Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
vilonja ::
Dodaten ventilator bom naštimal ob ohišju da mi bo pihal v grafično, trdi disk bom pa vzel wd blue, saj nimam takih stvari, ki bi jih večkrat obpiral in bi mi jih shranil v predpomnilnik, zato bom dal to stran. Ni mi pa jasno zakaj se eni ne znajo razjasnit zakaj je asusova grafična boljša od gigabytine in zakaj je ASRock H97 Pro4, Sockel 1150, ATX bolša od ASRock H97M Pro4, Sockel 1150, mATX.
ps. disk bom vzel tega http://www.hardwareversand.de/articlede... saj bom imel na njem veliko slik in videov
ps. disk bom vzel tega http://www.hardwareversand.de/articlede... saj bom imel na njem veliko slik in videov
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vilonja ()
Sergio4 ::
kupujem rabljeno r9 290, pa me zanima z čem bi jo najlažje stestiral, če vse deluje tako kot more.
Janac ::
NejcSSD ::
Dodaten ventilator bom naštimal ob ohišju da mi bo pihal v grafično, trdi disk bom pa vzel wd blue, saj nimam takih stvari, ki bi jih večkrat obpiral in bi mi jih shranil v predpomnilnik, zato bom dal to stran. Ni mi pa jasno zakaj se eni ne znajo razjasnit zakaj je asusova grafična boljša od gigabytine in zakaj je ASRock H97 Pro4, Sockel 1150, ATX bolša od ASRock H97M Pro4, Sockel 1150, mATX.
Disk, če že, potem tega:
http://www.hardwareversand.de/articlede...
oz.
http://www.hardwareversand.de/articlede...
Grafično kar vzemi tisto od gigabyte z nobeno nimaš kej zgrešit.
Glede matične pa ni nič narobe če vzameš ATX in ne mATX velikost. Tista ki je na zalogi.
Lahko tut Asus H97 Plus pa Gigabyte maš tut za podobno ceno
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NejcSSD ()
Hanzo ::
Za božične praznike nameravam kupiti PC. Odločil sem se da ga sedaj sestavim in upam da bodo cene do decembra nižje. PC bom uporabljal predvsem za gaming. Grafično kartico že imam in sicer Gigabyte radeon 7970. Zanima me vaše mnenje, mogoče kaj spremeniti ? hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hanzo ()
m0LN4r ::
Za božične praznike nameravam kupiti PC. Odločil sem se da ga sedaj sestavim in upam da bodo cene do decembra nižje. PC bom uporabljal predvsem za gaming. Grafično kartico že imam in sicer Gigabyte radeon 7970. Zanima me vaše mnenje, mogoče kaj spremeniti ? hvala
Sej je vse kul, ampak imaš namen OC-jat? Nevem kako se ti bo obrestovalo. Mislim na vložek v €. 16gb rama za gaming?
Kar hočem povedat, da za vložek 720€ (cenejše komponente), boš igral iste igre na istih fpsjih.
Oziroma se ti zdi vredno dat 500€ več za 3-4fps, pri 60avg.fps.?
Torej za 5% večji performance misliš dat 45% več denarja?
Mal razmisli.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
amacar ::
Decembra se na novo oglasi v tej temi pa je, v tem času se marsikaj spremeni, nima smisla 4 mesece prej načrtovati nakupa komponent.
hojnikb ::
Da imaš lepšega kot sosed :)
No seriously, 150€ je hudo preveč za fancy ohišje
No seriously, 150€ je hudo preveč za fancy ohišje
#brezpodpisa
denis9 ::
pa če misliš uporabljat računalnik za gaming nebojo tile rami nč slabši http://www.hardwareversand.de/en/1600+L...
NejcSSD ::
Za 70evrov manj dobiš MX100, ki je celo večji
Da o ostalih komponentah ne govorim, razsipavanje.
Da o ostalih komponentah ne govorim, razsipavanje.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
pač, to pride ven ko zbiraš komponente bo princupu lepo zgleda in visoke številke -- it must be good
#brezpodpisa
m0LN4r - V prihodnosti mislim navijati, zato sem se pa odločil za takšne komponente. Pred 6 leti ko sem nazadnje kupoval PC, sem se tako zafrknil, ker nisem kupil boljše matične in hladilnika ker bi lahko še bolj navil procesor.
16 giga rama se mi zdi čisto normalno za sedanje gaming stanje. Od viška glava ne boli ;)
Glede vložka se ne strinjam z teboj. Vedno sem nekako razmišljal v tem smeri. Kupim ornk pomembne komponente za denar ki ga imam sedaj na voljo : matična plošča, procesor, napajalnik, hladilnik za procesor, rami. Zakaj ? Z naštetimi komponentami imam v prihodnosti dobre možnosti navijanja in mi ni potrebno zopet zapravljat denar. Edini problem je grafična kartica. Ta se mora zamenjati skoraj vsake 2 ali 3 leti zaradi napredka oz zahtevnosti iger.
Igram na 120hz monitorju, tako da vse igre katere igram mora bit 120avg.fps ( Quake Live, Battlefield 4 , Counter Strike Global Offensive ter ostale katere imam namen probat ;).
16 giga rama se mi zdi čisto normalno za sedanje gaming stanje. Od viška glava ne boli ;)
Glede vložka se ne strinjam z teboj. Vedno sem nekako razmišljal v tem smeri. Kupim ornk pomembne komponente za denar ki ga imam sedaj na voljo : matična plošča, procesor, napajalnik, hladilnik za procesor, rami. Zakaj ? Z naštetimi komponentami imam v prihodnosti dobre možnosti navijanja in mi ni potrebno zopet zapravljat denar. Edini problem je grafična kartica. Ta se mora zamenjati skoraj vsake 2 ali 3 leti zaradi napredka oz zahtevnosti iger.
Igram na 120hz monitorju, tako da vse igre katere igram mora bit 120avg.fps ( Quake Live, Battlefield 4 , Counter Strike Global Offensive ter ostale katere imam namen probat ;).
Zgodovina sprememb…
Investicija v navijanje je dandanes precej neumna, ker morš precej zapravit samo zato, da imaš sploh možnost navijat. In sploh ni nujno, da dobiš dober primerek, torej je denar stran vržen.
Če misliš kupit komp brez grafe in bi rad bil "future proof" potem počakaj na haswell-e. Se zna zgodit, da ga mogoče celo spraviš v zastavljen budget.
Če misliš kupit komp brez grafe in bi rad bil "future proof" potem počakaj na haswell-e. Se zna zgodit, da ga mogoče celo spraviš v zastavljen budget.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
matic492 ::
@Hanzo, INTEL sploh ne podpira teh RAMov, niti AMD, ki ima 1866, boš moral že v osnovi navijat NB da po sploh lahko delal z takimi RAMi tako da so totalna potrata. Glede napajalnika se strinjam imam istega in mi ni žal denarja za tišino. Matične nisi niti tako fejst drage zbral. SSD menjaj za MX100 ker je cenejši.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
glede na to, da boš sestavljal šele konec leta, se vrni takrat z fiksnim budgetom. Bo precej lažje svetovat kot sedaj, ko smo tik pred izidom novih komponent.
#brezpodpisa
Glede ramov sm malo falil. Drugače pa rajši dam malenkost več denarja da imam ornk kvalitetne komponente kot npr : ( napajalnik - corsair ), ( rami - corsair ), ( ssd - samsung ) itn :)
Zgodovina sprememb…
BorutK-73 ::
Če smo natančni nič od naštetega sploh ne izdeluje Corsair... Napajalnik je proizvajalec Chicony nalepka je samo Corsair, specifične RAM čipe pa izdelujejo če se ne motium skoraj vse Hynx in Samsung, Corsair je spet samo nalepka.
Corsair v resnici ne dela čisto ničesar in na večino izdelkov da samo svojo nalepko gor :)
In kvaliteta je ponavadi pogojena z revizjami in modeli zadev, ne z firmo. Imaš tudi junk napajalce od Corsaira :)
Še enkrat, začni sestavljat takrat, ko boš meu denar, ne pa par mescov prej. Zadeve se precej hitro spreminjajo (vkjučno z cenami) in je nesmisel delat tako vnaprej.
In kvaliteta je ponavadi pogojena z revizjami in modeli zadev, ne z firmo. Imaš tudi junk napajalce od Corsaira :)
Glede ramov sm malo falil. Drugače pa rajši dam malenkost več denarja da imam ornk kvalitetne komponente kot npr : ( napajalnik - corsair ), ( rami - corsair ), ( ssd - samsung ) itn :)
Še enkrat, začni sestavljat takrat, ko boš meu denar, ne pa par mescov prej. Zadeve se precej hitro spreminjajo (vkjučno z cenami) in je nesmisel delat tako vnaprej.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
buneech ::
Drugače pa rajši dam malenkost več denarja da imam ornk kvalitetne komponente kot npr : ( napajalnik - corsair ), ( rami - corsair ), ( ssd - samsung ) itn :)
Js bi pol rajš dal napajalnik - XFX/Seasonic, rami - Crucial, ssd - Crucial.
Ja sam te znamke niso tako zveneče kot Corsair
#brezpodpisa
Malo sem gledal po caseking.de in so najcenejši rami GEIL, kaj to so za kaj?
Vseeno je, katera znamka je, ker čipe dela tako sam par firm :)
No sej vem.. :D sem malo prej napisal samo to heheh. samo vseeno tak vprašam če ma kdo slučajno.
Hanzo, sej to je nekaj čisto normalnega, imam Corsair napajlc in vse 4 RAM sticke + še en Corsair H55 v omari, pa tudi te AIOje dela vse Asetek. Pač plačaš znamko malo. Saj tudi izgled je pomemben nekaterim :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
hehe pol vsi mutijo. Nism vedel za corsair nalepke. Dobro bolš da js počakam :)
Ti kr čakaj ja, potem ko nabereš keš se pa vrni za aktualne predloge :)
#brezpodpisa
Hanzo, to kaj je blo v časih quakea danes več ni tako. Sem ti rekel 45% več dnara za 5% več muzke? Vem kaj govorim. Lahko ti tudi potrdijo hojnik in ostali.
Igre že nekaj časa niso in ne bojo več odvisne od frekvence proca.
Boli qrac igro če boš mel 4,0ghz al 4,5ghz.
500EUR več, zato da boš pozneje navil in mogoče dobil 5 fpsjev? Rajši si za teh 500EUR kupiš novo top šit grafo, pa boš mel 50fpsjev več, kot pa z brezveznim navijanjem.
Odrasti, če še nisi. Navijanje se je splačalo nekoč, v obdobju ko smo prehajali v stagnirajoče današnje frekvence.
Pa brez zamere. Za 1200EUR, si kupim kišto za 700EUR in na vsake 2 leti grafo za 250EUR in te šišnem z navijanjem kak češ.
BTW quake live špilaš preko brskalnika z pluginom? WOW, pa CS:GO ? To dela na Ultra na integrirani grafi, aja ti rabiš za non FPS igro 900fpsjev, da boš strejfal?
- Ti časi so mimo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Jap, časi ljubitelskega navijanja so mimo.
Danes vzamše karseda price/performance zadevo in si dober. Kvaliteta pa tudi ni več tako vprašljiva, ker razn kakih super poceni napajalcih; komponente ne crkujejo več tako, kot včasih.
Touche :)
Danes vzamše karseda price/performance zadevo in si dober. Kvaliteta pa tudi ni več tako vprašljiva, ker razn kakih super poceni napajalcih; komponente ne crkujejo več tako, kot včasih.
BTW quake live špilaš preko brskalnika z pluginom? WOW, pa CS:GO ? To dela na Ultra na integrirani grafi, aja ti rabiš za non FPS igro 900fpsjev, da boš strejfal?
Touche :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Torej malo mim vprašanje, če ima kdo po majhni možnosti izkušnje, razmišljam o poceni HTPCju z cca. 400€max vložkom vse je še v povojih oz. sploh ni nujno da bom šel v nakup:
FX-6300 ~85€
Asus M5A97 R2 ~75€?
Rabljena 7970 ~120-130€
Napajalnik - tu bom gledal kaj je na zalogi tam, verjetno kak platinum 600W ali gold 700W+, ker hočem tišino cca. 90€
Univerzalni GPU blok ali rabljen fullcover z 2 fittingi in 13/10 cevi cca 50-60€
"zastonj" stvari:
10GB RAMa iz zdajšnjega računalnika, za tega si kupim novih 16GB ali 8GB 1866, kar je 140€ oz. 70€, ampak to ne štejem zraven
Ohišje - za svoj računalnik si kupim novo NZXT H440, staro dam tja
SSD + disk isto iz tega, tam si kupim MX100512 + 3TB
Corsair H55 - tukaj pride ghetto mod
Kar me zanima, nisem niti našel na netu, namreč planiral sem razdreti H55 in v loop dodati doma narejen rezervar (verjetno kakšna steklenica, to nima veze, računam kot da je zastonj) + 120mm rad, ki ga imam zdaj tu, ker si kupim 360mm in menjam z tem 120mm.
Naredil bi pa potem ghetto loop z H55:
Doma narejen rez -> H55 CPU blok z pumpo -> 120mm -> GPU blok -> 120mm -> nazaj v rez
Kaj mislite da bi H55 pumpa bila sposobna tega? Izdelava ni problem, to bom nekako zmutil :D
FX-6300 ~85€
Asus M5A97 R2 ~75€?
Rabljena 7970 ~120-130€
Napajalnik - tu bom gledal kaj je na zalogi tam, verjetno kak platinum 600W ali gold 700W+, ker hočem tišino cca. 90€
Univerzalni GPU blok ali rabljen fullcover z 2 fittingi in 13/10 cevi cca 50-60€
"zastonj" stvari:
10GB RAMa iz zdajšnjega računalnika, za tega si kupim novih 16GB ali 8GB 1866, kar je 140€ oz. 70€, ampak to ne štejem zraven
Ohišje - za svoj računalnik si kupim novo NZXT H440, staro dam tja
SSD + disk isto iz tega, tam si kupim MX100512 + 3TB
Corsair H55 - tukaj pride ghetto mod
Kar me zanima, nisem niti našel na netu, namreč planiral sem razdreti H55 in v loop dodati doma narejen rezervar (verjetno kakšna steklenica, to nima veze, računam kot da je zastonj) + 120mm rad, ki ga imam zdaj tu, ker si kupim 360mm in menjam z tem 120mm.
Naredil bi pa potem ghetto loop z H55:
Doma narejen rez -> H55 CPU blok z pumpo -> 120mm -> GPU blok -> 120mm -> nazaj v rez
Kaj mislite da bi H55 pumpa bila sposobna tega? Izdelava ni problem, to bom nekako zmutil :D
Za htpc je kaka plata z J1800 vrh glave.
Mislim tak "HTPC", ki pi poganjal orng igre :) (Battlefield, novejše racing igre ipd.)
Zgodovina sprememb…
i5 pa 7970 in vodno, to se ne sliši kot HTPC :D
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
I5? Nisem niti računal če gre, bom pogledal.
Mah niti ni tako HTPC, pač rečem HTPC ker bi bil na TVju, imamo zaenkrat Nintendo WII, imam pa 9 letnega brata in honstly se mi zdi brezveze kupit kakšen Xbox ali PS3 če lahko naredim PC z 7970 in vodnim hlajenjem - neslišno za isti denar.
Delam bol za brata + starše, jaz imam itak svojega z 3 ekrani :D
Mah niti ni tako HTPC, pač rečem HTPC ker bi bil na TVju, imamo zaenkrat Nintendo WII, imam pa 9 letnega brata in honstly se mi zdi brezveze kupit kakšen Xbox ali PS3 če lahko naredim PC z 7970 in vodnim hlajenjem - neslišno za isti denar.
Delam bol za brata + starše, jaz imam itak svojega z 3 ekrani :D
Zgodovina sprememb…
Torej tole:
http://www.caseking.de/shop/catalog/Mai...
+ I5 4460:
http://www.caseking.de/shop/catalog/Pro...
EDIT: Nevermind, nima 4 RAM slotov, jaz mam pa 4 RAMe.
@Hanzo, da 5%, ker že imaš grafiko ki je najpomembnejši faktor.
http://www.caseking.de/shop/catalog/Mai...
+ I5 4460:
http://www.caseking.de/shop/catalog/Pro...
EDIT: Nevermind, nima 4 RAM slotov, jaz mam pa 4 RAMe.
@Hanzo, da 5%, ker že imaš grafiko ki je najpomembnejši faktor.
Zgodovina sprememb…
l0l3k ::
pozdravljeni,
v mislih imam nakup novega pcja z nasledjimi komponentami:
Procesor Intel Core i5 4570 BOX, Haswel
Matična plošča GIGABYTE GA-B85M-DS3H, DDR3, SATA3, USB3, HDMI, LGA1150 mATX
RAM Crucial BX Sport DDR3 8GB Kit (2x4) 1600MHz CL9 BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
Trdi disk WD Green 1TB SATA6Gb/s 64MB (WD10EZRX)
LG GH24NSB0 DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
Napajalnik XFX TS550 550W P1-550S-XXB9
Ohišje GIGABYTE GZ-G2 PLUS ATX (GZ-G2P2BA-CNB)
524,62 EUR (funtech)
zaradi budgeta okoli 500EUR, bi ga kupil prvo brez grafične kartice, naslednji mesec pa bi dodal še to. bi bil to dober nakup? kaj bi spremenili?
najlepša hvala za odgovore :)
v mislih imam nakup novega pcja z nasledjimi komponentami:
Procesor Intel Core i5 4570 BOX, Haswel
Matična plošča GIGABYTE GA-B85M-DS3H, DDR3, SATA3, USB3, HDMI, LGA1150 mATX
RAM Crucial BX Sport DDR3 8GB Kit (2x4) 1600MHz CL9 BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
Trdi disk WD Green 1TB SATA6Gb/s 64MB (WD10EZRX)
LG GH24NSB0 DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
Napajalnik XFX TS550 550W P1-550S-XXB9
Ohišje GIGABYTE GZ-G2 PLUS ATX (GZ-G2P2BA-CNB)
524,62 EUR (funtech)
zaradi budgeta okoli 500EUR, bi ga kupil prvo brez grafične kartice, naslednji mesec pa bi dodal še to. bi bil to dober nakup? kaj bi spremenili?
najlepša hvala za odgovore :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: l0l3k ()
dzinks63 ::
Dovolj prepucavanja, posvetite se temi in pomagajte s koristnimi nasveti sodelujočim
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
s6c-gEL ::
l0l3k
Nikarte WD Green za sistemski hdd.
Zamenjaj ga s tem: http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
Nikarte WD Green za sistemski hdd.
Zamenjaj ga s tem: http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
tud to je opcija kasneje ja, ampak za začetek, da mam podlago za nadgradnjo mislm d je za ta dnar top:)
Aha v redu. Napiši mi cenejše komponente da bo isti performance kot sedanji setup mej v mislih da drugo leto bo noter močna 1 al 2 grafične. Čist tko sem malenkost firbčen kaj se mi ponuja za manj denarja isti performance. hvala
mogoče pršapraš kak EUR in vzameš 4460
mislim, da 15e ni neki velik za pršparat je pa res da ni velike razlike med procesorjema. bolj me zanima, če bi potreboval zmogljivejši napajalnik, ali je dovolj ta xfx550w? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: l0l3k ()
@Hanzo
+ ohišje po izbiri pa si na pol cene od tvoje sestave in praktično nič slabše v igrah.
je vrh glave :)
XFX PRO750W Core Edition Full Wired Power Supply
Intel Xeon E3-1231v3 Box, LGA1150
Gigabyte GA-H97-HD3, Sockel 1150, ATX
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport XT Series DDR3-1600, CL9
Crucial MX100 SSD 256GB (2,5", 7mm)
548,61 EUR
+ ohišje po izbiri pa si na pol cene od tvoje sestave in praktično nič slabše v igrah.
mogoče pršapraš kak EUR in vzameš 4460
mislim, da 15e ni neki velik za pršparat je pa res da ni velike razlike med procesorjema. bolj me zanima, če bi potreboval zmogljivejši prcesor, ali je dovolj ta xfx550w? :)
je vrh glave :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Janac ()