» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
573 / 1148
»»

hojnikb ::

čeprav tale za ščepec več tut ne zgleda slabo http://www.mindfactory.de/product_info....
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

DarwiN ::

Jap. Ta tut mora bit kewl.. Ampak je slippery slope in si kmalu pri 30€ coolerjih.. Ne smeš se ujet in gledat vedno dražjah in dražjih. :)

Skratka, box cooler ni vreden več kot 2-3€, ker pri teh cheap coolerjih heatpajpi naredijo štalo in imaš tišino+nižje tempe skoraj za đabe. :P
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

>Jap. Ta tut mora bit kewl.. Ampak je slippery slope in si kmalu pri 30€ coolerjih.. Ne smeš se ujet in gledat vedno dražjah in dražjih. :)

Pa sej je samo 1€ dražji in še na lagru ga majo :DDD
#brezpodpisa

Naj ti bo.:D Mogoče je tudi še za kakšno stopinjo boljši, saj ima več mesa (beri aluminija) in 6x heat pipe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

itk 1€ predstavlja nihanja znotraj ure, kar se tiče mindfactory... Tko da če ujameš taprav del dneva, te nebo stal nič več k tist LP .)
#brezpodpisa

AC_DC ::

Na koliko rpm dela intel stock cooler ?
2k rpm je veliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

kolker je treba >:)
#brezpodpisa

Lantus ::

malo izven konteksta,ali mindfactory ne omogoča/nima strani v angleščini?ne znam nemško,ne najdem angleško.

nope, nima..
#brezpodpisa

starboi ::

Lantus je izjavil:

malo izven konteksta,ali mindfactory ne omogoča/nima strani v angleščini?ne znam nemško,ne najdem angleško.

Google translate odlično opravi to delo. Imam za vse strani v nemščini nastavljen angleški jezik.

hojnikb je izjavil:

itk 1€ predstavlja nihanja znotraj ure, kar se tiče mindfactory... Tko da če ujameš taprav del dneva, te nebo stal nič več k tist LP .)

Hah, zdajle je try 194€, Box pa 196€..

Očitno pri MindFactoryju prebirajo ta naš S&T forum oziroma to nitko. :)

Box ftw :P

Map ::

Zakaj preko Geizhalsa ne dobim več nižje cene? Gledam pa v Computeruniverse.

mjolnir ::

[img]http://shrani.si/f/3r/ca/RyojFrp/zajeta...
Je tole ok konfiguracija za do 900 evrov?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mjolnir ()

issak ::

mjolnir je izjavil:

Je tole ok konfiguracija za do 900 evrov?

www.imgur.com
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

mjolnir
http://shrani.najdi.si/
Prilepi link čisto od zgoraj, kjer piše URL slike (brez img in podobnih tagov).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

Upam da uspe, malo sem nesposoben, sestrina lenovo tablica z dodatno tipkovnico in shit touchpadom pa tudi ne pomaga. Zaenkrat brez dodatnega coolerja, razika med box pa tray je pa itak par evrov in lahko kasneje, če/ko je nuja enega dokupim. Disk imam že od prej.

Zgodovina sprememb…

plato vzami b150m night elf, napajlc je lahko b600 cooler master, ssd nujno kak bx100 al pa sandisk.

kar se tiče pa grafe, pa poglej še kako 970. Palitka ma recimo še fan off in je tudi dost tiha.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

plato vzami b150m night elf, napajlc je lahko b600 cooler master, ssd nujno kak bx100 al pa sandisk.

kar se tiče pa grafe, pa poglej še kako 970. Palitka ma recimo še fan off in je tudi dost tiha.

Saj SSD je že izbral bx100...

Napajalnik lahko Super Flower Golden Green
Za R9 390 650W, za GTX970 550W.

Glede napajalnika si mislil tole?:
http://www.mindfactory.de/product_info....

Zgodovina sprememb…

mjolnir je izjavil:

Glede napajalnika si mislil tole?:
http://www.mindfactory.de/product_info....

Super Flower Golden Green HX Non-Modular 80+ Gold
tole. Poglej jutri spet, bodo imeli tudi 550 in 650W. Kakšen dan imajo, kakšen dan nimajo
http://www.mindfactory.de/product_info.... takle je, samo močnejšega vzami. Še danes dopoldne so jih imeli.

Hvala obema za pomoč. Plato sem menjal za msi high elf, napajalnik menjam jutri, ostalo je ok?

mjolnir je izjavil:

Hvala obema za pomoč. Plato sem menjal za msi high elf, napajalnik menjam jutri, ostalo je ok?

Če ne bo napajalnika jutri počakaj magari do ponedeljka, prej itak ne moreš plačati :) če ne bo pa se oglasi še enkrat pa bomo alternativo izbrali.
Lahko pogledaš še GTX970 grafično, sicer je pa tudi 390 ok, je res odvisno od igre do igre - v nekaterih prednjači ena, v drugih druga.
Če raztegneš buđet imaš še opcijo R9-390X.

Sicer je pa konfiguracija OK taka kot si jo izbral.

Kok bi pa profitiral z 390x napram 390. Vidim, da je okoli 100 eur razlike.

D3m0r4l1z3d ::

mjolnir je izjavil:

Kok bi pa profitiral z 390x napram 390. Vidim, da je okoli 100 eur razlike.

Napaka, 100 eur stran vrźenih
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

youPlonker ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ohisje mi je top..sploh v rdece-crni kombinaciji.

Raijintek Metis nima prezračevalnih lukenj na vrhu in grafična kartica GTX 970 bo zelo trpela. Večina ljudi na internetu, ki je vanj vtaknila gamersko grafično kartico, je morala ohišje tako ali drugače modat. Za podoben denar se dobi bolj zračno ohišje: http://www.mindfactory.de/product_info....

Prihaja tudi Metisov večji brat, Raijintek Styx za mATX, tukaj je review: http://www.bit-tech.net/hardware/cases/...

Kaj pa je razlika med bronze/gold/platinum pri PSU. Je to samo za učinkovitost ali je še kaj drugega zraven?

SuperVeloce ::

Ponavadi kvaliteta komponent / dober design, kar s seboj potegne stabilnost in varnost.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

mjolnir je izjavil:

Kaj pa je razlika med bronze/gold/platinum pri PSU. Je to samo za učinkovitost ali je še kaj drugega zraven?

Bronze ima cca 80%, platinum cca 90% izkoristek. Te vrednosti povejo, koliko izgub je pri prenosu el. energije.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO je izjavil:

mjolnir je izjavil:

Bronze ima cca 80%, platinum cca 90% izkoristek. Te vrednosti povejo, koliko toplotnih izgub je pri prenosu el. energije.

Vseeno lahko dosežeš tako učinkovitost tudi s slabimi komponentami, tako da napišeno na 600W napajalnik 500W, in ima zaradi tega na papirju dober izkoristek. Tako da LC power ali Intertech jaz vseeno nebi kupoval, kljub temu da piše 80+ Gold gor. Super Flower, Antec, Corsair... na teh napajalnikih 80+ Gold dejansko nekaj pomeni. Sicer 80+ standard upošteva le in samo učinkovitost napajalnika (kar pomeni da gre za enako proizvedeno energijo manj energije (ta se pri slabši učinkovitosti pretvori v toploto)), ampak to vseeno ponavadi za sabo potegne tudi boljše komponente pri napajalniku.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-...

Tisti link gor lepo pove kaj okoli tega, tudi nekako razporedi napajalnike po razredih. Te razredi niso nekaj kar bi proizvajalci sami pisali gor, ker niso uradno regulirani tako kot 80+ standard. Kot se lahko vidi, se 80+ Gold pojavlja tudi še v četrtem razredu, kar pomeni da se ni zanašati le in samo na 80+ oznako, ampak raje na Johnny Guru review. Tisti v 1. razredu uporabljajo najboljše komponente, vse primerno zalotane in zapakirane, v nižjih razredih pa nekaj od tega upada - večinoma proizvajalci komponent (namesto japonskih naprimer kitajski ali tajvanski) in splošna kvaliteta izdelave.

primer poceni napajalnika
http://www.jonnyguru.com/modules.php?na...

primer dobrega napajalnika
http://www.jonnyguru.com/modules.php?na...

msarc1 ::

Pozdravljeni,

kupujem dva računalnika oba bosta predvsem za gaming. In vas prosim če mi lahko nekdo sestavi dva super kompleta :) prvi naj bo do 600€ drugi pa lahko tam max 800 in v tem ne potrebujem ssd-ja ker ga ze imam.

Imam še eno vprašanje če sem prov videl na Mindfactory imajo moznost plačila tudi po povzetju ali to velja tudi za slo?

hvala LP

msarc1 je izjavil:

Pozdravljeni,

kupujem dva računalnika oba bosta predvsem za gaming. In vas prosim če mi lahko nekdo sestavi dva super kompleta :) prvi naj bo do 600EUR drugi pa lahko tam max 800 in v tem ne potrebujem ssd-ja ker ga ze imam.

Imam še eno vprašanje če sem prov videl na Mindfactory imajo moznost plačila tudi po povzetju ali to velja tudi za slo?

hvala LP

Imaš na zadnjih par straneh builde za 600 in 800EUR, malo poglej pa prelagaj nekaj za začetek.

Za Slovenijo velja samo plačilo vnaprej preko položnice. Ne paypay, ne kreditna ne po povzetju.

Se pravi če prav razumem:
Ta do 600EUR mora vključevati SSD (tudi HDD zraven?)
Ta do 800EUR je lahko 800EUR komponent brez SSDja (kaj pa HDD?)

Mogoče bi bila varjanta tudi malo večji SSD v vsakega (kako velikega imaš zdaj?) pa en WD My Cloud za mrežni disk za filme in muziko, pa imaš za oba računalnika potem (če sta seveda oba za isto lokacijo)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

issak je izjavil:

msarc1 je izjavil:

Pozdravljeni,

kupujem dva računalnika oba bosta predvsem za gaming. In vas prosim če mi lahko nekdo sestavi dva super kompleta :) prvi naj bo do 600EUR drugi pa lahko tam max 800 in v tem ne potrebujem ssd-ja ker ga ze imam.

hvala LP

Imaš na zadnjih par straneh builde za 600 in 800EUR, malo poglej pa prelagaj nekaj za začetek.

Za Slovenijo velja samo plačilo vnaprej preko položnice. Ne paypay, ne kreditna ne po povzetju.

Se pravi če prav razumem:
Ta do 600EUR mora vključevati SSD (tudi HDD zraven?)
Ta do 800EUR je lahko 800EUR komponent brez SSDja (kaj pa HDD?)

Mogoče bi bila varjanta tudi malo večji SSD v vsakega (kako velikega imaš zdaj?) pa en WD My Cloud za mrežni disk za filme in muziko, pa imaš za oba računalnika potem (če sta seveda oba za isto lokacijo)

Prvi za 600 ima lahko samo ssd.
drugi pa imam ze 250 samsung ssd tako da mislim da je to dovolj. za WD my cloud pa ne potrebujem ker bosta računalnika v različnih hišah :)

800€:

Za ohišje je extra 20€ poštnine, tako da lahko poiščeš kje pri nas, boš mogoče prišparal 5-10€.

Za 600€ pa kaj takega, iz dveh strani nazaj:

Je sicer haswell in DDR3, ampak igre ne bodo občutile kaj pretiranega zaradi tega.

Za skylake je pa 50€ extra:

PredatorX ::

Še pri prvem buildu bi lahka vzeč R9 390 PCS+

PredatorX je izjavil:

Še pri prvem buildu bi lahka vzeč R9 390 PCS+

Lahko. 970 vs 390 je debata zadnjih 15 strani te teme.

youPlonker je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ohisje mi je top..sploh v rdece-crni kombinaciji.

Raijintek Metis nima prezračevalnih lukenj na vrhu in grafična kartica GTX 970 bo zelo trpela. Večina ljudi na internetu, ki je vanj vtaknila gamersko grafično kartico, je morala ohišje tako ali drugače modat.

To pa težko verjamem.. Maxwell kartice se nimajo kaj gret, sploh te nenavite.. Kot tudi skylake... Tisti en vent mora bit dovolj, plus luknje zadaj za matično in na dnu.. Še sam Linus ima na YT review tega Metisa in omenja to isto dejstvo glede temperatur.. Če si prestrašen, pa še vedno lahko vzameš Metisa brez plexija, ampak z luknjicami.. Bo še vedno lepše kot večina ostalih ohišij.

Ta "večina ljudi" je verjetno paranoikov, ali pa imajo Nanota.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

tt2 ::

Ker se mi ne da iskat čez vse te strani, bi le vprašal, a če naročiš PC preko mindfactory, ti pošljejo sestavljen računalnik ali ti pošljejo le komponente? Glede na to, da moraš poštnino za ohišje plačati posebej? In kako je pri ostali nemških straneh (computeruniverse, hardwareversan)?

tt2 je izjavil:

Ker se mi ne da iskat čez vse te strani, bi le vprašal, a če naročiš PC preko mindfactory, ti pošljejo sestavljen računalnik ali ti pošljejo le komponente? Glede na to, da moraš poštnino za ohišje plačati posebej? In kako je pri ostali nemških straneh (computeruniverse, hardwareversan)?

Oni ti pošljejo to, kar naročiš, če naročiš komponente, ti pošljejo komponente, če naročiš sestavljen računalnik, boš pa to tudi posebaj plačal. Mislim da pride 100EUR sestava, nekje sem zasledil, ziher pa nisem.

In ne, Windowsi ne pridejo zraven računalnika razen če kupuješ sestavljen računalnik kjer izrecno piše da so windowsi poleg. Tak računalnik bo tudi verjetno 100EUR dražji kot enak brez Windowsev.

Takole izgleda pošiljka iz mindfactory(balončke da se stvari ne poškodujejo sem ven vzel že):

in takole ohišje (ko ga vzameš ven iz škatle):

Enako je pri vseh ostalih trgovinah, razen če gre za konfiguratorje in podobno, kjer je sestava na koncu tudi ena izmed postavk na računu in storitev za katero plačaš posebaj.

Zgodovina sprememb…

tt2 ::

100€ za sestavo je ogromno. Pri nas sestava stane okoli 20€, če se ne motim.

Pri Hardwareversand imaš sestavo 30€, ampak še trgovina ni povsem na zeleni veji, tako da boš potencialno čakal 2-3 tedne oziroma boš moral zamenjat kakšno komponento, ki ne bo na zalogi.

issak je izjavil:

800€:

Za ohišje je extra 20€ poštnine, tako da lahko poiščeš kje pri nas, boš mogoče prišparal 5-10€.

se pravi takole bo ok? pa tukaj pri nas kupim še ohišje.

1

1

tt2 je izjavil:

Je ogromno, ampak toliko pač je, nisem jaz cene postavljal :)
Za ta denar poiščeš kakšnega kolega ki ti to sestavi za pol manj pa še malo se družiš.

msarc1 je izjavil:

issak je izjavil:

800€:

1

1

390, 970, oboje je ok.

Glede ohišja, poišči najprej pri nas kaj, se zna zgodit da boš čakal 1 mesec na kakšnega določenega ki ga želiš, po možnosti za enako ceno s poštnino vred (tudi pri nas je kuj 5€ poštnine). Jaz sem ga vzel pri isti trgovini, zaradi enostavnosti. Ampak ja, to je to.
Ohišje je lahko mATX, se pravi malo manjše, ker je plata mATX. Lahko je pa tudi normalen ATX pa bo pač malo lufta. Meni se manjša bolj dopadejo.

Zgodovina sprememb…

issak je izjavil:

tt2 je izjavil:

Za ta denar poiščeš kakšnega kolega ki ti to sestavi za pol manj pa še malo se družiš.

msarc1 je izjavil:

issak je izjavil:

800€:

1

1

390, 970, oboje je ok.

Glede ohišja, poišči najprej pri nas kaj, se zna zgodit da boš čakal 1 mesec na kakšnega določenega ki ga želiš, po možnosti za enako ceno s poštnino vred (tudi pri nas je kuj 5€ poštnine). Jaz sem ga vzel pri isti trgovini, zaradi enostavnosti. Ampak ja, to je to.
Ohišje je lahko mATX, se pravi malo manjše, ker je plata mATX. Lahko je pa tudi normalen ATX pa bo pač malo lufta. Meni se manjša bolj dopadejo.

se pravi glede hlajenja ne bo težav, tudi če je manjše ohišje. Pa pri te konfiguraciji dela vse bp tudi pri novi špili ? oziroma kaj lahko pričakujem?

hvala

msarc1 je izjavil:

issak je izjavil:

tt2 je izjavil:

msarc1 je izjavil:

issak je izjavil:

800€:

1

1

390, 970, oboje je ok.

se pravi glede hlajenja ne bo težav, tudi če je manjše ohišje. Pa pri te konfiguraciji dela vse bp tudi pri novi špili ? oziroma kaj lahko pričakujem?

hvala

Jaz imam i7-4790K in GTX970 v še manjšem ohišju - bitfenix prodigy, pa ni težav z gretjem. Sicer ima ohišje dobro postavitev lukenj za grafično, ampak še nikoli ni nič zajokal zaradi temperatur. Pri nekaterih (verjetno pri večini) platah imaš zraven kakšen software za ventilatorje štimat, pa si nastaviš krivuljo tako da bo malo bolj pihalo ko se bo začelo greti, ali pa ugasneš čisto ventilatorje pri nižjih tempearturah. Le glej da boš kupil ohišje s 14cm ventilatorji, bodo premetali več zraka pri nižji glasnosti.

Vsi novi špili bodo delali BP. Lahko pričakuješ od oka ultra na 1080p, high na 1440p in medium na 4K, odvisno od igre.
Odvisno od plate ampa

steelseries ::

Zanima me če se še da pri tej sestavi kaj spremenit, ker z ohišjem in poštnino me do stalo dosti več kot okrog 700EUR.

issak
Za 600€ pa kaj takega, iz dveh strani nazaj:

asrock h81m-hds 2.0 ima samo 3 faze, raje najdi kaj boljšega.

Eno vprašanje, kako se pa plača na strani mindfactory? Paypal-a vidim da za nas ni.

issak je izjavil:

msarc1 je izjavil:

na tej strani to piše, samo poskrolaš malo gor.

Zgodovina sprememb…

Sergio4 ::

steelseries je izjavil:

Zanima me če se še da pri tej sestavi kaj spremenit, ker z ohišjem in poštnino me do stalo dosti več kot okrog 700EUR.

Zamenjaj napajalnik in ssd, pa tudi na maticni ne sparaj!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sergio4 ()
««
573 / 1148
»»