» »

fonti

fonti

Tear_DR0P ::

sej ne vem če ravno spada pod programsko opremo (spravte na primeren plac, če ni za sem) ampak mene zanima kdo ima pravice do uporabe posameznih fontov.
če me lahko napotite kam, kjer lahko izvem več o fontih in pravici do uporabe bi blo kr kul
to me zanima ker pač nekatere strani prodajajo fonte in mi ni čist jan na kaki podlagi, če pa te iste fonte dobiš zram Open Offica in jih lahko kr uporabljaš.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Srachko ::

V večini primerov je tako, da maš na netu nekatere strani, ki ponujajo na tisoče fontov zastonj. Edini pogoj je, da jih uporabljaš za nekomercialne namene.
Maš tudi take strani, ki fonte prodajajo in jih lahko uporabljaš v komercialne namene, vendar maš še tam določene pogoje. Zdaj ti nebi vedel točno povedati, na kateri strani sem to videl (in vprašanje je, če še sploh obstaja), ampak so meli zanimiv sistem kasiranja.
Če si fonte hotel uporabljati samo za lastne namene, si jih lahko kupil za hecna 2 dolarja. Če si jih hotel vključiti v programe, ki si jih napisal in hotel prodajati, te je posamezen font stal 120 zelencev plus to, da si njihovo stran in ime fonta omenil nekje v dokumentaciji programa. Lahko pa si naredil tudi tako, da nisi omenil imena fontov in strani, vendar si potem po mojem mnenju font 100x preplačal.
Fonti iz OpenOfficce pa mislim, da se lahko uporabljajo le v besedilih in da jih ne smeš uporabljati kje drugje. Ostane ti tudi to, da pišeš kakšnen mail ustvarjalcem OO-ja in vprašaš kar njih.
I can see clearly now, the brain has gone...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox Lightbeam (+ uBlock Origin) - sledenje (+ blokada) trackerjev

Oddelek: Omrežja in internet
132413 (1981) Ales
»

Mnenje spletne strani : FreakDizajn.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
565641 (4319) Tydek
»

Fonti s šumniki za spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
84127 (3987) garamond
»

Generiranje pisave

Oddelek: Izdelava spletišč
131183 (977) HardFu
»

Lep font, ki podpira čšž

Oddelek: Programska oprema
1515068 (14703) opeter

Več podobnih tem