Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
edi45 ::
Sestavljeno. Hvala vsem, za pomoc. Sam proces zbiranja komponent, branja reviewov je bilo zanimivo. Ta najbolj zanimiv del pride, ko bom sestavljal masino. Tega se nisem delal sam, vedno s prijateljem, ampak mislim, da bom s kopico video tutorialov na youtube tudi sam uspel. Posebej okrot RGB zadev, tle sem bos.
Skratka tole je pa zverina:
Plosca: Gigabyte X570 Aorus Pro
CPU: AMD Ryzen 9 3900X
RAM: G.Skill TridentZ Neo DDR4-3600 C16 DC - 32GB
Graficna: Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G
Napajalnik: EVGA SuperNOVA G3 750 80 Plus GOLD
Ohisje: Cooler Master MasterCase H500M
Hlajenje: Cooler Master MasterLiquid ML360R ARGB
Termalna: Thermal Grizzly Kryonaut
Skupaj: 2358,70EUR
Rad bi se imel clean cable management, pa razmisljam se o nakupu barvnih SATA kablov, pa ne vem katere vzeti, ter koliko, pa kaj vse rabim to je tudi vprasanje.
Edit: zaenkrat se ne bom sel tega, je prevec drago. Ze ta cena za tale setup je oring preko mojega budgeta, ampak briga me samo enkrat se zivi.
kje si pa gledal to? na mindfactory je 2160€, brez DDV pa 1864€ s poštnino
Tilen88 ::
Sestavljeno. Hvala vsem, za pomoc. Sam proces zbiranja komponent, branja reviewov je bilo zanimivo. Ta najbolj zanimiv del pride, ko bom sestavljal masino. Tega se nisem delal sam, vedno s prijateljem, ampak mislim, da bom s kopico video tutorialov na youtube tudi sam uspel. Posebej okrot RGB zadev, tle sem bos.
Skratka tole je pa zverina:
Plosca: Gigabyte X570 Aorus Pro
CPU: AMD Ryzen 9 3900X
RAM: G.Skill TridentZ Neo DDR4-3600 C16 DC - 32GB
Graficna: Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER 8G
Napajalnik: EVGA SuperNOVA G3 750 80 Plus GOLD
Ohisje: Cooler Master MasterCase H500M
Hlajenje: Cooler Master MasterLiquid ML360R ARGB
Termalna: Thermal Grizzly Kryonaut
Skupaj: 2358,70EUR
Rad bi se imel clean cable management, pa razmisljam se o nakupu barvnih SATA kablov, pa ne vem katere vzeti, ter koliko, pa kaj vse rabim to je tudi vprasanje.
Edit: zaenkrat se ne bom sel tega, je prevec drago. Ze ta cena za tale setup je oring preko mojega budgeta, ampak briga me samo enkrat se zivi.
Custom sleeved kable maš na funtech,.. če na pa direktno naročiš prek Cable Mod
mahoni ::
DarwiN ::
Super računalnik mahoni, ampak za grafično plačat ~750€ je danes na meji neumnega.. GPUji se namreč že ~18 mesecev niso pocenili praktično nič, čez ~6 mesecev bo pa njihova vrednost (sploh high end) čez noč močno padla. Vrednost high-end kartic se bo najbrž celo razpolovila.
Tko da, pred letom dni je bilo še smotrno plačat 800€ za GPU, danes pa jaz ne bi kupil več kot 5700XT oz. RTX2070 za 400-450€.. Se lahko čez leto dni proda, ~150€ izgubiš in nakup nove serije kartic, ki bodo precej zmogljivejše in tokrat čisto zares omogočale ray tracing v neki spodobni obliki.
Tko da, pred letom dni je bilo še smotrno plačat 800€ za GPU, danes pa jaz ne bi kupil več kot 5700XT oz. RTX2070 za 400-450€.. Se lahko čez leto dni proda, ~150€ izgubiš in nakup nove serije kartic, ki bodo precej zmogljivejše in tokrat čisto zares omogočale ray tracing v neki spodobni obliki.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Fizikalko, zgleda kul..
Mogoče raje doplačaš ~120€ za 12-jedrni 3900X..
Pri plošči se prepričaj, da podpira 3000 procesorje out of the box, če misliš sam sestavljat.. Če nisi prepričan, mogoče boljše vzet MSI MAX serijo plošč, ki zagotovo imajo nameščen nov bios..
Pri ramu lahko prišparaš ~50€ s 3200Mhz, ker ni nobene opazne razlike napram 3600.
SSD je ok, čeprav je PNY. :) Mogoče doplačaš malo drobiža za kakšen ADATA XPG SX8200 Pro.
Mogoče raje doplačaš ~120€ za 12-jedrni 3900X..
Pri plošči se prepričaj, da podpira 3000 procesorje out of the box, če misliš sam sestavljat.. Če nisi prepričan, mogoče boljše vzet MSI MAX serijo plošč, ki zagotovo imajo nameščen nov bios..
Pri ramu lahko prišparaš ~50€ s 3200Mhz, ker ni nobene opazne razlike napram 3600.
SSD je ok, čeprav je PNY. :) Mogoče doplačaš malo drobiža za kakšen ADATA XPG SX8200 Pro.
kje si pa gledal to? na mindfactory je 2160EUR, brez DDV pa 1864EUR s poštnino
Kupljeno v treh razlicnih online shopih. To si ti nekaj narobe izracunal.
nič ni narobe izračunano, 2160 je pač nemška cena, brez ddv pa še manj. Kje pa si gledal to?
Seveda je narobe izracunano. Kaj mislis, da ne bi kupil pri mindfactory.de, ce ne bi bilo ceneje? Pa se v Avstriji zivim, pa se moznost imam, da mi posljejo na nemski naslov...
Poleg tega na mindfactory ni vseh komponent, ki so v mojem setupu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mahoni ()
Fizikalko ::
Darwin, ful hvala!
Hja, 120 EUR mi ni problem doplačat za procesor, samo nekako overdose se mi zdi za moje potrebe, pa še kuril bo preveč štroma za brez veze, ni tako?
Glede rama: ok, se pravi grem na isto firmo in model, le na 3200 MHz, 16 CL. Firma je pa top?
Glede SSD: sem gledal nek testo, pa se mi je zdel tisti PNY najboljši price/performance. Bom pogledal še tega Adata.
Sestavljat pa se najbrž ne bom lotil sam, se mi (več) ne da oz raje v tem času naredim kaj drugega, ki mi keš prinaša, hehe. Doslej sem pa vedno sam, ja, mi je bilo v veselje, sedaj me je pa očitno minilo.
Hja, 120 EUR mi ni problem doplačat za procesor, samo nekako overdose se mi zdi za moje potrebe, pa še kuril bo preveč štroma za brez veze, ni tako?
Glede rama: ok, se pravi grem na isto firmo in model, le na 3200 MHz, 16 CL. Firma je pa top?
Glede SSD: sem gledal nek testo, pa se mi je zdel tisti PNY najboljši price/performance. Bom pogledal še tega Adata.
Sestavljat pa se najbrž ne bom lotil sam, se mi (več) ne da oz raje v tem času naredim kaj drugega, ki mi keš prinaša, hehe. Doslej sem pa vedno sam, ja, mi je bilo v veselje, sedaj me je pa očitno minilo.
Super računalnik mahoni, ampak za grafično plačat ~750€ je danes na meji neumnega.. GPUji se namreč že ~18 mesecev niso pocenili praktično nič, čez ~6 mesecev bo pa njihova vrednost (sploh high end) čez noč močno padla. Vrednost high-end kartic se bo najbrž celo razpolovila.
Z vso elektro opremo je tako. Pred letom dni sem kupil FujiFilm x100F za cez 1300€ plus dodal ene 180€ dodatkov, vceraj ga prodal za 900€. Tako, da je jaz ne gledam kaj prevec na to. Zdaj si zelim imeti to in sem si nabavil. Itak bo cez 1 leto spet kaj novega, ampak pri tem setupu imam mir za sigurno 5 let.
Ti bo vse jasno.
Zgodovina sprememb…
Procesor sem ti omenil 12-jedrni, ker med drugim furaš požrešne virtualke, kjer znajo prit dodatna jedra prav.. Štroma ne bo nič več kuril, oziroma nekaj malega že, ampak pretežno takrat, ko bodo dodatna jedra dejansko na delu.. Tile novi Ryzeni so super učinkoviti, tko da se ne rabiš sekirat za štrom.. Hladilnik si pa tako vzel super zadevo.
Firma rama ni tolk pomembna. Odvisno od trgovine.. Vzemeš tisti model, ki je cenejši.. 3200Mhz CL16 ja..
Z vso elektro opremo je tako. Pred letom dni sem kupil FujiFilm x100F za cez 1300EUR plus dodal ene 180EUR dodatkov, vceraj ga prodal za 900EUR. Tako, da je jaz ne gledam kaj prevec na to. Zdaj si zelim imeti to in sem si nabavil. Itak bo cez 1 leto spet kaj novega, ampak pri tem setupu imam mir za sigurno 5 let.
Well, ni ravno povsod enako.. Ene tehnološke zadeve hitreje napredujejo in se zato ne splača investirat prekomerno, medtem pa drugače velja za tiste stvari, ki napredujejo počasnej in tudi počasnej zgubljajo ceno.
Pa tudi ni vseeno, ali pride nova revolucionarna serija ven čez 20 mesecev ali čez 6 mesecev, a ne..
Poleg tega si poglej kakšen "nateg" so ti GPUji ranga 2080-2080S - lestvica zmogljivosti kartic:
~20% hitreje od 5700XT, cena pa skoraj 2x višja. Sploh ko upoštevaš, da je ~20% pri GPUjih skoraj povsem zanemarljiva razlika. :S
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Han ::
@Fizikalko: Zelo dober 3200 RAM je Corsair LPX, 16GB moduli so večinoma z Micronovimi čipi.
Za Ryzen 3700x zadošča navaden Dark Rock 4, katerega montaža / demontaža je bolj enostavna.
Tudi pri napajalniku lahko prištediš z boljšim Corsair RM650x ali RM750x.
Za Ryzen 3700x zadošča navaden Dark Rock 4, katerega montaža / demontaža je bolj enostavna.
Tudi pri napajalniku lahko prištediš z boljšim Corsair RM650x ali RM750x.
@Darwin
Jaz tu ne vidim nobenega natega in igrice, ki jih bom jaz mogoce cez 5 let igral s 60FPS na ultra, jih ti s to kartico niti v sanjah ne bos mogel poganjati. Vsa umetnost.
Jaz tu ne vidim nobenega natega in igrice, ki jih bom jaz mogoce cez 5 let igral s 60FPS na ultra, jih ti s to kartico niti v sanjah ne bos mogel poganjati. Vsa umetnost.
@Han:
Pri napajalniku je poleg stabilnosti in vzdržljivosti (res me je pomembno, da zlepa ne crkne) pomembna predvsem tišina. Sta omenjena Corsair napajalnika primerljivo tiha kot Be Quiet?
Glede hladilnika: enostavnost montaže je zame nepomembna, bom plačal trgovini, da sestavi in stestira. :)
Pri napajalniku je poleg stabilnosti in vzdržljivosti (res me je pomembno, da zlepa ne crkne) pomembna predvsem tišina. Sta omenjena Corsair napajalnika primerljivo tiha kot Be Quiet?
Glede hladilnika: enostavnost montaže je zame nepomembna, bom plačal trgovini, da sestavi in stestira. :)
Corsair RMx ima semi pasiven ventilator, ki se zažene šele pri večji obremenitvi oziroma povišani T. Seveda je tudi takrat zmerno tih.
https://www.tomshardware.com/reviews/co...
https://www.tomshardware.com/reviews/co...
mihec87 ::
@Darwin
On jih bo, ker bo vmes menjal grafično kartico.. Saj če money is no object- go for it... Ne dobiš pa toliko več kolikor dražja je..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
@Darwin
On jih bo, ker bo vmes menjal grafično kartico.. Saj če money is no object- go for it... Ne dobiš pa toliko več kolikor dražja je..
Vmes jo tudi jaz lahko menjam. Sploh pa ne vem kaj je fora teh odgovorov tipa, za manj kesa imas 2070 Super ipd. ???
Pa saj lahko gremo v nedogled tako. Lahko bi namesto Ryzen 9 komot vzel Ryzen 7, pa namesto X570 sel na x470, namrec tudi to sem dobil kot nasvete v letu 2020 pri sestavi novega high end builda...
Vmes jo tudi jaz lahko menjam. Sploh pa ne vem kaj je fora teh odgovorov tipa, za manj kesa imas 2070 Super ipd. ???
Pa saj lahko gremo v nedogled tako. Lahko bi namesto Ryzen 9 komot vzel Ryzen 7, pa namesto X570 sel na x470, namrec tudi to sem dobil kot nasvete v letu 2020 pri sestavi novega high end builda...
Ni čist res. Pri skoku iz R7 na R9 doplačaš ~50% za ~50% več zmogljivosti in poleg tega bo procesor vrhunski in držal vrednost še čez 5 let. Pri grafi si pa doplačal ~80% za ~20% več zmogljivosti, in kartica bo kmalu cenovno močno razvrednotena.
Sej je kul. Si si pač privoščil. Jaz sem samo izpostavil to opazko, ker med drugim nisem bil prepričan, ali si že naročil ali še ne.
kje si pa gledal to? na mindfactory je 2160EUR, brez DDV pa 1864EUR s poštnino
Kupljeno v treh razlicnih online shopih. To si ti nekaj narobe izracunal.
nič ni narobe izračunano, 2160 je pač nemška cena, brez ddv pa še manj. Kje pa si gledal to?
Seveda je narobe izracunano. Kaj mislis, da ne bi kupil pri mindfactory.de, ce ne bi bilo ceneje? Pa se v Avstriji zivim, pa se moznost imam, da mi posljejo na nemski naslov...
Poleg tega na mindfactory ni vseh komponent, ki so v mojem setupu.
vse imajo, razen napajalnika, sem pa dal boljšega
@Han: ok, bom zamenjal za Corsair. Takole torej izgleda trenuten setup:
procesor: AMD Ryzen 7 3700x
matična: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, AMD B450
RAM: Crucial Ballistix Black 32GB Kit (2x16GB) DDR4-3200 CL16 BL2K16G32C16U4B
grafična: ASUS GeForce RTX 2070 Mini Dual O8G, 8192 MB GDDR6
SSD: PNY CS3030 2TB M.2 80mm PCI-e 3.0 x4 NVMe, 3D TLC
napajalnik: Corsair RM650x 80 PLUS Gold Fully Modular ATX
ohišje: Fractal Design Define R6 Gunmetal TG
zvočna: EVGA NU Audio PCIe 5.1 zvočna kartica
kuler za procesor: BE QUIET! DARK ROCK PRO TR4
ASUS DRW-24D5MT DVD-RW zapisovalnik
2x Ventilator Noctua NF-P14s redux-900 - 140mm
Je sedaj to to?
@Tilen: zvočna pa, jasno, zaradi obupnih zvočnih, vgrajenih v plate, še bolj pa zaradi motenj drugih komponent (še najbolj grafične), ki nanje vplivajo precej bolj kot na ločene zvočne. In pri poslušanju glasbe (najpogostješa raba pri meni) je to še najbolj moteče, bi rekel.
Je sedaj to to?
@Tilen: zvočna pa, jasno, zaradi obupnih zvočnih, vgrajenih v plate, še bolj pa zaradi motenj drugih komponent (še najbolj grafične), ki nanje vplivajo precej bolj kot na ločene zvočne. In pri poslušanju glasbe (najpogostješa raba pri meni) je to še najbolj moteče, bi rekel.
@Han: ok, bom zamenjal za Corsair. Takole torej izgleda trenuten setup:
Je sedaj to to?
cpu cooler vzami navaden bequiet dark rock pro 4, ne tr4 to ti nebo pasalo na am4 podnožje
Mahoni: kje si to izbral? Lahko delis linke? Jaz bi si to mogoce kar narocil. Hvala. Lp
Samo uporabljast geizhals.at ter idealo.de, pa malce pogajalske zilice s ponudniki. Pa pac spremljaj par dni, ker se cene spreminjajo kot vreme.
Jaz sem kupil pri:
mylemon.at
alternate.at
proshop.at
kiebel.de
Postnine sem imel 20,70EUR
@edi45
Jaz imam G.Skill Trident Z Neo DIMM Kit 32GB, DDR4-3600, CL16-16-16-36 in ne CL16-19-19-39, ter moje ohisje ni H500 temvec H500M.
Zgodovina sprememb…
@Fizikalko: Imaš za izbrano RTX 2070, ki ni novejša SUPER izvedba, kakšen poseben razlog, razen "nizke" cene in majhnih mer? V ohišju bo dovolj prostora za večjo, bolje hlajeno, s hrbtno plato (backplate) in z manj coil whina...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Ata Smrk ::
Kopujem gaming pc...budget je do max 700€. Zdaj lahko je sestavljen, lahko kupim po delih vendar tukaj sem čisti laik in niti ne vem kaj in kako..Če se najde kakšna dobra duša, ki pomagala pri predligih za komponente bom zelo vesel. V palnu pa imam trenutno igre kot so fifa, nba2k, overwatch,lol,gta...
budget je zgolj za mašino(brez tipkovnic,mišk,monitorja)
budget je zgolj za mašino(brez tipkovnic,mišk,monitorja)
@Han: hja, že cena te s emi zdi res max, kar bi dal. In za ta denar je to bang for the buck. Katero večjo, bolje hlajeno (in nujno vsaj točiko tiho) pa priporočaš za ta denar? Hvala!
@edi45: Hvala!
@edi45: Hvala!
juve91 ::
katera grafična boljša? velika razlika med njima? za procesor amd ryzen 7 3700
8GB XFX Radeon RX 5700 XT vs 8GB MSI Radeon RX 5700 MECH
8GB XFX Radeon RX 5700 XT vs 8GB MSI Radeon RX 5700 MECH
Vsekakor XFX.. Ne samo, da ima hitrejši čip (XT), ampak tudi precej boljše hlajenje, kar je precej pomembno pri teh NAVI karticah, kjer tile čist osnovni modeli pogosto pokleknejo in izgubijo na zmogljivosti.
sem pozabil prej prlimat tole sem se še malo igral in sestavil kako se vam zdi?
CPU:AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHz 6-Core Processor
Matična:ASRock B450M/AC Micro ATX AM4 Motherboard
RAM:Corsair Vengeance LPX 8 GB (2 x 4 GB) DDR4-2400 Memory
SSD:Team GX2 512 GB 2.5" Solid State Drive
Seagate Barracuda Compute 2 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Grafična:Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti 6 GB OC Video Card
Ohišje:Fractal Design Focus G Mini MicroATX Mini Tower Case
Napajalnik:SeaSonic FOCUS Gold 550 W 80+ Gold Certified Semi-modular ATX Power Supply
sicer pride malo vec kot 700€ ampak se vedno zadovoljivo
CPU:AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHz 6-Core Processor
Matična:ASRock B450M/AC Micro ATX AM4 Motherboard
RAM:Corsair Vengeance LPX 8 GB (2 x 4 GB) DDR4-2400 Memory
SSD:Team GX2 512 GB 2.5" Solid State Drive
Seagate Barracuda Compute 2 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Grafična:Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti 6 GB OC Video Card
Ohišje:Fractal Design Focus G Mini MicroATX Mini Tower Case
Napajalnik:SeaSonic FOCUS Gold 550 W 80+ Gold Certified Semi-modular ATX Power Supply
sicer pride malo vec kot 700€ ampak se vedno zadovoljivo
@Fizikalko: glede na to, da med RTX 2060 SUPER in navadno RTX 2070 ni večje razlike, se mi zdi boljša opcija ASUS ROG Strix RTX 2060 SUPER s tremi ventilatorji.
@Han: Aja, pozabil sem omenit: grafičan mora imeti DVI izhod, ekrana namreč (še) ne bom menjal. Imam HP LP3065, star kot zemlja, ki ima zgolj DVI vhode, a je še vedno fenomenalen in ga nima smisla menjat, zraven pa imam še Dell 24" IPS. Je pa res, da tale HP malce "piska", to se dogaja zadnjih par mesecev - če se še poslabša, bom pa moral menjati. :(
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()
Načeloma lahko to rešiš z DVI-HDMI ali DVI-DP adapterjem, ampak so lahko težave z ločljivostjo - ne boš dosegel 1600p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
quaror ::
Pomoč pri moji novi sestavi:
Zanima me, če je SSD disk Samsung 970 EVO Plus s kapaciteto 500GB podprt na matični plošči ASUS MB STRIX B450-F GAMING, AM4, DDR4 oz. bom na njej dosegel polno hitrost diska ?
Zanima me, če je SSD disk Samsung 970 EVO Plus s kapaciteto 500GB podprt na matični plošči ASUS MB STRIX B450-F GAMING, AM4, DDR4 oz. bom na njej dosegel polno hitrost diska ?
mihec87 ::
Po malo višje nalimani sliki je med rtx2070 ter rtx2060super bogih 5fps razlike... Sam raje menjam 5fps za boljše hlajenje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Po malo višje nalimani sliki je med rtx2070 ter rtx2060super bogih 5fps razlike...
res je, sem na youtubu gledal primerjave in je zgolj max 6fps razlike, tako da boljše vzet 2060s in se prihrani nekaj denarja
No jaz ne vem kaj si ti gledal, ampak ti povem, da si se spet zmotil! In ti nisi vec za moje pojme merodajen za podajanje informacij.
Po malo višje nalimani sliki je med rtx2070 ter rtx2060super bogih 5fps razlike...
res je, sem na youtubu gledal primerjave in je zgolj max 6fps razlike, tako da boljše vzet 2060s in se prihrani nekaj denarja
No jaz ne vem kaj si ti gledal, ampak ti povem, da si se spet zmotil! In ti nisi vec za moje pojme merodajen za podajanje informacij.
To sem gledal, o čem smo govorili ne o rtx 2070 super ;) in včeraj se nisem zmotil, ti samo nisi povedal točen model ramov, ki se iskreno rečeno sploh ne splačajo.
Twixz ::
Ker se na matične res ne spoznam me zanima če obstaja kaj za 1250, 1300 (1500 z monitorjem)? nVidia grafa če je možno, 16 gb rama in AMD procesor.
Grem pa iz nule, ne bom nič več upgradal ker bom generaciji za menoj podaril svoj komplet.
Uporabljal se bo za igrovje (70%), filme (20%), office (5%), streamanje tu pa tam, redkokdaj.
Preko funtecha bi naročil to in plačal sestavo.
Sem malo čital nazaj pa sem videl da se za grafo omenja padec cen. Meni se z nakupom nekaj ekstra ne mudi.
Hvala.
Grem pa iz nule, ne bom nič več upgradal ker bom generaciji za menoj podaril svoj komplet.
Uporabljal se bo za igrovje (70%), filme (20%), office (5%), streamanje tu pa tam, redkokdaj.
Preko funtecha bi naročil to in plačal sestavo.
Sem malo čital nazaj pa sem videl da se za grafo omenja padec cen. Meni se z nakupom nekaj ekstra ne mudi.
Hvala.
Ne, Twixz, če misliš čakat, potem bi moral čakat slabo leto.. Sej grafe so trenutno kul, edino višji ranga (500+) se ne splača kupovat.
Tole bi jaz vzel:
Edino za zvočnike še treba poskrbet, in miška + tipkovnica, jasno.. Lahko tut vzameš monitor z zvočniki.
Tole bi jaz vzel:
Edino za zvočnike še treba poskrbet, in miška + tipkovnica, jasno.. Lahko tut vzameš monitor z zvočniki.
kolesar21 ::
Od kaksnega ki ima izkušnje iz prve roke me zanima: Razdalja od oči do gaming monitorja velikosti 24" (konkretno https://funtech.si/si/vsi-oddelki/zaslo... in razdalja od oči do 22" monitorja istih karakteristik?
Glede na to da je mojih 50 cm razdalje po mojem mnenju premajhno za 24", bi prosil za kaksen dober, a se cenovno dostopen gaming monitor 22"?
Hvala
Nisem preprican ce se vidi povezava, naveden je monitor: AOC 24G2U 23,8" 144 Hz, 1 ms MPRT, FreeSync, IPS panel
Glede na to da je mojih 50 cm razdalje po mojem mnenju premajhno za 24", bi prosil za kaksen dober, a se cenovno dostopen gaming monitor 22"?
Hvala
Nisem preprican ce se vidi povezava, naveden je monitor: AOC 24G2U 23,8" 144 Hz, 1 ms MPRT, FreeSync, IPS panel
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kolesar21 ()
Horas ::
Ne, Twixz, če misliš čakat, potem bi moral čakat slabo leto.. Sej grafe so trenutno kul, edino višji ranga (500+) se ne splača kupovat.
Tole bi jaz vzel:
zaka si mu dal nvidio pa freesync panel? raje 5700xt ko je itak hitrejša.
Sem v dilemi kater RAM kupit rabil bi 16gb(2x8gb)--okoli 100€...katera firma ma dobre??
Tudi glede grafe me zanima kaj se vam zdi bols gtx 1660SUPER ali gtx 1060 asus strix?
Tudi glede grafe me zanima kaj se vam zdi bols gtx 1660SUPER ali gtx 1060 asus strix?