» »

Tozba-poskodba

Tozba-poskodba

borutzi ::

Torej situacija je taka. V soboto zvecer sva se z dekletom sprehajala med Intersparom in Kolosejem. Ker je bila ura okoli 19 je bilo ze prilicno temno. Sla sva po plocniku v smeri iz Interspara proti Koloseju. V blizini Koloseja (tam kjer nekaj gradijo) je plocnik veckrat prekinjen z prehodom za pesce. Na zacetku enega od teh so delavci naredili luknjo in jo pokrili z leseno paleto!!. Stvar je bila neosvetljena ,neoznacena....Kot sem ze prej rekel je bilo full temno in jaz te stvari nisem videl. Spotaknil sem se ob celo stvar in padel. Posledica: leva noga v gipsu do kolena, mocan udarec v desno roko in unicene cunje. Imam dve prici, ki sta se tej oviri ognila ker sta bili pac na moji strani. Vprasanje za vas: ali naj jih tozim?
Prosim za argumentirane odgovore.
  • zaklenilo: borutzi ()

R0K ::

hja seveda bi morala bit kakšna oznaka alpa seveda ulična osvetlitev.....
......lohk bi se pritožu na urad sam nevem če bi resno uzel take tožbe ker sej veš kaki so tm.......

chucki ::

TOŽI JIH!!! če jih ne boš tožil si luzer!!! Moralo bi biti osvetljeno in označeno! Če zmagaš boš dobil velike denarce!!!!!!!!!!!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Tomi ::

Lahko jih tožiž, ni panike..
Samo če in kdaj bo zadeva končana, ni pa ne znam povedati.
metrodusa.blogspot.com

Maximus ::

Zadnič se je skor kolega tud polomu na tem mestu. Kar se pa tožbe tiče mislm da nč nou, ker majo kokr se mi zdi na začteku oznako kot delo na cesti al neki tazga, parkirišče pa tud ni ''uradno'' odprt tko da tud rasvetljava tm enkrat dela, drugic ne.

LP

`DoC ::

Hmmm probat ni greh no, sam kolker poznam birokracijo v Sloveniji, bo to bolj Sizifov boj. :|
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

||_^_|| ::

jah..če bi biu v ameriki...pr nas pa nevem če bo kaj iz tega

g0Run7 ::

toži.

||_^_||: kaka amerika? kaj flancaš? pa kje ti živiš? v albaniji?

Elemen_T ::

Taka tožba je povsem uspešna tudi v Sloveniji. Tukaj ni kej. Tožno. Kot je že nekdo rekel, si neumen, če ne boš.

Sledi katarza in $$$ >:D

||_^_|| ::

GoMar7: pravim da če bi biu v ameriki bi blo use skup velik lažje in pomoje bol uspešno. Ker v sloveniji je s civilnimi tožbami bol en kurc se men zdi. Al pa tud ne?

SkIDiver ::

Če boš dubu tožbo boš dubu velke dnarce. Sklicuj se na poškodbo in s tem ogrožanje tvojega zdravja, ter zahrevaj odškodnino za oblačila. Če tožbe ne boš dubu boš pa odvetnike plačvov. Zdej pa nared kukr teb paše.

||_^_||: tebi se bolj slabo zdi

Najlepša hvala za raznolike in obsežne odgovore. Torej, po predhodnem tel. pogovoru sem se zmenil naj jim posljem uraden dopis, potem bomo videli kako naprej. Upam da bo slo brez tozbi in, da bodo dali kaj $$$:)

ABX ::

Slovenija ni še tako napredna država kot USA, zato tukaj nimamo še pravice da smo neumni.

Če pa ti ne znaš hodit pa toži svojo mamo ker te je rodila motorično nesposobnega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Mama ti je motorično nesposobna :)) Če bi bil motorično nesposoben ne bi doživel prvega zloma (in še to palca na nogi) pri skoraj 29ih letih.

Ajde

YiMMi ::

ABX telo dobro povedano.....8-)
Francelj ti pa se za tvoje $$$ pod nosom obrisi...oni ti ze ne bodo nic dal....na koncu bos ti dal njim ce jih bos tozil.....

ce pa imas kaksne trajne poskodbe,pa jih imas verjetno ze od rojstva....
Aja se moj nasvet...

NE SKACI V VODO,CE NISI PREPRICAN O NJENI GLOBINI.....:):):)
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

Neo32 ::

Yimmi pa ABX: A pol se prav ce ti fukne cegu z gradbisca si ti kriv ker si motoricno nesposoben in se nisi ta prav cajt umaknu? Al pa ce se pjancek zaleti vate si pol tud ti kriv ker se mu nisi umaknu a kva. Pizda sta nedorasla, obadva!!!;((

Aja pa se to, baje da so plocniki zato da po njih hodijo pesci, in plocnik nej bi bila povrsina kjer ni nobenih kurcevih neosvetljenih in neoznacenih lukenj, ki so jih pustili delavci, a se vama ne zdi?

Pa kaj je on kriv če ga je stara rodila motorično nesposobnega.

Valda da jo tožiš.

ATX ti si pa motorično sposoben ker sta tvoja stara mentalno zaostala al kaj? :)

Dovolj žaljenja..
Ko vidim naslednji primer žalitve, bom temo zaklenil.
metrodusa.blogspot.com

_Mortal_ ::

ABX kaj misliš kok bo dobu od matke>:D
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Zaradi mene jo lahko zaklenes. Bluzenje dveh takih ljudi me niti malo ne zanima. Za vse odgovore sem se zahvalil par postov nazaj.

andrej ::

ti se raje prej pri kaksnem dobrem odvetniku pozanimaj kaksni so kaj zakoni na tem podrocju, da nebos brez veze trato svojega in davkoplacevalskega denarja in casa. Ce bos to dobro prestudiral in vido, da se da dobit in da mas zakonsko podlago potem go for it.

Kaboom ::

toži !!!

nujno pa idi poslikat kje se je to zgodilo, kot dokaz da je res bilo neoznačeno... v temi idi slikat brez bliskavice in z njo, pa čez dan, tako da bo vse prepoznavno.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Ajde da rečem še jaz kako pametno, ja tudi to se zgodi. Med drugimi stroški tožbe je še ta, da moreš plačat državi vnaprej 1% zneska, ki zahtevaš od optoženca. Sicer pa manj kot 2 leti to ne traja.

Še vedno pa sem mnenje, da imaš več možnosti, če tožiš staro.

Yohan del Sud ::

Mogoče bi moral tožiti svojo babico, ki je rodila mamo sposobno rojevat motorično nesposobne otroke? Mnja.

Že ki smo, toži še mati naravo.

Mogoče je padel zdravniku iz rok ko se je rodil in to je pustilo posledice>:D

Kaj veš mogoče se je zdravni spotaknil v kak jašek.

Lol dedne posledice>:D

Nisem si mislil, da boste še vedno spodobni dajati takšne neumne odgovore.
metrodusa.blogspot.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dve zmagi za Samsung proti Applu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7716239 (12843) Furbo
»

Peška toži Google, ker jo je zbil avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
6820971 (17821) Bistri007
»

Vandalizem na avtomobilu

Oddelek: Na cesti
473139 (1623) Go-ahead
»

Avtomobilska nesreča -> zavarovanje

Oddelek: Na cesti
301990 (1660) kuglvinkl

Več podobnih tem