Forum » Programska oprema » Kateri program za urejanje zbirke slik ?
Kateri program za urejanje zbirke slik ?
IceIceBaby ::
Situacija je taka. Na disku imam cca 10k fotografij iz raznih digiralnih aparatov. Iz svojega, očetovega, kdaj kakem frendu slike dol poberem itd. Zanima me, kaj predlagate za urejanje te zbirke.
Program mora biti dovolj hiter (sicer hardware ni problem, A64, 1,5GB rama in SATA disk) da se lepo scrolla skozi vseh 10k slik. Mora znati prikazati celotno zbirko slik, vse kar sem kdajkoli slikal. Mora imeti možnosti urejanja po albumih, in kopiranja slik v različne albume pa lepo je če ima vsaj osnovne funkcije za urejanje fotografij.
Na Macu mi to nalogo odlično opravlja iPhoto, tako, da iščem nekaj podobnega za windowse.
Dodat morm še da sem sprobal Picaso in mi ni všeč, ker ne morš poljubno ustvarjat svojih albumov, ampak ti samo pokaže folderje, ki so na disku. Prav tako sem sprobal photoshop album in je precej počasen, pa še par drugih stvari mi ni všeč :)
Program mora biti dovolj hiter (sicer hardware ni problem, A64, 1,5GB rama in SATA disk) da se lepo scrolla skozi vseh 10k slik. Mora znati prikazati celotno zbirko slik, vse kar sem kdajkoli slikal. Mora imeti možnosti urejanja po albumih, in kopiranja slik v različne albume pa lepo je če ima vsaj osnovne funkcije za urejanje fotografij.
Na Macu mi to nalogo odlično opravlja iPhoto, tako, da iščem nekaj podobnega za windowse.
Dodat morm še da sem sprobal Picaso in mi ni všeč, ker ne morš poljubno ustvarjat svojih albumov, ampak ti samo pokaže folderje, ki so na disku. Prav tako sem sprobal photoshop album in je precej počasen, pa še par drugih stvari mi ni všeč :)
- spremenil: IceIceBaby ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | urejanje glasbeOddelek: Programska oprema | 2412 (510) | bellaalice |
» | Označevanje osebOddelek: Programska oprema | 1539 (592) | Hrabri |
» | Ubuntu programi, in vprašanjaOddelek: Operacijski sistemi | 955 (828) | dux |
» | [Linux] Program za osnovno obdelavo fotografijOddelek: Programska oprema | 1308 (1144) | BigWhale |
» | Digitalizacija arhivovOddelek: Zvok in slika | 1181 (1122) | poweroff |