Forum » Programiranje » Arhitektura podatkovne baze
Arhitektura podatkovne baze
zhigatsey ::
Lep pozdrav,
Rad bi izvedel kako sploh delujejo podatkovne baze. Seveda bolj preproste kot recimo
Sqlite. Kakšna je struktura datoteke oz. kako so v njej shranjene razne definicije tabel, indeksov, prožilcev in seveda podatki. Malo teorije rabim. Po mojem mnenju so najbrž vse baze sestavljene na dosti podoben način. Sam si predstavljam takole. Recimo bi naredil objekt za tabelo, v katerem
bi za začetek določil samo katera polja vsebuje. Kako bi to shranil sedaj v en file (recimo test.db) oz. na kakšen način. Potem pa recimo še podatke te tabele in ostala roba.
Rad bi si najprej malo predstavljal kako to sploh deluje preden bi se lotil kakšnega študiranja izvorne kode.
Hvala za odgovore
Rad bi izvedel kako sploh delujejo podatkovne baze. Seveda bolj preproste kot recimo
Sqlite. Kakšna je struktura datoteke oz. kako so v njej shranjene razne definicije tabel, indeksov, prožilcev in seveda podatki. Malo teorije rabim. Po mojem mnenju so najbrž vse baze sestavljene na dosti podoben način. Sam si predstavljam takole. Recimo bi naredil objekt za tabelo, v katerem
bi za začetek določil samo katera polja vsebuje. Kako bi to shranil sedaj v en file (recimo test.db) oz. na kakšen način. Potem pa recimo še podatke te tabele in ostala roba.
Rad bi si najprej malo predstavljal kako to sploh deluje preden bi se lotil kakšnega študiranja izvorne kode.
Hvala za odgovore
CWIZO ::
Sicer nisem preveril, sam sem ziher da imas na netu dosti clankov na to temo.
Samo pogooglat mors malo.
Je zelo obsezno podrocje to in dvomim da ti bo su kdo to razlagat.
Smem prasat zakaj rabis to?
Samo pogooglat mors malo.
Je zelo obsezno podrocje to in dvomim da ti bo su kdo to razlagat.
Smem prasat zakaj rabis to?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
zhigatsey ::
Sem ze googlal, pa ne najdem zato se vprasal,
kaksen link mogoce če kdo ve za kaj pametnega..
Hvala
kaksen link mogoce če kdo ve za kaj pametnega..
Hvala
rokpok ::
Evo - malo sem se potrudil in ti našel zanimivo knjigo: Database in depth.
Rad bi bil pingvin.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Logistični algoritemOddelek: Programiranje | 1131 (800) | beginner123 |
» | SQL injection napadOddelek: Informacijska varnost | 3165 (2617) | Yacked2 |
» | parsanje podatkov iz straniOddelek: Programiranje | 2027 (1822) | commissar |
» | Diebold priznal pomankljivosti volilnih naprav (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 7961 (6569) | driver_x |
» | SQL poizvedba z DISTINCTOddelek: Programiranje | 1923 (1764) | zdravc |