Forum » Zvok in slika » AVI --> DVD
AVI --> DVD
sdram ::
Živijo!
Ker se mi precej mudi in nisem imel časa pregledati če je ta tema že bila objavljena, prosim moderatorja da jo prestavi.
Torej, najprej naj opišem za kaj se gre: iz kamere SONY Digital 8, sem si posnel video na računalnik v formatu AVI. Velikost datoteke je slabih 8 giga, video traja pa slabo uro. Kako naj jaz to zdaj pretvorim v DVD zapis in stlačim na DVD CD, 4,7 giga?
Slišal sem že za neke kompresije, ampak mi je to popolnoma megleno. Prosim za vsakršen nasvet.
DVD Player bo star 2 leti, oče ga je dobil za rojstni dan, tako da ne vem nič o njem, le da podpira formate DVD, JPG, JPEG, MP3..., to pa mislim da je tudi vse.
Hvala za vsako pomoč in želim Vam lep dan še naprej.
L.P.
nejc
Ker se mi precej mudi in nisem imel časa pregledati če je ta tema že bila objavljena, prosim moderatorja da jo prestavi.
Torej, najprej naj opišem za kaj se gre: iz kamere SONY Digital 8, sem si posnel video na računalnik v formatu AVI. Velikost datoteke je slabih 8 giga, video traja pa slabo uro. Kako naj jaz to zdaj pretvorim v DVD zapis in stlačim na DVD CD, 4,7 giga?
Slišal sem že za neke kompresije, ampak mi je to popolnoma megleno. Prosim za vsakršen nasvet.
DVD Player bo star 2 leti, oče ga je dobil za rojstni dan, tako da ne vem nič o njem, le da podpira formate DVD, JPG, JPEG, MP3..., to pa mislim da je tudi vse.
Hvala za vsako pomoč in želim Vam lep dan še naprej.
L.P.
nejc
- zaklenil: podtalje ()
baron21 ::
Živijo! Uporabi program, s katerim si snemal z kamere na disk, vsi omogočajo skoraj vse oblike izhodne datoteke DVD, razen Movie Maker, ki je v WIN. ima samo avi. ali wmv. Dobri in ne preveč zahtevni za uporabo so: Nero 7 Premium, Pinnacle, Inter video creator, Dr.Divx... Ker boš očitno delal prvič še opozorilo, pretvorbe v DVD lahko trajajo tudi do 10 ur, odvisno od rač. in programa, zato kar hitro na delo. Veliko uspeha in srečno!
baron21
Zgodovina sprememb…
- spremenil: baron21 ()
podtalje ::
Tem na to vprašanje je na tem forumu že dovolj.
Nekaj za lažji začetek:
Spreminjanje obstoječega DVD menija
Dvd authoring
ustvarjanje DVDja iz avi fajlov ?
Kako narediti DVD?
Urejanje DVD-ja
Če boš uporabil iskanje, pa boš našel še kakšno. Zaklepam.
Nekaj za lažji začetek:
Spreminjanje obstoječega DVD menija
Dvd authoring
ustvarjanje DVDja iz avi fajlov ?
Kako narediti DVD?
Urejanje DVD-ja
Če boš uporabil iskanje, pa boš našel še kakšno. Zaklepam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)Oddelek: Zvok in slika | 3361 (3063) | pivmik |
⊘ | pogajate mi:podnapisiOddelek: Zvok in slika | 1448 (1281) | Stepni Volk |
⊘ | Kako narediti DVD ???Oddelek: Zvok in slika | 2789 (2659) | CaqKa |
» | Kako pretvort avi->dvd video (.vob, .iso,...)Oddelek: Zvok in slika | 1927 (1607) | Alain |
» | Pretvorba DIVX v KVCD-kako zapečt z dvd pekačemOddelek: Zvok in slika | 1559 (1480) | CaqKa |