Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
klkkkkkkkkkk ::
gledam napajlce na Hardwareversand.de za i7+R9 290 do 75EUR
zdej (idealo.de cene)
SF HX 650W
XFX 650W modular
Seasonic G450W
Cooler Master V 550 Semi-Modular ( tale mi je še nabolj)
kdo kaj priporoča?
zdej (idealo.de cene)
SF HX 650W
XFX 650W modular
Seasonic G450W
Cooler Master V 550 Semi-Modular ( tale mi je še nabolj)
kdo kaj priporoča?
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
matic492 ::
Hladilnik je zraven če piše BOX. Če piše pa TRAY pa ni.
Torej ja, je zraven.
Torej ja, je zraven.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
hojnikb ::
klkkkkkkkkkk je izjavil:
xfx 650w itk..
hehe tale coolermaster V zgleda kar vredu od 40-100W ima 90% eff.
sam pa ni seasonic :)
#brezpodpisa
klkkkkkkkkkk ::
sej to :) OEM od CM 550V?
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
Calaway ::
Kaj pravite na to?
Intel Core i5-4670K Box, LGA1150
MSI H87-G41 PC Mate, ATX, Sockel 1150
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
XFX Radeon R9 290 LED - Black Edition - Voltage Unlocked - Unlimited OC - True Audio - Ghost 2.0, 4GB DDR5
Toshiba DT01ACA Series 1TB, SATA 6Gb/s
Crucial M500 240GB SATA 6GB/s 6,4CM (2,5") 7mm
+ XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply
Total value: 853,03 EUR
hojnikb - tole sm zdele skup zmetu mal tvoje mal moje... pa nc se ne bom kupu tok da nč skrbet :D
Intel Core i5-4670K Box, LGA1150
MSI H87-G41 PC Mate, ATX, Sockel 1150
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
XFX Radeon R9 290 LED - Black Edition - Voltage Unlocked - Unlimited OC - True Audio - Ghost 2.0, 4GB DDR5
Toshiba DT01ACA Series 1TB, SATA 6Gb/s
Crucial M500 240GB SATA 6GB/s 6,4CM (2,5") 7mm
+ XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply
Total value: 853,03 EUR
hojnikb - tole sm zdele skup zmetu mal tvoje mal moje... pa nc se ne bom kupu tok da nč skrbet :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Calaway ()
ja, nemorš navijat.
Itk je brezveze jemat to navijalsko i5ko, če pa dobiš za malo več i7 (xeon 1230V3)...
Itk je brezveze jemat to navijalsko i5ko, če pa dobiš za malo več i7 (xeon 1230V3)...
#brezpodpisa
ja, nemorš navijat.
Kera bi pa bla kaka taka plata?
Ja... sem mal bral na netu mal in eni bolj priporočajo i5 bolj ko Xeon in mislm da bi kr ostal pr i5
Zgodovina sprememb…
vzami raje xeona, ker je boljši nakup. Da boš dosegel performance xeona, boš mogu i5ko konkretno navit + rabiš: boljšo plato, močnejši napajalnik in aftermarket hladnilnik.
Medtem pa za podobno ceno pri xeonu že dobiš performance navite i5ke brez drage platke, extra hladilnika in močnejšega napajalnika..
PS:
Xeon ni nič druga kot i7 pod krinko :)
Medtem pa za podobno ceno pri xeonu že dobiš performance navite i5ke brez drage platke, extra hladilnika in močnejšega napajalnika..
PS:
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
vzami raje xeona, ker je boljši nakup. Da boš dosegel performance xeona, boš mogu i5ko konkretno navit + rabiš: boljšo plato, močnejši napajalnik in aftermarket hladnilnik.
PS:
Ja kako se pa kej Xeon obnese pr novih igrah in podobno...
Ker i5 sem zbral za novejše igre in bolj zahtevne programe itd..
@Calaway, kaj ti tukaj ni jasno tisti Xeon == I7, kaj boš zdaj rekel da se I7 ne obnese v igrah?
530€ z ekranom vred ?
kolk je lahko ekran minimalno velik ?
kolk je lahko ekran minimalno velik ?
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
@Calaway, kaj ti tukaj ni jasno tisti Xeon == I7, kaj boš zdaj rekel da se I7 ne obnese v igrah?
Razumem ampak kot gledam drugod veliko ljudi priporoča i5 ker je še najbolj sigurn pri gamingu.
Tle mam 2 možnosti :
- če bom overclocku da vzamem i5
- in če ne bom overclocku pa Xeona oz. i7
Tle mi je še zmer bl ušeč i5 ker bi blo bolj zanesljivo pr igrah in res se nebi hotu zafrknt.
Sicer Xeon je dobr procesor za dobro ceno to se takoj opazi ampak še zmer ne vem no... sem v dilemi :)
vzami xeona, tukaj ni dileme.
Navijanje te bo stalo preveč, glede na to kolk boš potem na koncu profitiral :)
Zajebat nimaš kej :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
"sigurn" - res ne razumem kaj hočeš s tem povedat, da bo Xeon crknil pri gamingu ali da bo izračunal da je 1+1 = 3 ?
Stvar je identična kot I5, samo da ima pač Hyperthreading, 2 cevovoda na eno jedro, in ne more v nobenem primeru biti slabša, kvečjemu na istem. Če pa je kje problem z HT, ga pa lahko tudi ugasneš, ampak močno dvomim da je problem kjerkoli.
Stvar je identična kot I5, samo da ima pač Hyperthreading, 2 cevovoda na eno jedro, in ne more v nobenem primeru biti slabša, kvečjemu na istem. Če pa je kje problem z HT, ga pa lahko tudi ugasneš, ampak močno dvomim da je problem kjerkoli.
Sergio4 ::
po pol leta mi je crknu xfx 550w napajalnik, zato iščem novega. rabim nekaj da bo brez problema delovalo z navitim 4670k, 4 palčkami rama, eno dobro grafo (r9 290, gtx 780,...), 2x hdd, 1x ssd ter 5-6 ventilatorjev. cena pa nekje 70e plus minus 5e. kaj priporočate?
po pol leta mi je crknu xfx 550w napajalnik, zato iščem novega. rabim nekaj da bo brez problema delovalo z navitim 4670k, 4 palčkami rama, eno dobro grafo (r9 290, gtx 780,...), 2x hdd, 1x ssd ter 5-6 ventilatorjev. cena pa nekje 70e plus minus 5e. kaj priporočate?
Tole imaš še za CF dovolj:
http://www.dinokomp.at/produkt/lepa-b-7...
PurplePapet ::
Hojnikb kaj pa če sam sestaviš komp, pa kej ne dela, potem pa ti nočjo garancijo uveljavit ker je nepooblaščena oseba sestavljala komp
"sigurn" - res ne razumem kaj hočeš s tem povedat, da bo Xeon crknil pri gamingu ali da bo izračunal da je 1+1 = 3 ?
to sploh ni res. HT ima samo podvojene module, ki shranjujejo stanje procesorja, vse ostalo je pa nespremenjeno.
#brezpodpisa
hvala. pa je to kvaliteten napajalnik? namreč prvič čujem za firmo. vidim pa, da ima kar 58a na 12v liniji. bom vrjetno kar to vzel
PurplePapet je izjavil:
Hojnikb kaj pa če sam sestaviš komp, pa kej ne dela, potem pa ti nočjo garancijo uveljavit ker je nepooblaščena oseba sestavljala komp
kje si ta bullshit vn potegnu ?
#brezpodpisa
Če bi i5 kupil bi mogel pol še hladilnik kupit ne?
Pa a bo dost recimo XFX550W za XFX R9 290 in i5 al pa Xeona?
Zgodovina sprememb…
PurplePapet je izjavil:
Če kupiš stvari posebej imaš garancijo posebej. Kaj misliš da oni drugega naredijo če njim crkne ko jim nekdo sestavlja?
Če stvar resno nekako zlomiš potem si sam kriv, ampak računalnik ne moreš narobe sestavit, res, ti bi moral videti kaj dela serviser z 20+let izkušnjami v firmi kjer sem bil na praksi, to je bilo še mene strah da kaj ne bo delalo..
Stvari so vzdržljive ti bav-bavi da nekaj crkne je bilo nekaj let nazaj, danes se ne more kar tako brezveze nekaj pokvarit.. Edino statiko paziš, držiš se ohišja oz. razelektriš, stvari NE MOREŠ priklopit narobe ker ne gre, vsi priklopi so posebni.
hvala. pa je to kvaliteten napajalnik? namreč prvič čujem za firmo. vidim pa, da ima kar 58a na 12v liniji. bom vrjetno kar to vzel
CWT, slabše kvalitete kot xfx...
Če bi i5 kupil bo mogel pol še hladilnik kupit ne?
če boš hotu navijat, bo treba vzet extra hladilnik Z87/Z97 plato in vsaj 650W napajalnik. kar pa pomeni dodatne cekinčke... xeon+290 bo pa xfx 550w dovolj.
PurplePapet je izjavil:
Tko mi drugi pravjo
bluzijo..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
PurplePapet ::
PurplePapet je izjavil:
Če kupiš stvari posebej imaš garancijo posebej. Kaj misliš da oni drugega naredijo če njim crkne ko jim nekdo sestavlja?
Če stvar resno nekako zlomiš potem si sam kriv, ampak računalnik ne moreš narobe sestavit, res, ti bi moral videti kaj dela serviser z 20+let izkušnjami v firmi kjer sem bil na praksi, to je bilo še mene strah da kaj ne bo delalo..
Stvari so vzdržljive ti bav-bavi da nekaj crkne je bilo nekaj let nazaj, danes se ne more kar tako brezveze nekaj pokvarit.. Edino statiko paziš, držiš se ohišja oz. razelektriš, stvari NE MOREŠ priklopit narobe ker ne gre, vsi priklopi so posebni.
Hvala za info
Hojnikb kaj naj menjam? Ne igram igric na pc..
če ne igraš igric, potem je pentium g3220 vrh glave... nerabiš niti potem dodatne grafike..
@hojnikb kaj mi ti predlagaš?
jst bi se stegnu za xfx ts 650W, sam pa zna bit iz tvojga budget... sicer pa xfx 650W bronze
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
imnotgood ::
Pa to kar sm seatavu gre skupi, mislim neda se mi zajebavat pa na novo sestavljat xD a je ql drgac, bo delal?
SuperVeloce ::
Glej, ko se primerja i5 ali i7 za igre, se predpostavlja da je i7 slabih 100eur dražji (primerjaš K verzije ali non-k med seboj). Tukaj pa je xeon praktično ista cena (pa čeprav ne moreš naviti), zato pozabi na i5, če sploh ne veš ali boš overclockal... poleg tega se xeona da uporabljati s priloženim hladilnikom, i5 boš pa težko navijal brez vlaganja v osnovno ploščo, hladilnik in mogoče še v napajalnik. Na koncu je ubistvu i5 dražji
Pa to kar sm seatavu gre skupi, mislim neda se mi zajebavat pa na novo sestavljat xD a je ql drgac, bo delal?
delal bo, sam je slaba sestava za dani namen...
torej rabiš komp za 530 z ekranom vred, ki nebo za igre ?
#brezpodpisa
SuperVeloce je izjavil:
Glej, ko se primerja i5 ali i7 za igre, se predpostavlja da je i7 slabih 100eur dražji (primerjaš K verzije ali non-k med seboj). Tukaj pa je xeon praktično ista cena (pa čeprav ne moreš naviti), zato pozabi na i5, če sploh ne veš ali boš overclockal... poleg tega se xeona da uporabljati s priloženim hladilnikom, i5 boš pa težko navijal brez vlaganja v osnovno ploščo, hladilnik in mogoče še v napajalnik. Na koncu je ubistvu i5 dražji
Potem najbolje da vzamem Xeona in XFX550W
za plato pa ne vem katero bi vzel... malo pomoči? :)
SuperVeloce je izjavil:
Potem najbolje da vzamem Xeona in XFX550W
za plato pa ne vem katero bi vzel... malo pomoči? :)
nekaj z h97/h87 čipsetom..
Tako, za 530€ s tem ekranom.
tujina / slovenija ?
http://www.dinokomp.at/produkt/xfx-pro-...
http://www.dinokomp.at/produkt/sea-soni...
mogoče kaj od tega?
seasonica vzam...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…