» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
89 / 1146
»»

krispe ::

Če kupiš kako HD5770 in naviješ procesor na 3.0Ghz boš občutil veliko razliko.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Mrakw ::

Zivjo!

Mene zanima kaj si mislite o
http://www.ceneje.si/avdio-video/dodatn...
(zraven dobis se dalinc)
To je TV sprejemnik na USB... ali je vreden nakupa v leclercu za 20€?
Ima kdo ze iskušnje s temu in ali mi mogoče priporočate kaksenga drugega? lahko tudi za vec € oz. isto vrednost.

arjan_t ::

Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 dobra za 2500K?

doo-bop ::

Prosil bi za nasvet pri nakupu/sestavi namiznega računalnika. Nazadnje sem računalnik kupoval pred kar nekaj leti in žal ne sledim več novostim. Računalnik bi se uporabljal za urejanje domačih posnetkov iz HD kamere, resno amatersko urejanje fotografij v Photoshopu, uporabo Autocada za študijske namene in tudi igranje igric (za sprostitev). Budget je okrog 600 eur. Po prebiranju vidim da veliko bolj svetujete samostojno sestavo računalnika (npr. sestavi.si, ...) kot pa nakup že sestavljenega (npr. enaa, ...)

Vem da ne morem dobit vrhunske zadeve ampak želim čimbolje porabit denar. Hvala za nasvete!

Gibbs007 ::

Katera izmed teh grafičnih bi bila najboljša? Igra se na 1920x1080 na 23" zaslonu (BF3 na ultra:D).
570
6970
6950
Pa še to: a bi i5 2500k izkoristil do konca 570 ali pa 6970?

BALAST ::

Ja 2500k bi izkoristil do konca, glej ta test in BF3 porabi le 60% celotne zmogljivosti 4jedrnega procesorja.

Pa vzami 6950, ki je dosti cenejša od gtx570 in le 5% počasnejša.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Gibbs007 ::

Sam to je na 1680x1050 testiran

Na tule imaš še 11kartic na 1080p in ULTRA, ampak ti povem kar je pod 40fps ne boš užival.

jazbec ::

gtx560 ti če hočeš p/p izbiro, če ti ni škoda 300+ evrov pa gtx570

MrStein ::

BALAST je izjavil:

Ja 2500k bi izkoristil do konca, glej ta test in BF3 porabi le 60% celotne zmogljivosti 4jedrnega procesorja.
.

Je, ker je dvoniten in dva jedra vrtita palec. Ostala pa švicata.
Pa ta test je na Radeon 6950. Za 6970 bi še bolj CPU "švical".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Živjo

Na drugih forumih mi nihče ne odgovori zato bom tukaj poskusil :P
Me pa zanima, če se splača kupiti:
http://www.dinokomp.si/product_info.php ...

Rutar je v prvem nadstropju in računalnik na drugem. Razdalja od računalnika do rutarja je 12m. Vmes so 4 stene. In me zanima ali bi mi vredu delovala povezava ali bi mi motilo. Sprašujem zaradi online igric. Ali predlagaš kaj drugega?

Lp

Link, ki si ga prilepil ne dela.

Drugače pa bi moglo vlečt skozi štiri stene..

krispe je izjavil:

Link, ki si ga prilepil ne dela.

Drugače pa bi moglo vlečt skozi štiri stene..

ups pa res....
Tale poglej
http://www.dinokomp.si/product_info.php...

Tale bo definitivno vlekel skozi 4 stene, nič se ne boj :D

Kaj se pa dogaja z trdimi diski?!
Ta disk je pred par dnevi koštal 45€, zdaj pa zanj hočejo kar 78€??

Kaj se dogaja? :|

Steinkauz ::

Dej malo forum preglej. Še novica je bla par dni nazaj.
Poplave

_IKE_ ::

zaradi poplav so cene diskov ponorele, vprašanje pa je če povpraševanje res takšno da upraviči te skoke cen.....

PrimozR ::

IKE seveda da ne, prodajalci imajo lepo še staro zalogo, samo halo efekt želijo izkoristiti :D

s51as ::

Mislim da se temu reče, približevanje cen SSD in HDD :D Žal gre v obratni smeri kot smo si kupci želeli :(
It's just me myself and I

klinker ::

Res se jim je malo zbledlo...cene so se podvojile!!! Se pred nekaj mesci sem dal za 2TB F4 slabih 60€, zdaj pa za F3 500GB hocejo 70€ in vec ;((
Pa ravno mel v planu kupit se enega F3, ma ne dam tolko zanj ni sans. Smo se razvadli, ja :P

Jaz sem tudi imel v planu kupit še en WD 500GB Blue disk in tega novega + obstoječega dati v RAID0, a bom kot kaže počakal še kak mesec da se cene spravijo nazaj v normalno stanje, ker to pa je že višek, 78€ za 500GB disk!
Pred 6. dnevi sem kupil 500GB disk za bratranca in sem dal 45€ skupaj z poštnino! :))

asochy ::

Pozdravljeni!
Ker se moj računalnik počasi poslavlja oz. ne služi več dobro svojemu namenu, mislim da je čas da nabavim nekaj novega.
Uporabljal se bo predvsem za gaming (CoD4 in podobne igre)
Budget je nekje 300-400€ (400 je res največ). V poštev pridejo tudi rabljene komponente. Disk sicer že imam, ampak ga ne znam prestavit, tako da bi najrajši videl, če je že zraven računalnika.
Hvala.

klinker ::

dinokomp.si

dinokomp.si

Disk pa le presaltaj saj so trenutno zaradi poplav diskom poskocle cene za skoraj 100%. Montirat disk je pa cisto v easy poseg...4 vijaki in 2 kabla...navodila mas na youtube al pa kakega frenda ki zna nafehtaj :)

il1234 ::

Po dolgec casu spet kupujem namizni racunalnik. Sceni ne sledim nic (oz. minimalno, kaj sem tu prebral), tako da bi prosil za pomoc.
Namen je domaca raba, rad bi pa da poganja ES5: Skyrim z High detalji na 1080p resoluciji. Zadeva mora delat stabilno (racunalnik), odprt sem tudi za predloge za navijanja (ce je bang for euro vecji), vendar se s tem nocem prevec ukvarjat, se posebej ce se pregreva etc.

Rabim predlog za skatlo in monitor.

Sem mal bral po forumu, vendar je veliko predlogov in tudi nameni so drugacni (eni radi navijajo, eni ne etc.).
Budget: 800-900 eur za vse, rajsi manj ce se da prit skozi
CPU: Intel i5 ?
MBR: nekaj solidnega po razmerju kakovost/cena, 10 let stara asus se vedno dela bp, mogoce bi ostal zvest
RAM: 8 GB (ali vec, je poceni?)
GPU: Nvidia 560 gtx?
Disk: 500 gb 7200 rpm (ne rabim toliko placa, imam se druge zunanje diske doma)
Ohisje/PS: nimam pojma, nekaj z dovolj manevarskega prostora da lahko zdrzi kasnejso nadgradnjo ali se kaksen dodatni disk recimo (ceprav diski imajo minimalno porabo)

Monitor: Nimam pojma, recimo 24" 1080p

Ideje?

Hvala

Gazi ::

Kupujem računalnik pa me zanima kakšno je mnenje slo tech strokovnjakov :P...Upam, da sem spisal nabor, za malo denarja dobra mašina!?

Ohišje: LCPOWER PRO22B
Matična plošča: ASUS M5A88-V EVO
Procesor: AMD Phenom™ II X4 965
RAM: Corsair PC3-12800 4GB 1600Mhz
Grafična: Radeon HD 6770
Disk: WD 500GB
Optična enota: NEC...

1. Povejte mi če je ta stroj dober, oziroma če vse paše skupaj :) .....in pa če se da še kje kakšen € pridobit 30-50€ da se ne bi ravno toilko poznalo pri delovanju računalnika, da bi bil še vedno dober za photoshop, coreldraw, in pa igre....

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gazi ()

Raje vzami Phenom II 955, ki je cenejši nekaj € je pa dejansko identičen procesor, le 200Mhz nižjo frekvenco ima.
Sta pa oba BE (Black Edition) kar pomeni, da ima odklenjen množilnik in je navijanje piece of cake.

Prosim ne vzet Phenom2, ker ima serijsko napako merilnika temperature. Raje pojdi v nakup Intel i5 2300 in H67 matično. Za grafično pa se splača dat 20€ več in kupiš HD6850 za 140€.

il1234 ::

Evo sem nekaj sam zlozil.

A bi se dalo bistveno izboljsat za 100 eur?

konfiguracija

konfiguracija

(manjka dvd-rw za 25 eur)

il1234 je izjavil:

Po dolgec casu spet kupujem namizni racunalnik. Sceni ne sledim nic (oz. minimalno, kaj sem tu prebral), tako da bi prosil za pomoc.
Namen je domaca raba, rad bi pa da poganja ES5: Skyrim z High detalji na 1080p resoluciji. Zadeva mora delat stabilno (racunalnik), odprt sem tudi za predloge za navijanja (ce je bang for euro vecji), vendar se s tem nocem prevec ukvarjat, se posebej ce se pregreva etc.

Rabim predlog za skatlo in monitor.

Sem mal bral po forumu, vendar je veliko predlogov in tudi nameni so drugacni (eni radi navijajo, eni ne etc.).
Budget: 800-900 eur za vse, rajsi manj ce se da prit skozi
CPU: Intel i5 ?
MBR: nekaj solidnega po razmerju kakovost/cena, 10 let stara asus se vedno dela bp, mogoce bi ostal zvest
RAM: 8 GB (ali vec, je poceni?)
GPU: Nvidia 560 gtx?
Disk: 500 gb 7200 rpm (ne rabim toliko placa, imam se druge zunanje diske doma)
Ohisje/PS: nimam pojma, nekaj z dovolj manevarskega prostora da lahko zdrzi kasnejso nadgradnjo ali se kaksen dodatni disk recimo (ceprav diski imajo minimalno porabo)

Monitor: Nimam pojma, recimo 24" 1080p

Ideje?

Hvala

Auba ::

Živjo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Auba ()

DarkSensei ::

maxipin je izjavil:

Pozdravljeni!
Malo že gledam za nov komp (oz. komponente) Zanima me ali je spodnja konfiguracija ok. Cenovno gledam do 880€. Navijal načeloma nebi.

Zanima me še če imate kakšne izkušnje z toovrstnimi firmami in trgovinami (če se kje da dobiti še ceneje...)Morda tudi že kakšen sestavljen računalnik..

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/o...
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n...
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/s...
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/t...
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/o...

L.P
Žiga

Ne. Raje bi vzel 2500K za 100€ manj in s tem kupil boljšo grafično.

pipicar ::

Trdi disk Samsung
HD103SM 1 TB (SATA
3, Spinpoint F3)
1 70.00
odstrani

Hladilnik za
procesor NOCTUA
NH-D14
1 78.98
odstrani

Mainboard S-1155
ASUS P8H67
(Rev.3.0), ATX
1 90.46
odstrani

Procesor INTEL
Core i5 - 2500K,
3,30GHz, LGA1155,
Quad-Core, Boxed
1 208.45
odstrani

DDR3-RAM KIT 8 GB,
1333 MHz, CL9,
KINGSTON HyperX
blu
1 48.19
odstrani

Grafična kartica
HD 6870 1GB DDR5
1 186.81
odstrani

DVD-+R/-+RW SATA
LITEON iHAS124,
bulk, črn
1 20.96
odstrani

Ohišje Midi ANTEC
Sonata IV, črna,
inkl. 620 Watt
Mrežno
1 140.28
odstrani

Skupaj:
844.12

Nisem nek mojster, zato karkoli je fail oz. narobe prosim za mnenja, kaj bi spremenili itd...

Freaxx ::

Ja, če boš igral igre pri visoki ločljivosti (1920x1080) zna grafična malo zašvicat na najvišjih detajlih, tu je seveda govora o novem battlefieldu.... 560ti je tu nekoliko boljša, a zgrešil ne boš z nobeno. http://www.hwcompare.com/8890/geforce-g... malo razlike pa le je :). Vse ostalo se mi zdi vredi.

Nwanko ::

pipicar je izjavil:

Trdi disk Samsung
HD103SM 1 TB (SATA
3, Spinpoint F3)
1 70.00
odstrani

Hladilnik za
procesor NOCTUA
NH-D14
1 78.98
odstrani

Mainboard S-1155
ASUS P8H67
(Rev.3.0), ATX
1 90.46
odstrani

Procesor INTEL
Core i5 - 2500K,
3,30GHz, LGA1155,
Quad-Core, Boxed
1 208.45
odstrani

DDR3-RAM KIT 8 GB,
1333 MHz, CL9,
KINGSTON HyperX
blu
1 48.19
odstrani

Grafična kartica
HD 6870 1GB DDR5
1 186.81
odstrani

DVD-+R/-+RW SATA
LITEON iHAS124,
bulk, črn
1 20.96
odstrani

Ohišje Midi ANTEC
Sonata IV, črna,
inkl. 620 Watt
Mrežno
1 140.28
odstrani

Skupaj:
844.12

Nisem nek mojster, zato karkoli je fail oz. narobe prosim za mnenja, kaj bi spremenili itd...

Zanima me še za takle comp, kak napajalnik naj gledam ? Lahko daste nekaj primerov do 150€ napajalnik + ohišje ? Lahko je tudi malo ekstravagantno ohišje ;) ... nekaj za oči :P

pipicar je izjavil:

pipicar je izjavil:

Trdi disk Samsung
HD103SM 1 TB (SATA
3, Spinpoint F3)
1 70.00
odstrani

Hladilnik za
procesor NOCTUA
NH-D14
1 78.98
odstrani

Mainboard S-1155
ASUS P8H67
(Rev.3.0), ATX
1 90.46
odstrani

Procesor INTEL
Core i5 - 2500K,
3,30GHz, LGA1155,
Quad-Core, Boxed
1 208.45
odstrani

DDR3-RAM KIT 8 GB,
1333 MHz, CL9,
KINGSTON HyperX
blu
1 48.19
odstrani

Grafična kartica
HD 6870 1GB DDR5
1 186.81
odstrani

DVD-+R/-+RW SATA
LITEON iHAS124,
bulk, črn
1 20.96
odstrani

Ohišje Midi ANTEC
Sonata IV, črna,
inkl. 620 Watt
Mrežno
1 140.28
odstrani

Skupaj:
844.12

Zanima me še za takle comp, kak napajalnik naj gledam ? Lahko daste nekaj primerov do 150€ napajalnik + ohišje ? Lahko je tudi malo ekstravagantno ohišje ;) ... nekaj za oči :P

Sem ti dal konfiguracijo zgoraj,dobiš bolšo grafo za tak dnar...

Aha okej, 560 TI je boljša super okej, hvala. Kakšna pa je trenutno situacija radeon vs nvidia ? uglavnem ne bom failal če vzamem 560 TI ... bom lahka potem čez kake pou leta dau še eno grafo da bi mel crossfire ?

nvidia-SLI ati-CF :P

pipicar je izjavil:

Aha okej, 560 TI je boljša super okej, hvala. Kakšna pa je trenutno situacija radeon vs nvidia ? uglavnem ne bom failal če vzamem 560 TI ... bom lahka potem čez kake pou leta dau še eno grafo da bi mel crossfire ?

Lahko dodaš še eno v SLI, a to se nebo zgodilo že čez pol leta, 560Ti še ti bo služila vsaj leto in pol :D

kmetek ::

Kdo ve razliko?

KINGSTON HyperX Blu 8GB (2x 4GB) DDR3 1600 CL9 KHX1600C9D3B1K2/8GX in RAM DDR3 8GB PC1600 Kingston (KHX1600C9D3K2/8GX)

Nwanko je izjavil:

Je še kira druga matična alternativa tej ? Recimo kaka P8P67 ? kak sabertoth p67 mogoče ? Al je ta najboljša izbira ?

asrock dela baje super matične, ugodne in polne bonbončkov.

Za tvoj budget najboljša izbira.

Kaj pa glede grafične ? rekli so mi sapphire naj bi blo najboljše, MSI bo tudi vredu ? ni pa trenutno grafične ki bi za tak denar 200€-220€ šla ob bok 560 TI od radeona ? Sam sem bolj fan radeona, ker vsi pravijo da nekak prevlada nad nvidio, sploh ker bo komp večinoma za igre in bi rad da zdrži par let, pa sploh ne rabim vseh špilov na max detajli

jazbec ::

da bi radeon dominiral nad nvidio ni več
sta več ali manj izenačeni (firmi) v performansu ampak se nvidie manj grejejo, manj porabijo in se boljše navijajo

en iz xs mi priporoča tole:

Z68 Extreme4 Gen3 samo DINOKOMP najceneje ali tujina?
i5 2500K
2x4GB G.Skill Ripjaws CL9 kje jih dobiti?

raje vidim za vse, da imam slovensko garancijo itd.

Gregc113 ::

Živjo
Zanima me katero matično in grafično(oboje najraje asus z budgetom okoli 300EUR) predlagate h Intel i5 2500k ter Corsair Vengeance DDR3 2 x 4 GB 1600 MHz.
Ohišje, napajalnik, trdi disk in DVD že imam.
Hvala in Lp, Grega

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gregc113 ()

PrimozR ::

kmetek je izjavil:

en iz xs mi priporoča tole:

Z68 Extreme4 Gen3 samo DINOKOMP najceneje ali tujina?
i5 2500K
2x4GB G.Skill Ripjaws CL9 kje jih dobiti?

raje vidim za vse, da imam slovensko garancijo itd.

A Comshop nima? Hitro prepričat da uvozijo!

Comshop ne uvaža, moderatorji brišite prosim PIPIjev komentar.

Ziga Dolhar ::

Slo-Techovi moderatorji smo, začuda, imuni na diktate Comshopovih predstavnikov.

p.s.: bralno razumevanje dela težave?
https://dolhar.si/

Kje vidiš težavo? PIPI jo ima, ker ne zna lepo odgovoriti.
««
89 / 1146
»»