Forum » Pomoč in nasveti » Različne nastavitve mreže na različnih lokacijah ?
Različne nastavitve mreže na različnih lokacijah ?
IceIceBaby ::
Na laptopu z win xp home bi rad nastavil različne mrežne nastavitve za različne lokacije. Recimo, doma imam mrežo nastavljeno drugače kot v službi ali pri punci.
A obstaja v windowsih kak način, da enostavno izberem profil glede na lokacijo, in mi windowsi avtomatično preklopijo nastavitve ?
A obstaja v windowsih kak način, da enostavno izberem profil glede na lokacijo, in mi windowsi avtomatično preklopijo nastavitve ?
nejc_ ::
Ce ti zadostujeta dve nastavitvi - ena staticna nastativev in druga dinamicna, potem imas poglej pod "alternate" konfiguracijo v TCP/IP nastavitvah: nastavis lahko, da v primeru, da v omrezju tvoj PC ne najde DHCP streznika, ta izbere staticno nastavitev, ki si jo tam vpisal.
Ne rabis nic dodatnega instalirat, deluje bp, vprasanje pa je, ce ti to zadostuje.
Ne rabis nic dodatnega instalirat, deluje bp, vprasanje pa je, ce ti to zadostuje.
Ziga Dolhar ::
ikst verjetno ne bo zameril, če v tej temi postavim povezano vprašanje:
Težavo bi se dalo rešit tako, da bi na obeh lokacijah imel spodoben DHCP server.
Ali obstajajo kakšni argumenti v prid "ročnemu" nastavljanju IPjev v primerjavi z DHCP strežnikom (in rezervacijami)?
Težavo bi se dalo rešit tako, da bi na obeh lokacijah imel spodoben DHCP server.
Ali obstajajo kakšni argumenti v prid "ročnemu" nastavljanju IPjev v primerjavi z DHCP strežnikom (in rezervacijami)?
https://dolhar.si/
nejc_ ::
Kakšne posebne koristi ni - problem vidim le tam, da za dhcp rabiš en pc imet non stop prižgan - kar pa ni vedno sprejemljivo. No ja, računaj še na postavitev in administracijo dhcp strežnika, kar je vsekakor več dela, kot da dva pcja ročno nastaviš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dve različni omrežni 'aplikaciji' prek enega kabla?Oddelek: Omrežja in internet | 5733 (4948) | Invictus |
» | Povezava na statični ip doma in na dhcp v službiOddelek: Omrežja in internet | 1535 (996) | Bizkit45 |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3036 (2052) | Cervantes |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3861 (3335) | NeMeTko |
» | Broadband connection na dveh razlicnih lokacijahOddelek: Omrežja in internet | 1049 (956) | Asgard |