» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
1169 / 1169
»
»»

BCSman ::

Prvo vprašanje: pred par meseci sem kupil pcplusov pc, kjer pač ne smeš odpirat ohišja zarad garancije, sicer sem videl v navodilih da ti priprada eno čiščenje zastonj vendar zaradi tega hodit v Lj seveda nima smisla, tako da vprašanje se glasi ali lahko zaprem tole luknjo da bo manj prahu prišlo noter. Moje laično mnenje je da je že dovolj lukenj za dovod zraka pri taki švoh specifikaciji in sicer:
Magic Ryzen 5 5600GT 16GB 1TB, integrirana grafika

https://www.pcplus.si/racunalnistvo/kom...

Da grem v skladu s temo: tisti pc sem kupil pred par meseci za nekoga drugega za le 380eur na strani eigre, sem si zdaj rekel da si ubodem še zase enega, pa je taka specifikacija že povsod out of stock in nič primerljivega ne najdem razen z občutno višjo ceno, dodatnih 120eur+ pa je preteklo komaj 3 mesece . Je to posledica nedavnih podražitev ram-ov pa te fore? 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

chucki ::

Vse bo šlo gor
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

DarwiN ::

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

laser ::

Crknil mi je Asrock DeskMini x300 z AMD Ryzen 5 pro 4650, 16GB DDR4,crucial 500GB M.2, se ne boota. Če je plata bom verjetno težko dobil drugo. Kaj priporočate kako uporabiti opremo da pridem ugodno skozi ali lahko naredim kakšno smiselno izboljšavo? Hvala

PacificBlue ::

A da kaksn signal od sebe, se ventilatorji zavrtijo? Dvomim da je šla plata, prej kaksen ram. Če ne da nobenega signala pa napajalnik.

D3m ::

laser je izjavil:

Crknil mi je Asrock DeskMini x300 z AMD Ryzen 5 pro 4650, 16GB DDR4,crucial 500GB M.2, se ne boota. Če je plata bom verjetno težko dobil drugo. Kaj priporočate kako uporabiti opremo da pridem ugodno skozi ali lahko naredim kakšno smiselno izboljšavo? Hvala

X600 ;D

https://anni.si/mini-racunalniki-nettop...
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Nesel sem ga k Funtechu, kjer sem ga tudi kupil pred 4 leti. Če je samo ram ni problema. Ob nakupu je bil win10 ki sem ga lahko nadgradil na Win 11 in je delal bp. Pred pol leta sem izvedel dual boot ker sem se želel privajati na linux neon. Bootanje mi je povzročalo težave, delalo je sam še na hard reset nato F11 in izbor Win11/linux. Nazadnje adapter ven in nato po več ponovitvah zagon in F11. Ob zadnjem upgradu na linuxu je zahtevalo reboot in ga nisem uspel več zagnati, monitor kaže ni signala. Ker bi rad imel še naslednjih 5 let odziven PC me zanimajo najboljše možnosti za posodobitev.Računalnik Nettop ASROCK DeskMini X600 bi moral menjati proc in ddr uporabil pa bi lahko dva ssd (crucial in evo128Gb ki je sistemski). Koliko bi to stalo.

PacificBlue je izjavil:

A da kaksn signal od sebe, se ventilatorji zavrtijo? Dvomim da je šla plata, prej kaksen ram. Če ne da nobenega signala pa napajalnik.

Ventilator se zavrti , monitor kaže ni signala.
««
1169 / 1169
»
»»