» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
246 / 1155
»»

Brias ::

gensi je izjavil:

Hvala za nasvete.
V bistvu bi raje že sestavljen računalnik. Zakaj?
Računalnik ne bo zame in si ne želim težav zaradi uveljavljanja morebitne garancije.

Še nauk zgodbe:
Moj računalnik je bil kupljen po delih. Sestavil ga je nečak, ki živi precej daleč od nas. Vsi deli so bili kupljeni v Funtech-u. Verjetno ima matična plošča napako, saj se po bujenju iz hibernacije v vseh sistemih pogosto sesuva. Ko sem klical v Funtech zaradi napake so mi odgovorili: Vrnite nam zgolj okvarjeno komponento in, če se izkaže, da gre za napako, vam jo damo popraviti ali, ko nam odobri dobavitelj, zamenjamo.

in kaj ti pri mojem predlogu ni vsec?

a bi rad zaplombiran kom z samo 2 leti garancije?

to kar sem ti napisal ..

2 leti
3 leta
life
3 leta
1 leto ( lahko se da kaj 2 leti v sestavo ... )

gensi ::

Brias je izjavil:

gensi je izjavil:

Hvala za nasvete.
Računalnik ne bo zame in si ne želim težav zaradi uveljavljanja morebitne garancije.

Še nauk zgodbe:
Moj računalnik je bil kupljen po delih. Sestavil ga je nečak, ki živi precej daleč od nas. Vsi deli so bili kupljeni v Funtech-u. Verjetno ima matična plošča napako, saj se po bujenju iz hibernacije v vseh sistemih pogosto sesuva. Ko sem klical v Funtech zaradi napake so mi odgovorili: Vrnite nam zgolj okvarjeno komponento in, če se izkaže, da gre za napako, vam jo damo popraviti ali, ko nam odobri dobavitelj, zamenjamo.

to kar sem ti napisal ..

2 leti
3 leta
life
3 leta

Saj predlog ni slab. Lepa hvala zanj.
Vprašal bi le kako je zaradi servisa? Kam bi bilo potrebno ob morebitnih težavah dostaviti računalnik.

s51as ::

gensi čisto razumem tvojo težavo ampak vseeno se ti sestavljenega sistema ne splača kupovat.
It's just me myself and I

gensi je izjavil:

Brias je izjavil:

gensi je izjavil:

Hvala za nasvete.

Še nauk zgodbe:

to kar sem ti napisal ..

2 leti
3 leta
life
3 leta

Saj predlog ni slab. Lepa hvala zanj.
Vprašal bi le kako je zaradi servisa? Kam bi bilo potrebno ob morebitnih težavah dostaviti računalnik.

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Matična plošča
MSI B85M-P33 65,82 €
+
Procesor
INTEL Core i5 4430 3.0G 6MB BOX LGA1150 176,17 €
+
Pomnilnik
CORSAIR CMV4GX3M1A1333C9 4GB PC10600 DDR3 33,79 €
+
Trdi disk 1
WD WD10EZEX 1TB 7.2/64M/S600 66,66 €
+
Ohišje
MS-TECH LC-02 400W 41,13 €
+
Optična enota
SAMSUNG SH-S224BB-BEBE DVDRW 24x SATA črn 18,90 €
+
Operacijski sistemi
MS Windows 8 64bit SLO DSP 105,09 €

507,56 €

SAMSUNG 840 series 120GB 25/S600 namesto trdega diska ..
cena ...
538,18 €

evo ... ljubljana ... :)
nekaj popusta dajo na gotovino ...

TroxWe ::

Kkšen dober hladnilnik za procesor AMD FX-8350 v ohišje Cooler Master Elite K380 Midi Tower ATX

fr4nc ::

Če boš navijal vzami 8320ko - škoda denarja za isti čip...

Drugače pa Mugen 4, Macho, Noctua NH-D14...

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

AndoMan ::

Živijo!
Mene zanima, če se vam zdi ta konfiguracija računalnika vredu link. Predvsem me zanima kej glede napajalnika in CPU coolerja, če sta vredu. Pa grafične na žalost ni zarad omejenega budgeta :(

AndoMan je izjavil:

Živijo!
Mene zanima, če se vam zdi ta konfiguracija računalnika vredu link. Predvsem me zanima kej glede napajalnika in CPU coolerja, če sta vredu. Pa grafične na žalost ni zarad omejenega budgeta :(

ram je nepravilen ( 1.60v ) .. rabi 1.5 in pocasen CAS ( 11 ) .. mora biti vsaj 9 ..

RED disk je mimo ... rabis blue

sandisk je mimo ... rabis samsunga 840 evo

cpu cooler je mimo

PSU je mimo

zakaj rabis kisto za 110 eur ...? :)

ti spremenim .,.

matic492 ::

AndoMan je izjavil:

Pa grafične na žalost ni zarad omejenega budgeta :(

1000EUR bi dal za računanlik brez grafične, saj se hecaš ne? Nebi rekel, da kupuješ server....

Za 1000EUR dobiš top grafiko.

@Brias, no saj 16gb 2133mhz pa malo težje dobiš cl9 1.5V, kolikor sem hitro pogledal je najmanj za 1.5V cl10, pa še tu se cene bližajo že 32GB paketom
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

matic492 je izjavil:

AndoMan je izjavil:

Pa grafične na žalost ni zarad omejenega budgeta :(

1000EUR bi dal za računanlik brez grafične, saj se hecaš ne? Nebi rekel, da kupuješ server....

Za 1000EUR dobiš top grafiko.

@Brias, no saj 16gb 2133mhz pa malo težje dobiš cl9 1.5V, kolikor sem hitro pogledal je najmanj za 1.5V cl10, pa še tu se cene bližajo že 32GB paketom

2133 na 1150? :)

1333/1600 CL9@1.5v je pwnage za 1150/1155

No on je imel izbrano 2133 zato mislim

No sem na hitro še jaz pogledal, če res tako nujno rabiš I7 in 16 GB RAMa, v tvoj budget še vedno pride tole:

http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...

Zgodovina sprememb…

@maticbla Ampak ne rabim tolk grafične kokr procesorja...
@Brias Če povem po resnici se z diski pa ramom lihk nisem ukvarjal, o napajalnikih pa cpu hladilnikih pa nimam pojma.. Vseeno bi te prosil, če mi poveš kako bi ti konfiguriral... Pa zakaj sta diska napačna?

Disk je namenjen za Raid, če imaš samo enega bi pač brezveze plačal nekaj EUR več nad nekim navadnim. RAMi z večjimi voltažami nad 1.5V in večjimi CL so pa factory overclock, nasploh pa večja frekvenca RAMa ne naredi skoraj da nobene razlike.

Zgodovina sprememb…

AndoMan je izjavil:

Živijo!

tukaj imas ( po moje ... ) UBER konfig ... z uber graficno ... ne vem sicer zakaj rabis i7 ...

ce je gaming ,...

raje i5K + msi 770

ASRock Z87M Pro4
[Z87M Pro4] 105,60 €
+
Intel Core i7 4770K (3.50Ghz, 8MB) BOX
[BX80646I74770K] 309,60 €
+
Crucial Ballistix Sport 16GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V
[BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU] 114,00 €
+
MSI GeForce GTX 760 2GB Twin Frozr Gaming
[N760-TF-2GD5/OC Twin Frozr Gaming] 259,20 €

+
Toshiba DT01ABA Series 2000GB 32MB
[DT01ABA200/PA4292E-1HL0] 76,80 €
+
Samsung SSD 840 Evo Series 120GB
[MZ-7TE120BW] 102,00 €
+
Antec One
[0-761345-15970-8] 56,40 €
+
Thermalright HR-02 Macho 120
[100700718] 42,00 €
+
XFX Core Edition PRO 550W
[P1-550S-XXB9] 58,80 €

Insgesamt
1.124,40 €

+10 eur postnina ( dinokomp.at je davcna oaza dinokomp.si, pripeljejo ti z svojim avtom ... )
zato je dinokomp.at malo cenejsi ...

kliknes na koncu montieren meninem computer da ti ga sestavijo ...

http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

matic492 je izjavil:

No on je imel izbrano 2133 zato mislim

No sem na hitro še jaz pogledal, če res tako nujno rabiš I7 in 16 GB RAMa, v tvoj budget še vedno pride tole:

ti si mu pustil STOCK cooler ...

+ MSI 760 je .... UBER tisja od gigabytove ...
+ 840 evo sem mu dal v konfig ( extended lifetime )

dinokomp.at je cenejsi ...

Brias je izjavil:

AndoMan je izjavil:

Živijo!

tukaj imas ( po moje ... ) UBER konfig ... z uber graficno ... ne vem sicer zakaj rabis i7 ...

ce je gaming ,...

raje i5K + msi 770

ASRock Z87M Pro4
[Z87M Pro4] 105,60 €
+
+
+

+
+
[MZ-7TE120BW] 102,00 €
+
Antec One
+
[100700718] 42,00 €
+
[P1-550S-XXB9] 58,80 €

Insgesamt
1.124,40 €

+10 eur postnina ( dinokomp.at je davcna oaza dinokomp.si, pripeljejo ti z svojim avtom ... )

Ubistvu glavni namen je android programing, ampak bi rad, da zmore tudi vse drugo (mogoče kasneje tud kakšno igrico). Kaj bi rad obdržal je ubistvu ohišje, proc, pa SanDisk SSD, vse ostalo lahko spremenim. Pri matičnih bi ostal blizu Gigabyte, Asrock in Asus, pa taka, da bi bila čim bolj zanesljiva in hira, HDD disk nujno WD, RAM 16GB vsaj 1600MHz, napajalnik tih pa da bo zmeraj dovolj elektrike, hlajenje nevem če je sploh nujno :'/, pa brez grafe,ker bo zaenkrat dovolj vgrajena. Upam da nisem preveč zakomplicirau :)

Če si pogledaš malo sandisk proti samsung, si poglej malo številke IOPS pa ti bo jasno zakaj vsi kupujejo samsung.
Hehe, zakaj si potem izbral 800W gaming napajalnik?
"Hitra matična", to ne vem točno kaj misliš ker matična ne naredi realno nobene razlike, poglej si malo na youtubeu, ko vzmaejo najcenejšo mini itx plato pa primerjajo z ASUS ROG eno izmed top ali kaj takega... plata nima nič pri hitrosti, ima samo pri številu priključkov in "featuri", zanesljivost je pa seveda nekaj drugega.

Čeprav se spravi v tvoj budget grafika, lahko vzameš potem kaj takega:

(ja vem da je .at ceneje, jaz sem pač izhajal iz njegovega linka, ki je že bil na .si)
Tako realno če gledamo, kaj ti bo tistih par sekund, ko bo I7 hitreej skompajlal program kot I5? Če si nek freelancer verjetno ne delaš tako zapletenih aplikacij, da bi ti ta razlika kaj pomenila, ker bi že I5 bil hitro konec.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

beži stran od teh sandisk jajčk in nabavi samsung 840.
#brezpodpisa

Qushaak ::

@AndoMan: Magari glej 2x8GB DDR3 1600Mhz 1.35v. Ista hitrost, samo še malenkost manj rabi. Cena je pa tud tam-tam, če jo primerjamo z 1.5v varianto.
Pa vzemi drugo firmo plate kot AsRock. Iz izkušenj ti to odsvetujem, ker tolk sranja ko sem s temi platami videl nobena niti blizu ne pride (in to v daljšem časovnem obdobju večih generacij). Najbolj priporočam Gigabyte.

Okej sem ravnokar videl nov prejšen komentar, kero pa naj pol vzamem(morda Gigabyte GA-Z87-HD3)? Pa a 550W je dovolj tudi pri navijanju cpu-ja ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AndoMan ()

AndoMan je izjavil:

Okej sem ravnokar videl nov prejšen komentar, kero pa naj pol vzamem? Pa a 550W je dovolj tudi pri navijanju cpu-ja ?

Za sistem brez grafike je za navijanje dovolj že 350W, kaj ti misliš da rabi procesor celo elektrarno (no pustimo zdej FX-9590 heheheh)

XFX550W ti žene tvoj I7 na 100% + katerokoli top grafiko, oboje navito.

AndoMan je izjavil:

Brias je izjavil:

AndoMan je izjavil:

Živijo!

ce je gaming ,...

raje i5K + msi 770

ASRock Z87M Pro4
[Z87M Pro4] 105,60 €
+
+
+

+
+
[MZ-7TE120BW] 102,00 €
+
Antec One
+
[100700718] 42,00 €
+
[P1-550S-XXB9] 58,80 €

Insgesamt
1.124,40 €

Ubistvu glavni namen je android programing, ampak bi rad, da zmore tudi vse drugo (mogoče kasneje tud kakšno igrico). Kaj bi rad obdržal je ubistvu ohišje, proc, pa SanDisk SSD, vse ostalo lahko spremenim. Pri matičnih bi ostal blizu Gigabyte, Asrock in Asus, pa taka, da bi bila čim bolj zanesljiva in hira, HDD disk nujno WD, RAM 16GB vsaj 1600MHz, napajalnik tih pa da bo zmeraj dovolj elektrike, hlajenje nevem če je sploh nujno :'/, pa brez grafe,ker bo zaenkrat dovolj vgrajena. Upam da nisem preveč zakomplicirau :)

a bos ti .... navijal proc ...? :)

glede na to da pades ze na .... etiketo """"hitrega"""" sandiska ...

glej ...

evo popravljen konfig ...

z UBER UBER UBER hudo grafiko ti bo sistem zrl 400w ...

XFX-e dela seasonic ... ta napajalnik je zelo zelo visok razred ( za 80+bronze klaso ... )

lahko pa ti dam kak visji cenovni razred ( in enako/podobno watazo ... )

- opticno enoto si namenoma izpustil?

popravljen konfig na tvoje ohisje, 1600 1,5v cl9 ram, brez grafike, brez opticne ...
Insgesamt
915,60 €

konfig z 80+ platinum klaso napajalnikom:
Enermax Platimax 600W [EPM600AWT] 136,80 €
Insgesamt
993,60 €

glasnost platimaxa ...
The 14cm fan in the Platimax 600W started up at an extremely low speed, shown by a calibrated strobe to be ~325 RPM. The subjective noise was inaudible from a meter distance. Very close up (under 1'), a faint constant noise from the fan was audible, with no apparent electronic buzzing or hum. On the spectrum analyzer, the overall SPL was ~10 dBA, but it could have been lower because this is the residual noise level of the anechoic chamber. Turning the PSU on made no change in the measured noise or spectrum screen with the microphone a meter away from the PSU. To make the meter register any change when the PSu was turned on, it had to be brought to a foot distance, at which point, a broadband rise of about a decibel was seen. This is as quiet as you can get without removing or stopping the fan altogether.

The noise level did not change till around 400W load, when perhaps a single dBA increase, to 12 dBA@1m, was seen. It was still effectively inaudible. After about 5 minutes at 500W load, the fan finally sped up to perhaps 800 RPM, and the SPL stabilized around 18 dBA@1m. Amazingly, even after 10 minutes at full power (600W), the measured SPL was still only 24 dBA@1m.

With such low fan speeds, the exhaust temperature was perhaps a touch higher than with other PSUs at low loads, but the difference was irrelevant as it was still well under 30°C. Even at quite high load, 400W, when the fan started spinning up a bit, the exhaust temperature was only 32°C. The 34°C seen at 600W is low. The self-cooling ability of this Enermax is pretty amazing.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brias ()

kekci, če ne rab grafike in ma 1k€ proračuna, lahko tut 2011 konfig vzame.. (sploh če mu je cpu perf. pomemben). tako lahko upgrejda v prihodnosti na 12 niten ivy-e proc, nekaj kar 1150 mainstream socket nebo nikol vidu.
#brezpodpisa

Za android programiranje pa res ne raby ivy-e 12 niti....

+ je omenil "kasneje" za igranje iger.

Zgodovina sprememb…

no sej. kasneje da noter še eno top grafiko. je pa res, da z 2011 ne dobi obboard grafike..
#brezpodpisa

Optične enote imam doma tako, da ne mislim novih kupovat. Grafično nameravam kupit ampak kasneje, zato me malo skrbi. Okej zdej glede optimizacije napajalnika pa hladilnika. Če se da, da sta čim bolj tiha, napajalnik bo zanesljiv in bo dovedel dovolj energije (kolikor jo pač potrebujem), hladilnik bo pa dobro hladil procesor. Upam da nisem prezahteven :/

Qushaak ::

hojnikb je izjavil:

kekci, če ne rab grafike in ma 1k€ proračuna, lahko tut 2011 konfig vzame.. (sploh če mu je cpu perf. pomemben). tako lahko upgrejda v prihodnosti na 12 niten ivy-e proc, nekaj kar 1150 mainstream socket nebo nikol vidu.

To je dvorezen meč. Zavedaj se da so plate za to podnožje zelo drage. Ko bo crnila bo to velik strošek, pa še velik ponudbe ne bo.
Za igre LGA2011 platforma pač ni. Že HT "zmoti" tudi najsodobnejše igre tako da je performance celo kdaj malenkost nižji kot pri Core i5.

Osebno mnenje je, da je tudi za domače dizajnerje, projektante,..., ki se dnevno ukvarjajo in služijo kruh s tem v tem trenutku Core i7 4770K popolnoma zadosti. Sploh zato, ker se ga ob dobrem kulerju da še za kake 25-30% naviti.

LGA2011 ima tudi procesorska jedra stare arhitekture in pri dosti aplikacijah, ki ne znajo izkoriščati veliko jeder to pomeni kvečjemu znižanje performans napram sodobnih Haswell-om.

TroxWe ::

Preko Amazona.com bo prislo v sloveniji al morm iz amazone.de, pise free shiping potem je brez pošnine?

Ja če piše potem je pa že, kako ti naj sploh pomagamo, če ne vemo kaj hočeš kupit?

Qushaak je izjavil:

hojnikb je izjavil:

To je dvorezen meč. Zavedaj se da so plate za to podnožje zelo drage. Ko bo crnila bo to velik strošek, pa še velik ponudbe ne bo.
Za igre LGA2011 platforma pač ni. Že HT "zmoti" tudi najsodobnejše igre tako da je performance celo kdaj malenkost nižji kot pri Core i5.

Osebno mnenje je, da je tudi za domače dizajnerje, projektante,..., ki se dnevno ukvarjajo in služijo kruh s tem v tem trenutku Core i7 4770K popolnoma zadosti. Sploh zato, ker se ga ob dobrem kulerju da še za kake 25-30% naviti.

LGA2011 ima tudi procesorska jedra stare arhitekture in pri dosti aplikacijah, ki ne znajo izkoriščati veliko jeder to pomeni kvečjemu znižanje performans napram sodobnih Haswell-om.

dej ne govor bedarij, ker single core performance ni nč kej bolši pri haswellu kot pri ivy-e.
pa tudi HT nesme bit problem (še vedno ga lahko izklopiš tudi na 2011), razn če je igra debilno spisana.
Ampak itk niso v igri igre, vsaj kolker jst razumem OP.
#brezpodpisa

AndoMan je izjavil:

Optične enote imam doma tako, da ne mislim novih kupovat. Grafično nameravam kupit ampak kasneje, zato me malo skrbi. Okej zdej glede optimizacije napajalnika pa hladilnika. Če se da, da sta čim bolj tiha, napajalnik bo zanesljiv in bo dovedel dovolj energije (kolikor jo pač potrebujem), hladilnik bo pa dobro hladil procesor. Upam da nisem prezahteven :/

ventilator bolj tih skoraj da ne more biti .... razen kaksna 30 eur drazja noctua ....

PSU tudi ne glede na to da je AKTIVEN bo ob tvoji porabi, ko enkrat reskiras 500 eur za grafiko ... z 400w takrat @12db neslisen ...

oslaj ::

Lep pozdrav,

rabil bi pomoč za sestavo enega računalnika. Uporabljal bo ga nečak za igranje iger ter internet, filmi...
Budget je 750€. Preferiram intel procesor, za grafične kartice nimam pojma kaj je trenutno na trgu, pa kak SSD disk je želja (verjetno Samsung 840 ne?).
Hvala za pomoč.

klkkkkkkkkkk ::

TroxWe je izjavil:

Kkšen dober hladnilnik za procesor AMD FX-8350 v ohišje Cooler Master Elite K380 Midi Tower ATX

Odvisno v tistle ohišje gre noter max: 155mm

No vrjetn bi notr spravi mugena 4
http://www.hoh.de/hardware/cpu-prozesso...

za vsak slučaj tole
http://www.hoh.de/hardware/cpu-prozesso...
+ kupiš še 1 120mm fan dodaš zadaj in je to to.

Čre hočeš navijat vijše vodno hlajenje, glede na tvoje ohišje

enega za 120x120
http://www.hoh.de/hardware/kuehlung-und...

so pa glasni

oslaj je izjavil:

Lep pozdrav,

rabil bi pomoč za sestavo enega računalnika. Uporabljal bo ga nečak za igranje iger ter internet, filmi...
Budget je 750EUR. Preferiram intel procesor, za grafične kartice nimam pojma kaj je trenutno na trgu, pa kak SSD disk je želja (verjetno Samsung 840 ne?).
Hvala za pomoč.

Če se gre na AMD platformo pride v poštev boljša grafika 7950/760, v igrah med procesorjema razlike ni, v grafiki bo pa ogromna.

Preden kdo kaj reče, o Intel platah nimam pojma, MSI sem pa imel in vem da so vredu, naj nekdo pogleda če je vredu.

Zgodovina sprememb…

nofaith ::

Gigabyte GA-H87M-D3H 91,50 € 91,50 € Odstrani
Intel Core i5 4430 (3.00Ghz, 6MB) BOX 176,90 € 176,90 € Odstrani
Transcend JetRAM 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V 67,10 € 67,10 € Odstrani
Gigabyte GeForce GTX 760 2GB WindForce 3X OC 251,32 € 251,32 € Odstrani
Western Digital Caviar Blue 1000GB 64MB 68,32 € 68,32 € Odstrani
Samsung SSD 840 Series 120GB 93,94 € 93,94 € Odstrani
XFX Core Edition PRO 550W 62,22 € 62,22 € Odstrani
Antec VSK-3000E 34,16 € 34,16 € Odstrani
Skupaj: 845,46 €
Za plačilo: 845,46 €
Tkole bi predlagu. Pa če res veliko igra igre je bolje da ima najmanj 7950 ali gtx 760

cene so iz dinokompa
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nofaith ()

oslaj je izjavil:

Lep pozdrav,

Budget je 750EUR. Preferiram intel procesor, za grafične kartice nimam pojma kaj je trenutno na trgu, pa kak SSD disk je želja (verjetno Samsung 840 ne?).
Hvala za pomoč.

Artikel
Intel Core i5 4430 4x3.00GHz So1150 Box Haswell Intel Core i5 4430 4x3.00GHz So1150 Box Haswell
157,00 EUR*

G.Skill 8GB KIT PC3-12800 DDR3-1600 CL9 Ares Orange 2x4GB G.Skill 8GB KIT PC3-12800 DDR3-1600 CL9 Ares Orange 2x4GB
58,85 EUR*

Seagate Barracuda 7200.14 1000GB 3,5'' Sata 6Gb/s 7200rpm 64MB Seagate Barracuda 7200.14 1000GB 3,5'' Sata 6Gb/s 7200rpm...
50,98 EUR*

XFX Core Edition PRO 550W 80+ Bronze ATX 2.3 XFX Core Edition PRO 550W 80+ Bronze ATX 2.3
105,80 EUR*

Cooler Master K280 Midi Tower ATX Cooler Master K280 Midi Tower ATX
38,95 EUR*

Asrock B85 Pro4 B85 Sockel 1150 ATX DDR3 Asrock B85 Pro4 B85 Sockel 1150 ATX DDR3
69,90 EUR*

Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s TLC Toggle Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s TLC Toggle
79,90 EUR*

Sapphire Radeon HD7850 2GB GDDR5 + Farcry 3 Sapphire Radeon HD7850 2GB GDDR5 + Farcry 3
174,90 EUR*

SKupaj: 736,28 EUR
+ 30EUR poštnine

766EUR je maksimalno
Zraven bo dobil še original far cry 3.

Mogoče je boljše iti z AMD-jem in boljšo grafično.... Poleg tega če bodo lahko konzole poganjale z AMD procesorjem tudi FX naj nebi imel težav.

No še glede matične mogoče se splača dat par € več :)

Zgodovina sprememb…

Artikel
G.Skill 8GB KIT PC3-12800 DDR3-1600 CL9 Ares Orange 2x4GB G.Skill 8GB KIT PC3-12800 DDR3-1600 CL9 Ares Orange 2x4GB
58,85 EUR*

Seagate Barracuda 7200.14 1000GB 3,5'' Sata 6Gb/s 7200rpm 64MB Seagate Barracuda 7200.14 1000GB 3,5'' Sata 6Gb/s 7200rpm...
50,98 EUR*

XFX Core Edition PRO 550W 80+ Bronze ATX 2.3 XFX Core Edition PRO 550W 80+ Bronze ATX 2.3
105,80 EUR*

Cooler Master K280 Midi Tower ATX Cooler Master K280 Midi Tower ATX
38,95 EUR*

Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s TLC Toggle Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s TLC Toggle
79,90 EUR*

Sapphire Radeon HD7850 2GB GDDR5 + Farcry 3 Sapphire Radeon HD7850 2GB GDDR5 + Farcry 3
174,90 EUR*

MSI Z77A-G41 Z77 Sockel 1155 ATX DDR3 MSI Z77A-G41 Z77 Sockel 1155 ATX DDR3
72,90 EUR*

Intel Core i5 3330 4x3.00GHz So1155 Box Ivy Bridge Intel Core i5 3330 4x3.00GHz So1155 Box Ivy Bridge
149,90 EUR*

z poštnino okoli 750EUR

Lahko tudi takole :)

Za tiste, ki nerabite grafične zraven proca je brze veze kupovat i5 4***

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Mogoče je boljše iti z AMD-jem in boljšo grafično....

matic492 je izjavil:

Če se gre na AMD platformo pride v poštev boljša grafika 7950/760, v igrah med procesorjema razlike ni, v grafiki bo pa ogromna.

+1

Če se gre za gaming namen in omejen budget naj znamka procesorja ne bo ovira in naj bo na prvem mestu perfomance v igrah...
Vsaj 7950 bi se dalo spravit v ta budget verjetno...
http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb... - 741€

Lep pozdrav

NightHawk ::

matic492 je izjavil:

oslaj je izjavil:

Lep pozdrav,

Hvala za pomoč.

Preden kdo kaj reče, o Intel platah nimam pojma, MSI sem pa imel in vem da so vredu, naj nekdo pogleda če je vredu.

kako nimaš pojma o intel platah? Do sedaj nisi niti enkrat rabil priporočiti Intel procesorja? Ja, AMD ima sedaj res odlične produkte napram Intelu...lol

750€ na hardwareversand.de ali hoh.de

8gb ripjaws 1600 ddr3 kit CL9
asus h87M-E
Intel i5 4570
Xigmatek Asgard PRO
be Quiet! Pure Power L8 500W ali XFX Core 550W (odvisno od trgovine)
MSI geforce 670 PE
WD Caviar Blue 1TB
Samsung SSD 840 120GB

Sem jih priporočil, samo malo lažje je priporočiti plato za več kot 100EUR z z87 chipsetom kot pa neke low mATX plate :)

Pač osebno še nisem imel nikoli Intela(Sempron 1,7GHz->Athlon x2->Phenom 1055T->FX-8320), vse kar vem je iz branja reviewov, logičnega povezovanja socketv hahah in pa tele teme.
(Razen če šteje prenosnik in pa družinski računalnik v dnevni z core2duo)

AMDjevi chipseti so malo bolj straight forward, x70 pa x90, ne pa neki z pa h pa 81 pa 85 opa 87 pa kaj jaz vem kaj ahaha :D

Zgodovina sprememb…

matic492 je izjavil:

Sem jih priporočil, samo malo lažje je priporočiti plato za več kot 100EUR z z87 chipsetom kot pa neke low mATX plate :)

Pač osebno še nisem imel nikoli Intela(Sempron 1,7GHz->Athlon x2->Phenom 1055T->FX-8320), vse kar vem je iz branja reviewov, logičnega povezovanja socketv hahah in pa tele teme.
(Razen če šteje prenosnik in pa družinski računalnik v dnevni z core2duo)

AMDjevi chipseti so malo bolj straight forward, x70 pa x90, ne pa neki z pa h pa 81 pa 85 opa 87 pa kaj jaz vem kaj ahaha :D

vsi imajo sata 3.0 ( 6gbs ) in usb 3.0

h81 je bolj misljena za Pentiume/celerone/i3, ceprav tudi i5 BP dela gor ... ( i7 naceloma tudi dela ... )
samo 2 slota za ram, samo 1 GPU supported ...

h87 vse razen K cpujev ...
ima more or less vse kot z87 ,,, z zaklenjenim mnozilnikom za K cpuje ...

z87 ... top ....

Q87 Intel vPro, Identity Protection, in SIPP
Q85 enako kot Q a vrez vProja, par usbjev manj,.....
B85 ne podpira iSIPP in vPro

tudi base HW i5 gre BP na base h81 z ... gtx 770 ....

ps ... moj prvi proc je bil intel ...

i386-sx40

brez ko-processorja ...

koprocessor sem kupil cez 2 meseca ko sem nasparal se takrat ... 150 DEM

FlyingBee ::

zakaj bi šel iz 1055T na FX 8320?

je pa kompatibilnost pri AMD-ju res zavidljiva ... Intel bo pred prihodom Broadwella že nov chipset 9x serije izdal, da bo podpiral izboljšan Haswell, ki pa žal ne bo na 14nm

Ker ni bil niti odklenjen, sem takrat šparal ko sem ga kupoval.

Ni potrebe, da je odklenjen...
Povprečen OC tega procesroja na zraku je okol 4GHz:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?i...

Lep pozdrav

Palachinka ::

LP, kupujem nov računalnik, rabim ga predvsem za grafično oblikovanje (večinoma Adobe programi) in za tu pa tam kakšno igro (vendar ne igram novih iger tako da ne potrebujem da mi delajo nove igre na high itd...) kopujem tam nekje do 900 evorv.

Nekaj sem sestavil sam, ampak se nespoznam več najboljše na sestavljanje računalnikov saj je od prejšnega minilo 7 let :D

Tu je link računalnika sestavljenga na malcomu, za pomoč pri sestavi pa sem si pomagal z že sestavljenim računalikom na mimovrste: http://www.mimovrste.com/artikel/274017...

PS: Računalnik potrebujem v roku 1tedna nujno zaradi dela, ker mi je v starega udarila strela... Zato bom tudi kupoval v SLO.

Mnenja ?

Pro_moted ::

Palachinka je izjavil:

LP, kupujem nov računalnik, rabim ga predvsem za grafično oblikovanje (večinoma Adobe programi) in za tu pa tam kakšno igro (vendar ne igram novih iger tako da ne potrebujem da mi delajo nove igre na high itd...) kopujem tam nekje do 900 evorv.

Nekaj sem sestavil sam, ampak se nespoznam več najboljše na sestavljanje računalnikov saj je od prejšnega minilo 7 let :D

Tu je link računalnika sestavljenga na malcomu, za pomoč pri sestavi pa sem si pomagal z že sestavljenim računalikom na mimovrste: http://www.mimovrste.com/artikel/274017...

PS: Računalnik potrebujem v roku 1tedna nujno zaradi dela, ker mi je v starega udarila strela... Zato bom tudi kupoval v SLO.

Mnenja ?

Jaz ti priporočam takole :

i7 , navijat verjetno ne misliš, oz. niti ne rabiš. Imaš SSD, 16 Gb RAM-a. Za igre ti bo tudi GTX 650 Ti dovolj, zato mirno lahko odšteješ 50-60 evrov manj za grafično. Pri grafični ti je samo pomembno da boš imel čimveč CUDA jeder, ki jih Adobe programi izkoriščajo.Tu pa je 650 Ti kar optimalna izbira, ima 768 CUDA jeder ( gtx 650 ima 380, gtx 660 ima 960 ).

P.S. Čeprav je trgovina na avstrijski strani, je to slovensko podjetje, tako da brez skrbi naročiš in dobiš z normalno poštnino domov.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

hvala za odgovor, vendar nisem na tekočem z temi SSD hard diski. Ta ki si ga dal ima potem samo 120 giga prostora ali ima kaj več, oz zakaj je boljši ta od navadnega diska, ki ima 1tera.

Opremo pa bi najraje naročil preko mimovrste zaradi njihove ''mimogarancije'' kjer lahko zavarvam računalik proti udaru strele (živim na območju kjer strela skoraj vsako leto nekaj skuri v hiši pa čeprav so vse naprave izklopljene in uporabljam belkin proti udarni varnostni adapter), oz se garancija uveljavi že če računalnik fizično poškuduješ ali si po njem polije voda itd.. Razen če imajo podobno opcijo tudi druge trgovine

Pro_moted ::

Palachinka je izjavil:

hvala za odgovor, vendar nisem na tekočem z temi SSD hard diski. Ta ki si ga dal ima potem samo 120 giga prostora ali ima kaj več, oz zakaj je boljši ta od navadnega diska, ki ima 1tera.

Opremo pa bi najraje naročil preko mimovrste zaradi njihove ''mimogarancije'' kjer lahko zavarvam računalik proti udaru strele (živim na območju kjer strela skoraj vsako leto nekaj skuri v hiši pa čeprav so vse naprave izklopljene in uporabljam belkin proti udarni varnostni adapter), oz se garancija uveljavi že če računalnik fizično poškuduješ ali si po njem polije voda itd.. Razen če imajo podobno opcijo tudi druge trgovine

Z SSDjem je računalnik odzivnejši, datoteke se instantno odpirajo, programi hitreje nalagajo itd..
Hja bo pa na mimovrste kar precej dražje verjetno. Bi bilo verjetno to smiselno zraven hiše zavarovat.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Ja šele zdaj sem videl da je SSD posebej kot hard disk :)

No sej važno mi je samo da vem približno kakšne komponente bi mi prav prišle.

Imam samo še vprašanje glede napajalnikov, ali se splača raje kupiti nov napajalnik 400-650w ali naj odbržim starega. Doma imam 6 let star napajalnik LC power V2.2 Prophecy 750W, vendar nisem povsem prepričan v njegovo delovanje zaradi udara strele. Sicer se napajalnik prigže vendar vseno (Stopilo mi je samo matično ker je šel udor strle preko mrežnega kabla).

Ali bo napajlnik, ki si ga dal ti dovolj močan in so me takrat ''nategnili'' pri AGT kjer so rekli da je bolje imeti 750w kot 400w in to je bilo 6 let nazaj...

Prijatelj je 1 četo nazaj kupil računalnik in mu je bil 400w napajlnik premalo in ga je moral menjat za 650w. Vendar je pa res je da imel ''lunapark'' ohišje z neomejeno lučkami in ventilatorji, kar je moral biti razlog za ne 100% delovanje :D

na tvojem mestu bi pregledu tega lcpowerja noter, če ni kej skurl
#brezpodpisa
««
246 / 1155
»»