Forum » Loža » japonske črke
japonske črke
Klemenn ::
kje bi oz na kateri strani bi lahko našel črke japonske, rad bi napisal Klemen in Blaž. delam namreć plakat. je mogoče tut v office xp , ga namreč imam
TESKAn ::
Kolkr vem, majo dol pismenke in ne črke - en simbol predstavlja en zlog, se mi zdi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
sketch ::
Jebediah, išči "katakana". Japnci namrec poznajo tri pisave - kanji, katakano in hiragano. Kanji so take kot kitajske (pomenske - simbolične), katakana in hiragana pa sta zlogovni.
Pa še za informacijo - ne boš natančno mogel napisati imen, saj v japonščini ni soglasniških sklopov/zlogov (na primer b lahko napišeš samo kot sklop s samoglasnikom - bi, bo ba, bu, be...).
Enkrat sem našel en katakana translator... pa se ga ne spomnim več... ampak po moje ga boš hitro našel, saj jih je dosti.
Torej boš lahko napisal samo Ke-le-me-nu in Be-la-zhu (oz. ta zapis je najbližje naši izgovarjavi :). Aja, pa ne se preveč ukvarjat z dolžiskimi poudarki na zlogih (ene vejice, krožci in pomišljaji), prepiši samo glavne sklope pa bo OK. Razen če ne nameravaš stvari pošiljat na japonsko ^_^
Upam, da sem pomagal.
lp
s.
Pa še za informacijo - ne boš natančno mogel napisati imen, saj v japonščini ni soglasniških sklopov/zlogov (na primer b lahko napišeš samo kot sklop s samoglasnikom - bi, bo ba, bu, be...).
Enkrat sem našel en katakana translator... pa se ga ne spomnim več... ampak po moje ga boš hitro našel, saj jih je dosti.
Torej boš lahko napisal samo Ke-le-me-nu in Be-la-zhu (oz. ta zapis je najbližje naši izgovarjavi :). Aja, pa ne se preveč ukvarjat z dolžiskimi poudarki na zlogih (ene vejice, krožci in pomišljaji), prepiši samo glavne sklope pa bo OK. Razen če ne nameravaš stvari pošiljat na japonsko ^_^
Upam, da sem pomagal.
lp
s.
Adapt and overcome.
DrSergioDJ ::
jest sm tud to isku...da bi vidu, kako zgleda ene par imen...pol sm pa vidu znak za mir, pa me je prevzel, pa sm si ga dal tetovirat
...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Učenje japonščine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12772 (11329) | dacker |
» | Barvanje sobeOddelek: Loža | 1897 (1689) | Invictus |
» | Japonski oz. kitajski znaki!Oddelek: Loža | 11984 (11748) | Ales |
» | Taiwaneese english...Oddelek: Loža | 1186 (1021) | Caligula |
» | AbecedaOddelek: Znanost in tehnologija | 1652 (1501) | keber |