» »

japonske črke

japonske črke

Klemenn ::

kje bi oz na kateri strani bi lahko našel črke japonske, rad bi napisal Klemen in Blaž. delam namreć plakat. je mogoče tut v office xp , ga namreč imam

TESKAn ::

Kolkr vem, majo dol pismenke in ne črke - en simbol predstavlja en zlog, se mi zdi.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

sketch ::

Jebediah, išči "katakana". Japnci namrec poznajo tri pisave - kanji, katakano in hiragano. Kanji so take kot kitajske (pomenske - simbolične), katakana in hiragana pa sta zlogovni.
Pa še za informacijo - ne boš natančno mogel napisati imen, saj v japonščini ni soglasniških sklopov/zlogov (na primer b lahko napišeš samo kot sklop s samoglasnikom - bi, bo ba, bu, be...).
Enkrat sem našel en katakana translator... pa se ga ne spomnim več... ampak po moje ga boš hitro našel, saj jih je dosti.
Torej boš lahko napisal samo Ke-le-me-nu in Be-la-zhu (oz. ta zapis je najbližje naši izgovarjavi :). Aja, pa ne se preveč ukvarjat z dolžiskimi poudarki na zlogih (ene vejice, krožci in pomišljaji), prepiši samo glavne sklope pa bo OK. Razen če ne nameravaš stvari pošiljat na japonsko ^_^

Upam, da sem pomagal.

lp
s.
Adapt and overcome.

DrSergioDJ ::

jest sm tud to isku...da bi vidu, kako zgleda ene par imen...pol sm pa vidu znak za mir, pa me je prevzel, pa sm si ga dal tetovirat :D
...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učenje japonščine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5112772 (11329) dacker
»

Barvanje sobe

Oddelek: Loža
61897 (1689) Invictus