» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
505 / 1149
»»

aljaz33 ::

Kupujem namizni računalnik, namenjen pisarniški uporabi (Office+internet). Rad bi, da bi bil računalnik znamke Lenovo ali HP (katero bi mi svetovali?) ker bom računalnik uporabljal v podjetju. Nekako sem si zamislil konfiguracijo takole:

-procesor Intel i3 ali i5 / skoraj raje i5
-vsaj 4 GB rama
-SSD disk 128 GB (eventuelno zraven še 500 GB HDD disk)
-ekran AOC 22" (priporočate kako drugo znamko, točno določen model? Z AOC monitorji imam do sedaj dobre izkušnje)

Kupujem tudi prenosnik, odločil sem se za Lenovovo serijo Thinkpad, ne vem pa kateri model bi bil primeren v tej seriji zame (pisarniška uporaba-Office+internet), pogoj je 15'4 ekran.

Prosim za konkretne predloge, hvala za vaše nasvete!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aljaz33 ()

hojnikb ::

i5 nerabiš za office. Še i3 ne.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: vilonja ()

Epialt ::

aljaz33 je izjavil:

Rad bi, da bi bil računalnik znamke Lenovo ali HP(katero bi mi svetovali?)

Stran od prebuild sistemov, sploh pa straaaan od HP.

user-pass ::

aljaz33 je izjavil:

Kupujem namizni računalnik, namenjen pisarniški uporabi (Office+internet). Rad bi, da bi bil računalnik znamke Lenovo ali HP (katero bi mi svetovali?) ker bom računalnik uporabljal v podjetju.

Sem pisejo predvsem taki, ki bi radi prisparali, glede na cene, ki jih ponujajo firme za sestavljene racunalnike. Nabavi si npr kaj takega: ASRock Q1900-ITX , integrierte Intel Quadcore Q1900, neko majhno mini-itx ali micro-atx ohisje z napajalnikom, dodas en SSD, 4GB rama in je to to. Za pisarnisko delo vrh glave! Cca 250€ vse skupaj, pac odvisno od izbranih komponent.

Edit: se to, tole sestaviti je kot lego kocke, tik-tak pa je. Procesor je ze montiran na plati. Res bi bilo nerazumno dajat enemu HPju ali pa Lenovotu peneze po nepotrebnem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: user-pass ()

Epialt je izjavil:

aljaz33 je izjavil:

Rad bi, da bi bil računalnik znamke Lenovo ali HP(katero bi mi svetovali?)

Stran od prebuild sistemov, sploh pa straaaan od HP.

Ok, za HP sem slišal nekaj pripomb, a z znamko Lenovo imam zelo pozitivne izkušnje, saj so njihovi računalniki dobesedno "jekleni", nekateri njihovi računalniki mi še sedaj, po 12 letih uporabe delujejo brez problemov. Torej raje "sestavljanko"?

dimljensir ::

Zdravo,

izbrati moram en primeren PC za v fotrovo firmo, kjer se bo rabil bolj kot office pc, občasno pa za dizajn, torej 2D/3D risanje (solidworks?). Rabil bi tudi nek soliden monitor za zraven, average size pa da niso barve čisto v pi**i.
Vglavnem, ful je nezaupljiv do custom nakupov preko nemčije itd, tako da vbistvu iščem nek "slovenski nateg" iz naših štacun, ampak da ni res totalno nerealna cena. Je to sploh še mogoče?
Ker ne sledim, kaj je danes best bang for the buck, bi vas prosil za pomoč.

Par stvari z vrha glave, SSD verjetno odpade, ker ga bo tajnica itak zasvinjala. Grafična in proc naj bi bila zadosti zmogljiva, da ne bo predolgo mlelo pri oblikovanju. OCjalo se itak ne bo nič, in pa seveda, ne sme biti HP (:D)

Hvala lepa fantje.

trnvpeti ::

ohisje 1410mi 40eur
3220 cpu cca 60eur
maticna cca 50eur
4Grama 35eur
ssd intenso 55eur
da ti trgovina to sestavi, 20eur
masina za 260€ z ddv bo delala office in risanje bp
vzames se monitor iz hoferja 24" za 100eur

zdaj pa isci kaksen podoben pc, da bos videl, kaksna bo razlika

trnvpeti je izjavil:

Hvala za odgovor. 260€ se res sliši malo.
Kar se tiče tega, da ti trgovina sestavi, je potem probelm, ko gre nekaj v kurac in moraš potem razstavljat in komponente pošiljat, ker nimajo garancije na mašino ampak komponente. Se spomnim 2 leti nazaj, ko sem v dinokomp 3x pošiljal grafo in sem bil več brez kot pa z. Tako da rajši vidim, da če mu kaj crkne, naj pelje celotno mašino na fix, ker mene ne bo okoli, da mu jo bom razstavljal :)
Pa misliš, da bi integrirana lahko tekoče poganjala 3D modeling? Imam dvome.

dimljensir je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

Hvala za odgovor. 260€ se res sliši malo.
Kar se tiče tega, da ti trgovina sestavi, je potem probelm, ko gre nekaj v kurac in moraš potem razstavljat in komponente pošiljat, ker nimajo garancije na mašino ampak komponente. Se spomnim 2 leti nazaj, ko sem v dinokomp 3x pošiljal grafo in sem bil več brez kot pa z. Tako da rajši vidim, da če mu kaj crkne, naj pelje celotno mašino na fix, ker mene ne bo okoli, da mu jo bom razstavljal :)
Pa misliš, da bi integrirana lahko tekoče poganjala 3D modeling? Imam dvome.

lahko sklenes s kom vzdrzevalno pogodbo
lahko pa kupis sestavljeno, me zanima, ce bos dobil zraven, to kar zelis :)
kar si napisal(obcasno 3d risanje), bo delalo bp
ce pa ni samo obcasno(tajnica) pa moras ti vedeti, pa bos moral visje postavit letvico

Prvič slišim za vzdrževalno pogodbo. Ali bi mi lahko malenkost povedal o tem?
Tajnica ne bo risala, nekdo drug bo (verjetno v končni fazi jaz, ampak še ne vem.) Torej ja, višja letvica, ampak super pimp desktop za oblikovanje pa tudi ne rabim.

Misliš, da so realna pričakovanja za nekaj mid-range ~600€?

dimljensir je izjavil:

Prvič slišim za vzdrževalno pogodbo. Ali bi mi lahko malenkost povedal o tem?
Tajnica ne bo risala, nekdo drug bo (verjetno v končni fazi jaz, ampak še ne vem.) Torej ja, višja letvica, ampak super pimp desktop za oblikovanje pa tudi ne rabim.

Misliš, da so realna pričakovanja za nekaj mid-range ~600€?

kako pricakujes nasvet, ce ne poves bolj detaljno, kaj bos obcasno pocel in kolk velik bo projekt?

za 3d risanje ne potrebujes neke grafike
ce bos kaj vec delal (in to solid), pol bos rabil iti na jedra(4460 namesto g3220), glede rama je odvisno kolk velik je projekt...
vzdrzevanje: kaj sploh hoces, da ce ti masina ven pade, da jo imas isto uro, isti dan,....

Se opravičujem. Fora je, da še sam točno ne vem, ker ne kupujem zase. Bom poizkusil biti bolj podroben.

Projekti bodo zelo enostavni, beri kovinski ležalniki, marele ipd. Torej nezakomplicirani modeli, majhni projekti, priprava za izrez kovine in preview.
Za primer garancije, crknil je napajalnik. Želim delujočo mašino v roku treh dni, max 1 teden.

Zgodovina sprememb…

dimljensir je izjavil:

Želim delujočo mašino v roku treh dni, max 1 teden.

Vso srečo s katerokoli trgovino, ki nima prebuild mašin.

Epialt je izjavil:

dimljensir je izjavil:

Želim delujočo mašino v roku treh dni, max 1 teden.

Vso srečo s katerokoli trgovino, ki nima prebuild mašin.

Saj ravno zato rabim prebuild :)

dimljensir je izjavil:

Se opravičujem. Fora je, da še sam točno ne vem, ker ne kupujem zase. Bom poizkusil biti bolj podroben.

Projekti bodo zelo enostavni, beri kovinski ležalniki, marele ipd. Torej nezakomplicirani modeli, majhni projekti, priprava za izrez kovine in preview.
Za primer garancije, crknil je napajalnik. Želim delujočo mašino v roku treh dni, max 1 teden.

namesto g3220 in 4G, dej 4460 in 8G (+200eur), monitor(en IPS, dell, +150eur)
vzdrzevanje v firmi opravlja sedaj kdo?
ce nihce, najami eno firmo za vzdrzevanje(tocno kar zelis)
druga varianta, da kupis prebuild delovne postaje(bos najmanj x2 na ceni)
za prebuild ne bos imel custom supporta, torej samo menjava hw (sam bos instaliral in nastavljal projekt)

Sem dobil navodila, naj bo prebuild. tako da sem odprt za predloge, ker po pravici povedano ne vem, katera trgovina bolj nateguje kot druga (razen big bang seveda)

dimljensir je izjavil:

Sem dobil navodila, naj bo prebuild. tako da sem odprt za predloge, ker po pravici povedano ne vem, katera trgovina bolj nateguje kot druga (razen big bang seveda)

se ti mal hecas :)
bigbang, harvey, hofer, comshop,... to ni prebuild

user-pass je izjavil:

aljaz33 je izjavil:

Kupujem namizni računalnik, namenjen pisarniški uporabi (Office+internet). Rad bi, da bi bil računalnik znamke Lenovo ali HP (katero bi mi svetovali?) ker bom računalnik uporabljal v podjetju.

Sem pisejo predvsem taki, ki bi radi prisparali, glede na cene, ki jih ponujajo firme za sestavljene racunalnike. Nabavi si npr kaj takega: ASRock Q1900-ITX , integrierte Intel Quadcore Q1900, neko majhno mini-itx ali micro-atx ohisje z napajalnikom, dodas en SSD, 4GB rama in je to to. Za pisarnisko delo vrh glave! Cca 250€ vse skupaj, pac odvisno od izbranih komponent.

Edit: se to, tole sestaviti je kot lego kocke, tik-tak pa je. Procesor je ze montiran na plati. Res bi bilo nerazumno dajat enemu HPju ali pa Lenovotu peneze po nepotrebnem.

Ok, sem dobil ponudbo za en custom made sistem:

Matična plošča ASRock 1150 H81M-DGS
Procesor Intel® Celeron G1840 2.80 GHz, Intel HD
DDR3 4GB 1600MHz Crucial
128GB SSD SATA3 Intenso III Top (3812430)
DVD-RW Samsung SH-224DB/BEBE, 24x SATA, črn
ATX Midi-Tower LC-Power 7010B
Tipkovnica in miška USB Logitech MK120
Microsoft Windows 7 Professional 64-bit SP1-D

Bo za pisarniško delo ok? Je tole vredno 300€?

z winsim ja..
#brezpodpisa

Han ::

DGS zamenjaj s HDS, ki ima še HDMI in USB 3.0 front header, torej ASRock H81M-HDS.

Za Celeron bo povsem dovolj 1333 MHz RAM.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

trnvpeti je izjavil:

dimljensir je izjavil:

se ti mal hecas :)
bigbang, harvey, hofer, comshop,... to ni prebuild

Izgleda sem imel narobno predstavo kaj je prebuild. Pa mi vseeno lahko pomagaš? :)

CellarDoor ::

daj, trnvpeti, če mu že svetuješ, malo manj raztreseno vse skupaj razlagaj, ali mu vkup poveš ali pa nič

1.kaksno masino rabi, je dobil dva predloga (g3220 in 4460)
2.glede vzdrzevanja bo isto, ali kupi sestavljenega ala bigbang ali naroci sestavo v eni trgovini(mlacom,funtech,...), ker bo itak pokvarjeno masino taista trgovina resevala
3.zaradi tocke 2 ne predlagam nobene sestavljene masine ala bigbang

kaj pa Lenovo sestavljen build

CellarDoor je izjavil:

kaj pa Lenovo sestavljen build

to mu lahko pa ti predlagas, ce mislis, da bo imel s tem buildom boljsi support
in mu razlozis, kaj in kako bo s tem pridobil za tolk visjo ceno

menim(spregledal vzdrzevanje za sw), da ga to ne bo zanimalo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

jernejl ::

Nekateri proizvajalci ponujajo boljši (next business day) support. Recimo Dell ima pri nekaterih računalnikih 3 letno NBD on-site podporo.
Jasno pa je, da se to plača in da je tak sistem potem dražji.

HOFER!
3 leta garancije itd.

jernejl je izjavil:

Nekateri proizvajalci ponujajo boljši (next business day) support. Recimo Dell ima pri nekaterih računalnikih 3 letno NBD on-site podporo.
Jasno pa je, da se to plača in da je tak sistem potem dražji.

kaj z vsemi podatki in nastavitvami od tajnice in delovno postajo na solidworksu naredil Dell?

Do sedaj sem imel dobre izkušnje s ceno in kupovanjem laptopov preko ena-a ali mimovrste. Ali je tam tudi komplikacija, če se ti mašina pokvari?

Hvala za predlagane procesorje trnvpeti in prijaznost vseh sodelujočih. Bi mi mogoče lahko podal neko solidno sestavo pri funtechu naprimer?
Hvala še enkrat.

mail na info@imefirme: Prosim za predracun na mojo firmo za to priblizno sestavo, zraven pripisite ceno s sestavo, in mi dajte napotke v primeru okvare kaksne komponente....
Še bolje, ce imate kasknega internega dobavitelja, vzdrzevalca v firmi, bo še lažje preko njega...

trnvpeti je izjavil:

mail na info@imefirme: Prosim za predracun na mojo firmo za to priblizno sestavo, zraven pripisite ceno s sestavo, in mi dajte napotke v primeru okvare kaksne komponente....
Še bolje, ce imate kasknega internega dobavitelja, vzdrzevalca v firmi, bo še lažje preko njega...

Odlično, katero grafično pa bi potem potreboval še poleg predlaganega procesorja? Napajalnik koliko W?

trnvpeti je izjavil:

tako bo res najbolje, da kar direktno na firmah vprašate, tukaj dokler kakšen s konkretnimi izkušnjami ne vleti, je bolj odgovarjanje z vprašanji

m0LN4r ::

A nimate v firmi dnara za dve kišti?
Pa ko se kaj pokvari, neseš na servis plačaš diagnozo, ti povejo kaj je fuč, takoj letiš v trgovino po nov del in to je to.

Ne sanjat o tem, da boš menjal v 2-3 dni prinas, pa ne glede nato, da je prebuild. Brez premium garancije takih luksusov ni, pa še to se je treba za vsako firmo extra pozanimat.
Potem je vprašanje strošek. Ali se za en bogi pisarniški računalnik to splača. Imaš lahko tudi študenta za take stvari.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

dimljensir je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

Odlično, katero grafično pa bi potem potreboval še poleg predlaganega procesorja? Napajalnik koliko W?

graficne ne rabis
ce jo bos kdaj, bos dal notri kaksno 750ti, ali pa vec(v tem primeru ti tudi napajalnik ne bo problem zamenjat)
tako, da kaksen napajalnik, xfx450,xfx550
pa ja ne bos se vprasal, kaksno ohisje? po zelji

Razumem. Ko dobim nazaj ponudbo, prilimam še tukaj, če je vredu.
Hvala!

info@imefirme izberi tudi na blizino fizicne lokacije poslovalnice/servica
pred 50eur gor dol

Zaenkrat sem povprašal pri funtechu, torej vse skupaj nanese:

Intel Core i5 4460 BOX procesor, Haswell
Matična plošča GIGABYTE, LGA1150, IH97
SSD disk Samsung 850 EVO 120GB 2.5" SATA3
Napajalnik ANTEC ATX 450W VPF450 80Bronze
Ohišje ANTEC VSK4000B midiATX
RAM Crucial BX Sport DDR3 8GB Kit (2x4)
+sestava
------
558EUR z DDV

Mnenje, glede na vse rečeno? Razen "preko Avstrije je ceneje" ;D

Zgodovina sprememb…

To ti bodo v 3-7 dneh dostavl?

Epialt je izjavil:

To ti bodo v 3-7 dneh dostavl?

"Dobavni rok: 1-2 dni po prejetem plačilu na naš TRR"

Svaka čast. Očitno majo vse dele na zalogi.

PurplePapet ::

Je tole kej vredno ali nič? http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami... Namreč kupujem gaming komp do 500-600eur

Zgodovina sprememb…

Ohišje od Gigabyte (veliko ohisje) v vrednosti 150 e.

lol ja, to je pa moral res izrecno poudarit
Trade Republic 38MVDVXM

SuperVeloce ::

Ne, predrago. Bolj random nebi mogla biti zadeva skupaj zmetana. Za taksen star komplet ti nihce ne bo dal bonusa, ker si nekoc kupil drago ohisje in napajalnik...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Jst sm prišel na približno 400EUR z cena novih (podobno zmogljivih) -30%.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Leprechaun ::

Mislim, da vec kot 300e ni vredno.

A pa bi lah kakšno sestavo dobu, lah tud v kakšni nemški trgovini, do 600 eur

ja nevem katero grafično in procesor bi vzel

Tista 7850, ki si jo mislil kupit je trenutno nekje med 750ti in 260x.
Proc pa med 4460 in 1231.
Trade Republic 38MVDVXM

Evo

če je tole za gaming, potem je fail.

raje napiši max budget, namen in komponente, ki jih lahko še uporabiš od prej
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()
««