Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
SuperVeloce ::
Da, ampak glede na ceno zadne mesece, ko je ram končno poceni... Res je, da za 500eur kišto bo treba 8gb vzet, ampak... you get my point
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
neverjetni99 ::
eh boljše 16 gb, men gre prek 7gb porabe pri gta in cca 6,5 bf4, maš par neoptimiziranih ko tud prek 10 porabijo
hojnikb ::
Če porabijo, še ne pomen, da rabijo.
Evo ena sestava, sicer malo preko, ampak kr ok za tak dnar
lahk pa kamot vzameš cenejšo plato in prideš pod 500e. Sam tale intel LAN, x2 pcie in boljša zvočna so kr ok cukrčki za tak denar.
Evo ena sestava, sicer malo preko, ampak kr ok za tak dnar
Intel Core i5 6500 4x 3.20GHz So.1151 BOX
MSI B150M Night Elf Intel B150 So.1151 Dual Channel DDR mATX Retail
2048MB VTX3D Radeon R9 380 Dual Fan Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
8GB Crucial DDR4-2133 DIMM CL15 Single
€ 517,12
lahk pa kamot vzameš cenejšo plato in prideš pod 500e. Sam tale intel LAN, x2 pcie in boljša zvočna so kr ok cukrčki za tak denar.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
In pa še alternativa opcija, ki pa še bolj presega budget (40e + poštnina)
mindfactory.de oboje.. Pri te sestavi bi lahko šel tudi z i3 (in maš potem nadgradnjo enkrat na i5/i7)...
ASRock B85M-HDS Intel B85 So.1150 Dual Channel DDR3 mATX Retail
4096MB Inno3D GeForce GTX 970 HerculeZ X2 OC Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
Intel Core i5 4460 4x 3.20GHz So.1150 BOX
EUR 538,30
mindfactory.de oboje.. Pri te sestavi bi lahko šel tudi z i3 (in maš potem nadgradnjo enkrat na i5/i7)...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
MrStein ::
In pa še alternativa opcija, ki pa še bolj presega budget (40e + poštnina)
You don't get a hint, do you?
ali manj (recimo 400 EUR,
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Ali manj lahko gre do nule EUR-
Jst sem se pač držal zgornje meje (in šel čez, če je smiselno).
Seveda lahko greš z i3, h110 platko in 380. Pa prideš skos. Ampak nekega budget ovirja se je pa treba držat, ker sicer lahko pridemo na celeron+gt730 ali pa 970+i5
Evo pod 400EUR
rame se obdrži stare, as you said. Kar se tiče pa nadgradenj, lahko pa tut tukaj posadiš i5 ali i7. 1150 platforma pa zato, da se prihrani na $$$ (star ram, ki verjetno z skylake nebi delal zaradi voltaže).
Jst sem se pač držal zgornje meje (in šel čez, če je smiselno).
Seveda lahko greš z i3, h110 platko in 380. Pa prideš skos. Ampak nekega budget ovirja se je pa treba držat, ker sicer lahko pridemo na celeron+gt730 ali pa 970+i5
Evo pod 400EUR
ASRock B85M-HDS Intel B85 So.1150 Dual Channel DDR3 mATX Retail
Intel Core i3 4150 2x 3.50GHz So.1150 BOX
2048MB VTX3D Radeon R9 380 Dual Fan Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
EUR 345,36
mindfactory.de
rame se obdrži stare, as you said. Kar se tiče pa nadgradenj, lahko pa tut tukaj posadiš i5 ali i7. 1150 platforma pa zato, da se prihrani na $$$ (star ram, ki verjetno z skylake nebi delal zaradi voltaže).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
pc123s ::
Lep pozdrav vsem na forumu... odločam se za nakup novega namiznega računalnika + ostalih komponent... in bi vas lepo prosil za kakšen nasvet, kaj naj kupim (kaj je trenutno "IN"...), namreč jaz že nekaj časa NE spremljam te scene.... kot prvo da omenim, da sem pripravljen dati za računalnik cca. 800-900 €. Prosil bi vas, da mi daste kakšen link že do sestavljenega PC-ja oz. če se komu da svetovat posamezne komponente (recimo funtech.si). Kot sem na hitro preletel par strani v tej temi, sem opazil, da svetujete za nakup PCja neko nemško stran, ampak jaz bi naročil iz neke SLO strani. Poleg tega pa me zanima še vaše mnenje glede ekrana (imam namen kupiti nek 24", 61 cm), tipkovnice in miške. Najlepša hvala za odgovore že v naprej. Lp
pri nas neboš dobil nič za tak denar, nevem kaj je ljudi strah naročat iz nemčije, če te bojo ki nategnli te bojo pri nas.
Zgoraj ste enemu sestavili dober računalnik za 500 €, a za 800-900 € pravte, da ne bi dobil nič pametenga? ne razumem res...
m0LN4r ::
Zato, ker prinas bo grafična in procesor toliko dražje, da avtomatsko padeš v nižji razred.
Torej računalnik za 900EUR nemčiji je tko kot v sloveniji za 1100EUR, karikiram. Oz. za 900EUR prinas, je v nemčiji za 700 nižjega ranga.
Torej računalnik za 900EUR nemčiji je tko kot v sloveniji za 1100EUR, karikiram. Oz. za 900EUR prinas, je v nemčiji za 700 nižjega ranga.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
njyngs ::
Napisal vam je, da bo naročil iz Slovenije. A mislite 4 dni nakladati kot vam je v navadi ali mu bo pa kdo vseeno sestavil kišto v kakšni naši trgovini?
@ps123s, ti pa napiši kaj boš s PCjem delal. Če boš delal tajniška opravila ala Excel in Word ali boš igral igre?
@ps123s, ti pa napiši kaj boš s PCjem delal. Če boš delal tajniška opravila ala Excel in Word ali boš igral igre?
klemenSLO ::
Pozdravljeni,
počasi me vedno bolj mika da bi (vsaj delno) zamenjal trenutn desktop PC. Za moja pisarniša opravila je več kot dovojl zmogljiv pri kakšni igri pa že bolj peša.
Mam ASUS M4A78-E plato z AMD Phenom II X4 940 proc, 4GB rama, 180 SSD, ter grafo Msi Radeon 7790 1GB.
V osnovi sem razmišljal da bi kupu:
kišto,intel i5 6500 in neko 1151 plato z H170 chipsetom in 8 GB DDR4 rama. Kot sem gledal bi to skup prišlo nekje okoli 400€ Odvisno kateri model plate in rama točno.
Grafično in SSD bi obdržal.
Zdaj pa ne vem a je morda samo grafična ozko grlo.
Poleg tega sm pa vidu na bolhi tud en prodaja za 250€ kišto z i5 4590 + disk +plata +ram.
Kukr sm gledu po nekih zmogljivostih ni neke bistvene razlike med i5 4590 in i5 6500...
Ma kdo kak dober - utemeljen namig?
hvala
klemen
VČeri sm še testiral: Igral sem WOT in je GPU-z kazal 100% skoraj skoz, 1 jedro je blo pa tud na 80-100 (WOT izkoristi samo eno jedro). Zgleda da bo treba oboje zamenjat.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zvezdica27 ::
lp,
za desktop - rabim vedeti, kateri AMD proc z relativno OK integrirano grafo je nekje na ravni 5 gen i5 (ne i3 in ne i7). Poraba ni važna, važno je da je močan in integrirana grafa, uporaba v pisarni, linux...
thnx,
zz
za desktop - rabim vedeti, kateri AMD proc z relativno OK integrirano grafo je nekje na ravni 5 gen i5 (ne i3 in ne i7). Poraba ni važna, važno je da je močan in integrirana grafa, uporaba v pisarni, linux...
thnx,
zz
D3m ::
Zvezdica27 je izjavil:
lp,
thnx,
zz
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
A10-7870K
|HP EliteBook|R5 6650U|
Če bi vsaj malo prebral, rabi i5 klaso CPU performanca. To pa (zaenkrat) ne ponuja še noben APU.
Sj je lepo napisal da ne išče i3, v kateraga rang padejo APUji
Sj je lepo napisal da ne išče i3, v kateraga rang padejo APUji
#brezpodpisa
Napisal je "nekje na ravni i5". In A10-7870K z dobro IGP spada v njegovo kriterij iskanja. Sploh, če je za pisarno.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Spada v kriterij i3ke, katero noče. Dejmo brat.
Če hočeš i5 klass performance in dober IGPU, potem ti druga kot i5 5650c ne ostane
evo
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu...
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cp...
Skoraj enak cpu perf (če je verjet temu benchu), pa je to tapocen i3. Kje je šele i5.
Če hočeš i5 klass performance in dober IGPU, potem ti druga kot i5 5650c ne ostane
evo
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu...
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cp...
Skoraj enak cpu perf (če je verjet temu benchu), pa je to tapocen i3. Kje je šele i5.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
i5 5675c pa res.
Sicer pa je razlike slabe 20% pri WORD 2013, če gledamo po tem testu.
http://www.tomshardware.com/reviews/int...
Sicer pa je razlike slabe 20% pri WORD 2013, če gledamo po tem testu.
http://www.tomshardware.com/reviews/int...
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Pač, Op se more odločit če je to dost. Ampak nerabimo se pa delat, da so A10 APUji kr naenkrat v rangu i5.
+ treba se je vprašat, za kaj se sploh rabi dokaj močan iGPU. Če bo to kr za kak video pogledat, gpu ne igra nobene vloge. Če se bo pa delalo z pro programjem ali pa bo v igri kak OpenCl (ali celo HSA) je pa spet druga zgodba.
+ treba se je vprašat, za kaj se sploh rabi dokaj močan iGPU. Če bo to kr za kak video pogledat, gpu ne igra nobene vloge. Če se bo pa delalo z pro programjem ali pa bo v igri kak OpenCl (ali celo HSA) je pa spet druga zgodba.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
AMD 153€
Intel 289€
Vidim ja.
AMD 153€
Intel 289€
Vidim ja.
|HP EliteBook|R5 6650U|
najcenejši i5 http://geizhals.eu/intel-core-i5-4460-b...
APU in question http://geizhals.eu/amd-a10-7870k-black-...
APU in question http://geizhals.eu/amd-a10-7870k-black-...
#brezpodpisa
DarwiN ::
Jao, sej sploh ni rekel, da potrebuje močan IGPU, ampak samo integrirana grafa mora bit, ker najbrž nima namenske grafične.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
PredatorX ::
Mah A8 7600 je čist dovolj za 80€ z mATX. Če pa hoče kj konkretnega pa i5 potem pa, če bo potreboval si bo pa že kupil dGPU.
za 80EUR maš pentiuma z HD530...
In ko je ta premal, daš not i5/i7, pa si zmagal...
Z APU morš pa delat bolha reciklažo.
In ko je ta premal, daš not i5/i7, pa si zmagal...
Z APU morš pa delat bolha reciklažo.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Beau Gosse ::
Zdravo fantje,
Lepo bi prosil če bi mi lahko pomagali pri sestavi novega računalnika in zaslona. Pri zaslonu sem omejen s širino in višino. Vseeno sem razmišljal o 29' ali še rajši 34' "ultra wide" zaslonih. Idealno bi bilo če monitor ne bi bil širši od 72cm in višji od 50cm (s stojalom). Druga možnost pa je samo, da ni višji od 42cm (s stojalom vred). Računalnik se bo v glavnem uporabljal za dopolnilno delo (večinoma obsežne analize v excelu) ter igranje igric (ne nujno v tem vrstnem redu:)). Igram večinoma FRP (Baldurs gate, Legends of Grimrock, KOTOR, Mass Effect, Dragon age, Witcher ipd.) Želel bi, da bi zadeve gladko tekle na 29 ali 34 inčnem zaslonu. Brez problema je lahko zadeva iz tujine, pod pogojem da izstavijo računa na podjetje (se pravi brez DDV-ja). O ceni nisem razmišljal, sem pa že iz preteklih postov razbral, da se za okoli 1000€ dobi zelo solidno zadevo. Nisem sicer omejen z budgetom, vendar pa vseeno ne bi metal denar skozi okno. Če za par 100 evrov dobim bistveno boljšo zadevo, bom pač dal toliko več. Če moram povedati še kaj, bom z veseljem odgovoril.
Hvala za pomoč!
Lepo bi prosil če bi mi lahko pomagali pri sestavi novega računalnika in zaslona. Pri zaslonu sem omejen s širino in višino. Vseeno sem razmišljal o 29' ali še rajši 34' "ultra wide" zaslonih. Idealno bi bilo če monitor ne bi bil širši od 72cm in višji od 50cm (s stojalom). Druga možnost pa je samo, da ni višji od 42cm (s stojalom vred). Računalnik se bo v glavnem uporabljal za dopolnilno delo (večinoma obsežne analize v excelu) ter igranje igric (ne nujno v tem vrstnem redu:)). Igram večinoma FRP (Baldurs gate, Legends of Grimrock, KOTOR, Mass Effect, Dragon age, Witcher ipd.) Želel bi, da bi zadeve gladko tekle na 29 ali 34 inčnem zaslonu. Brez problema je lahko zadeva iz tujine, pod pogojem da izstavijo računa na podjetje (se pravi brez DDV-ja). O ceni nisem razmišljal, sem pa že iz preteklih postov razbral, da se za okoli 1000€ dobi zelo solidno zadevo. Nisem sicer omejen z budgetom, vendar pa vseeno ne bi metal denar skozi okno. Če za par 100 evrov dobim bistveno boljšo zadevo, bom pač dal toliko več. Če moram povedati še kaj, bom z veseljem odgovoril.
Hvala za pomoč!
Zvezdica27 ::
lp,
i5 klasa samo zato, ker bi v pisarni ta komp uporabljali VSAJ 5 let, morda še več. In en da se kupi en švoh procesor pol pa vse šteka (kar je sicer bolj problem win).
Integrirana grafa, tolk da vse dela kar mora dandanes in naslednjih 5 let.
torej: kaj je primerljivo s 5th gen i5, lahko tudi 5th gen i3, ni bistveno, samo tak rang, raje 20e več pa da res dobr dela 5 let. Če AMD kaj takega ima. Iger noben ne bo igral prav tako se mi J*** za 4k
zz
i5 klasa samo zato, ker bi v pisarni ta komp uporabljali VSAJ 5 let, morda še več. In en da se kupi en švoh procesor pol pa vse šteka (kar je sicer bolj problem win).
torej: kaj je primerljivo s 5th gen i5, lahko tudi 5th gen i3, ni bistveno, samo tak rang, raje 20e več pa da res dobr dela 5 let. Če AMD kaj takega ima. Iger noben ne bo igral prav tako se mi J*** za 4k
zz
Zvezdica27 je izjavil:
lp,
zz
Če hočeš dober procesor, kupi intla, vzami 4460 ima HD 4600 integrirano je čist dovolj za pisarniška dela in konkretno močnejši kot tale AMD cpuji, še od fx 8/9 serije je močnejši.
@njyngs: tanjiška opravila tiste osnove, da imam namen kaj več s temi programi delati pa ne (tudi recimo s photoshop-om ne.). Sepravi spadam bolj v tisto drugo skupino, za igranje iger, pa še to nisem nek težak "gejmer", tako, da niti ne rabim najboljši računalnik. Mislem pa da 900 € ni lih malo... Hvala za info. Lp
že že samo če iz nemčije vzameš za 900e je isto kot da bi pri nas za 1100-1150e vzel, ker je dost bolj poceni in majn problemov z garancijo itd..
F3jjure ::
Ali se splača čakati na i7 6700k ali bi bilo vseno če vzamem i7 5820 za računalnik kajti cene je tam tam trenutno.
Zvezdica27 je izjavil:
lp,
zz
Potlej je pa vseeno. Kupi OEM kišto pa je. Delalo bo 5 let brez problema AMD in Intel.
|HP EliteBook|R5 6650U|
SuperVeloce ::
kakšne nadgradljivosti? cpu že verjetno ne boš menjaval . Ram kvečjemu, če je potreba po tem
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
JanezBlond ::
Mnenja za spodnjo cfg? Za to ceno jaz ne uspem sestavit konfiguracijo na mindfactory . Ne rabim pa lih top mašine...
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
Ultras ::
Ok, bom vprasal isto kot g33k, samo da je cena lahko visja za priblizno 200EUR. Od prej ni uporabnega nic kar se tice ohisja, vse ostalo ze imam. (monitor, miska,...) Ne rabim gaming posasti, ampak en normalen racunalnik, na katerem se bo dalo odigrati kaksno igro. Torej, za graficno sem pripravljen dati nekoliko vec, ce se ne dobi podobne kvalitete za nizjo ceno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ultras ()
Budget: max max 1200€
Zvezdica27 je izjavil:
lp,
zz
Zvezdica, Core 2 Duo prenosnik star slabih 6 let. Ne šteka nič.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Napisal vam je, da bo naročil iz Slovenije. A mislite 4 dni nakladati kot vam je v navadi ali mu bo pa kdo vseeno sestavil kišto v kakšni naši trgovini?
Razložili smo mu zakaj prinas ne bo dobil gaming mašine za tak denar - beri, ker cenovno pade v nižjo klaso komponent, bo pa "gaming" po standardih naših trgovcev, ki tukaj strašijo z nakupom v EU.
koristen info ? Da. Koristen info za ljudi, ki ne vejo, da je kupovanje iz tujine manj hassle free, kot iz slo štacun ?
DA.
Tvoj post koristen ? Ne.
Tale moj ? Mogoče.
*Zgornja sestava naročena v sredo zvečer. UPS mi je javil, da je že na letališču.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Razložili smo mu zakaj prinas ne bo dobil gaming mašine za tak denar - beri, ker cenovno pade v nižjo klaso komponent, bo pa "gaming" po standardih naših trgovcev, ki tukaj strašijo z nakupom v EU.
koristen info ? Da. Koristen info za ljudi, ki ne vejo, da je kupovanje iz tujine manj hassle free, kot iz slo štacun ?
DA.
Tvoj post koristen ? Ne.
Tale moj ? Mogoče.
*Zgornja sestava naročena v sredo zvečer. UPS mi je javil, da je že na letališču.
Jap, jaz sem tudi zato, da se obvesti takšen folk ko neve in namerava kupit neki "gaming" računalnik pri nas, pomožnosti že sestavljen v kakem big bangu al pa mimovrste :D
@molnar
kaj je dosti 450w za tole? :o