo sposobna samodejno tiskati iz datoteke, v katero bo pisal program v dosu. Kot sem že omenil, DOSPrn to opravlja perfektno.
Lights often keep secret hypnosis..
Tomay ::
To se da rešit tudi s tem, da daš tiskalnik v skupno rabo nato pa v cmd izvedeš ukaz
NET USE LPT1 \\computername\printersharename
mislim, še moraš dodat stikalo /persistent:yes, če hočeš da tako ostane po rebootu.
potem tudi če v dosu napišeš: dir > lpt1
ti mora tiskalnik tiskat.
NET USE LPT1 \\computername\printersharename
mislim, še moraš dodat stikalo /persistent:yes, če hočeš da tako ostane po rebootu.
potem tudi če v dosu napišeš: dir > lpt1
ti mora tiskalnik tiskat.
Voodoo 4Ever
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DOS print windows XPOddelek: Operacijski sistemi | 1896 (1723) | gumby |
» | POS tiskalniki in v DOS okoljuOddelek: Pomoč in nasveti | 2635 (2019) | Duhec |
» | Printanje DOSOddelek: Operacijski sistemi | 1119 (1005) | ToniT |
» | Tiskanje šumnikov iz DOS-aOddelek: Pomoč in nasveti | 4773 (4264) | Brane2 |
» | kako določit printer na LPT2 v W2K?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1519 (1407) | ToniT |