Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
m0LN4r ::
@Joze
Takih strani se izogibaj. Te primerjave so potegnjene iz riti raznih data baz golih specifikacij.
V glavnem, na radeonu neboš imel GWja, ki je skor v vsakem špilu nek dodaten efekt.
Nazadnje JC3 in valovi:
ena
dva
tri
Takih strani se izogibaj. Te primerjave so potegnjene iz riti raznih data baz golih specifikacij.
sem pa hiper navdušenec nad kvaliteto slike v game-ih, mi je ekstra všeč, kar so napravili z današnjo grafiko
V glavnem, na radeonu neboš imel GWja, ki je skor v vsakem špilu nek dodaten efekt.
Nazadnje JC3 in valovi:
ena
dva
tri
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Joze_K ::
@Joze
se pravi je potem smiselno gledat le GTX 970 oz. še boljše GTX980 (ouch... )
ker resolucija zgornja je tako omejena na 1440p in sposobnosti radeonov da boljše poganjajo višje resolucije mi tako ne pridejo v poštev...
kvaliteta grafike pa torej potem GeForce...
zdaj edino ali je 970 dobra za 1440p? Kvaliteta grafike mi je pomembna...
(sicer moj stil game-ov so bolj 3d streljačine, in še to zaenkrat v single player modusu - sem že kar nekaj let izven gaming scene in sem parkrat poskušal multiplayer - pa totalno obupal, ker je obupno kako so eni naštudirani in ti pol vso veselje vzamejo :) - tako, da je za mene umetna inteligenca glih zadosti primerna :) :) )
Stanje je tako, da ali eno ali drugo, ne gre pa oboje.
Lahko pa vzameš nekaj relativno poceni in 2017 prodaš in narediš menjavo, saj se bo z naslednjim letom prenovila tako ponudba AMDja kot tudi NV.
Lahko pa vzameš nekaj relativno poceni in 2017 prodaš in narediš menjavo, saj se bo z naslednjim letom prenovila tako ponudba AMDja kot tudi NV.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
scipascapa ::
jo hojnikb in ostali: kateri PSU do 100€, da je tih in ima dolgo garancijo....corsair 650w mi ruži, sej dela pa to, itaq je še v garanciji, samo bom 2-3 tedna brez psuja :( če gor v nemčijo pošljem, vmes rabim nekaj.
scipascapa ::
zdaj imam corsair 650w tx2 modularnega, ki sem ga kupil 12.1.2012 preko jacob elektronik :)
nekaj podobnega.
nekaj podobnega.
hojnikb ::
če se ti mudi, lahko v končni fazi sam menjaš vent. sam pol nebo več garancije...
#brezpodpisa
Stanje je tako, da ali eno ali drugo, ne gre pa oboje.
ja trenutno imam v mašini 7770 pa nisem siguren če mi bo zdaj 1440p monitor poganjal
(na FHD mi je recimo Wolfensten - New Order delalo okrog 35 FPS - na maksimalnih nastavitvah)
kot drugo, prenova drugo leto, je kr ok,... ampak če bo v takih cenovnih rangih kot so Fury-ji, pa 980Ti,... oz. še stopnjo više...
a je za pričakovat, da bodo ti novi GPUji še dodatno igre "polepšali" s kakimi novimi grafičnimi efekti, ali pa bodo le FPSje dvignili???
sami od sebe ti gpuji nebojo nič polepšal igre, to je na igri da izkoristi hardware, ki je prisoten na grafični da ga izkoristi.
Primer: Imaš grafično z tesalacijo; da hočeš videt ta efekt, moraš imet igro, ki to podpira, sicer je brezveze...
Bojo pa novi gpuji prinesel dodatne fičerje (polna podpora dx12 za začetek) ki se znajo potem pojavit v prihodnjih igrah.....
Osebno bi jst zdržal še na 7770 do naslednje generacije. Zdaj se ne splača kupovat grafik
Primer: Imaš grafično z tesalacijo; da hočeš videt ta efekt, moraš imet igro, ki to podpira, sicer je brezveze...
Bojo pa novi gpuji prinesel dodatne fičerje (polna podpora dx12 za začetek) ki se znajo potem pojavit v prihodnjih igrah.....
Osebno bi jst zdržal še na 7770 do naslednje generacije. Zdaj se ne splača kupovat grafik
#brezpodpisa
@Joze K
Lahko pa 7770 menjaš za kako rabljeno z slo-techa do 150EUR (280x,770) pa potem pač vidiš naslednje leto kaj bo.
Recimo 7950 bi bla že fina za okol 100EUR pa znižaš razne fxa,msa,txa,aa pa take fore in bo že šlo čez za leto dni.
Saj bodo tudi kake GTX 1070 in Radeon 480 za manj dnara, ki bodo zelo verjetno hitrejše od svojih predhodnikov z več podpore.
Lahko pa 7770 menjaš za kako rabljeno z slo-techa do 150EUR (280x,770) pa potem pač vidiš naslednje leto kaj bo.
Recimo 7950 bi bla že fina za okol 100EUR pa znižaš razne fxa,msa,txa,aa pa take fore in bo že šlo čez za leto dni.
kot drugo, prenova drugo leto, je kr ok,... ampak če bo v takih cenovnih rangih kot so Fury-ji, pa 980Ti,... oz. še stopnjo više...
Saj bodo tudi kake GTX 1070 in Radeon 480 za manj dnara, ki bodo zelo verjetno hitrejše od svojih predhodnikov z več podpore.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
GPUpoweR ::
vozlov225 ::
Čemu take hude podražitve na mindfactory? 6700k iz 399 na 449€, GPU iz 680 na 720, PSU iz 150 na 170, cooler iz 140 na 160, itd.. Bo po novem letu padlo?
Mogoče grejo štacune na finto, da potem pred božičem spet znižajo, da bo zgledalo spet poceni.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Miha9888 ::
zdej sem res zmeden glede graficnih... a se splaca dat 30€ več za 4gb r9 380 pa ali se splaca kupit r9 380x ker sem slisal goro različnih mnenj...
MasterKiD ::
Torej zanima me namizni računalnik do 250€? Katerega priporočate?
Namen uporabe:
Internet (gledanje posnetkov, nasplošno brskanje po spletu) + kakšno lažje pisarniško delo + kakšne 'lažje prebavljive' igrice kot je recimo Minecraft. Pa, da čim hitreje dela seveda :)
Namen uporabe:
Internet (gledanje posnetkov, nasplošno brskanje po spletu) + kakšno lažje pisarniško delo + kakšne 'lažje prebavljive' igrice kot je recimo Minecraft. Pa, da čim hitreje dela seveda :)
neverjetni99 ::
gdjv ::
Torej zanima me namizni računalnik do 250€? Katerega priporočate?
Namen uporabe:
LC-Power LC-1410mi ITX Tower 200 Watt schwarz
128GB Intenso Top III 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s MLC (3812430)
AMD A8 Series A8-7600 4x 3.10GHz So.FM2+ BOX
8GB HyperX FURY schwarz DDR3-1866 DIMM CL10 Dual Kit
ASRock FM2A68M-DG3+ AMD A68H So.FM2+ Dual Channel DDR3 mATX Retail
€ 244,70
mindfactory.de
Ohišje priporočam da vzameš pri nas. Z poštninami bo preko 250€, ampak to lahko poglihaš z -4GB rama...
Če pa igre niso prioriteta, potem pa ista osnova, samo G3260 pentium in najcenejša H81 plata
Kaj pravite na nekaj takšnega?
kaj več kot 700 EUR ne bi dajal za comp, uporabljal se bo za vse, predvsem bi rad sprobal GTA 5 in kak CoD, zadnje leto pa tako igram samo POE.
extra coolerja nerabiš, z170 plate tut ne...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
neverjetni99 ::
kaj več kot 700 EUR ne bi dajal za comp, uporabljal se bo za vse, predvsem bi rad sprobal GTA 5 in kak CoD, zadnje leto pa tako igram samo POE.
Glej zanimam se tudi jaz za komp za 700€ sestavu sm to in mislm da ni prevec slabi na midnfactory
i5 6500 212€
msi h110M Pro-VD 58€
8gb hyperx 2133 49€
1000gb wd blue 47€
msi radeon r9 380 190€ 2gb lahko tut 4gb kaksno drugo
500w evga iz amazona za 40€
skupaj 600€ in je boljsi build od tvojega samo brez ssd.. ssd lahko potrm dodas
+20€ postnina + 50€ case...
sicer pa to graficno ki gledas.. deluje v redu ker je poceni in 4gb samo a je kej slabsa ker za to firmo v zivljenju nisem slisal...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miha9888 ()
issak ::
Več denarja za plato kot za proc? Bedarija da ni večje, za i3 vzameš eno plato za 50€ max.
Za GTA5 ti bo i5 prav prišel, in se ti tudi pogliha v ceni, ker vzameš cenejšo plato. Magari i5 4460 in Asus H81 Gamer plato, pa 8GB DDR3 RAMa
Tisti cooler za 9€ je bolj namenjen temu če se ti stock cooler pokvari kot da bo kaj bolj hladil. 9€ vrženih stran, je stock cooler čisto dovolj.
Jaz bi kaj takega vzel, naj še kdo pokomentira:
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
namesto gigabyte plate vzameš asrock b85-hds
edit:
ah nevermind, vidim da je itx case
edit:
ah nevermind, vidim da je itx case
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
gdjv ::
no ta zadnja specifikacija je super
kaj 600w napajalnik je res potreben?
sem malo googlal in ni potrebe verjetno po več kot 500w
kako dolgo pa traja da prejmeš robo iz mindfactorya?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gdjv ()
no ta zadnja specifikacija kolikor vidim ni niti 600 EUR, tako da še boljše.
Tisti moj build je 700€ s poštnino vred, oziroma 720 zaradi ohišja. Če dobiš ohišje pri nas se da prišparat 10-20€
Je pa i5, pa čeprav haswell, bo posekal skylake i3 kadarkoli.
Od viška tistih 600W ne bo nič hudega, bo pač malo manj obremenjen vseskozi. Lahko pa tudi 500 Watt be quiet! System Power 8 Non-Modular 80+ Bronze za 4€ manj.
Iz mindfactoryja če je vse na zalogi pošljejo naslednji dan in imaš čez 3 dni doma. Če nimajo na zalogi traja kakšen teden da vse dobijo, ponavadi manj, in ko pošljejo potuje 2 dni to nas.
FusionPanda ::
Torej malo sem povečal budget, in dodal boljšo grafično kartico
Zdajšna sestava:
I3 4160
ASRock B85M-DGS LGA1150
ASUS TURBO GEFORCE GTX 960 2GB DDR5 TURBO
CRUCIAL 4GB 1600MHz DDR3 CT51264BA160BJ x2
WD Caviar Blue 1TB
Cooler Master B500 v2
Antec GX200
Kaj mislite?
Zdajšna sestava:
I3 4160
ASRock B85M-DGS LGA1150
WD Caviar Blue 1TB
Cooler Master B500 v2
Antec GX200
Kaj mislite?
FusionPanda je izjavil:
Zdajšna sestava:
I3 4160
ASRock B85M-DGS LGA1150
WD Caviar Blue 1TB
Cooler Master B500 v2
Antec GX200
Kaj mislite?
za tak denar vzemi amd r9 380 ker v skoraj vseh pogledih premaga gtx 960... ce gledas fps povsod...
FusionPanda ::
FusionPanda je izjavil:
Zdajšna sestava:
I3 4160
ASRock B85M-DGS LGA1150
WD Caviar Blue 1TB
Cooler Master B500 v2
Antec GX200
Kaj mislite?
za tak denar vzemi amd r9 380 ker v skoraj vseh pogledih premaga gtx 960... ce gledas fps povsod...
Katera pa je najboljša za ta denar?
Msi, XFX, Gigabyte?
zzbil ::
razlike naj nebi bilo razen v garanciji in obliki in to... Malo poglej katero ljudje najbolj kopujejo in ti ustreza po ceni drugace pa so vse te msi asus gygabite xfx v redu pa malo preberi komentarje
99ghetto99 ::
Pozdravljeni,
potrebujem nasvet za računalnik ranga okoli 1000€ mogoče kakšen evro več (ohišje že imam), naročevalo bi se iz tujine, računalnik bi se uporabljal za photoshop, obdelavo fotografij velikih okoli 100MB.
Disk mora biti vsaj 2TB in pa seveda SSD.
Lp, Klemen
potrebujem nasvet za računalnik ranga okoli 1000€ mogoče kakšen evro več (ohišje že imam), naročevalo bi se iz tujine, računalnik bi se uporabljal za photoshop, obdelavo fotografij velikih okoli 100MB.
Lp, Klemen
99ghetto99 je izjavil:
Pozdravljeni,
Lp, Klemen
Koliko se ti mudi?
2TB misliš 2TB velik SSD, ali 2TB spinner + SSD?
99ghetto99 je izjavil:
2TB spinner+SSD, ne ne mudi se mi.
lp, klemen
Če se ti ne mudi lahko počakaš na i7-6700(k) in naročiš začetek Januarja, če se ti pa mudi pa i7-4790K in kaj takega:
Plata je draga zaradi DP, HDMI, DVI konektorjev.
Razen če boš tudi igre igral gor in rabiš še gaming grafično, potem bomo pa malo posekali ceno.
99ghetto99 je izjavil:
Sepravi za photoshop sploh nerabim neki zmogljive grafične?
Za fotografije ne, samo za 3D obdelavo, kar pa photoshop ni.
Je pa varjanta še Xeon 1231v3 in GTX750Ti kombinacija, ter cenejša plata. Malo nižja frekvenca procesorja in brez vgrajene grafične, ki jo nadomestiš z boljšo, pa pri plati prišparaš ker ne rabiš iskat take z več video izhodi.
zzbil ::
99ghetto99 je izjavil:
2TB spinner+SSD, ne ne mudi se mi.
lp, klemen
Če se ti ne mudi lahko počakaš na i7-6700(k) in naročiš začetek Januarja, če se ti pa mudi pa i7-4790K in kaj takega:
Plata je draga zaradi DP, HDMI, DVI konektorjev.
Razen če boš tudi igre igral gor in rabiš še gaming grafično, potem bomo pa malo posekali ceno.
isaak nevem zakaj ampak a ni 16 gb rama zadost? Pa tudi če že imamo denar lahko vzamemo WD black ki je občutno boljši od blue...
99ghetto99 je izjavil:
Ok najlepša ti hvala :D
AAA, napako sem naredil, ne moreš na H81 plato dat 32GB RAMa, bo treba H97
http://www.mindfactory.de/product_info....
isaak nevem zakaj ampak a ni 16 gb rama zadost? Pa tudi če že imamo denar lahko vzamemo WD black ki je občutno boljši od blue...
Verjetno bi bilo, ampak pri 100MB fotkah ga ni nikol premalo. Predlog je, seveda se lahko odloči da mu bo 16GB dovolj, tudi na 8 se da delat lepo.
WD black ne rabiš ker imaš 1TB SSD :) tista 2TB WD Blueja imaš pa za shrambo.
Ampak ja, lahko:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
Wazzock ::
Za shrambo je veliko bolje WD red. Odporen na tresljaje in ima 2x več load/unload cyclov. Prav takoj je precej tišji. WD Black je hitrejši kar pa za shrambo ni nujno potrebno.
https://www.pugetsystems.com/labs/artic...
EDIT: Za ceno 2tb WD blacka dobiš 3tb WD red in še ti ostane 20EUR.
https://www.pugetsystems.com/labs/artic...
EDIT: Za ceno 2tb WD blacka dobiš 3tb WD red in še ti ostane 20EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Wazzock ()
wd red ni nič druga kot wd green (oz wd blue zdaj) z tler.
Za shrambo se kupi NAS...
Za shrambo se kupi NAS...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
d4rkw1z4rd ::
pozdravljeni, mi lahko svetujete, kateri psu za sistem z pentium g4400 z ssd-jem, brez gpu-ja. rad bi najboljše razmerje tišina/kvaliteta/cena. kupil bom na mindfactory
lp
lp
d4rkw1z4rd ::
hvala za express odgovor! bom upošteval nasvet. aja, še nekaj, kateri cpu cooler priporočate za optimalno hlajenje+tišino? vem, rekli boste, da ga ne rabim ampak hočem tišino in mi ni težko dat par € zraven
d4rkw1z4rd je izjavil:
hvala za express odgovor! bom upošteval nasvet. aja, še nekaj, kateri cpu cooler priporočate za optimalno hlajenje+tišino? vem, rekli boste, da ga ne rabim ampak hočem tišino in mi ni težko dat par € zraven
Be quiet ponovno, ali Noctua cpu hladilniki.
Shadow rock 2 ali Slim, če sem bolj natančen. Služi ti lahko dolgo tudi ob zamenjavi cpu-ja.