» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
482 / 1150
»»

x4en0n ::

Pozdravljeni!

Potrebujem ohišje in napajalnik za računalnik.

Matična plošča: Gigabyte H81M-HD3 mATX
Procesor: Intel i3-4330
4gb RAM
SSD + 2HDD

Matična plošča ima 24pin + 8pin konektorje za napajanje.

Lahko je napajalnik že v ohišju mi je vseeno. Pomembno je, da ohišje in napajalnik nista preglasna in da ima napajalnik potrebne priključke za matično. In pa seveda čim ceneje.

Hvala!

hojnikb ::

http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

jst mam tole zadevco in je še kr solidno.
#brezpodpisa

@hojnikb

"Napajalnik: 200 W, LC200SFX V3.21 80mm, 20+4 pin, 1x 4 pin 12V, 3x SATA, 2x PATA, 1x FDD"

Piše, da ima samo en 4 pin 12V priključek, jaz pa potrebujem vsaj dva, ker ima plata 24pin + 8pin konektorja za napajanje.

8 pinski ni potrebn, dela tut 4 pinski.

V resnici je na taki plati 8 pinski prikjuček samo gimmick (ker 8 pinski priklop ima benefite samo če ima plata veliko faz in jo lahko navijaš).

lahko pa seveda pogledaš tut druge atx varjante z vgrajenim napajalcem
recimo to
http://www.sestavi.si/index.php/item/di...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

@hojnikb

Torej priključim 24pinskega, in v tistega 8 pinskega dam 4 pinskega, pa bo normalno delovalo?

> Torej priključim 24pinskega, in v tistega 8 pinskega dam 4 pinskega, pa bo normalno delovalo?

da
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

> Torej priključim 24pinskega, in v tistega 8 pinskega dam 4 pinskega, pa bo normalno delovalo?

da

Hvala! :)

Next-Gen ::

bi biv gaming pc z xeonom 1231 v3 in 8 gb rama grafika v rangu nekje gtx 970 al
pa r9 390x ko pride dovolj za obstransko dejavnost z cyberlinkom in programi za animacijo, unity in podobnimi dobr za tko " hobi" razširjanje znanja ... budget ni neki problem pac pocakav bom se so poletja sam zanima me tud ce ni big deal da dela use gladko in hitro al bi rabu razmislat o kake drugem procu posledicno tudi o drugem mobotu za enkrat sm mislu uzet h97 plus od asusa.... uglavnem delal bi se samo tko v prostem casu nc profesionalno ... noben piccaso in take hardshit scene

tt2 ::

Kakšen rabljen gaming računalnik se da do 300€?

DarwiN ::

Tega. Sicer ni napisal, koliko rama vsebuje (predvidevam da 4Gb), ampak tole je v vsakem primeru kul nakup.. Eden redkih, morda celo edini, rabljen računalnik po pošteni ceni. In še zbiješ na 200EUR za prevoz do Celja. :P

edit: Hmm. Tudi diska ni omenjenega... Morda sem se pa vendarle zmotil.:S
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

FPSGamer ::

http://www.hardwareversand.de/pcconfigu... + RAM že imam, budget je 800eur, zanima me če je dobra sestava

niti ne, za tak denar se stisne 970gtx setup.
#brezpodpisa

NejcSSD ::

i5 4460 + 970ka + XFX 550w
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Sergio4 ::

Kaj je trenutno best buy GPU do 100 evrov? Lahko tudi rabljeno

7950, če jo dobiš.
Sicer pa kaka 270/270X/7870
#brezpodpisa

Sergio4 ::

Hvala

atasmrk ::

Opažam da za internet in Word priporočate 1005 Biostar J1900NH2 Intel Celeron J1900 in temu primerno majhno ohišje. Kaj pa za resno delo z Wordom? Rahlo slaba izbira besed, ampak vseeno. SSD itak, 1TB disk, dva monitorja pa tudi optična enota kljub redki uporabi še vedno prav pride.

ASUS H81M-K, DDR3, SATA3, DVI, USB3, LGA1150 mATX - 44.65€
Intel Celeron G3450 BOX procesor, Haswell - 91.49€
CRUCIAL 4GB DDR3 1600 PC3-12800 CL11 Single Rank - 35.20€
ASUS grafična kartica HD 5450, 1GB GDDR3, PCI-E 2.1(Grafične kartice) - 35.88€
Crucial MX100 256GB SSD SATA3 2.5'' disk 7mm + 9.5mm adapter - 113.70€
WD trdi disk 1TB 7200RPM 64MB 6GB/S BLUE - 61.16€
Liteon IHAS124-14 24x DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn, oem - 15.26€
Ohišje LC Power MIDI 648B LC420H 420W črn ATX - 42.07€

Skupaj 439.41

Celoten proračun je sicer 800 evrov, ampak je ceno monitorjev treba odštet.

Tole je tak sfaljen build za dani workload, da kr smrdi po trgovinski sestavi.

Ja, tudi j1900 bo dovolj za "resno" delo v wordu. Karkoli je že to.
#brezpodpisa

gddr85 ::

za word ziher ne rabiš dgpu-ja

gddr85 je izjavil:

za word ziher ne rabiš dgpu-ja

Z iGPUjem nerabiš hd5450 period.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

atasmrk ::

Furali bomo dva monitorja in tri storage naprave (SSD, klasičen disk, DVD). Zato sistem brez J1900, ker imajo vse plate na sebi samo dva sata porta in neredko en dvi izod in en vga izhod (katerega je nekako 10 let nazaj povozil čas).

Matično bi lahko zamenjal za ASRock H81M-HDS, kar pomeni da lahko diskretna grafika odpade. Še kakšen predlog?

Buggy ::

hojnikb je izjavil:

7950, če jo dobiš.

uff tale bo pa IMHO malo tezka za 100€. Ravno ta teden (v dveh dneh) sem prodal dve Gigabyte R9 270X stare 1 leto iz DE za 145€...pa se so se oglasali, ko je bil oglas se aktiven 8-O

atasmrk je izjavil:

Furali bomo dva monitorja in tri storage naprave (SSD, klasičen disk, DVD). Zato sistem brez J1900, ker imajo vse plate na sebi samo dva sata porta in neredko en dvi izod in en vga izhod (katerega je nekako 10 let nazaj povozil čas).

Matično bi lahko zamenjal za ASRock H81M-HDS, kar pomeni da lahko diskretna grafika odpade. Še kakšen predlog?

http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900-IT...

imaš vse kar rabiš.

Buggy je izjavil:

hojnikb je izjavil:

7950, če jo dobiš.

uff tale bo pa IMHO malo tezka za 100EUR. Ravno ta teden (v dveh dneh) sem prodal dve Gigabyte R9 270X stare 1 leto iz DE za 145EUR...pa se so se oglasali, ko je bil oglas se aktiven 8-O

ene par tednov nazaj sn kupo 7950 v podpisu za manj, tako da ni nemogoče.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

ne recem da je nemogoce, samo da bo potrebno kar hitro urgirati, ko se kaj dobrega pojavi na bolhi...koneckoncev sem tudi sam pred skoraj letom od minerja, ki je zaprl stacuno dobil Gigabyte R9 290 Windforce 3X z racunom od Mlacoma za 200€, zdaj je pa ne najdem, ko bi jo rabil...tako da ja... vse je mogoce :))

MStrix ::

A mi zna kdo pomagat kako dobit račun na firmo iz Hardwearstand? pisu v temo pa ni odgovora.

Buggy je izjavil:

ne recem da je nemogoce, samo da bo potrebno kar hitro urgirati, ko se kaj dobrega pojavi na bolhi...koneckoncev sem tudi sam pred skoraj letom od minerja, ki je zaprl stacuno dobil Gigabyte R9 290 Windforce 3X z racunom od Mlacoma za 200€, zdaj je pa ne najdem, ko bi jo rabil...tako da ja... vse je mogoce :))

http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...

Evo ti :)
#brezpodpisa

http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...

Evo ti :)

kaj cakas...CF FTW...najdi mi eno WF3 R9 290 za 200€ pa te castim pir ;)

>kaj cakas...CF FTW...

tolk se pa še mam rad, da nebom tega delu :)):))
#brezpodpisa

eno ima čist zadost ;)
buggy ti pa bp dej v cf tvojo 290, kuko pa kej poleti temperature? :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

hojnikb je izjavil:

>kaj cakas...CF FTW...

tolk se pa še mam rad, da nebom tega delu :)):))

hehe malo provokacije nikoli ne skodi...jaz sem tudi mogu sprobat ta famozni CF in nikoli vec multi GPU for mua :))

Dober je za razkazovati sinteticne benche, v praksi pa je jako malo koristi od njega...zato sem tudi prodal.
Pazi to! Fliknem notri mojo staro minersko 7950, ki sem jo imel na stalazi, jo navijem PUNIM in v FC4 so FPS-ji boljsi kot prej, ko sem imel CF (sicer uradno se ni podprt s Catalysti sam vseen sem pripravil, da je vsak GPU delal z 60-70% na I7).

V BF sem imel namesto 120FPS na ultra v CF sedaj avg 60fps, kar je za moj 1080p monitor sweet spot pa se microstuteringa ni bilo opazit, vse je teklo nekako bolj tekoce. Problem pa z vsakim, spilom ki ga spilam bolj resno (Assetto), razen BF3/4, pa se tam so vmesni patchi sproducirala kaksna kolcanja.

Skratka...cakam na next gen AMD ali pa pocen 290, ko zaide ob splavitvi nove generacije na rabljen trg. Nivida? Kar mejte jo za tak denar :))

buggy ti pa bp dej v cf tvojo 290, kuko pa kej poleti temperature? :))

ni panike kuljega...tud za strom takrat ko spilam ne skacem na trepanice..sem generacija, ki se je na morje v ficaku peljala in sem marsicesa vajen...za razliko od vas Prius modelov >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Wortex14 ::

Živjo.
Zanima me kateri procesor vzeti za gaming pc. V mislih sem imel Xeon1231 v3 vendar me zanima če bi se mi splačalo malo prišparati na CPU in raje vzeti boljši GPU.?
Tako da me zanima ali je kateri i5 v tem trenutku tudi dovolj dober za najnovejše igre, in koliko se bo to dejansko poznalo pri performancu sedaj, in v prihodnje.
Potem je tu še dilema, je razlika med tem dvema matičnima zgolj kapaciteta rama in slotov in katero priporočate.?
http://www.hardwareversand.de/DDR3/7985...
http://www.hardwareversand.de/DDR3/1690...
Potem razlika med SSD
Govora je o Crucial MX100 in o Crucial BX100.
In pa katero grafično GTX970 priporočate.?

zjasni se o max budgetu, pa bomo kej več..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

zjasni se o max budgetu, pa bomo kej več..

Ja okol 900€, morda kak evro več bi se tudi še dalo. :D

glej zgoraj sestave z 970gtx+i5
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

glej zgoraj sestave z 970gtx+i5

Sej to mam pregledano in nekako okvirno vem kaj vzeti, vendar me zanima kolikšna je dejanska razlika za gaming med nekim i5 ter xeon-om. In kateri SSD se vam zdi boljši, nekak opažam da je v vseh teh buildih MX100 pa vendar je BX100 novejši če se ne motim ter tudi cenejši(par €).

m0LN4r ::

Bolj ko igra izkorišča HT, večje bojo razlike...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

v 900€ bo kr kriza zrinat xeona in 970gtx
#brezpodpisa

Lonsarg ::

Dejanske razlike pri GTX 970 ne bo. Morda bo xeon prišel prav, ko boš upgradal grafiko. ČE bo takrat pri kaki igri CPU bottleneck ti bo HT prinesel v povprečju 0-30%, odvisno kako je igra spisana seveda.

Vprašanje če se Xeon sploh splača, ker za isti denar dobiš I5-4690k in Z97 plato. In lahko naviješ na 4.5Ghz... Res da še moraš doplačat za hladilnik, ampak to ni nek strošek in pridobiš tudi nekaj na tišini. Ker dvomim da bodo te platforme sploh kdaj koristile več kot 4 niti v igrah, glede na to da jih še danes večina koristi le dve-tri. Sploh pa je GPU tisti, ki prevzame večji del bremena na svoja pleča.

matic492 ::

DarwiN je izjavil:

Vprašanje če se Xeon sploh splača, ker za isti denar dobiš I5-4690k in Z97 plato. In lahko naviješ na 4.5Ghz... Res da še moraš doplačat za hladilnik, ampak to ni nek strošek in pridobiš tudi nekaj na tišini. Ker dvomim da bodo te platforme sploh kdaj koristile več kot 4 niti v igrah, glede na to da jih še danes večina koristi le dve-tri. Sploh pa je GPU tisti, ki prevzame večji del bremena na svoja pleča.

Tistih 4.5GHz ti bo pa koristilo kje? Da boš mel v CODu namesto 100 FPSov 120FPSov?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

enako tud xeon ne bo nič boljši z 8 threadi, dokler špili tega ne bojo zares ponucal

Tistih 4.5GHz ti bo pa koristilo kje? Da boš mel v CODu namesto 100 FPSov 120FPSov?

Če je to res, potem boš pri keri drugi igri, danes ali v prihodnosti, imel 60 namesto 50, in je to job well done... Ker pri Xeonu pa najbrž ne boš pridobil niti enega FPSja, doker (če sploh še pravočasno) ne bodo igre podpirale 8 niti.

Sej pravim da ne vem, ampak se zgolj sprašujem.

NejcSSD ::

A nismo to debato Xeon vs K enkrat že začel in zaključil... :P
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

glede na to, da prihaja dx12, ki bo precej bolj prijazen CPUjem in mnogo threadim, je xeon še kako smiseln za prihodnost.
#brezpodpisa

Kolkr sem jaz bral je tudi pri DX12 govora samo o štirih threadih, ampak ja, who knows.

SuperVeloce ::

NejcSSD je izjavil:

A nismo to debato Xeon vs K enkrat že začel in zaključil... :P

Smo. Sicer je situacija sedaj mogoče malo drugačna, saj so xeoni več pridobili na ceni kot 4690k, ampak ne veliko. Še vseeno moraš pri navijanju avtomatsko računati na več rezerve pri napajalniku, dražjo osnovno ploščo, za 4,5ghz pa že potrebuješ precej dober hladilnik in relativno dobro pošlihtano/prezračeno ohišje. Pa mogoče ščepec znanja
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

mogoče 4 threadi za draw klice (kolker vem je za to sedaj samo 1 thread). Imaš pa še ostale zadeve, ki kurijo jedra (fizika recimo) ki jo lahko spraviš še na ostale threade.
#brezpodpisa

Ampak tudi to nima nekega smisla, ko pa bo DX razbremenil procesor in bodo že prva štiri jedra na kratki drini, obremenjena mogoče 40-50% each.. Zakaj bi potem na silo prelagal delo na jedra 5-8, tisti računalniki z zgolj štirimi jedri bi pa bili po nepotrebnem prikrajšani.. Ne vem, IMHO še naprej ne bo nobene razlike.

če bodo jedra razbremenjena z overheadom draw klicov, se bo lahko tisti cpu čas porabi za kej bolj uporabnega; spet recimo za bolj kompleksno fiziko. Ali bolj human like AI. You name it.

Itk pa... vzameš i5 vstopni model, če hočeš najboljši price performance, xeona če imaš viška denarja in boš mogoče obdržal platformo dalj časa (think q6600). i5-K je smiseln imo samo za entuzijaste, ki mislijo navijat ali pa iščejo vsak fps ki ga lahko dobijo.Četudi plačajo zato masten premium.

In mislim da v to tretjo skupino ne pade praktično noben, ki pride po nastvet za sestavo.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

zanibani ::

Pozdrav vsem!

Za potrebe v šoli (programiranje) in zaradi urejanja slik sem se odločil, da si sam nekaj novega sestavim (prvič), ampak mislim, da mi ne bi smelo delat problemov... stvar je taka, moj salary cap je cirka 1000 eur, s tem da bi dal tam nekje 800 za gajbo, ostalo pa gre za ekran, 24 inčen verjetno, glede tega se nisem še nič pozanimal.

Potrebe pa so sledeče, kot sem rekel: šola, urejanje matematičnih zapisov, urejanje spletnih strani, photoshop, kdaj pa kdaj (beri dvakrat v pol leta) pa šopnem kak lol.
http://www.hardwareversand.de/pcconfigu...
zanima me, kaj menite o tem konfigu, in koliko bi prišparal oz. za enak denar boljše dobil, če bi počakal z nakupom do poletja.
nisem še dodal ohišja, pa hlajenja ne (na to stvar se ne spoznam, povejte, kaj bi blo optimalno pri tem konfigu)
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zanibani ()
««
482 / 1150
»»