» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
306 / 1161
»»

Gutjerez ::

vse sem prebral kaj ste napisali. vendar ta računalnik ni za mene.
prijatelj ima hčerko staro 6 let in zato se je odločil da ji vzame nekaj takega da bo za njo dobro. seveda nebo igrala nevem kako zahtevnih igric..

zato je rekel da bo prek spleta kupil eno kišto in da bo v roku dva dni že pri njem doma sestavlena.
zato on želi da mu na mail pošljem link kjer se lahko registrira in naroči tisto. na mimovrstah je že naročeval zato je rekel da bi najraje bil če tam...
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

GenZNPC ::

@witboy007
Ja ok, te pa naj kupi klump, sej vseeno katerega, vsi so isti. Pa na mimovrste nč prej nebo kot drugje, razen če majo v skladišču.
Če se gre za 6 let deklico potem je tole dovolj: http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...
+ še vedno boljša izbira, da daš tukaj sestavit pa naročiš in veš kaj si kupil, kot pa tiste kište.
Pa maš mir, ker veš kaj si dobil za svoj dnar. Pri tistih zastarelih kištah pa ne. Tam not so ponavadi generične matične, rami, napajalnik itd. kot mercator generik izdelki.

@goldhorn
Na tistem računalniku ti igre neboš igral, tak slabo grafo so dal not, da je slabša od integrirane. Zajebat te hočejo 100 na uro. Za 700EUR dobiš komp na katerem boš lahko igral vse igre, ki si želiš. Prelistaj 2-3 strani nazaj pa boš videl kaj dobiš za 700-750EUR.
Tako zelo na grobo in hitro: http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

Tale konfig je svetlobna leta pred tistim kaj ti oni ponujajo.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

@witboy007
Alternativa z i3: http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...
Po eni strani boljša izbira.
skibidi

RutS ::

GenZNPC je izjavil:

@goldhorn
Tako zelo na grobo in hitro: http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

Za 5 EUR dražje maš 4570s verzijo ki ima 3.6ghz turbo
ps aja sej si reku na grobo, se opravičujem :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: RutS ()

GenZNPC je izjavil:

@witboy007
Alternativa z i3: http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...
Po eni strani boljša izbira.

tale zadeva zgleda uredu. torej je vseeno boljše to vzet kot pa onega sestavljenega kjer je not grafična Grafika: ZOTAC GT 610 1 GB ? je v tem primeru boljša ta integrirana?

klkkkkkkkkkk ::

Gutjerez je izjavil:

pc bi naj bil sestavljen. In če je možnost na mimovrstah. ju3 se bo naročil tako da če ima kdo kako pripombo za ta pc
http://www.mimovrste.com/artikel/274017...
naj reče. oz naj svetuje kaj bolšega oz boljšo izbiro

kot sem rekel intel i3 in ločena grafična. ker je z integriranimi bil dosti krat problem. igric se nebo igralo kaj dosti. če se bodo se bodo navadne in nezahtevne.

vzami i3/i5 če bo hotel/a kej več potem se lahko dokupi grafično :)
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7

Intel hd 4600 integridana je zelo uredu grafična, sploh k si reku da ne bo igral zahtevne igre. Jst jo imam, in sm probal recimo od assassins creed od 1 pa do revelations, pa dela use na hq(razn slednje, brez AA. itak pa lahko kasneje dokupiš

sedaj sem to malo pregledo in mam dve varianti

http://postimg.org/image/lf4h8ro3h/
http://postimg.org/image/y1nutfqw1/

kot je videti je pri matični plošči problem ker je nobeden nima na zalogi. torej katera druga varianta? druga matična podobna tej
ohišje je menda boljše če je napajalnik spodaj. kot je na linku od mimovrst
cene so malce različne na dinoju in mimovrstah. za razliko na dinoju pri sestavi pcja 20EUR mimovrste pa nimajo te možnosti.

sedaj prosim da mi kdo reče če naj se kaj spremeni oz doda boljše/cenejše,...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gutjerez ()

Poskusi še na mlacomu, pa ohišje naj ma vsaj 12cm ventilator zadaj, zato sem dal tistega.
Pa rajši thermaltake kot LC.

http://www.mimovrste.com/artikel/238011...
skibidi

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

@witboy, na drugi sliki piše pri matični dobava: več kot 2 tedna, tako samo za info če si slučajno spregledal :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Gutjerez je izjavil:

sedaj sem to malo pregledo in mam dve varianti

http://postimg.org/image/lf4h8ro3h/
http://postimg.org/image/y1nutfqw1/

kot je videti je pri matični plošči problem ker je nobeden nima na zalogi. torej katera druga varianta? druga matična podobna tej
ohišje je menda boljše če je napajalnik spodaj. kot je na linku od mimovrst
cene so malce različne na dinoju in mimovrstah. za razliko na dinoju pri sestavi pcja 20EUR mimovrste pa nimajo te možnosti.

sedaj prosim da mi kdo reče če naj se kaj spremeni oz doda boljše/cenejše,...

vzami 4Gb pa i5

goldhorn ::

RutS je izjavil:

Za 5 EUR dražje maš 4570s verzijo ki ima 3.6ghz turbo
ps aja sej si reku na grobo, se opravičujem :)

Malo sem upošteval nasvet in nastalo je tole:

http://www.funtech.si/si/konfigurator/#

Malo pojačano in malo dražje. Bi to šlo skupaj ali je še kaj za popravit?

@witboy
alternativa za 399EUR, za 450 dobiš veliko boljše, ampak vseeno, ni za spregledat.
https://www.hofer.si/si/html/offers/58_...

@goldhorn
tale fx-je brezveze, matična tudi po mojem predraga, zakaj tak slaba grafična, če sem ti zgoraj dal R9 270X, ki je veliko boljša, zakaj napajalnik LC?
Kje je tu za tebe pojačano in dražje? če je doli skupaj 480EUR piše.

SSD je zato, da se ti komp vklopi v parih sekundah in igra naloži v sekundah pa to. SSD je za stvari, ki jih instaliraš. Za vse ostalo pa maš navadnega.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Pa še to me kot laika zanima. Čemu sploh služi ta dodaten SSD disk?

Tist moj grobi konfig, ti je še vedno svetlobna leta naprej od tega kaj si skup spacal... Joj
Drži se tega če misliš igre igrat.
skibidi

No tole je tudi vredu ponudba :)

Tisto iz hofera je meni všeč, ker dobiš tipkovnico pa miško pa 3 leta garancije. Škoda da so ga malo z ramom kiksnil.
Aja, pa še windowse...

Flybee upam, da nisi to -goldhornu napisal... Že tak je zmeden se mi zdi.
skibidi

Zgodovina sprememb…

iloveboobz ::

goldhorn je izjavil:

Pa še to me kot laika zanima. Čemu sploh služi ta dodaten SSD disk?

hitrosti in odzivnosti :)

slika
http://postimg.org/image/52s17cce5/
437 EUR
če vzamem raje 4 rama kot 8 pridem na 407
i5 je predrag. zato bo tale i3 dobra oz dovolj zmogljiva zadeva
kar se tiče diska. je dober tale? ko so neki green, blue, red, black.
tale napajalnik 430 bo zadosti zmogljiv?

i3 bo dovolj zmogljiv vendar se nemore primerjati z i5 raje vzemi i3 4130

GenZNPC je izjavil:

@goldhorn
tale fx-je brezveze, matična tudi po mojem predraga, zakaj tak slaba grafična, če sem ti zgoraj dal R9 270X, ki je veliko boljša, zakaj napajalnik LC?

Mogoče si gledal kakšen drug link? Na mojem konfiguratorju je vsota prišla do 828 EUR, z naslednjimi komponentami:

ASRock H87M, Intel H87 Mainboard - S1150
Procesor Intel Core i5 4670 BOX , Haswell
Team Group Elite Series DDR3-1600, CL11 - 8 GB Kit TED38G1600C11DC01
Trdi disk WD 1TB SATA3, 6Gb/s, Intellipower, 64MB RED WD10EFRX
SSD disk Samsung 840 EVO 120GB SATA3 2.5" disk MZ-7TE120BW
SAPPHIRE RADEON R9 270X Dual-X OC Boost, 2048 MB DDR5, DP, HDMI 11217-01-20G
Liteon IHAS124-14 24x DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn, oem
Napajalnik LC-POWER LC7600 V2.3 X_TYPE 600W ATX 135mm 80PLUS
Ohišje Silverstone SST-RL01B Midi-Tower USB 3.0 Redline - črno

Komponente mislim nabavit pri nas. Pošiljanje kište v primeru težav v tujino me ne mika.
Kaj pa je narobe z napajalnikom? O kakšnem fx-u pišeš? Matična je cenovno podobna tisti, ki si jo predlagal, le da je pri funtechu nisem našel.

dzinks63 ::

prijatelj ima hčerko staro 6 let in zato se je odločil da ji vzame nekaj takega da bo za njo dobro. seveda nebo igrala nevem kako zahtevnih igric..

Pretiravati pa spet ni treba, kupiš nek rabljen c2d komp s primerno grafično vse skupaj za cca 150-200€ in je to to, za spoznavati osnove računalništva bo imela za 4 leta dovolj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Map ::

Kateri napajalnik namesto XFX Core Edition PRO 550 priporočate? Cena okrog 50-60€.

goldhorn je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

@goldhorn

Mogoče si gledal kakšen drug link? Na mojem konfiguratorju je vsota prišla do 828 EUR, z naslednjimi komponentami:

ASRock H87M, Intel H87 Mainboard - S1150
Procesor Intel Core i5 4670 BOX , Haswell
Team Group Elite Series DDR3-1600, CL11 - 8 GB Kit TED38G1600C11DC01
Trdi disk WD 1TB SATA3, 6Gb/s, Intellipower, 64MB RED WD10EFRX
SSD disk Samsung 840 EVO 120GB SATA3 2.5" disk MZ-7TE120BW
SAPPHIRE RADEON R9 270X Dual-X OC Boost, 2048 MB DDR5, DP, HDMI 11217-01-20G
Liteon IHAS124-14 24x DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn, oem
Napajalnik LC-POWER LC7600 V2.3 X_TYPE 600W ATX 135mm 80PLUS
Ohišje Silverstone SST-RL01B Midi-Tower USB 3.0 Redline - črno

Komponente mislim nabavit pri nas. Pošiljanje kište v primeru težav v tujino me ne mika.
Kaj pa je narobe z napajalnikom? O kakšnem fx-u pišeš? Matična je cenovno podobna tisti, ki si jo predlagal, le da je pri funtechu nisem našel.

K R9 270 lahko vzameš FX 6300

Prosim, zapri brskalnik, znova odpri in klikni link, ki si ga objavil prejle. Pa boš videl. Sem probal zdaj 5x in mi vedno odpre nek čuden konfig z fx-9nekaj 650ti itd.
skibidi

BorutK-73 ::

Za 6 letno punčko bi jaz kupil c2d prenosnik (cca 300€) ali pa cheap tablico.

Kupiš pa penituma pa je to to... c2d moraš daš še grafo zravn...

Hayabusa ::

Eh, za 6 letnika kupiš nekaj takega (če že mora imeti pc).

stroj-pralni ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

stroj-pralni je izjavil:

Budget čim manjši :)
Diska nimam
napajalnika prav tako ne

Ubistvu me zanima okvirna cena sistema s to plato in to grafo. Ter neka cenejša alternativa

Article No. HV13SB71DE
Seagate Barracuda 7200 1000GB, SATA 6Gb/s
ready for dispatch
51,60 €

FRACTAL DESIGN Gehäuse Core 1000 black
Delivery date unknown
30,10 €

ASRock FM2A55M-HD+, FM2+, mATX
ready for dispatch
42,08 €

AMD Athlon X4 750K Black Edition Box, 4x 3,40GHz, FM2
Delivery late, new date requested.
67,08 €

XFX DD RADEON 7770 1000M 1GB D5 mDP HDMI DVI
Delivery date unknown
88,59 €

XFX PRO450W Core Edition Full Wired Power Supply
ready for dispatch
43,45 €

4GB G.Skill RipJaws PC3-10667U CL9
34,53 €

357€ gre preko idelao.de pa boš okoli (z poštnino) 350€

Hvala.. kaj pa ena konfiguracija z fx8320 in pa z R9 270x? Predvsem kera plata napajalnik in hladilnik bi blo uredu met zravn?

Hayabusa je izjavil:

Eh, za 6 letnika kupiš nekaj takega (če že mora imeti pc).

glede na to da sm jst do pred kratkim imel athlon 2600xp je ta računalnik za 20let mlajšo punco zelo uredu še za nadaljnih 10 let :)

radecan ::

Pozdrav!

Za seminarsko na faxu delam build najboljšega workstationa do 1000e, pa bi prosil za malo pomoči, ker sem zamudil kakšne 2 generacije komponent, prosim za predloge :)
Lahko so tudi iz nemških strani (fora je v tem, da mora biti bomba za WS ~1000e)

Hvala in pozdrav!
|Gigabyte p67a-d3-b3|Intel i5 2400|Sapphire radeon 6770 1gb vapor-x|
4gb dd3 a-data+4gb corsair 1600mhz ram|LC power Silent Giant v2.3 600w
|Ikonik Transform a10 ohišje|LG L1919S 19` Screen|Samsung 830 64gb

nekaj buildow imaš na netu
http://www.custompcreview.com/computer-...

Zgodovina sprememb…

Sam edino pri buildu tega, reče ga gpu ni potreben. Problem je da na integrirani (celo intelovi) viewport v 3d programih tako šteka, da nemoreš nič nardit.
To pomeni, da recimo jaz mam v viewportu z neko stvarjo z malo poligoni na 8670D 3fps, s katerim ni mozno normalno delat. Na 7870 pa imam v enakem projektu 23 fps.
Iz izkušenj lahko povem da tam do 10 oz. najhujšem primeru 5fps se še lahko dela. Pod tem pa ni možno, ker za vsak obrat okoli modela boš rabil 2-3 sekunde, da se ti pred oči izriše sliko in lahko nardiš nasledno spremembo. itd.itd.

V bistvu na itegrirani sploh nemoreš odpret tako zahtevnega modela da bi porabil 16gb rama. Rendriranje lahko optimiziraš, da boš šlo hitreje če maš slabši procesor, ampak viewport pa nemoreš. To pomeni da če delaš na enem modelu z 5fps in te tolko ovira, da boš porabil 2-3 več kot normalno. Pri rendru pa boš prišparal 15% časa med i5 in i7 recimo 1 uro (kar je velik). Je bolš če vzame človek i5 (al xeona za 200EUR) in bolšo grafo. In tako bo laho isto delo nardil 2 ure prej in zrendriral v zelo podobnem času.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Pravtak nemoreš rezat videa magari maš hiter procesor, če nimaš dovolj fpsjev ko nardiš predogled tega kaj si nardil. Tako da je gpu obvezen.

Bolj je pomembno in hkrati prvi pogoj, da ti lahko normalno delaš kot končni produkt.
skibidi

Recimo takle komponente so dobra mešanica za workstaion, ČE neveš za katere programe se bo uporabljal:

Da ga malo opišem:
i7-4770 - (4jedra/8niti) cenovno še dostopen procesor in ustreza namenu
GTX 660 3GB - ker ima CUDA (premiere, aftereffects) in 3gb vrama zelo prav pride če delaš na dveh monitorjih in uporabljaš 3d efekte pri montiranju videa, in nvidia se povprečno boljše odreže v raznolikih CAD/CAM programih
16GB rama - cl ni tolko pomemben pri tako nezahtevnem workstationu, da bi se splačalo denar ven metat zato
SSD - za hitro odpiranje programov in dostopa do projektovih datotek pa tamp fajli pri editingu, pravtako najcenejši, ker je razlika zanemarljiva in prostor je bolj pomemben.
2TB x 2 - zato dvakrat po 2TB, ker workstation brez backupa je brezveze, če delaš na projektu pa se ti pokvari disk in zgubiš vse, zato imaš dva v raid 0 in imaš 100% backup, če ti en disk crkne.
Ohišje - poceni, vse not spraviš, dovolj zračno in usb 3.0 za kopiranje da diske, usbje itd.
pa nek relativno zanesljiv poceni napajalnik.

To je v bistvu to. Pa naročiš brez davka seveda :D
skibidi

GenZNPC je izjavil:

Recimo takle komponente so dobra mešanica za workstaion, ČE neveš za katere programe se bo uporabljal:

Da ga malo opišem:
i7-4770 - (4jedra/8niti) cenovno še dostopen procesor in ustreza namenu
GTX 660 3GB - ker ima CUDA (premiere, aftereffects) in 3gb vrama zelo prav pride če delaš na dveh monitorjih in uporabljaš 3d efekte pri montiranju videa, in nvidia se povprečno boljše odreže v raznolikih CAD/CAM programih
16GB rama - cl ni tolko pomemben pri tako nezahtevnem workstationu, da bi se splačalo denar ven metat zato
SSD - za hitro odpiranje programov in dostopa do projektovih datotek pa tamp fajli pri editingu, pravtako najcenejši, ker je razlika zanemarljiva in prostor je bolj pomemben.
2TB x 2 - zato dvakrat po 2TB, ker workstation brez backupa je brezveze, če delaš na projektu pa se ti pokvari disk in zgubiš vse, zato imaš dva v raid 0 in imaš 100% backup, če ti en disk crkne.
Ohišje - poceni, vse not spraviš, dovolj zračno in usb 3.0 za kopiranje da diske, usbje itd.
pa nek relativno zanesljiv poceni napajalnik.

To je v bistvu to. Pa naročiš brez davka seveda :D

Misliš rečt raid 1 ;)

Drugače pa.. workstation grafiko kupiš zaradi driverjev in podpore, ne pa zaradi hardwara, zato se tudi najcenejšo WS grafiko splača kupit:

V tem primeru je quadro 600 stala 145EUR, gtx 670 pa kolko, tma okoli 300EUR? pa SC varjanta je bla verjetno še dražja.

Neprimerljivo bolj zoptimizirani so driverji pri Firepro/Quadro, samo odločit se moraš ali rabiš OpenCL ali cudo, mislim pa da je Apple z razlogom šel na FirePro grafike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Quadro 600 se ne splača za allround workstation grafo. V cinemi je recimo preepočasna pa bazira na Opengl, pravtako je prepočasna za adobe mercury engine v primerjavi gtx 660. Tako da je že za 3 programe neuporabna. Premiere, aftereffects in cinema. Za ostale programe pa je zadovoljivo. Ti testi pa niti približno ne predstavljajo realnega viewport performance.

Pravtako je 1gb vrama premalo. Režeš kako 2-3 minutni videospot za skateboarding temo, pa namečeš not 1000 rezov pa 3d efektov pa delaš na dveh ekranih, je premalo.

Quadro 600 se recimo splača, če boš delal izključno v solidworksu in še to ni ziher. Ti testi simulirajo delovanje viewporta. Ni pa to dejanski viewport. Kjer se 360 stopinj konstantno vrtiš okoli nekega staičnega modela...

Govorim pač iz tega, ker sem te programe dal skozi. Te primerjave pač ne predstavljajo realni scenarij.

Aja pa Quadro 600 != Quadro K600

O tem govorim, teoretični testi pa praksa:
My Experience Has not been good with the Quadro 600 I had it for about a year and it never did a good job at what it was bought for. I do 3d modeling and animation so i didn't buy it to render my work, I bought it to give a free and easy view port experience. I just Got the GTX 670 and it's not even close the GTX 670 is in my Experience much better with 3Ds max, Cinema 4D, AutoCad Architecture and the Adobe Suit. I'm not sure why but that's what my experience has been.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Aja pa že krnekaj časa spremljam/berem na Creative Cow forumu in še noben ni pohvalil quadrote iz izkušenj.
Upam da razumete:
My personal, real experiences (as well as many others) using the software have so far shown me no reason to believe Quadros are more effective than GTX at many of the things they claim to be better at.

- Viewport/Model Space performance AutoCAD (both 2D and 3D) and Revit:
This is something that is advertised as a "workstation" card specialty - i.e., zooming, panning, rotating model elements is supposed to be smoother and faster with the "certified" card than the "gaming" card.

I have found this to not be true with many of the files I work with. Model element manipulation that causes my GTX-570 to bog down, is not one whit faster or smoother with the likes of a Quadro 5000 (maybe a 6000 is different, but I don't have $3-4,000 lying around to test that theory, and I don't know anyone with a Quadro 6000 that I can borrow). I have compared the same files with a FirePro V5900 I have handy - same result - not any better, or at least such a small amount that it is not detectable.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Sej vem da je star video, sam verjetno je danes podobno

Če kupuješ workstation za specifičen program in za 2-3k€ potem ja. Bi vzel pro kartico. Ostale pro kartice se za raznoliko uporabo pod 400€ ne izplačajo pravtako radeoni ne, ki imajo overall slabši performance in so brez cude.

Ampak za allround workstation in 1000€, ne, ne, ne.
skibidi

D3m ::

A OpenCL pa noben ne "šlivi pet posto", ko samo CUDO omenjate?
Se pravi so vsi programi zaklenjeni na CUDO?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Hayabusa ::

Pri Adobu gre trend iz cude na opencl.

OpenCL se šele razvija. Maš opencl podporo za adobe, ampak samo na macu. Zaka? Marketing. Pa opencl ima zaenkrat v cad/cam programih zelo slabo implementirano zadeve.

Smisel workstationa je pa, da ko ga kupiš, delaš in služiš dnar. Ne pa da upaš in čakaš na OpenCl, ki bo mogoče čez 2 leti aktualen na vseh področjih. Torej boš dve leti nazadoval zaradi tega pri delu? Po mojem, da ne.

Mantle je dobra rešitev, ampak ni to to. Je neka vrsta začasna rešitev iz krize.
skibidi

Klemen90 ::

Živjo:

Zanima me če je spodnja konfiguracija uredu.
Računalnik se bo uporabljal za gaming, programiranje.

Gigabyte Radeon R9 270X, 2GB DDR5, PCI-Express 168,03 €
Seagate Barracuda 7200 1000GB, SATA 6Gb/s 49,02 €
FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl 84,27 €
MSI Z87-G45 Gaming, ATX, Sockel 1150 125,10 €
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9 65,15 €
Intel Core i5-4670K Box, LGA1150 196,92 €
XFX PRO650W Core Edition Full Wired Power Supply 66,51 €
Samsung SSD 840 EVO Basic 250GB SATA 6Gb/s 140,15 €
Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW) 35,23 €

Total:
930,38 €
Maksimalna cena naj bo do 1000 EUR

Računalnik bom kupil tukaj http://www.hardwareversand.de/.

Hvala!

XFX 550/450W čeprav če boš slučajno kasneje GPu nadgrajeval imej vsja 550W

Zgodovina sprememb…

@Klemen, če vzameš cenejšo plato lahko mogoče celo 280x grafiko noter spraviš drugače pa vredu.

In kot je flyingbee napisal, napajalnik je dovolj močen že 450W

na podlagi vaše pomoči se je zdaj naročil računalnik

ASRock H81M-DGS 52,46 €
Intel Core i3 4130 (3.40Ghz, 3MB) BOX 115,90 €
Kingston HyperX blu 4GB 1600Mhz cl9 - 1.65V 48,80 €
Western Digital Caviar Blue 1000GB 64MB 68,32 €
Cooler Master K350 Window 51,24 €
LiteON iHAS124 19,52 €
Thermaltake Germany Series Munich 430W 45,14 €
Sestava 10,00 €

Stroški dostave: 9,00 €
Za plačilo: 420,38 €

Način plačila: Po povzetju (z gotovino)
Način dostave: Varna dostava

iloveboobz ::

kdo za vraga ti je priporočal ta jajc od napajaca in i3 ?! 8-O

penitum in xfx 450W

iloveboobz je izjavil:

kdo za vraga ti je priporočal ta jajc od napajaca in i3 ?! 8-O

smo pisali ene 10 postov na to.. sedaj ko je kupljeno si se pa našel ti. sedaj več ne pomagaš in koristiš. oprosti
««
306 / 1161
»»