» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
580 / 1148
»»

hocuspocus9 ::

issak je izjavil:

Eno hitro vprašanje, katero grafično za gaming (60FPS) na:
1) 3x 1080p monitor
2) 3x 1440p monitor
Igralo bi se predvsem dirkačine (z volanom in to)

In pa CPU, bi bil i5 dovolj ali bi bil i7 boljša izbira v tem primeru? (ne glede na ceno)

GTX 980 Ti, in osebno bi rajši vzel i7, ker so boljši procesorji kot i5

zigabeso ::

Pozdravljeni,

odločam se za nakup namiznega pc-ja, ki bi ga uporabljal pretežno za gaming, budgeta imam tam do 900€

Lahko za tak denar sploh dobim računalnik, ki mi bo še nekaj časa poganjal novejše igre na high nastavitvah ?
Si naj računalnik sestavim po delih ali pozna kdo kakšen dober že sestavljen računalnik? Morda priporoča kdo celo glede na moj budget kakšen poseben build pc-ja?

Za vse vaše odgovore vam bom zelo hvaležen :)

amacar ::

N4m31355 je izjavil:

dann!

Iscem upgrade za mis in tipkovnico..
atm imam Logitech S520 z katero sem zelo zadovoljen. ker je ze v letih bi enako naslednico, le da je osvetljena (ce je mogoce, RGB) glede misi, nisem prevec zahteven.
Predlogi do 120 (tipkovnica)? trenutno kar sem gledal je K800 najblizje..
zelje:
full size with palm rest,
wireless/bluetooth (3m)
iluminated (prefferably RGB)
low profile (but not ultra low)
numpad
do 120EUR

Za 120€ se iz nemčije dobi mx800 komplet. Sam ga imam in je ok, tipkovnico imam skos prižgano (verjetno gre sama v standby), pa zdrži vsaj 3 tedne. Edino kar me moti je, da se osvetlitev tipkovnice vsake toliko časa resetira (verjetno ko gre v standby), ker sam rad nastavim osvetlitev na najmočnejšo, mi osvetlitev tako zniža na srednjo vrednost.

zigabeso je izjavil:

Pozdravljeni,

odločam se za nakup namiznega pc-ja, ki bi ga uporabljal pretežno za gaming, budgeta imam tam do 900€

Lahko za tak denar sploh dobim računalnik, ki mi bo še nekaj časa poganjal novejše igre na high nastavitvah ?
Si naj računalnik sestavim po delih ali pozna kdo kakšen dober že sestavljen računalnik? Morda priporoča kdo celo glede na moj budget kakšen poseben build pc-ja?

Dobiš zelo dober komp za tak dnar po delih iz nemčije, skylake i5 in gtx 970, mogoče tudi kaj močnejšega in boš brez problema gnal vse igre na max.

zigabeso je izjavil:

Pozdravljeni,

odločam se za nakup namiznega pc-ja, ki bi ga uporabljal pretežno za gaming, budgeta imam tam do 900EUR

http://shrani.najdi.si/?P/gy/4elsCGrD/s...

Evo kaj takega npr.

Zgodovina sprememb…

issak ::

hocuspocus9 je izjavil:

zigabeso je izjavil:

Pozdravljeni,

odločam se za nakup namiznega pc-ja, ki bi ga uporabljal pretežno za gaming, budgeta imam tam do 900EUR

http://shrani.najdi.si/?P/gy/4elsCGrD/s...

Evo kaj takega npr.

CPU ok
plata MSI night elf
RAM ok
ohišje lahko kaj lepšega (bitfenix neos je ugoden in ok, ampak kupi zraven še en 120mm ventilator - je samo en priložen), lahko tudi kakšno manjše mATX ohišje, se jih dobi ugodno.
grafika ok, lahko 10€ manj pa vzameš cenejšo KFA 970.
napajalnik ne... Super Flower Golden green 550W ali Seasonic G series 550W http://www.mindfactory.de/product_info....
DVD... resno?
Disk nikakor ne seagate... WD Blue
SSD 250GB crucial ali 128 GB intenso. Samsung je tudi ok, le malo dražji. Ampak vsekakor 250GB, magari riskiraš HDD za 2 meseca pa ga kupiš naknadno.

Vse skupaj pride malo več kot 900€ potem, ampak je vsaj kišta kot se šika.

poštnina je 20€ + extra 20€ za ohišje, tako da magari lahko neko ohišje kupiš kje pri nas

hocuspocus9 je izjavil:

issak je izjavil:

Eno hitro vprašanje, katero grafično za gaming (60FPS) na:
1) 3x 1080p monitor
2) 3x 1440p monitor
Igralo bi se predvsem dirkačine (z volanom in to)

In pa CPU, bi bil i5 dovolj ali bi bil i7 boljša izbira v tem primeru? (ne glede na ceno)

GTX 980 Ti, in osebno bi rajši vzel i7, ker so boljši procesorji kot i5

Ena 980Ti za 3x 1440p? Ziher?
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

Headpetrol ::

DarwiN je izjavil:

Headpetrol je izjavil:

Pozdravljeni,

odločil sem se za nakup novega računalnika, ker nisem kakšen velik poznavalec strojne opreme zanima me kaj bi mi priporočali za PC, ki bi bil uporabljen predvsem za grafično oblikovanje, malo After Effectsov in Cinema4D. Edino kar vem je, da bo mašina imela 32 Gb RAMa pa, da bi bila tako grafična kot zvočna kartica zunanji, da jih lahko zamenjujem v kolikor bi bilo to potrebno.
Moj proračun pa je nekje do 2000 €.

Nekaj takšnega mogoče:

Bodo ostali dodali svoja mnenja in po potrebi spremeniš kakšno komponento, ampak če se ne motim AE koristi CUDA (C4D tudi?), zato ena 970tka, 6 core cpu je pa itak no-brainer, a ne.

Zunanja grafična in zvočna? Namenske zvočne kartice sploh ne potrebuješ, ali pač? Na zunanjo grafično pa tudi pozabi - je preveč frke in tudi nepraktično.

DarwiN hvala za predlog. Nekako sem se odločil, da bi bilo bolj primerno vzeti kakšno delovno postajo oz. Workstation. Zato me zanima, kaj menite o tej Dellovi delovni postaji T5810
link. Katere delovne postaje bi priporočali za ceno nekje okoli 2000€.Lahko stacionarna ali prenosnik samo, da ni grafična integrirana.
Za grafiko sem se odločil, da bi vzel kakšno Nvidio serije K.

Lp.

N4m31355 ::

amacar je izjavil:

N4m31355 je izjavil:

dann!

Iscem upgrade za mis in tipkovnico..
atm imam Logitech S520 z katero sem zelo zadovoljen. ker je ze v letih bi enako naslednico, le da je osvetljena (ce je mogoce, RGB) glede misi, nisem prevec zahteven.
Predlogi do 120 (tipkovnica)? trenutno kar sem gledal je K800 najblizje..
zelje:
full size with palm rest,
wireless/bluetooth (3m)
iluminated (prefferably RGB)
low profile (but not ultra low)
numpad
do 120EUR

Za 120€ se iz nemčije dobi mx800 komplet. Sam ga imam in je ok, tipkovnico imam skos prižgano (verjetno gre sama v standby), pa zdrži vsaj 3 tedne. Edino kar me moti je, da se osvetlitev tipkovnice vsake toliko časa resetira (verjetno ko gre v standby), ker sam rad nastavim osvetlitev na najmočnejšo, mi osvetlitev tako zniža na srednjo vrednost.

Hvala za odgovor!
Na koncu bom verjetno res uzel nekaj takšnega. Če bi le bila rgb in manj zaobljena.. :D

Andrej27 ::

Pozdravljeni!

Kupujem računalnik z budgetom do 800EUR (po možnosti na obroke, če ne, pa tudi ni panike).
Potreboval bi ga predvsem za igranje pokra in občasno uporabo indesigna, photoshopa ipd. Uporaba praktično vsak dan po 10-12h. Kaj se mi bolj splača, kupiti komplet (podobno temu ) ali po delih? Kupiti pri nas ali v tujini? P.s. Vseeno mi je kako izgleda, samo da je razmeroma tih in brez lučk.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Andrej27 ()

hojnikb ::

kup po delih iz de
#brezpodpisa

A mi lahko priporočite konfiguracijo in kje kupiti, da ne bo težav s poštnino? Sem namreč totalen noob kar se hardwarea tiče.

hojnikb ::

mindfactory.de za sestave pa poglej par strani nazaj...
#brezpodpisa

Izgleda da se je moje vprašanje izgubilo med šalami...

Katera grafična za gaming 3x1080p in 3x1440p?
Je res dovolj ena 980Ti, ali je potrebno nabaviti Titan X oziroma 980Ti SLI za soliden performance?

jozebucko ::

Sestavil sem si naslednjo mašino:

CPU: Intel Core i5 6500 BOX, LGA1151, Skylake
MBD: MSI Z170A ATX PC Mate DDR4, USB 3.1, VGA, DVI, HDMI
GPU: VGA nV GF GTX 970 TURBO OC, 4GB GDDR5, PCI-E 3.0, ASUS
RAM: DDR4 8GB PC4-19200 2400MT/s CL16 DR x8 1.2V Crucial BX
PSU: ATX 700W Antec VP-700P 120mm, EPS (88%)
SSD: 240GB 2.5" SATA3 TLC 7mm, CRUCIAL BX200
HDD: 2TB, 7200rpm 64MB, SATA6, WD Green WD20EZRX
DVD: RW Samsung SH-224FB, SATA, black
Case: ATX Antec GX505 Window

Pride me cca. 1100 €

Kako se vam zdi, bi kaj zamenjali?

jozebucko je izjavil:

Sestavil sem si naslednjo mašino:

CPU: Intel Core i5 6500 BOX, LGA1151, Skylake
MBD: MSI Z170A ATX PC Mate DDR4, USB 3.1, VGA, DVI, HDMI
GPU: VGA nV GF GTX 970 TURBO OC, 4GB GDDR5, PCI-E 3.0, ASUS
RAM: DDR4 8GB PC4-19200 2400MT/s CL16 DR x8 1.2V Crucial BX
PSU: ATX 700W Antec VP-700P 120mm, EPS (88%)
SSD: 240GB 2.5" SATA3 TLC 7mm, CRUCIAL BX200
HDD: 2TB, 7200rpm 64MB, SATA6, WD Green WD20EZRX
DVD: RW Samsung SH-224FB, SATA, black
Case: ATX Antec GX505 Window

Pride me cca. 1100 €

Kako se vam zdi, bi kaj zamenjali?

plato, ram, napajalnik, disk, dvd, trgovino.

Zgodovina sprememb…

jozebucko ::

Si lahko bolj natančen? Ne vem namreč na kaj točno meriš?

Če se ti zdi, da bi kakšna komponenta bila bolj primerna, bi bil vesel tvojega predloga.

Če se ti zdi, da tole plačujem predrago, bi zelo cenil, če mi predlagaš kakšno boljšo trgovino.

Hvala!

jozebucko je izjavil:

Si lahko bolj natančen? Ne vem namreč na kaj točno meriš?

Če se ti zdi, da bi kakšna komponenta bila bolj primerna, bi bil vesel tvojega predloga.

Če se ti zdi, da tole plačujem predrago, bi zelo cenil, če mi predlagaš kakšno boljšo trgovino.

Hvala!

:)

trgovina mindfactory.de

Plato si izbral navijalsko (Z170), procesorja pa ne. Ker sklepam da ne boš navijal, ti priporočam cenejšo plato, na primer
http://www.mindfactory.de/product_info....

Grafična je Asus super, ampak lahko tudi kakšno cenejšo 970 vzameš (prišparaš lahko kakšnih 30€ na primer)
http://www.mindfactory.de/Hardware/Graf...

Napajalnik Super Flower Golden Green ali Seasonic G series

Disk WD Blue namesto Green:
www.mindfactory.de/product_info.php/200...

DVD res rabiš?

ohišje po želji, meni je to ki si ga izbral osebno grdo, ampak saj ga ne bom jaz gledal :)
evo, a ni tole lepše?:
je pa samo za mATX plate, moraš pazit.
Ali pa kakšen Fractal Design Core, ali pa malo dražji Define S, Define R4
tudi malo cenejši Bitfenix Neos ni slab za svojo ceno, ali pa naprimer NZXT H230

Gre bolj za izgled kot kaj drugega.

Poštnina je 20€ iz mindfactory, plus 20€ za ohišje.

Zgodovina sprememb…

Andrej27 je izjavil:

A mi lahko priporočite konfiguracijo in kje kupiti, da ne bo težav s poštnino? Sem namreč totalen noob kar se hardwarea tiče.

Glede na to, da me čaka še nakup winsov in adobe CSa se moram spustiti še malo nižje, a bo kaj takega v redu?

gddr85 ::

cs verzija ima švoh opencl podporo afaik, tako da bolje nvidia

malkoc7 ::

proračun je 600 €
ohišje bom kupil v slo, tako da je treba še to všteti v proračun (svetujete kakšno ohišje?), pa še 20€ poštnine od komponent.

namen je igrati nove igre v 1080p na high detajlih, pa tudi katere malo starejše naslove.

napajalnik je res slab ali se splača dodati za boljšega? všeč mi je ker je modularen.

koliko se splača stegniti po r9 380?

nove igre na fhd high tekoče? potem je 380 skoraj nujno
pa raje en xfx 450w

malkoc7 je izjavil:

proračun je 600 €
ohišje bom kupil v slo, tako da je treba še to všteti v proračun (svetujete kakšno ohišje?), pa še 20€ poštnine od komponent.

namen je igrati nove igre v 1080p na high detajlih, pa tudi katere malo starejše naslove.

napajalnik je res slab ali se splača dodati za boljšega? všeč mi je ker je modularen.

koliko se splača stegniti po r9 380?

Ohišje kakšen Zalman, so poceni. Tam za 20-30€ se jih že dobi, pač katerikoli ti je všeč.

Za 1080p na high bo treba boljšo grafično, vsaj 280X ali 380
4GB RAM bo tam tam, ampak dokupiš lahko še vedno. Magari vzemi 120GB SSD pa boljšo grafično namesto tega
Napajalnik ni neki tudi, za boljšo grafično raje 500W+ (XFX), še posebaj za radeonke. Zdaj na 450W bo tudi šlo, ampak moraš vzeti boljši napajalnik potem http://www.mindfactory.de/product_info.... Modularen napajalnik naj ti bo zadnja skrb pri tem buđetu, raje boljše komponente v napajalniku kot pa modularnost. Odvečne kable se spravi, ni problem.

gddr85 je izjavil:

Katera nvidia pa?

Zdaj sem nametal skupaj
 tole

tole

(Predvsem me zanima če se da še kje kakšen EUR prišparat in če sta prava napajalnik in grafična?)

Zgodovina sprememb…

eno gtx 960

Andrej27 je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Katera nvidia pa?

Zdaj sem nametal skupaj
 tole

tole

(Predvsem me zanima če se da še kje kakšen EUR prišparat in če sta prava napajalnik in grafična?)

za 960 bi bilo dovolj tudi 450W:

Zgodovina sprememb…

Ok, zdaj pa mislim, da je stvar zrela:

Ohišje bi pa pri nas nabavil, recimo na mimovrste. Kaj priporočate, takega da simple izgleda, brez lučk, ipd.?

AC_DC ::

V kakšnem cenovnem okvirju ?

Izbrana mb ima smao 3 faze.

Zakaj ne vzameš i5 6500 in s1151 mb ter ddr4 ramov (skylake) ter intenso 128 gb ssd?

Blue ray pogon ? To sploh še kdo uporablja ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

fr4nc ::

Andrej27 je izjavil:

Ok, zdaj pa mislim, da je stvar zrela:

Ohišje bi pa pri nas nabavil, recimo na mimovrste. Kaj priporočate, takega da simple izgleda, brez lučk, ipd.?

Zgolj za razmislek...za 195€ dobiš R9 380 4GB v isti trgovini.

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

380-open cl-adobe cs? švoh bo to, zato raje nvidia

Evo, zdaj pa res :D :

Ohišje pa mi je čisto vseeno, tam nekje v rangu 50EUR recimo.

Zgodovina sprememb…

Han ::

- enak cenejši DVD

- menjaj grafično - tale Gainward je ena slabših, s slabim hladilnim sistemom!

- pri ohišju pazi, da ima navoj oziroma matico za nestandardno mATX plato, kakršna je izbrana Asuska!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Han je izjavil:

- enak cenejši DVD

- menjaj grafično - tale Gainward je ena slabših, s slabim hladilnim sistemom!

- pri ohišju pazi, da ima navoj oziroma matico za nestandardno mATX plato, kakršna je izbrana Asuska!

Kaj pa je nestandarnega pri njej? To da je matx? To je pa ja standardno...

Najbolje da izbereš mini tower ki ima podporo za maximum mATX pa je.

Plata je krajša od klasične mATX, zato mora imeti ohišje matico za desni spodnji vijak v istem nivoju kot za levega...

Aerocool Qs-200 Lite je npr. klasično mATX ohišje, ki nima matice na tem mestu.

Zgodovina sprememb…

Mater vam bom nasmetil temo. Sorry fantje, druge ni. Han, katero grafično in ohišje potem priporočaš?

Zgodovina sprememb…

tako, ki nima blower hladilnika, asus, giga, msi itd, sicer se tud tega blower ne bi tolk slišal, stvar se mal greje

Zgodovina sprememb…

Zoran7 ::

Se jaz prosim za nasvet, kupujem racunalnik, ki bo v predvsem gaming in malo delovni (tu pa tam Photoshop, Illustrator). Do sedaj me je 5-6 let služil quad core Q6600, GTS250, 8GB vendar mi ze kiha oz. sploh ne laufa vec na novih spilih.
Malo kombiniram te konfiguracije sem in tja, na koncu vedno bolj ali manj pristanem pri i7 pa 960 ali pa 970 grafiki - z OC se ne bom ubadal, nadgradenj tudi ne delam, ponavadi kupim nekaj dobrega, pa to zlaufam do konca. Naj se omenim, da nisem tip za zeleznino,montaze in OC, tako da lastna sestava racunalnika odpade..

Gledal sem tole konfiguracijo:

http://www.e-misija.si/namizni-racunaln...

Procesor Intel Core i7-4790 (Haswell) 3.6GHz Turbo: 4.0GHz
Pomnilnik: 16GB DDR3 /1866MHz (2x 8GB) Crucial Ballistix Sport XTali Kingston HyperX Fury
Trdi disk 2TB - SATA-3 + 120GB SSD
Grafika: GTX970 4GB DDR5 MSI TF Gaming 2xDVI,1xHDMI,1xDisplayPort
Optična enota: DVDRW +/-
Osnovna plošča: MSI H97 GAMING
Čitalec kartic 64 v enem
Ohišje ATX ANTEC -GX500
2 x USB 3.0 , 2x regulator vrtljajev ventilatorjev
Napajalnik LC6550 550W 85+ Bronze, učinkovitost 88%
Poraba energije v načinu Off (standby) 0,27W
1350€

Kako se vam zdi? Skrbi me napajalnik, ni 550W malo za taksen rig?

Hvala za nasvete vnaprej..

Za tak denar se definitivno ne splača vzet stare Haswell platforme. Lastno izbrane komponente ti za malo denarja sestavijo v trgovini.

Zgodovina sprememb…

MacGyver141 ::

Samo informativno, kaj lahko za tak denar dobiš.

togo ::

zgolj vprašanje - računalnike kupujete samo v tujini ali tudi doma in če v slo kje ?
lp

neverjetni99 ::

issak je izjavil:

Izgleda da se je moje vprašanje izgubilo med šalami...

Katera grafična za gaming 3x1080p in 3x1440p?
Je res dovolj ena 980Ti, ali je potrebno nabaviti Titan X oziroma 980Ti SLI za soliden performance?

980 Ti sploh kakšen G1 gaming, 6g gaming, amp! edition so boljše od titan-x. Lahko pa dve vzameš, cene se pa začnejo pri 650€. Moja G1 gaming od gigabyta tudi pusti za kakšnih 10fpsjev titan-x uzadi v igrah, pa še navije se lahko konkretno če bo kdaj potreba.

Goody ::

Procesor Intel Core i5 6500 BOX,Spletna cena:224,75 €
Gigabyte H110M-S2HP, Intel H110 Mainboard - S1151,Spletna cena:73,98 €
SSD CRUCIAL BX200 240GB 2.5" SATA3 TLC 7mm, CT240BX200SSD1 Spletna cena:89,87
Grafična kartica GIGABYTE GeForce GTX 750 Ti 1GB DDR5 (GV-N75TOC-1GI)Spletna cena:127,96
Super Flower Golden Green HX 80Plus Gold - 450 Watt SF-450P14XE (HX)Spletna cena:67,71
Pomnilniški modul DDR4 HyperX FURY 8 GB 2400 MHz, CL15, (HX424C15FB/8)Spletna cena:54,68
Ohišje ANTEC VSK4000B midiATX Spletna cena:26,01

Je tale zgornji build za domačo uporabo in enostavnejše igre na 1920-1080 monitorju OK?

(pa če bo kdo predlagal mindfactory je enak build brez upoštevanja ohišja in davka in s poštnino ravno 13€ cenej...)

Menjaj SSD (npr. BX100) in grafično (vsaj R7 370 ali GTX 950).

SuperVeloce ::

Za 90 imaš kaj boljšega od bx200? intenso magari ali bx100
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Jurrbe ::

Zdravo,
iščem računalnik za okoli 500EUR.
Lahko za ta denar dobim kaj dosti boljšega ko tole: WIN10, SSD; I3...
https://www.mimovrste.com/racunalniki-i...

Ima kakšne velike pomankljivosti?

Hvala in LP

eno_ime ::

Matična http://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/m...
Gledam, da je M.2 connector, ali lahko dam sem SSD NVMe?

Aljosa91 ::

Pozdravljeni,

sestavlja se PC za cca. 800 EUR. Uporabljal se bo predvsem za igranje najnoveljših iger. Nekaj sem že skupaj sčaral, ampak vseeno bi še rajši slišal vaše menje. Kaj bi se še dalo izboljšati?

Aljoša, izboljšati se da skoraj vse, predvsem pa menjaj platformo - zdaj je aktualen Skylake. Kingston SSD rajši ne, če DVD res rabiš, je FB model cenejši.

@eno_ime: NVMe bi moral delat, saj plata podpira SATA in PCIe M.2 SSD.

Zgodovina sprememb…

AC_DC ::

Bootanje iz m.2/pci-e ssdjev sedaj dela ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

00mare00 ::

cene na Minffactory so poskočila za 10-20%. Zakaj že? A zaradi prihajajočih popustov?
««
580 / 1148
»»