» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
245 / 1155
»»

klkkkkkkkkkk ::

A to maš za eyefinity?

Odvisno... mogoče raje kašnih 40€ pri plati stran pa daš raje v napajalnik ...

matic492 ::

Ne, če sem prav razumel full hd 120Hz zaslon, tale napajalnik pomojem zdrži še kakšno grafiko zraven dveh 7970k, kot sem rekel, lahko se gre overbudget, matična naj ostane ta, mi je všeč ideja tega thermal armora, ne samo da izgleda uber sexy (kot tudi njemu), pomojem bo to kar pripomoglo k hlajenju matične če bo imel gor crossfire.

Edina druga opcija, ki jo vidim je da zdaj kupi samo eno pa potem počaka na 9xxx serijo, ki naj bi prišla istočasno kot BF4.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

JA bo že zdržal... vendar odvisno... je odličen PSU.. Ampak ni če bo navijal grafični + CPu potem nima šanse tale PSU.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?na... tole je vredu grdo zgleda ampak ...
ali
http://www.jonnyguru.com/modules.php?na...
.........
Poceni
http://www.hoh.de/detail/index/sArticle...

ali

http://www.hoh.de/detail/index/sArticle...

FlyingBee ::

aha, zdaj mi je malo bolj jasno, AMD Hawaii bodo že 25.9. predstavljeni, torej zato tako znižanje še vedno super grafične 7970

bomo videli so rekl

Maticbla predlagam ti 850W ... ali bronze za XFX 108€(semi) ali za 145€ gold XFX... no cenejša je pa 94 bronze XFX pa ni modularen.

NightHawk ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

JA bo že zdržal... vendar odvisno... je odličen PSU.. Ampak ni če bo navijal grafični + CPu potem nima šanse tale PSU.

A to si ti določil? 850W PSU nima šanse?

622W porabe na navitem i7 in 2× 7970. Tudi če navijaš radeone ostane še dovolj.

Ja ostane dovolj obustvu poraba okoli 700-730W.
10EUR več dobiš za 850W mel boš 100W placa ... Glej tako... da nebo presegal več kot 90% poraba (12V)

OPA: spregledal sem mislil da je 750W... ja to je dovolj :)

Zgodovina sprememb…

Ja dal sem 850W bronze, čeprav je budget velik je še vedno bilo malo na tesnem ker je bil crossfire nuja, čeprav po mojih izkušnjah je MIN fps bolj odvisen od CPUja, na mojem pcju je min fps isti na ultra ali na najbolj low nastavitvah.

Iskal sem po googlu in gledal slike, pa se vsaj na hoh.de slikah ne vidi cf konekterjev, ali obstaja kje seznam radeon grafik, ki podpirajo več kot 2 way CF?

Edit: zdej sem googlal slike za Sapphire 7970GHz vapor-x, pa ima zgleda 2 konektorja.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

79xx podpira več kot 2x
#brezpodpisa

A to kar vse, ali je odvisno od proizvajalca?

Kot sem rekel, v budget se da spravit 3x Sapphire 7950 Boost glede cen iz hoh.de, samo ali je to sploh msiselno? Kolikor sem bral ljudje ne priporočajo več kot 2 grafiki v CF oz SLI, ker je scaling preslab.

Zgodovina sprememb…

nightbird ::

s51as je izjavil:

Lahko morda še kaj okoli spodnje konfiguracije pove?

s51as je izjavil:

Živjo,

Je tale konfiguracija vredu za pisarno office in autocad?
 računalnik

računalnik

Lp

poglej še mogoče tole ohišje: http://www.hoh.de/detail/index/sArticle...

za moje pojme odlično ohišje :D dva 2,5inch diska lahko na stranico montiraš, kletko za diske lahko odstraniš, maš dva ventilatorja že montirana v ohišje, spredaj se da celo hladilnike ala Corsair H100 montirati, zgoraj plac za mislim da 140mm ventilator, na stranici plac za ventilator, plac za kable je odzadaj, napajalnik spodaj. zgleda vredu :) sem bil zadnjič, ko sem montiral komponente, presenečen nad tem dokaj poceni ohišjem :D

Zgodovina sprememb…

matic492 je izjavil:

mogle bi vse. čeprav nwm zakaj za vraga bi meu več kot 2 way crossfire. scaling preko 3, 4 ni preveč dober + microstuttering je še bolj očiten
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

matic492 je izjavil:

mogle bi vse. čeprav nwm zakaj za vraga bi meu več kot 2 way crossfire. scaling preko 3, 4 ni preveč dober + microstuttering je še bolj očiten

Ja, sem malo popravil še post za tem, zdaj je vprašanje ali 3-way 7950 ali 2 way 7970 GHz, razlika v ceni je 80-100EUR več za 7950.

http://www.overclock.net/t/1381715/7950...

tukaj pravi da 3 grafika popravi microsluttering

Zgodovina sprememb…

2 way 7970ghz any day.. že zaradi porabe..
#brezpodpisa

s51as ::

nightbird, hvala, pa gre notri mATX plošča?
It's just me myself and I

jea, lagano gre notri :D saj je za mATX in mITX.

http://www.hoh.de/detail/index/sArticle... na 5 sliki je z mATX plato.

Zgodovina sprememb…

lepo. res je fajn ohišje bom raje tega vzel. Hvala.

mislim, da ti ne bo žal :)pa še fajni črni cable sleeving je :) aja pa še nekaj. če uporabiš priložena ventilatorja ju daj na kak kontroler ali pa naredi 7V mod (maš adapterčke - iz klasičnega molexa na 3 pin vent priključek - poleg, taq da samo pine zamenjač), ker na polnih obratih sta vsaj za moje pojme kar glasna. tako je dovolj pretoka pa še fajn tiho bosta :D ali pa če ju zna plata kontrolirati - asuske so kar dobre pri tem :)

Zgodovina sprememb…

Tydek ::

Zdravo fantje in dekleta ;)

Kmalu bo prišel čas, da si nabavim nov računalnik in preden ga nabavim bi vprašal vas, mojstre, če mi lahko pri tem pomagate. Menim kupiti računalnik za max 550EUR. Vem, da 550EUR ni ravno nekaj top računalnik, a tako je.

No naj povem zakaj ga bom uporabljal. Rabil ga bom bolj kot ne za grafično oblikovanje, izdelovanje spletnih strani (Photoshop, Indeisgn itd...). Prosil bi, da je računalnik in tih, kar me najbolj moti sedaj je, da je računalnik precej glasen in po možnosti še kakšen SSD, da bo hitreje delovalo.

*Dele (komponente) bom kupil preko spletne strani hoh.de, ker je tam res dosti ceneje *

Vsem se lepo zahvaljujem za pomoč

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tydek ()

Tydek poglej tisto konfiguracijo ki sem jo jaz objavil par postov nazaj, pa procesor zamenjaj s kakim hitrejšim. Po moje bo to najbolje.

Drgače jaz delam s photoshopom z i5 3750k malo navitim in gre lepo gladko vse čes. Malo (3-6 sekund) se čaka recimo če ostrim sliko ki je posneta v raw ampak to je za pričakovat. Imam še grafično HD7850 ampak mislim da ta v photoshopu niti ne dela ne vem kaj velik. Imam 8 Gb rama, mam pa mal na sumu da bi morda kaj delalo hitreje če bi ga imel 16 Gb, samo to ne vem, tudi nikoli nisem opazil da bi ga do konca nafilal, res pa da tudi nisem gledal. Glede diska je tako da imam SSD ampak vse slike imam na NASu in kolkor sem primerjal hitrost obdelave, če imam sliko na SSDju ali pa če je na NASu razlike nisem opazil. Razlika je edino v času odpiranja in shranjevanja. So pa ssdji zdaj dosti veliki in ugodni da se ti nakup vseeno splača.

Hvala ti za pomoč, mja tako je, če si mlad dnarja ni. Bom sestavil pa potem malo po komentirajte kaj menite.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tydek ()

Tydek ja sej za 550 eur bi moral dobit čist solidn stroj, saj tist ki sem gaj az sestavil bo po moje čist cool. Grafične tako in tako ne rabiš v photoshopu, pa tudi vgrajena v procesorju je super za te zadeve.

Pro_moted ::

Tydek je izjavil:

Kmalu bo prišel čas, da si nabavim nov računalnik in preden ga nabavim bi vprašal vas, mojstre, če mi lahko pri tem pomagate. Menim kupiti računalnik za max 550EUR. Vem, da 550EUR ni ravno nekaj top računalnik, a tako je.

No naj povem zakaj ga bom uporabljal. Rabil ga bom bolj kot ne za grafično oblikovanje, izdelovanje spletnih strani (Photoshop, Indeisgn itd...). Prosil bi, da je računalnik in tih, kar me najbolj moti sedaj je, da je računalnik precej glasen in po možnosti še kakšen SSD, da bo hitreje delovalo.

*Dele (komponente) bom kupil preko spletne strani hoh.de, ker je tam res dosti ceneje *

Lep pozdrav

Intel Core i5 4670 4x3.40GHz So1150 Box Haswell
189,49 €*

Cooler Master N200 Midi Tower mini ITX / micro ATX

36,95 €*

Samsung 840 Serie 120GB Basic 2.5" SATA 6Gb/s TLC Toggle
79,90 €*

Thermaltake SMART 530W / 80PLUS
39,69 €*

Seagate Barracuda 7200.12 1000GB SATA 6Gb/s
56,85 €*

Corsair 8GB KIT PC3-12800U DDR3-1600 CL9 Vengeance
59,90 €*

ASRock H87M Pro4 H87 Sockel 1150 mATX DDR3
72,90 €*

Skupaj 535,6. Mislim da je za ta denar to, to.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Hvala ti za pomoč kaj pa ostali menite glede konfiguracije ?

Jaz bi raje kak Asus ali Gigabyte os. ploščo ampak je tudi ta 1a :) super konfiguracija, pa še HHD je not, česar pri meni ni.

NightHawk ::

Tydek je izjavil:

Kar uredu sestava ampak napajalnik je totalno mimo. 530W za sistem brez grafične? In po vrhi še zelo low end....Jest sem si kupil preko hardwareversand 2 racunalnika, zelo podobna tistemu zgoraj. S konkretnim napajalnikom :)

Če boš pa pri hoh.de kupoval pa vzami napajalnik Be quiet Pure Power L8 400W (v primeru, da kdaj misliš dodati grafično kartico srednjega razreda) oziroma Be quiet Pure Power L8 300W, če je ne misliš.

tudi 300 W je dovol tudi če daš grafično notri...

vaščan ::

Jaz bi si nabavil nekaj takega. Res da je napajalnik predober ampak kaj pa veš mogoče enkrat vtakneš kakšno močno grafično zraven. Pa dober in tih napajalnik za 50eur ni nikol slaba naložba kot tudi dober in tih cpu hladilnik za 25eur.

NightHawk je izjavil:

Tydek je izjavil:

Kar uredu sestava ampak napajalnik je totalno mimo. 530W za sistem brez grafične? In po vrhi še zelo low end....Jest sem si kupil preko hardwareversand 2 racunalnika, zelo podobna tistemu zgoraj. S konkretnim napajalnikom :)

Če boš pa pri hoh.de kupoval pa vzami napajalnik Be quiet Pure Power L8 400W (v primeru, da kdaj misliš dodati grafično kartico srednjega razreda) oziroma Be quiet Pure Power L8 300W, če je ne misliš.

Komot menja za beQuiet 300 ali 400 W. Še vedno je v budgetu. Čeprav bi osebno sitnil vsaj 400 W, da lahko doda kakšno malo resnejšo grafo če se mu zahoče kdaj v prihodnosti.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Brias ::

Tydek je izjavil:

Lep pozdrav

malo drugacna sestava ... tudi za gaming ...

hoh ne sestavljajo kist ... za vsak slucaj ti pisem to ce to nisi pridvidel ... ker dino.at ti.. ce odkljukas .. sestavijo ...

Gigabyte GA-H81M-DS2
[GA-H81M-DS2] 54,00 €
+
Intel Core i5 4430 (3.00Ghz, 6MB) BOX
[BX80646I54430] 168,00 €
+
Patriot Signature Line 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V
[PSD38G13332] 55,20 €
+
MSI Radeon HD 7770 1GB GHz Edition
[R7770-PMD1GD5] 96,00 €
+
Western Digital Caviar Blue 1000GB 64MB
[WD10EZEX] 62,40 €
+
Samsung SSD 840 Series 120GB
[MZ-7TD120BW] 90,00 €
+
Delete Rasurbo BC-07 460W
[BC-07] 39,60 €

Insgesamt
565,20 €

http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

na koncu kliknes: montieren meninem computer / da ti ga sestavojo ....

dinokomp.at je davcna oaza dinokomp.si ... komp ti pripeljejo z svojim avtom ...

mozno doplacilo 19.20 eur za zelo zelo dobro grafiko ( ki ji bo napajanje se vedno OK, grafa v sintetiki porabi max 100 watov ...)
MSI Radeon HD 7790 1GB OC
[R7790-1GD5/OC]

Leprechaun ::

http://www.mylemon.at/artikel/biostar/t...

Zanima me če je ta plata ok (za 6300, ga bom tudi navijal). Ima kdo izkušnje z njo, ker sam nisem uspel najti nič oprijemljivega.

lp

A mogoče kdo ve, a kaj zgubim če vzamem H81 ploščo. Kolikor razumem je "slabost" samo 1 grafična kartica, samo 2 sata II+4 SATA II priključka, pa še nekaj programja je manj? Če torej nimam grafične ali pa imam samo eno in iamm samo 1 ali 2 diska je vseeno tudi če tole vzamem ane?

fr4nc ::

FlyingBee je izjavil:

nov procesor, kaj je boljše 2500k ali 3570k ali 4670k, glede na ceno, a ni 2500k najboljša izbira glede navijanja

Če navijaš - pač MAX kolikor gre je lestvica zmogljivosti nekako takšna: 3570K > 4670K > 2500K

Glede frekvence pa je takšna: 2500K > 3570K > 4670K (vzet povprečen primerek).

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Hayabusa ::

s51as
Vzami raje b85, ne se jajcati z h81:
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

99ghetto99 ::

Pozdravljeni!

Sem pred nakupom novega računalnika. V računalnik sem pripravljen vložiti 600€-700€. Računalnik bi uporabljal predvsem za igranje iger in za gledanje filmov. Prosil bi nekoga da si bi uzel čas in mi naredil sestavo. Kupoval bi pri hoh.de.

s51as je izjavil:

A mogoče kdo ve, a kaj zgubim če vzamem H81 ploščo. Kolikor razumem je "slabost" samo 1 grafična kartica, samo 2 sata II+4 SATA II priključka, pa še nekaj programja je manj? Če torej nimam grafične ali pa imam samo eno in iamm samo 1 ali 2 diska je vseeno tudi če tole vzamem ane?

tocno to ....

low end prej ( 1155 - h61 ) ni imel sata3.0( 6gb/s ) in usb 3.0 ..

sedaj ( 1150 - h81 ) ima ...

za nezahteven proc je ta plata cisto ok ...

jaz bi se 300 eur grafiko obesil na tako plato ... momentalno ...

Ja sej kokr razumem lahko kerokol grafiko dam gor, ampak s to omejitvijo da nikol ne bom mogel imet CF ali SLI, ane?

Ja tako je. Pravtako moraš pazit na število priključkov, ( zadaj samo 2× USB 2 in 2× USB 3), če priklopiš miško ,tipkovnico, tiskalnik itd. Pravtako ne moreš stisnit noter nobene PCI kartice ( kar seveda v modernem času ni več neka tragedija),če imaš kakšno audio kartico ali mrežno, ki bi jo rad namestil.Imaš samo 2 slota za RAM. Potem neboš mogel povezat USB 3 naprej na kišto direkt iz matične. Pač za premislit je, ali se splača dat tistih 10-15 evrov več da imaš več priključkov ali ne.
Razlik v delovanju samega sistema ne bo. Pač preštudiraj koliko in katere priključke rabiš, potem pa glede teh zahtev vzameš h87, b85 ali h81.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pro_moted ()

Ok dober nasvet...

Sam tole glede USB3.0 se mi zdi da ne drži, kokr vidim imajo na plati konektor za usb3 na ohišju in 4x usb2 zadaj

link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s51as ()

s51as je izjavil:

Ok dober nasvet...

Sam tole glede USB3.0 se mi zdi da ne drži, kokr vidim imajo na plati konektor za usb3 na ohišju in 4x usb2 zadaj

link

Ja to zdaj že drugo gledaš , jaz sem govoril točno za tisti Gigabytov model. Seveda najdeš tudi takšne z več ali manj priključki.Samo opozoril sem te da pazi, da ti nebo pol manjkalo priključkov ali pa jih boš imel tam kjer neboš rabil :D Ta plata jesamo 3 evre več kot ona, tako da se splača dodat te 3 evre.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pro_moted ()

Iščem backplate za ASUS HD 7950 ( ne za vodno hlajenje).
V tem stilu :
http://www.coldzero.eu/amd/1427-coldzer...

Se še kje drugje kaj podobnega dobi ? Namreč ta astronomski kuler na grafični tako zvija PCB da mi gre na jok ( trenutno je podprt z palico :D ).
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

A ja sorry nisem vedel da so razlike :) Hvala za nasvet in razlago :)

fr4nc ::

Pro_moted je izjavil:

V tem stilu :

Se še kje drugje kaj podobnega dobi ? Namreč ta astronomski kuler na grafični tako zvija PCB da mi gre na jok ( trenutno je podprt z palico :D ).

Imaš spodaj opcijo - Cooling Type -> Stock Cooling ;)

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

fr4nc je izjavil:

Pro_moted je izjavil:

V tem stilu :

Imaš spodaj opcijo - Cooling Type -> Stock Cooling ;)

Lp

Ja , ja to sem videl, sem tisto obklukal. Zanima me če se da kje drugje dobit še backplate ki je namenjen zgolj podpori PCBja. :D Da malo primerjam cene in izvedbe. Drugače bom pa vzel eno od teh če nebo nikjer nič drugega.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

gensi ::

Pozdravljeni,

Vprašal bi za nasvet vezan na nakup manjšega namiznega računalnika - nekaj podobnega: http://www.hoh.de/pc-systeme/nach-einsa... .

Cena z operacijskim sistemom naj bi bila cca. 500 EUR, morda malce več.

Želja pa bi bila, da ima že Haswell procesor.
Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gensi ()

@Gensi zakaj si ga ne sestaviš ? Veliko bolje, kot pa že nekaj skupaj zmetanega. Poglej konfiguracijo od nightbird. Tudi, če ne znaš sestaviti sam daš pa na računalniški servis ali pa kakemu frendu, ki bo znal.

gensi je izjavil:

Pozdravljeni,

Vprašal bi za nasvet vezan na nakup manjšega namiznega računalnika - nekaj podobnega: http://www.hoh.de/pc-systeme/nach-einsa... .

Cena z operacijskim sistemom naj bi bila cca. 500 EUR, morda malce več.

Želja pa bi bila, da ima že Haswell procesor.
Hvala.

Gigabyte GA-H81M-DS2
[GA-H81M-DS2] 54,00 €
+
Intel Core i5 4430 (3.00Ghz, 6MB) BOX
[BX80646I54430] 168,00 €
+
Patriot Signature Line 4GB 1333Mhz cl9 - 1.50V
[PSD34G133381] 31,20 €
+
SSD 1
Samsung SSD 840 Series 120GB
[MZ-7TD120BW] 90,00 €
+
Rasurbo BC-07 460W
[BC-07] 39,60 €
+
Delete LG Electronics GH24NS
[GH24NS] 16,80 €
+
Windows 8 64-bit SLO DSP
[WN7-00423] 98,40 €

Insgesamt
498,00 €

na koncu kliknes: montieren meninem computer / da ti ga sestavojo ....

dinokomp.at je davcna oaza dinokomp.si ... komp ti pripeljejo z svojim avtom ...

http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

sestava je brez klasicnega diska, z 120gb SSDjem ...

povej ce ti bo to dovolj ,,, ( licencni win rabis? drag je ... :( )

gensi ::

Hvala za nasvete.
V bistvu bi raje že sestavljen računalnik. Zakaj?
Računalnik ne bo zame in si ne želim težav zaradi uveljavljanja morebitne garancije.

Še nauk zgodbe:
Moj računalnik je bil kupljen po delih. Sestavil ga je nečak, ki živi precej daleč od nas. Vsi deli so bili kupljeni v Funtech-u. Verjetno ima matična plošča napako, saj se po bujenju iz hibernacije v vseh sistemih pogosto sesuva. Ko sem klical v Funtech zaradi napake so mi odgovorili: Vrnite nam zgolj okvarjeno komponento in, če se izkaže, da gre za napako, vam jo damo popraviti ali, ko nam odobri dobavitelj, zamenjamo.

vseeno sestav po komponentah, ker bo v povprećju daljša garancija, če pride do težav, jim pač ti uveljavlaš.
#brezpodpisa
««
245 / 1155
»»