Forum » Izdelava spletišč » Začetki PHP
Začetki PHP
unioff ::
v dreamweaverju sem napisal:
< html>
< body>
< ?php echo "Hello World"; ?>
< /body>
< /html>
Osnovna skripta, za katero sedaj ne morem pogledati rezultata, ker mi vedno le odpre izvorno kodo.
Kako naj prepričam svoj računalnik, da mi to zadevo odpre v firefoxu ali explorerju?
(ne mi rect da sem len, ker sem prebral kar nekaj postov in nisem nasel preprostega odgovora)
< html>
< body>
< ?php echo "Hello World"; ?>
< /body>
< /html>
Osnovna skripta, za katero sedaj ne morem pogledati rezultata, ker mi vedno le odpre izvorno kodo.
Kako naj prepričam svoj računalnik, da mi to zadevo odpre v firefoxu ali explorerju?
(ne mi rect da sem len, ker sem prebral kar nekaj postov in nisem nasel preprostega odgovora)
...ampak Laško je pa še vedno zakon!
Kami ::
Host na katerem hostaš nima phpja enejblanega zato ti ne dela
Če hočeš na svojem PC-ju met si moreš installat en webserver npr. Apache z php podporo
Če hočeš na svojem PC-ju met si moreš installat en webserver npr. Apache z php podporo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
iNN ::
Zivijo!
Samo en predlog da se ne bos prevec matru z instaliranjem apacha, PHP ter mySQL. Instaliraj si WAMP en program k ti namesti vse potrebno. Upravljanje je lahko, vsebuje phpMyAdmin ...
Samo en predlog da se ne bos prevec matru z instaliranjem apacha, PHP ter mySQL. Instaliraj si WAMP en program k ti namesti vse potrebno. Upravljanje je lahko, vsebuje phpMyAdmin ...
==
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iNN ()
unioff ::
apache me sprašuje za network domain in server name. Kaj naj mu pa recem? To bo na racunalniku v mrezi z imenom skladisce.
...ampak Laško je pa še vedno zakon!
footprint ::
POMOČ prosim.
na linux box-u pošiljam z uporabo programa sendmail in php funkcije mail() e-pošto. Vse lepo deluje le ne morem nastaviti šumnikov.
funcija ima zapisano
mail("$za", "$naslov", "$predracun",
"cc: <$skp>\n" .
"From: $od\n" .
"MIME-Version: 1.0\n" .
"Content-type: text/html; charset=iso-8859-2" .
"Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n");
Zadeva mi nikakor ne pošlje šumnikov :( mi lahko kdo pomaga???
na linux box-u pošiljam z uporabo programa sendmail in php funkcije mail() e-pošto. Vse lepo deluje le ne morem nastaviti šumnikov.
funcija ima zapisano
mail("$za", "$naslov", "$predracun",
"cc: <$skp>\n" .
"From: $od\n" .
"MIME-Version: 1.0\n" .
"Content-type: text/html; charset=iso-8859-2" .
"Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n");
Zadeva mi nikakor ne pošlje šumnikov :( mi lahko kdo pomaga???
Footprint
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prikaz Č na forumuOddelek: Programiranje | 2085 (1684) | nightrage |
» | Problem s charsetomOddelek: Izdelava spletišč | 1579 (1412) | Matek |
» | PHPBB2 in pošiljanje pošte v slovenščini (Č)Oddelek: Izdelava spletišč | 1206 (1064) | Tito |
» | Odstranitev narekovajev pri posiljanju maila v PHP?Oddelek: Izdelava spletišč | 1743 (1681) | poweroff |
» | Htmlentities()Oddelek: Programiranje | 1500 (1359) | rc-car |